پاتوق نارنجی

پاتوق نارنجی
شخصی

مرجع : جام جم
مدتی است سریال باغ سرهنگ در حال بازپخش از شبکه آی فیلم است. به همین دلیل، مناسب دیدیم تا یادی کنیم از بازی‌ها و نقش‌های یکی از مشهورترین هنرمندان تلویزیون دهه 60 یعنی محمد مطیع که عمرش دراز باد.
بازیگری برای تمام فصول

به گزارش افکارخبر، با پیروزی انقلاب در پایان سال ۱۳۵۷، خیلی زود روشن شد که بیشتر بازیگران تلویزیون و بویژه سینمای قبل از انقلاب، مجال تداوم فعالیت در این دو عرصه را نخواهند یافت.

به این ترتیب در فیلم‌ها، سریال‌ها و از همه مهم‌تر نمایش‌های تلویزیونی (که در واقع یکی از میدان‌های اصلی هنرمندی بازیگران تئاتر محسوب می‌شود) بازیگرانی با پشتوانه هنری و از آن مهم‌تر، سوابق اخلاقی و فکری نزدیک‌‌ به دیدگاه‌های رسمی (که این دومی از نظر مدیران و متولیان تلویزیون و سینما بشدت لحاظ می‌شد) فرصت فعالیت داشتند.

به این ترتیب و با گذشت زمان اندکی روشن شد که عده‌ای از بازیگران تئاتر به‌همراه شمار کمتری از بازیگران تلویزیون و سینمای قبل از انقلاب که از دیدگاه مدیران، حاشیه‌های اخلاقی کمتری را با خود داشتند، می‌توانند به بازیگری ادامه دهند.
محمد مطیع کسی بود که با تعلق داشتن به گروهی نزدیک به نسل میانی بازیگران تئاتر، به همراه تجربه‌های اندکی که از سینما اندوخته بود (نظیر بازی کوتاه‌اش در «دایره مینا»ی داریوش مهرجویی) و البته حضور گاه و بیگاه در تلویزیون قبل از انقلاب، فعالیتی جدی را در تلویزیون دوران جدید آغاز کرد و به شهرت بسیاری دست یافت و در ادامه نیز ایفای نقش‌های مهم‌تری را در سینما به عهده گرفت.
نگارنده نخستین بار این بازیگر را در سریال تلویزیونی «نمایش هفته» که ـ به گمانم ـ‌ عصرهای جمعه و در بستر برنامه کودک و نوجوان پخش می‌شد به یاد می‌آورد. مطیع در نمایش هفته، نقش رفتگری مسن‌تر از خودش را بازی می‌کرد که به‌همراه خانواده‌اش هر بار با مسأله‌ای روبه‌رو می‌شدند.

اسماعیل محرابی نیز که در بازیگری تقریبا از هر نظر، موقعیتی نزدیک به مطیع داشت (و حتی همسن و سال او بود) نقش «آقا مرتضی» یعنی پسر ارشد این رفتگر را بازی می‌کرد (اتفاقا محرابی نیز در تلویزیون و مهم‌تر از آن سینمای بعد از انقلاب و مشخصا دهه ۶۰، موقعیتی بخوبی مطیع پیدا کرد).

اگر اشتباه نکنم، شمسی کاظمی نیز نقش همسر و مادر این دو را بازی می‌کرد. از ظواهر نمایش هفته برمی‌آمد که به طریقه ویدئویی تصویربرداری شده (به این نکته، بعدها طی کلنجارهای ذهنی و مطالعات سینمایی و تلویزیونی‌ رو به گسترش خود پی بردم!) ولی با وجود این، سریال، از فضای تئاتری بشدت دور بود و به قالب تلویزیونی خودش نزدیک.
به این ترتیب و با وجود بازی‌های خوب بازیگرانش، مطیع و محرابی نخستین تجربه‌ جدی دوران جدیدشان را با موفقیت پشت سر گذاشتند. هرچند که نگارنده هیچ‌گاه متوجه بازپخش نشدن نمایش هفته نشد، زیرا به گمانم سریال، از لحاظ ضوابط فاقد کوچک‌ترین مسأله و مشکلی بود.
مطیع گام بعدی را در اواخر سال ۱۳۵۹ با سریال پربیننده «شاه‌دزد» (که پیشتر به طور مفصل بدان پرداخته‌ایم) برداشت و نام و چهره‌اش به شهرت رسید.
طرفه آن‌که مطیع، این موفقیت را در میان بازیگران پرشمار و باسابقه‌ای مثل مهین شهابی، سعید امیرسلیمانی، نعمت‌الله گرجی، کیومرث ملک مطیعی و سروش خلیلی کسب کرد و از همه مهم‌تر این‌که نامش نیز بالای اسم همه قرار گرفت.‌
«شاه‌شکار» ساخته سعید نیکپور نیز با وجود آن‌که مطیع در آن نقشی نه‌چندان مثبت داشت و نقش اول هم نبود در نیمه دوم سال ۱۳۶۲ به بهتر دیده شدن این بازیگر کمک فراوانی کرد. از طرفی زمان پخش‌های چندباره فیلم‌ها و سریال‌ها بود و هر بار تجدید دیدار با شاه‌دزد که لبخندی هم بر لبان بیننده می‌نشاند به تجدید شهرت بازیگرانش (از جمله مطیع) یاری می‌رساند. گام بعدی این بازیگر در تلویزیون سریال از هر نظر موفق «افسانه سلطان و شبان» بود. مطیع در این ساخته داریوش فرهنگ نقش پر افت و خیز وزیر اعظم را ایفا کرد و در کنار بقیه بازیگران معتبر سریال، به موفقیت در اجرا دست یافت. ضمن آن‌که مطیع در فاصله شاه‌شکار و افسانه سلطان و شبان، با فیلم «بازداشتگاه» ساخته کوپال مشکات به سینمای پس از انقلاب نیز سلام کرد.
تجربه‌ای که از نظر هنری موفق نبود و از نظر تجاری نیز فقط به دخل و خرج و حداکثر سوددهی اندکی انجامید. به این ترتیب، مطیع اهتمام بیشترش را همچنان بر تلویزیون گذاشت و در سینما نیز پیشنهادهای مناسب را می‌پذیرفت.
«آوار» ساخته سیروس الوند (که پس از اکران سینمایی بارها از تلویزیون پخش شد) یکی از موفق‌ترین تجربه‌های سینمایی او بود که در کنار بزرگانی همچون جمشید مشایخی، فرامرز قریبیان و زنده‌یاد هادی اسلامی حاصل شد. گام بعدی مطیع، سریال پربیننده «امیرکبیر» بود که باز هم در آن با نیکپور (کارگردان این مجموعه) همراه شد.
صدای مناسب مطیع به همراه تجربه‌های ـ حالا ـ فراوانش در تلویزیون و سینما (که فیلم‌هایی مثل گردباد، روزهای انتظار و وکیل اول را هم تقریباً در حال عرضه یا ساخت داشت) به او این موقعیت را بخشید تا از نقش میرزا آقاخان نوری پلی به سوی موفقیت بیشتر بزند.
این مهم نیز در حالی به دست آمد که این بار شاید بیش از هر زمانی مطیع بازیگرانی کار کشته و مسلط را در کنار خود داشت.
این بار به جز خود نیکپور، فخری خوروش، ایرج راد، پرویز پورحسینی، ژاله علو، زنده‌یاد هوشنگ بهشتی، شمسی فضل‌الهی و بقیه هم بودند و همین، امکان تداوم درخشش مطیع را کم می‌کرد که خوشبختانه چنین نشد و حضور پرقدرت این بازیگر، باعث شد که در همان زمان، یکی از منتقدان ماهنامه سینمایی فیلم، نام مطیع را در کنار چند نفر دیگر در جایگاه معتبرترین بازیگران وقت تلویزیون و سینمای ایران قرار دهد.
هرچند که در ادامه، فقط نقش‌‌‌هایی کوتاه در دو سریال «کوچک جنگلی» ساخته بهروز افخمی (به نقش احسان‌الله خان) و هزاردستان به کارگردانی علی حاتمی (در نقش غلام عمه) به مطیع واگذار شد، ولی بویژه کارش در اثر ماندگار زنده‌یاد حاتمی به چشم آمد و نشان داد که این بازیگر، صدای خوب خودش را به همراه داشته باشد و حاصل کار دوبلورهای خوب ایرانی با بازی‌اش همراه شود همان مطیع همیشگی است. در همین سال‌ها مسأله مهاجرت این بازیگر خوب و پرطرفدار پیش آمد که حدود دو دهه او را از نظرها غایب کرد.
هرچند که همان «نعمت همیشگی تکرار آثار نمایشی در تلویزیون»‌(!) باز هم به کمک او آمد و همان سریال‌ها و فیلم‌های دهه شصتی نگذاشت مردم خوب‌مان این بازیگر قدیمی را از یاد ببرند. سریال عمارت فرنگی، سال‌های مشروطه، تبریز در مه، بچه‌های نسبتا بد و در نهایت باغ سرهنگ، به همراه تله‌فیلم‌های «یک بام و دو هوا»، «ماجراهای عید من و بابام»و «رادیو آبادان»، در کنار دو فیلم سینمایی تردید و قبرستان غیرانتفاعی از آثار او در دوره بازگشت است البته هنوز مطیع، فرصتی بخوبی دهه ۶۰ پیدا نکرده و از طرفی مطرح شدن در این روزگار با وجود این همه رقیب حقیقی (خیل بازیگرانی که در سال‌های طولانی نبود مطیع به سینما، تلویزیون و تئاتر پیوسته‌اند) و مجازی (رقیبان متعددی که تماشاگران تلویزیون داخلی را به خود جذب می‌کنند) بسیار سخت‌تر از آن موقع است، اما در نظر داشته باشیم که او و هم‌نسلانش در دورانی درخشیدند که با وجود تردیدها و بزنگاه‌های جدی‌ای که پیش‌روی هنر بازیگری وجود داشت به همراه بضاعت اندک و امکانات ابتدایی کار سینما و تلویزیون در آن دهه (روزگار پیشادیجیتال، جنگ و مشکلات خاص خودش و...) توانستند در دل‌ها برای خودشان جا باز کنند البته محمد مطیع ـ بزنیم به تخته ـ حالا و در ابتدای دهه هشتم عمرش هنوز طراوت چهره و فیزیک خود را حفظ کرده و می‌تواند دست کارگردان‌های زیادی را در آفریدن آثار تازه بگیرد. برای این بازیگر خاطره‌ساز آرزوی سلامت و موفقیت می‌کنیم.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب

+ نوشته شده در چهار شنبه 28 مرداد 1394برچسب:پاتوق نارنجی - بازیگر-سریال-,

ساعت 7:16 توسط افشین |

تمامي مطالب اين وبلاگ محفوظ مي باشد
طراحي شده توسط مولا مهدی گل یاس

منوي اصلي

صفحه نخست
تماس با ما
پروفايل مدير وبلاگ
پست الکترونيک
عناوين مطالب وبلاگ

درباره ي وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید

لحظات انتظار

آرشيو مطالب

بهمن 1399
دی 1399
آذر 1399
آبان 1399
مهر 1399
شهريور 1399
مرداد 1399
تير 1399
خرداد 1399
ارديبهشت 1399
فروردين 1399
اسفند 1398
بهمن 1398
دی 1398
آذر 1398
آبان 1398
مهر 1398
شهريور 1398
مرداد 1398
تير 1398
خرداد 1398
ارديبهشت 1398
فروردين 1398
اسفند 1397
بهمن 1397
دی 1397
آذر 1397
آبان 1397
مهر 1397
شهريور 1397
مرداد 1397
تير 1397
خرداد 1397
ارديبهشت 1397
فروردين 1397
اسفند 1396
بهمن 1396
دی 1396
آذر 1396
آبان 1396
مهر 1396
شهريور 1396
مرداد 1396
تير 1396
خرداد 1396
ارديبهشت 1396
فروردين 1396
اسفند 1395
بهمن 1395
دی 1395
آذر 1395
آبان 1395
مهر 1395
شهريور 1395
مرداد 1395
تير 1395
خرداد 1395
ارديبهشت 1395
فروردين 1395
اسفند 1394
بهمن 1394
دی 1394
آذر 1394
آبان 1394
مهر 1394
شهريور 1394
مرداد 1394
تير 1394
خرداد 1394
ارديبهشت 1394
فروردين 1394
اسفند 1393
بهمن 1393
دی 1393
آذر 1393
آبان 1393
مهر 1393
شهريور 1393
مرداد 1393
تير 1393
خرداد 1393

موضوعات

آخرين پست هاي وبلاگ

فرمانده کل ارتش درگذشت پدر وزیر اطلاعات را تسلیت گفت
پیام تسلیت امیر دریادار سیاری به وزیر اطلاعات
با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش انجام شد؛الحاق بالگردهای سوخت‌رسان و آتش‌نشان به پایگاه چهارم هوانی
با حضور مسئولان فرهنگی ارتش و سپاه برگزار شد؛نشست هم افزایی اقدامات فرهنگی قرارگاه پدافند هو
قدرشناسی فرمانده نیروی هوایی ارتش از فرماندهی معظم کل قوا
پایگاه دریایی بوشهر بخشی از هویت تاریخی نیروی دریایی ارتش است
پروژه تولید بالگرد ملی صبا بخش اعظمی از نیاز کشور را تامین می‌کند
برگزاری مراسم تشییع شهید سروان شجاعی
آیین افتتاحیه دوره نظری معارف جنگ شهید صیاد شیرازی برگزار شد
بومی‌سازی ساخت تجهیزات دفاعی از افتخارات انقلاب اسلامی است
طرح های فرهنگی مصباح اثربخش ترین پادزهر علیه جنگ نرم دشمن است
اقتدار و خودکفایی نیروهای مسلح دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است
نشست هم افزایی رئیس اداره ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح با معاون نیروی انسانی ارتش
در حوزه تولید پهپاد بر لبه فناوری روز دنیا حرکت می‌کنیم
بیانیه ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌مناسبت دهه فجر
سرلشکر باقری مطرح کرد؛ اجازه عرض اندام به هیچ دشمنی را نخواهیم داد/ گشت‌های دریایی ایرانی در دریای س
در مرحله نهایی رزمایش اقتدار دریایی ۹۹ نداجا؛ موشک‌های کروز دریایی اهداف خود را مورد اصابت قرار دادن
برای نخستین بار صورت گرفت؛ شلیک اژدر از زیردریایی بومی فاتح در رزمایش اقتدار دریایی ۹۹ نداجا
در مرحله نهایی رزمایش اقتدار دریایی ۹۹ نداجا؛ یک فروند زیر دریایی بیگانه، مورد شناسایی و رصد قرار گر
دریادار خانزادی: استکبار جهانی بدهی اش به ایران و ایرانی را بپردازد

نويسندگان

پيوند هاي روزانه

میثاق نیوز
اخبار روز
پاتوق کسری
نمونه سوال امتحانی1
خبرنامه اجتماعی
عکس گل نقاشی
نقاشی گل
پاتوق بوشیگان
دستگاه سانترال پاناسونیک
پاناسونیک
بیتوته
روانشنی و سلامت و سرگرمی
هاست لینوکس ارزان
بانک سپه-سامانه خدمات اینترنتی
بانک سپه1
بانک سپه
فیزیک نوخندان
"دبير فيزيك رضاقلي زاده"
مونه سوالاتی تفکیک شده از امتحان نهایی فیزیک 3
خوش امد گويي
ابزار ساخت پرده خوش امد گويي
باشگاه خبرنگاران جوان
قالب های متفاوت
نمونه سوال امتحانی
جام نیوز
جادوی حماسه
مرکز فرهنگی صالحون
لبیک یا مهدی
خبرفارسی
همراه با خدا
کد
ارتش جمهوري اسلامي ايران1
ارتش-جمهوری-اسلامی-ایرا
پاتوق زعفرانی
پاتوق عسل
پاتوق گل نرگس
پاتوق نارنگی
پاتوق لیمویی
پاتوق بکرایی
homayoun
بروبکس بهشت
شهرخبر
ساخت وبلاگ سرویس
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
خواندن روزنامه‌های ایران
خبرآنلاین
دیوار
فروشگاه اینترنتی ديجی کالا
خبرآنلاین: ورزش
روزنامه خبر ورزشی
حمل و ترخیص لباس از چین به ایران
حمل و ترخیص لنج دبی
جلو پنجره لیفان ایکس 60
قیمت پرده هوشمند
تشک طبی فنری
چاپ کاشی کوره ای

پيوند ها


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان پاتوق نارنجی و آدرس mahdi1345.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





مولا مهدی گل یاس

امکانات

طراح قالب


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2436
بازدید دیروز : 459
بازدید هفته : 2957
بازدید ماه : 5824
بازدید کل : 464301
تعداد مطالب : 3421
تعداد نظرات : 133
تعداد آنلاین : 1



آیه قرآن تصادفی

تاریخ روز سوره قرآن ساعت فلش مذهبی ذکر روزهای هفته

کد لوگو حمایت از کشور ایران

start image-random cod by http://roozgozar.com-->

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

دريافت كد دعاي فرج

قالب وبلاگ
گالری عکس
دریافت همین آهنگ