|
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:46 توسط افشین
|
|
|
|
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:21 توسط افشین
|
|
|
|
مراسم نخستین سالگرد شهادت سردار همدانی شامگاه سهشنبه (14 مهر) با حضور سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسجد پیامبر اعظم شهرک شهید محلاتی برگزار شد.
ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:17 توسط افشین
|
|
|
|
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح بسیج را کانون بازدارندگی هر نوع هجوم به نظام خواند و گفت: امروز دشمن این نقطه قوت ما را شناسایی و رصد کرده و به دنبال آسیب وارد کردن به آن است.
به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرتیپ پاسدار ابولفضل شکارچی ظهر امروز (پنجشنبه 21 تیرماه) در نخستین همایش فرماندهان بسیج و ائمه جماعت کویهای سازمانی ارتش، ضمن تقدیر و تشکر از تدبیر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه خلاقیت و نوآوری رئیس سازمان حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمدحسنی برای برپایی این همایش اثربخش و مهم، عنوان کرد: برگزاری چنین همایشی اثر بسیار مثبتی در تبلیغ، تقویت و ترویج فرهنگ بسیجی در سطح کارکنان، خانوادههای ارتش و جامعه دارد.
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابزار و تجهیزات در نظام اسلامی پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است اما هیچگاه به این تجهیزات و امکانات وابسته نبودهایم.
وی با تأکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران به بسیج وابستگی جدی دارد، ادامه داد: مسئولان بسیاری در کشور سِمَت گرفتهاند که عده زیادی خدمت و برخی هم خیانت کردند و پس از دورهای رفتهاند، آنچه که نمیتوان از آن عبور کرد بسیج و تفکر بسیجی است که نظام جمهوری اسلامی ایران به آن وابستگی شدیدی دارد.
سردار سرتیپ پاسدار شکارچی حاکم شدن تفکر بسیجی را مهمتر از خود بسیج خواند و اضافه کرد: اقتدار نظام اسلامی در گرو تفکر بسیجی است و هر جا این تفکر حاکم شده با وجود محدودیتهای فراوان در نهایت موفقیت و پیروزی حاصل شده است.
وی با یادآوری اینکه در آغازین روزهای شروع جنگ تحمیلی در اوج تحریمها و محاصرههای اقتصادی، ارتش با همین تفکر بسیجی جانانه از کشور دفاع کرد، گفت: امروز دشمن این نقطه قوت ما را شناسایی و رصد کرده و دنبال آسیب وارد کردن به آن است.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با اشاره به حضور روحانیون و فرماندهان بسیجی کویهای سازمانی در این همایش، یادآور شد: این همایش به منظور پیوند این دو قشر نیست چراکه خود روحانیون تفکر بسیجی دارند و در طول سالهای پس از انقلاب از این تجربیات و هم فکری بارها استفاده شده است.
وی با یاد خاطرهای از حضور روحانیون در دوران دفاع مقدس که علاوه بر کار تبلیغی، اعتقادی و فرهنگی در زمان عملیات نیز دوشادوش رزمندگان به مبارزه علیه دشمن میپرداختند، به نقش بانوان بسیجی در زمان جنگ اشاره و تصریح کرد: متأسفانه نقش بانوان بسیجی در جنگ به خوبی تبلیغ و تبیین نشده است و جامعه با فدارکاریهای این قشر تأثیرگذار کمتر آشنا است.
سردار شکارچی با تأکید بر اینکه امروز نقش زنان بسیجی بسیار مهمتر از مردان بسیجی است، گفت: امروز دشمن تلاش دارد از طریق این کانون تأثیرگذار جامعه یعنی زنان بر اعتقادات جامعه خدشه وارد کند و این مسیر امروز محل و مجرای حملات نرم دشمن قرار گرفته است.
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح پرهیز از نگاه ابزاری و دنیا طلبانه به بسیج را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: بسیج سکوی مستحکم زیرین انقلاب اسلامی و نظام بوده که اگر آسیب ببیند نظام جمهوری اسلامی ایران آسیب دیده است، لذا باید از طرفیت بسیج برای اثربخشی در عرصه های گوناگون در جامعه استفاده کرد و به هیچ عنوان نگاه ابزاری به بسیج نداشت.
وی با یادآوری اینکه بسیج برخواسته از تفکرات اسلام ناب محمدی(ص) است که حضرت امام خمینی(ره) این مشی را برای بسیج ترسیم کرد، گفت: بر اساس شاخصه هایی که از فرمایشات فرماندهی معظم کل قوا استخراج شده است؛ ایمان عمیق، تلاش مخلصانه، هوشیاری در شناخت دشمن و سختگیری بر او، گذشت و ایثار در برابر دوست و ایستادگی و مقاومت شجاعانه و خستگی ناپذیر، پنج شاخصه مهم بسیج هستند.
سردار شکارچی با بیان اینکه هیچگاه شرایط کشور سختتر از روزهای ابتدایی انقلاب و دوران دفاع مقدس نخواهد شد، یادآور شد: در آن شرایط با وجود همه تحریمها و نبود هیچ امکاناتی با تفکر بسیجی از پیچ تاریخی مهمی عبور کردیم و امروز نیز اگر همین تفکر در کشور جاری و ساری باشد که الحمدلله در آحاد جامعه و توده مردم هست، لذا با روحیه بسیجی و ولایت مداری حاکم بر مردم و با وجود رهبری شجاع، حکیم و خردمند همچون حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدظله العالی) هیچ تهدیدی کشور را نمیتواند با آسیب مواجه کند لذا باید این تفکر در جامعه توسعه پیدا کند. ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:7 توسط افشین
|
|
|
|
سردار سرتیپ پاسدار سپهر گفت: یکی از وظایف پایگاههای مقاومت بسیج مقابله با تهاجم فرهنگی و تربیت بسیجیان نقش آفرین است.
به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرتیپ محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین عصر امروز (پنجشنبه) در نخستین همایش همایش ائمه جماعات و فرماندهان کویهای سازمانی ارتش، پرورش نیروهای انسانی را از الزامات تحقق حرکت تمدن اسلامی عنوان کرد.
وی گفت: ما باید در همه عرصه از جمله عرصه روابط بین الملل، سیاست، دفاع، تولید علم، اقتصاد، و امنیت، نظام سازی صورت دهیم و پایگاه های مقاومت نیز در همین راستا ضرورت دارد که همه را با سبک زندگی اسلامی ایرانی و فرهنگ دینی آشنا کنند.
سردار سرتیپ پاسدار سپهر با تاکید بر این نکته که اسلام با قدرت سلاح به جهان عرضه نشد، تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام به این نتیجه رسیدهاند که فرهنگ و مکتب ها را به هم بریزند و گفتهاند که به جای بمب بر سر مسلمانان باید دامنهای کوتاه فرو بریزند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به رشادتهای سردار شهید همدانی در سوریه خاطرنشان کرد: سردار شهید همدانی مهمترین انگیزه اش در سوریه را ایجاد تفکر بسیجی معرفی می کرد و حتی این شهید والا مقام تفکر بسیجی را به ارتش سوریه هم برد.
وی با تاکید بر اینکه ارتش، سپاه، ناجا، قوای سه گانه و نهادهای حاکمیتی ما نیازمند تفکر و آرمان های بسیجی هستند، بیان کرد: ما دو فتنه 78 و 88 را با تفکر بسیجی کنترل کردیم.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: در شرایط کنونی یکی از وظایف پایگاههای مقاومت بسیج مقابله با تهاجم فرهنگی و تربیت بسیجیان نقش آفرین است.
وی با بیان اینکه برای عمق بخشی به ایران نیازمند امنیت، اقتصاد، و فرهنگ پایدار هستیم، گفت: وقتی به حضرت ابراهیم (ع) ماموریت تشکیل جامعه توحیدی داده شد، وی ابتدا از خداوند، اقتدار، امنیت، قدرت دفاعی و سپس توسعه اقتصادی خواست.
سردار سپهر با اشاره به قدرت منطقه ای بسیج تصریح کرد: تفکر بسیجی آنقدر در جهان اسلام قدرت پیدا کرده است که نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) چندی پیش گفت «هر سویی نگاه میکنم خمینی و خامنه ای پشت مرزهای اسرائیل خیمه زدهاند.»
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر اینکه ما باید قدر رهبر انقلاب را بیش از این بدانیم، افزود: خانم رایس (وزیر اسبق امور خارجه آمریکا) چندی پیش گفته بود رهبر ایران میتواند نقشههایی که بهترین ذهنها در زمان طولانی کشیدهاند را با یک سخنرانی یک ساعته خنثی کند.
وی ادامه داد: رهبری بارها تاکید داشتهاند که هیچ راهی برای حفظ انقلاب جز ایستادن در مقابل آمریکا وجود ندارد و در شرایطی که دشمنان به دنبال خشکاندن ریشه ملت ایران هستند اگر تفکر بسیجی حاکم شد پیروزی بر آمریکا محقق خواهد شد به سلامت از پیچ تاریخی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند، عبور خواهیم کرد.
سردار سپهر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حقوقهای نجومی گفت: اگر مسئولان و کارگزاران ما زندگی علوی داشته باشند نجومی بگیر و آقازاده در کشور وجود نخواهد داشت و همه مردم دار و انقلابی خواهند بود.
جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین همچنین از ابتکار سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و برنامه هایی که برای هم افزایی پایگاه های مقاومت بسیج و ائمه جماعات و مجتمع های فرهنگی کویهای سازمانی ارتش داشته اند، قدردانی کرد. ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:7 توسط افشین
|
|
|
|
سردار سرتیپ دوم محمدرضا یزدی با بیان این که امروز همه بسیجیان در افتخارات بسیج جهان اسلام و پیروزیهای آن در سوریه و عراق سهیم هستند، اضافه کرد: باید مراقب بود که دشمن با ابهامآفرینی، دروغ پراکنی و تفرقهافکنی نتواند خللی در این موفقیتها ایجاد کند.
به گزارش روابطعمومی ارتش؛ سردار سرتیپ دوم محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ طی سخنانی در اولین همایش ائمه جماعات و فرماندهان بسیج ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از برگزاری این همایش گفت: افتخار میکنم که میان عزیزانی حضور دارم که همرزم و همسنگر بودهایم و هستیم.
وی افزود: امروز دشمنان برای زمین زدن نظام جمهوری اسلامی و تکه تکه کردن نقشه ایران تا بن دندان مسلح و متحد شدهاند. آنها کاری به ارتشی، سپاهی، بسیجی و مسلمان و غیرمسلمان ندارند و تنها هدفشان این است که نقشه ایران باید تکه تکه شود. در چنین شرایطی بسیجیان برای حفظ وحدت، تکلیف و وظیفه سنگینتری نسبت به سایر اقشار بر دوش خود دارند.
سردار یزدی با بیان این که «بسیجیان باید همه مردم را با همه سلیقههای فکری، سیاسی و اعتقادی دور هم جمع کنند»، تصریح کرد: ارتش، سپاه و بسیج برای این ایجاد نشدهاند که از خودشان دفاع کنند. آنها به وجود آمدهاند تا از آحاد مردم ایران دفاع کنند.
وی اضافه کرد: بسیجیان باید هر گوشهای که زمینه خدمتگزاری به مردم وجود دارد، وارد شوند، بدون آن که بگویند این حوزه و این صحنه مال کیست. البته که ما برای اهداف رهبری فرزانهمان هزینه خواهیم شد و در راستای سیاستهای رهبری عمل میکنیم، اما در خدمتگزاری به مردم هیچ چون و چرایی نداریم.
فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ با تاکید بر این که «باید نگاه و تفکر بسیجی را بسط داد»، اضافه کرد: بسیجیان خادم مردم، چشم پاک ترین، باحیاترین، عفیفترین، با حجابترین و کم هزینهترین مردم هستند و باید همواره بار مردم را به دوش بکشند.
سردار یزدی با نام بردن از برخی شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی، تصریح کرد: ما باید به تاسی از شهدا، همه آن چه که این شهدا برای همرزمانشان به عنوان الگویی ماندگار داشتند را در خود جمع کنیم. آنها در دوران حیات با افتخار زیستند و با افتخار شهید شدند. اگر میخواهیم نه برای جایگاه و رتبه که برای شبیه باباییها و همتها شدن زندگی کنیم، باید در خدمتگزاری مردم ایثار و از خودگذشتگی داشته باشیم.
فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ اضافه کرد: اگر ما حجاب را ترویج و امر به معروف و نهی از منکر میکنیم، به این دلیل نیست که مادر، همسر و فرزندان ما چادری هستند و میخواهیم مردم هم به سلیقه ما لباس بپوشند. معنیاش این نیست که ما خود صالحیم و دیگران خطاکارند. ما معتقدیم که همه مثل هم و در کنار هم هستیم، اما میخواهیم طلاق و فساد را در جامعه کم کنیم، سلامت جامعه را بالا ببریم و جامعه را اصلاح کنیم.
وی با تاکید بر این که بسیجیان نیز مانند بقیه مردم اشتباه میکنند، گفت: فرق ما با بقیه مردم این است که اگر اشتباه کنیم، خودمان تذکر میدهیم و خودمان در اصلاح اشتباه و مجازات خطاکار پیش قدم خواهیم بود.
سردار یزدی ادامه داد: ان شاء الله که خداوند به همه ما توفیق دهد در این برهه حساس که دشمن با تمام توان خود به میدان آمده و حتی آبروی نداشتهاش را هم پای برخورد با جمهوری اسلامی ایران ذبح کردهاند، به وظیفه خود عمل کنیم.
وی اضافه کرد: آمریکاییها امروز از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به خاطر پیشنویس چند قطعنامه علیه رژیم کودککش و نژادپرست صهیونیستی خارج میشوند، تعهدهای جهانی را زیر پا میگذارند و از سازمانهای بینالمللی خروج میکنند. آنها از آن چه بدان افتخار میکردهاند عبور کردهاند، زیرا فهمیدهاند که دشمنی با ایران چهره آنها را افشا کرده و در این راه این ظاهرسازیها دیگر فرقی برایشان نمیکند.
فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در ادامه سخنان خود با اشاره به تحقق «بسیج جهان اسلام» یادآور شد: امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در روزهای پایانی عمر پر برکتشان در سخنانی فرمودند روزی بسیج جهان اسلام محقق خواهد شد و امروز این اتفاق افتاده است.
وی در پایان با بیان این که استکبار تلاش میکرد تا در سوریه و عراق غده سرطانی دیگری را برای منطقه ایجاد کند، افزود: آنها داعش را برای یکی دو سال ایجاد نکردند. آنها میخواستند منطقه و جهان اسلام تا صد سال درگیر داعش باشد و یک رژیم صهیونیستی دیگر ایجاد کنند. با این حال با شکلگیری بسیج جهان اسلام از کشورهای مختلف در مقابل آنها، سیلی خوردند. آنها امروز فهمیدهاند که بسیج جهان اسلام با آنها و برنامهها و اهداف شومشان چه کرده است.
یزدی در پایان اضافه کرد: باید مراقب بود که دشمن با ابهامآفرینی، دروغ پراکنی و تفرقهافکنی نتواند خللی در این موفقیتها ایجاد کند ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 12:6 توسط افشین
|
|
|
|
صبح امروز (شنبه) در دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه، تأمین و حفظ منافع ملی به معنای حقیقی را هدف اصلی سیاست خارجی خواندند و با بیان بایدها و نبایدهای دیپلماسی در نظام اسلامی افزودند: می توان با روحیه صحیح انقلابی و دیپلماسی هوشمندانه و هدفمند، روابط خارجی را گسترش داد و عناصر قدرت نظام را به پشتوانه ای برای دستاوردهای سیاسی و دیپلماسی تبدیل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شرایط کنونی و جبهه گسترده ای که ضد اسلام و جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته، تلاش دیپلماسی را در بردارنده اجر الهی و افتخاری تاریخی و ملی در دفاع از حقانیت ملت ایران دانستند و گفتند: در چالشها، انسان غیرتمند و صبور و خردمند، بر تلاشها و حجم و کیفیت کار می افزاید، بنابراین باید روحیهی تازهسازی فعالیتها در دستگاه دیپلماسی گسترش یابد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: حفظ سلامت دینی و طهارت روحی و معنوی خود و خانواده و پایبندی رفتاری و گفتاری به مسائل شرعی از مهمترین وظایف مسئولان و کارکنان وزارت امور خارجه بهویژه سفرا و اعضای نمایندگیهای ایران در خارج است.
ایشان با تأکید بر اینکه دستگاه دیپلماسی بخش اصلی سیاست خارجی کشور و نمای بیرونی نظام جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کردند: وزارت امور خارجه و بهویژه سفرا باید عمیقاً به ارزشهای اسلام و انقلاب پایبند باشند و رفتار و گفتار آنان، منعکس کننده این ارزشها باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه تبیین بایدها و نبایدهای دیپلماسیِ نظام اسلامی، شرط لازم برای نمایندگان دیپلماسی را برخورداری از روحیه قوی و مستحکم، امید به آینده و بهره مندی از احساس حقانیت برشمردند و با اشاره به موضوع مهم منافع ملی، گفتند: هدف اصلی و واقعی دیپلماسی، حفظ منافع ملی است و تعامل یا تقابل، تنها روشهایی برای تأمین منافع ملی هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای، منافع ملی را برگرفته از سیاستهای اصلی و ارزشهای نظام دانستند و تأکید کردند: دستگاه دیپلماسی باید منافع ملی را حفظ و تأمین کند.
ایشان، سخنان رئیس جمهور را در سفر اخیر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام برشمردند و افزودند: وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی اینگونه مواضع رئیس جمهور است.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به موضوع «دیپلماسی ایدئولوژیک» اشاره و خاطرنشان کردند: برخی به غلط، سخن از لزوم جدایی دیپلماسی از ایدئولوژی به میان می آوردند، در حالیکه دیپلماسی ایدئولوژیک هیچ اشکالی ندارد و القاء تقابل میان ایدئولوژی و منافع ملی، صحیح و منطقی نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه هدف از تشکیل جمهوری اسلامی حفظ منافع ملی، استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی، قدرت و امنیت ملی است، افزودند: ایدئولوژی به دنبال تأمین و حفظ منافع ملی است و هویت یک ملت محسوب می شود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به وجود ایدئولوژی در رفتار و سیاستهای دولتهای غربی، گفتند: امریکاییها در سخنان خود بارها از عبارت «ارزشهای امریکایی» استفاده می کنند که همان ایدئولوژیِ آنها و برگرفته از اعلامیه استقلال امریکا است و در کشورهای اروپایی نیز تفکرات ایدئولوژیک بر رفتار و فعالیتهای سیاسی آنها حاکم است.
ایشان ارتباط خردمندانه، هوشمندانه، هدفمند و منطقی با جهان را برخاسته از نگاه اسلامی نظام و کاملاً منطبق با دیپلماسی ایدئولوژیک خواندند.
رهبر انقلاب اسلامی تحقق و بروز روحیه انقلابی را در تعاملات و رویکردهای دیپلماتیک ضروری دانستند و افزودند: دیپلمات ایرانی باید به انقلاب افتخار کند و در تعاملات کاری او، «عزت، احساس اقتدار و اعتماد به نفس» به روشنی مشاهده شود که البته این رفتار و منش انقلابی با بیان حرفهای نامعقول و ایجاد هیاهو کاملاً متفاوت است.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین ضرورت برخورداری سفیران و دیپلماتهای ایرانی از احساس حقانیت، به موضوع جنگ روانی بیوقفه دشمنان اشاره کردند و افزودند: باید با احساس حقانیت و با آگاهی و تسلط در مباحث چالشی، پاسخهای قاطع و منطقی به اتهامات بیگانگان داد.
ایشان، متهم کردن دائم ایران به یک مسئله منفی را دستور کار اصلی جنگ روانی مستمر دشمنان خواندند و افزودند: برای تحقق این هدف، «ایران هراسی، ایران ستیزی، ایران گریزی، اتهام نقض دموکراسی، نبود آزادی و نقض حقوق بشر» مدام در تبلیغات بیگانگان تکرار می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به جنایات اروپاییها و غربیها در مستعمرات گذشته، محدود بودن دموکراسی در غرب به مقررات و یا نظر مراکز خاص، وجود دیکتاتوری حزبی در امریکا و برخی کشورهای اروپایی و نیز جنایات فعلی غربیها از جمله همدستی با سعودیها در کشتار مردم یمن افزودند: غربیها مظهر نقض حقوق بشر هستند اما با وقاحتِ تمام، ایران را متهم می کنند بهگونه ای که گاه انسان از شدت وقاحت آنها حیرت می کند.
رهبر انقلاب اسلامی تصور حل مشکلات کشور با مذاکره یا رابطه با امریکا را خطایی واضح خواندند و افزودند: امریکا با اصل نظام اسلامی مشکل اساسی و مبنایی دارد، ضمن اینکه کشورهای فراوانی در افریقا، آسیا و امریکای لاتین هستند که با امریکا رابطه دارند اما همچنان با مشکلات فراوان دست به گریبانند.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین دشمنی عمیق امریکا با جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند: امریکاییها به دنبال بازگشت به موقعیت و جایگاه خود در ایران قبل از انقلاب هستند و به کمتر از این هم راضی نخواهند شد.
ایشان مخالفت امریکا با «توان هسته ای و قدرت غنی سازی بالا و نیز حضور ایران در منطقه» را ناشی از خصومت عمیق آنها با عناصر اقتدار نظام اسلامی برشمردند و افزودند: حضور منطقهای جزو عناصر قدرت و امنیت ایران است و عقبه راهبردی کشور محسوب می شود، به همین علت دشمنان با آن مخالفند.
رهبر انقلاب با اشاره به بیان مکرر غیرقابل اعتماد بودن امریکا از زبان مسئولان کشور افزودند: بنده از قدیم این نکته را خاطرنشان می کردم که روی حرف و حتی امضای امریکاییها نمی توان حساب کرد، بنابراین مذاکره با امریکا هیچ فایده ای ندارد.
ایشان فعال کردن ظرفیتهای استفادهنشده یا کم استفاده شده در کشور را مهم دانستند و افزودند: مذاکرات با اروپاییها قطع نشود اما نباید معطل بسته اروپایی ماند بلکه باید کارهای فراوان لازم در داخل کشور را دنبال کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، گسترش ارتباطات چند جانبه و بهویژه دو جانبه و توجه خاص به تشکلهای منطقه ای را ضروری خواندند و افزودند: سفرا و نمایندگان ایران در خارج باید به ظرفیتها و تواناییهای ملت و کشور کاملاً واقف باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اذعان اخیر مقامات امریکایی درباره استعداد ملت ایران افزودند: از چندین سال قبل تأکید می کردم که استعداد ایرانی از متوسط استعداد دنیا بالاتر است، این واقعیت یک ظرفیت مهم داخلی است، همچنانکه ایمان، شجاعت، ایثار و افتخار ملت به ارزشها از دیگر عناصر تواناییهای ایران است.
ایشان ارتباط با دانشمندان، رجال سیاسی غیر دولتی و فعالان اقتصادی دیگر کشورها را جزو روشهای رایج دیپلماسی در جهان برشمردند و افزودند: با این روشها می توان گستره فعالیتهای دستگاه سیاست خارجی را گسترش داد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین قدرت میدانی را پشتوانه دیپلماسی خواندند و افزودند: مهم این است که هر گونه عنصر اقتدار به نوعی دستاورد سیاسی و اقتصادی تبدیل شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، وزیر امور خارجه با اشاره به رویکردهای دستگاه دیپلماسی بهویژه در ارتباط با همسایگان و تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی، گفت: تلاش کردهایم با خودباوری به استقبال چالشها برویم و از منافع ملی با صلابت دفاع کنیم.
آقای ظریف با بیان اینکه با همین رویکرد و با حمایتها و هدایتهای رهبر انقلاب اسلامی توانستیم پروژه ایرانهراسی صهیونیستها را شکست دهیم، خاطرنشان کرد: ترامپ و نتانیاهو تلاش میکنند با نمایشهای سخیف، پروژه ایرانهراسی را تکرار کنند اما امروز حتی در میان متحدان خود نیز تنها و منزوی هستند.
وزیر امور خارجه با اشاره به تشکیل اتاق جنگ و تلاش گسترده آمریکا برای فشار و زورگویی علیه ملت ایران، گفت: همواره به کشورهای دیگر از جمله متحدین امریکا اعلام کردهایم که مقابله با زورگویی امریکا باید از تعهدات سیاسی فراتر رفته و به اقدامات عملی زماندار منجر شود.
آقای ظریف افزود: ما شرایط سختتری را تجربه کردهایم و اطمینان دارم در پرتو همدلی و وفاق میتوانیم بر مشکلات فائق شویم و شرایط پیشرو را با عنایت الهی و با هدایتهای رهبری و حمایت مردم به خوبی و با افتخار و سربلندی و با کمترین آسیب مدیریت کنیم. ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در جمعه 26 مرداد 1397برچسب:پاتوق نارنجی,
ساعت 11:53 توسط افشین
|
|
|
|
؛حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه امروز(دوشنبه 20 فروردین)در جمع فرماندهان، مسئولین و مدیران نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) را دارای حکمت، فلسفه و مبنای قوی عنوان وتصریح کرد: انتظار معظم له برتقویت و ارتقای هر چه بیشتر "معنویت"، "بصیرت دینی" و "روحیه انقلابی و جهادی " در فرماندهان ، مسئولین و آحاد پاسداران ناشی از اهمیت نقش و جایگاه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند آن در مقطع حساس کنونی است.
وی با تاکید بر اینکه با آغاز چهلمین سال به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ، صف بندی جبهه استکبار مقابل ما شفاف و صریح تر شده است ،گفت: دنیای استکباربا دیدن پیشرفت های شگرف انقلاب و احساس خطر نسبت به توسعه گفتمانی این انقلاب الهام بخش، به این جمعبندی رسیده که می بایست در تقابل با انقلاب اسلامی ایران که مرگ تدریجی آنها را رقم زده آشکار تر ایستاد.
نماینده ولی فقیه در سپاه خاطرنشان کرد: در مقابل این دشمنی ها ،امروز گفتمان انقلاب اسلامی مرزها را در نوردیده و بسیاری ملتها و بلکه دولتها را در بر گرفته است.
وی افزود: پیشرفت های علمی ، عملی و فناوری و نیز کوتاه نیامدن نظام ولایی جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم ، تهدید و فشارهای دشمنان و توانایی تبدیل کردن چالش به فرصتهای ارزشمند از جمله عللی بود که موجب شد جبهه دشمن آشکارا به تقابل با انقلاب اسلامی ایران بپردازد.
حجت الاسلام و المسلمین حاجی صادقی در ادامه تصریح کرد: دشمنان دریافته اند که انقلاب اسلامی از تهدید، تحریم و تهاجم بیرونی به هیچ عنوان آسیب نخواهد دید ،از این رو راه ضربه زدن به انقلاب را استحاله و نفوذ در میان برخی انقلابیون قرار داده اند.
وی با برشماری عوامل لغزش و استحاله افراد اظهار کرد :لغزش در فکر و اندیشه و ایجاد انحراف فکری و عملی ، همچنین دنیا طلبی و از بین رفتن روحیه جهادی و انقلابی میتواند از عوامل مهم سقوط ،حتی در میان انقلابیون به شمار آید.
حجت الاسلام و المسلمین حاجی صادقی گرفتار تردید و شک شدن را از خطرات فراروی نیروهای انقلابی و سنگر نشینان اسلام ناب از منظر مقام معظم رهبری عنوان و تصریح کرد: برخورداری از بصیرت دینی وشناخت شاخص ها و مولفه های آن می تواند موجب حفظ انسان در برابر این آسیب ها و معضلات گردد.
وی دنیا طلبی ،فاصله گرفتن از ارزش ها واز دست دادن روحیه جهادی را از دیگر خطرات در برابرنیروهای انقلابی از منظر معظم له برشمرد و تصریح کرد :امروز در برابر حجم عظیم توطئه و هجمه های جبهه استکبار علیه انقلاب اسلامی به قدرت و قوت نیاز داریم ، موشک ها و تجهیزات دفاعی قدرت ما و برخورداری از معنویت و بصیرت دینی و روحیه جهادی و انقلابی قوت ما به شمار می رود که می بایست در تقویت هرچه بهترو بیشتر این مولفه های مهم، بی وقفه تلاش کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حاج صادقی در پایان پیشتازی در فهم و عمل به تدابیر، رهنمودها و فرامین مقام عظمای ولایت ،محور قرار دادن معنویت ، بصیرت دینی و روحیه جهادی و انقلابی در تمامی اقدامات و برنامه ها، تاکید بر اثربخشی دربرنامه ها و تعهد وتقید کامل به احکام شرعی و قوانین سازمانی را از جمله مهمترین مطالبات خود از فرماندهان مسئولین و آحاد کارکنان مجموعه نمایندگی ولی فقیه در سپاه عنوان کرد. ادامه مطلب |
|
|
|
سردارسرتیپ دوم پاسدار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ در جمع خواهران مبلغ بسیجی با اشاره به اهمیت مسئله حجاب در میان قشر جوان جامعه اسلامی اظهار داشت: حجاب اسلامی یکی از والاترین ارزشهای اسلامی است که جوانان ما باید به آن توجه ویژه داشته باشند. امروز خواهران مومنه جامعه ما خود حجاب را انتخاب کرده و اهمیت آن را درک کردهاند.
وی با اشاره به اینکه تفکر بسیجی متاثر از دفاع مقدس سبب نجات منطقه از لوث تکفیریهای کور باطن شد، افزود: پیروزیهای جبهه مقاومت متاثر از دیدگاه راهبردی امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و برگرفته از سیره شهدا و ایثارگران دوران دفاع مقدس است.
سردار یزدی برخورد با مفسدان اقتصادی و عوامل نفوذی را از جمله مهمترین برنامههای اجرایی در کشور عنوان کرد و افزود: برای حصول نتیجه و حرکت در مسیر تعالی باید سوءمدیریتها برطرف شود و با مفسدان اقتصادی برخورد کرد. ادامه مطلب |
|
|
|
ارشا اقدسی بدلکار سینمای ایران درخصوص دریافت مدرک آکادمیک بدلکاری بین المللی خود در شهر مسکو گفت: خوشبختانه این روزها در کشور روسیه اتفاقات بسیار خوبی برای من افتاد و توانستم دیپلم آکادمیک بدلکاری را دریافت کنم.
ادامه مطلب |
|
|
|
عاقبت بــــا لطــف حق دوران مهدی می رسد
بلبل خوش نغمه از بستـــان مهدی می رسد
می دهد این دل گواهی پیـــر ما سیـــدعلــی
پرچم از دست تو بر دستـــان مهدی می رسد
هزاران کاخ درعالم، هزاران قصر مستحکم، جواهرهای دنیایی، هزاران ثروت ودرهم، هزاران تن، هزاران سر، هزاران روح درپیکر، هزاران دست، هزاران چشم، هزاران زلف چون عنبر، قسم بر آیه اطهر،قسم برسوره کوثر نمی ارزد نمی ارزد به یک تار موی مولایمان امام خامنه ای ...
منتظران مهدی آگاه باشید!
حسین را منتظرانش کشتند...
درود خداوند يكتا بر امام خامنه اي...
درود خداوند يكتا بر ياور امام زمان(عج)....
درود خداوند يكتا بر مقتدر مظلوم....
خوني كه در رگ ماست....
هديه به رهبر ماست..
چـــــــــــــــــــــــــــــــــشـــــــــــــــــــــــــــم
مــــــــــــــــــــــن و امـــــــــــــــــــــــــر ولـــــــــــــــــي...
(((((((((((((((الله)))))))))))))))
جـــــــــــــــــــــــــان مــــــــــــــــــن و
ســـــــيــــــــــد عــــــــــــلــــــــــــــــي...
عکس دیده نشده از هیات دولت به ریاست رهبری
دولت اول حضرت آیتالله خامنهای که از سال 1360 تا 64 عهده دار اداره کشور بود.
نوشته شده در تاريخ شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۲ توسط عليرضا
ادامه مطلب |
|
|
|
انتشارات شمع و مه نسخه فرانسه کتاب «شما که غریبه نیستید» را روانه بازار نشر کرد.
افشین شحنهتبار، مدیر انتشارات «شمع و مه»، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا از چاپ نسخه فرانسه کتاب «شما که غریبه نیستید»، اثر هوشنگ مرادی کرمانی خبر داد و گفت: این کتاب در نمایشگاه کتاب پاریس رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: ترجمه «شما که غریبه نیستید» را میترا فرزاد استاد دانشگاه مهندسی پاریس بر عهده داشته است. پیش از این ترجمه انگلیسی این کتاب با ترجمه کارولین کراسکری منتشر و در نمایشگاه کتاب فرانکفورت رونمایی شده بود.
شحنهتبار تصریح کرد: نسخه فرانسه «شما که غریبه نیستید» از هوشنگ مرادی کرمانی در 585 صفحه منتشر شده و همچنین ترجمه لهستانی این اثر نیز در دست انجام است.
مرادی کرمانی درباره این کتاب میگوید: این کتاب زندگی خودنوشت من تا سن 14 سالگی است که در روستا زندگی میکردم. در این کتاب به جای آنکه از خودم بنویسم از رنجهای مردمی نوشتهام که در روستا با آنها زندگی میکردم.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
رنگ آمیزی دیوارها یکی از آسان ترین و ارزان ترین شیوه های تغییر حال و هوا در دکوراسیون منزل است. اگر قصد انجام این کار را دارید فرصت را غنیمت بشمارید و دست به کار شوید. در اینجا نکات مهمی را با شما در میان می گذاریم تا پروژه تان را به بهترین حالت به انجام برسانید.
رنگ هماهنگ
همان طور که می دانید، چیدمان و رنگ مبلمان منزل در انتخاب رنگ دیوارها مؤثر هستند. در قسمت هایی که تراکم مبلمان زیاد است و نور کمی وجود دارد، حتماً از رنگ های روشن استفاده کنید. در قسمت هایی که شدت نور خوب است و مبلمان با تراکم کمتری چیده شده اند می توانید رنگ های تیره تر را وارد فضا نمایید. همچنین قبل از انتخاب نهایی، رنگ مورد نظرتان را بر روی یک مقوا با زمینه سفید بزنید و آن را بر روی دیوار موردنظر نصب کنید. چنانچه رنگ موردنظر با محیط هماهنگ بود می توانید دست به کار شوید و کل دیوار را رنگ آمیزی کنید.
چیدمان و رنگ مبلمان منزل در انتخاب رنگ دیوارها مؤثر هستند
ابزار مناسب
ابزار گوناگونی برای رنگ آمیزی وجود دارد که مهمترین آنها قلم مو و غلتک است. کار با قلم مو کمی سخت تر از غلتک است. چنانچه غلظت رنگ، مناسب نباشد، جای موهای قلم مو بر روی دیوار باقی می ماند، این در حالی است که کار با غلتک به مراتب راحت تر خواهد بود، چرا که هم جا نمی اندازد و هم اندازه دسته آن قابل تغییر است. شما می توانید برای سقف از دسته بلند استفاده کنید و برای دیوارها از دسته کوتاه تر. درنهایت چنانچه در رنگ آمیزی مبتدی هستید استفاده از غلتک می تواند پیشنهاد مناسبی برایتان باشد. علاوه بر راحتی در رنگ آمیزی، شما می توانید از کارتان لذت نیز ببرید.
مهم ترین ابزار برای رنگ آمیزی قلم مو و غلتک است
نکاتی قبل از شروع
قبل از هر اقدامی شما باید رنگ ها را بشناسید تا بتوانید رنگ موردنظرتان را انتخاب کنید. رنگها در رنگ آمیزی خانه به دو دسته کلی روغنی و اکرلیک تقسیم می شوند، البته خود این رنگ ها دسته بندی و انواع گوناگونی دارند. رنگ های روغنی دارای بو هستند و به زمان طولانی تری برای خشک شدن نیاز دارند. این رنگ ها در برابر رطوبت مقاوم هستند و بهتر است در محل هایی در مجاورت با رطوبت زیاد، استفاده شوند. رنگ های اکرلیک، پایه آب دارند و خیلی سریع نیز خشک میشوند و در برابر رطوبت خیلی مقاوم نیستند، ولی برای رنگ آمیزی محیط های داخلی خانه مناسب خواهند بود. اگر کار را به گروه نقاشی واگذار می کنید حتماً از میزان رنگ و برند رنگ مصرفی، اطلاع کسب کنید.
محاسبه میزان رنگ
همیشه محاسبه میزان رنگ مصرفی، دغدغه افراد بوده و هست. در اینجا فرمولی را به شما آموزش می دهیم که به راحتی بتوانید میزان رنگ مصرفی تان را محاسبه کنید. ابتدا طول دیوارها را ضربدر ارتفاع آن نمایید، سپس حاصل را بر مقدار رنگی که در هر قوطی هست تقسیم کنید که در نهایت نیز تعداد تقریبی قوطی رنگ مورد نیازتان به دست می آید، البته در این فرمول، در و پنجره ها نادیده گرفته می شوند؛ به همین دلیل مقداری رنگ اضافه می آید. شما می توانید با به دست آوردن مساحت در و پنجره ها و کم کردن میزان آن از مساحت دیوارها، به اندازه صحیح برسید. فراموش نکنید برای رنگ آمیزی در و پنجره ها هم، باید رنگ مناسب خریداری نمایید.
برای رنگ آمیزی در و پنجره ها هم، باید رنگ مناسب خریداری نمایید
نگهداری از رنگ
چنانچه رنگتان زیاد آمد نگران نباشید. با نگهداری صحیح می توانید آنها را تا رنگ آمیزی بعدی، سالم نگه دارید. اگر درِ رنگ های باقیمانده را محکم ببندید و هوا نکشد، می تواند برای مدت ۴ تا ۵ سال سالم بماند. دمای مطلوب برای نگهداری رنگ ۱۵ تا ۲۵ درجه است. آنها را در فضاهای بتنی نگه ندارید؛ زیرا قوطی هایشان زودتر زنگ می زنند. بهتر است روی هر قوطی، برچسبی با درج نام و نوع رنگ، تاریخ خرید و مدت ماندگاری بزنید تا قبل از تاریخ انقضا از آن استفاده نمایید.
اگر درِ رنگ های باقیمانده را محکم ببندید و هوا نکشد، می تواند برای ۴ تا ۵ سال سالم بماند
منبع : مجله منزل - bartarinha.ir
ادامه مطلب |
|
|
|
رکنا: کاپیتان 45 ساله نفتکش سانچی را این روزها دیگر همه می شناسند ، مجید قصابی اروجی، مردی که بارها در توفانهای سهمگین دریا گیر افتاده است، اما زنده و سالم به وطن بازگشته اما انگار داستان سانچی و مجید جور دیگری رقم خورد داستانی که ما برای شما از زوایای مختلف زندگی اش تعریف می کنیم.
برادر کاپیتان سانچی راوی این داستان است، او برای ما از مجید به شغلش گفت که با همه خطرات، دوستش داشته است. کاپیتان در دل همسر، فرزندان، مادر، خواهران و برادرانش هنوز زنده است. حمید اروجی میگوید خبر مرگ برادر را تا مدرکی مطمئن ارائه نشود، باور نخواهند کرد، حتی فعلا برایش مراسم ترحیم نمیگیرند. این روزها در خانه آنها در سعادتشهر شهرستان پاسارگاد، بیم و امید به هم آمیخته است.
همسر و فرزندان
مجید قصابی اروجی متولد 1351 دو فرزند دارد؛ یک پسر 14 ساله و یک دختر سه ساله. سال 1371 در رشته مهندسی عرشه وارد دانشگاه دریانوردی چابهار شد. سال 1378 کارش را شروع کرد و حدود هفت سال است به درجه کاپیتانی ارتقا یافته است.
شنبه 16 دی
از طریق فضای مجازی خانواده در جریان حادثه Incident قرار می گیرند، همسر کاپیتان به برادر مجید می گوید یک شب است با او تماس نداشته و نگران است. ظاهرا متوجه میشود کشتیهای اطراف خبری را مخابره کردهاند دال بر اینکه یک نفتکش اطراف شانگهای دچار حادثه شده است. اسم کشتی را هم که میشنود، مطمئن میشود برای شوهرش اتفاقی افتاده است.
پدر و مادر کاپیتان
پدر کاپیتان سال 61 به رحمت خدا رفته است، ولی مادر زنده است. مادری 80 ساله که دیگر توان درد و رنج ندارد. مجید جزو نخبههای این کشور بوده و مادر با رنج فراوان فرزندش را به این درجه رسانده است
کاپیتان و دریا
بالاخره دریاست و هزار خطر. تا به حال بارها در توفان گیر افتاده که در چند مورد هم همسرش همراهش بوده است. دریای چین، دریایی توفانی است بخصوص در تابستانها. وقتی در توفان گیر افتاده بودند بجز خدا کسی را نداشتند و انتظار کمک از غیر خدا هم نداشتند و اساسا در این شرایط، کاری از دست کسی ساخته نیست. اما با وجود این خطرات، برادرم با عشق و علاقه به کارش ادامه میداد. وقتی کسی این خطرات را به او گوشزد میکرد، مجید میگفت اگر به گذشته بازگردم باز هم همین شغل را انتخاب میکنم، چون با این کار در خط اول اقتصاد به کشورم کمک میکنم و به این خدمت افتخار میکنم ادامه مطلب |
|
|
|
امام جمعه قم گفت: عید سعید قربان روز سرافرازی در امتحان دشوار الهی و روز امتحان سختی می باشد تا درستی آن چه را که مومنان آموخته اند به اثبات برسانند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه های نماز قربان در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با حضور زائران و مجاوران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: وقتی قربانی قابیل به درگاه الهی پذیرفته نشد نسبت به برادرش غضب کرد در این باره مهم ترین علت نپذیرفتن قربانی قابیل این بود که در آن تقوای الهی نداشت.
وی تصریح کرد: امروز در سراسر جهان بسیاری ازمسلمانان به قربانی کردن و این عمل مستحب می پردازند افرادی که در راه خیر قربانی می کنند می دانند آن چه ارزش دارد تقوا در قربانی کردن است همه ما در همه امور باید ملاک را تقوا بدانیم.
سعیدی ادامه داد:اسوه این امتحان بزرگ در روز عید قربان حضرت ابراهیم (ع) و اسماعیل(ع) هستند در کشور ما نمونه های زیادی از ایثار و شهادت از این دست داریم در واقع خانواده معظم شهدا از این نمونه ها می باشند.
وی تاکید کرد:امثال شهید حججی و دیگر شهدای مدافع حرم اثبات کردند که در مسیر امتحان الهی قدم بر می دارند و سربلند بیرون می آیند.
سعیدی در ادامه عنوان کرد:یکی از بالاترین مقامات مقام محبوب خدا شدن است این محبوبیت آثار و برکات زیادی نصیب انسان می کند در این زمینه راه رسیدن به محبوبیت خدا تقوای الهی است.
وی با گرامیداشت ماه ذی الحجه گفت:این ماه را، ماه امامت و ولایت خوانده اند که به دلیل مناسبت های زیادی است که به امامت وارد شده است.
امام جمعه قم بیان کرد: اوج این مناسبت ها در ماه ذی الحجه، عید سعید غدیر است این روز اختصاص به شیعه ندارد ولایت امیرالمومنین (ع) و ائمه (ع) به همه اختصاص دارد همان چیزی که جهان اسلام به شدت از فقدان آن رنج می برد.
وی افزود به همین دلیل رهبر معظم انقلاب در پیام حج امسال فرمودند روسای کشورهای اسلامی و نخبگان سیاسی و دینی و فرهنگی در دنیای اسلام وظیفه سنگینی بر دوش دارند که متوقف کردن حرکات و حملاتی است که دشمنان در کشورهای اسلامی به طور تاسف انگیزی مرتکب می شوند به خصوص دفاع از مردم فلسطین و ملتی که نزدیک 70 سال است برای کشور غصب شده خودشان مبارزه می کنند.
تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: ریشه این همه وادادگی و انحراف در مسائل و فجائع در جهان اسلام این است که در برابر هجوم و حملات دشمنان نابکار به وظایف شرعی و عقلی خود عمل نکرده و اشد علیه الکفار و وحدت را از یاد برده اند.
سعیدی گفت:امید آن است که جهان اسلام به رهنمون های قرآن و عترت بازگردند که سعادت دنیا و آخرت همه در سایه ولایت ائمه تعیین شده است کفار و مشرکان در طول تاریخ مورد اعتماد نبوده اند و ضررها و خسارات زیادی را به مردم وارد کرده اند.
وی یادآور شد:در این ایام ازدواج هایی انجام می گیرد و مهریه هایی تعیین می شود که راه افراط و تفریط در آن در پیش گرفته می شود.
امام جمعه قم اظهار داشت: برخی از افراد مهریه های سنگینی را برای ازدواج قرار می دهند که از نظر شرع مقدس پذیرفته و پسندیده نیست و گاهی بسیار ساده و معنوی انتخاب می شود در حالی که بهتر آن است طبق گفته فقها مهریه ها به گونه ای تعیین شود که مالیت داشته باشد.
وی عنوان کرد: مهریه ها باید جنبه مالیت داشته باشد فقط خانواده ها مهریه ها را کم بگیرند تا در مسیر شرع حرکت کنیم.
ادامه مطلب |
|
|
|
جزییات توافق برای تحویل پیکر شهید حججی
مشاور معاون عربی و آفریقای وزیرامور خارجه ، اخبار مربوط به وجود نام شهید محسن حججی در فهرست پیکرهایی که قرار است در توافق حزب الله با داعش تحویل گرفته شوند را تایید کرد.
عباس گلرو در پاسخ به ایسنا در ارتباط با صحت اخبار منتشره در این خصوص گفت: در مرحله اول عملیات مقاومت لبنان در مبارزه با گروههای تروریستی جبهه النصره در «جرود عرسال» در شمال شرق لبنان حزب الله توانست مناطق وسیعی را از اشغال تروریستهای جبهه النصره خارج کند و پنج اسیر حزب الله را آزاد و تعدادی پیکر شهدا را از طریق مذاکره با النصره تحویل بگیرد.
این دیپلمات ادامه داد: در مرحله دوم از عملیات که بنام« فجر الجرود »توسط ارتش و مقاومت لبنان اجرا شد، بخش مهمی از اراضی شمالی لبنان که در سیطره داعش بود پاکسازی شد و گروه تروریستی داعش تحت شرایط محاصره مجبور به مذاکره شد و پیشنهاد مذاکره داد.
وی افزود : حزبالله با هوشیاری و درایت و با هدف تعیین سرنوشت عزیزان خود در لبنان و سوریه، در شرایط برتر و با تحمیل شروط بر داعش، مذاکره را پذیرفت که در نتیجه آن قرار شد در مرحله دوم توافق، علاوه بر آزادی اسیر مقاومت، پیکر شهدای حزبالله و همچنین شهدای غیر لبنانی تحویل گرفته شود که نام شهید محسن حججی نیز در فهرست این توافق قرار دارد و دبیرکل حزب الله نیز در دیدار اخیر آقای جابری انصاری معاون عربی و آفریقا وزیر امور خارجه با ایشان این موضوع را مطرح کردند که امیدواریم این امر به زودی محقق شود و مانعی در این مسیر ایجاد نشود. گلرو با تقدیر از نقش تعیینکننده حزبالله لبنان در مبارزه با گروههای تروریستی در لبنان و سوریه، ایمان، صلابت، اخلاق و وفای به عهد را از ویژگیهای منحصر بهفرد حزب الله در نبردهای میدانی برشمرد و تاکید کرد: مقاومت و به ویژه دبیرکل حزبالله در وعده خود صادق است و شخصا به تعیین وضعیت اسرا و پیکر شهدا اهتمام دارند و از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نخواهند کرد.
به گزارش ایسنا شهید محسن حججی در مردادماه ۱۳۹۶ و در عملیاتی مُستشاری در منطقهٔ التَنْف – منطقهٔ مرزی بین سوریه و عراق – توسط نیروهای داعش به اسارت درآمد و پس از دو روز بهدست این گروه تروریستی به شهادت رسید.
انتهای پیام
ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش:اسلحه و قلم مکمل هم هستند/ اهل قلم باید از مرزهای فرهنگی دفاع کنند
حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی در ششمین همایش اندیشه قلم ارتش جمهوری اسلامی ضمن تبریک به برگزیدگان این همایش گفت: نوشتن و ماندگار کردن فکرها و اندیشه ها توفیق بزرگی است.
حجت الاسلام والمسلمین عباس محمد حسنی در ششمین همایش اندیشه قلم ارتش جمهوری اسلامی ضمن تبریک به برگزیدگان این همایش گفت: نوشتن و ماندگار کردن فکرها و اندیشه ها توفیق بزرگی است. به گزارش روابط عمومی ارتش، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی آجا در ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش که با حضورجمعی از امیران، فرماندهان و برگزیدگان این همایش در سالن کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: به همه کسانی که موفق شده اند با قلم انس بگیرند تبریک می گویم. وی افزود: این انس گرفتن با قلم و نگارش اندیشه ها حقیقتا توفیق الهی است که نصیب هرکسی نمی شود. حجت الاسلام والمسلمین محمد حسنی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت نوشتن و نگارش ادامه داد: اگر ملتی برای خود ننویسد، غریبهها به میدان آمده و آن گونه که خودشان می خواهند می نویسند نه آنگونه که باید و مورد نیاز است. وی همچنین ضمن بر شمردن اهمیت وجود اهل قلم بیان کرد: به عقیده بنده واجب کفایی است که ما همانند اهل سلاح، اهل قلم نیز داشته باشیم. رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به حفظ و حراست از مرزهای فیزیکی کشور توسط نیروهای مسلح اظهار داشت: همانند این موضوع که نیروهای مسلح ما از مرزهای فیزیکی کشور دفاع و حراست میکنند، اهل قلم نیز باید از مرزهای فرهنگی دفاع کنند. وی ادامه داد: اگر اصحاب قلم از مرزهای فکری یک ملت پاسدارای نکنند، حریم افکار مردم مورد دست اندازی قرار میگیرد. حجت الاسلام والسلمین محمد حسنی در انتهای سخنان خود با اشاره به لزوم توجه به جنگ نرم دشمن علیه ملت ایران خاطر نشان کرد: اکنون که در حال مقابله با جنگ نرم دشمن هستیم، دفاع در مقابل این جنگ نیاز به قلم دارد و در این عرصه اسلحه و قلم مکمل هم هستند. شایان ذکر است ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در مرکز همایش های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی آجا با حضور فرماندهان عالی رتبه و کارکنان و روحانیون اهل قلم ارتش با تقدیر از نفرات برتر به کار خود پایان داد. ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش اندیشه و قلم ارتش:امروز جامعه ارتش دارای کمترین آسیبهای اجتماعی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ریشه آسیبهای اجتماعی فاصله گرفتن از فرهنگ دینی، ملی و ارزشهای انقلاب اسلامی است، گفت: ارتش علاوه بر مأموریتهای ذاتی خود، الگو و نماد فرهنگی بوده و امروز جامعه ارتش دارای کمترین آسیبهای اجتماعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ریشه آسیبهای اجتماعی فاصله گرفتن از فرهنگ دینی، ملی و ارزشهای انقلاب اسلامی است، گفت: ارتش علاوه بر مأموریتهای ذاتی خود، الگو و نماد فرهنگی بوده و امروز جامعه ارتش دارای کمترین آسیبهای اجتماعی است. به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دکتر رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 14 تیرماه در مراسم ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش به میزبانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ضمن تبریک به ریاست جدید این سازمان حجت الاسلام و المسلمین محمدحسنی و بیان ارادت ویژه خود به ارتشیان، اظهار کرد: بنده علقه و اخلاص بسیاری نسبت به ارتشیان قهرمان دارم و این ارادات و محبت در ابتدای انقلاب که در دادگاه انقلاب نزد آیت الله ری شهری فعالیت میکردم، ایجاد شد. وی با تأکید بر اینکه شهادت میدهم ارتش ما قهرمان بوده و به ارزشهای انقلاب و مقام معظم رهبری وفادار است، گفت: امروز همه ما پاسداری از مرزهای کشور و امنیت خود را مدیون ارتش و نیروهای مسلح هستیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اقتدار و امنیت را لازمه تداوم یک جامعه برشمرد و افزود: امروز ما در شرایطی قرار داریم که بیش از هر زمان دیگری نیازمند توسعه قلم، فرهنگ، اخلاق، معرفت و فضیلت هستیم چراکه جامعه امروز ما با آسیبهای اجتماعی مختلفی روبهرو است. وی با اشاره به آمار طلاق، اعتیاد، حاشیهنشینی، زنان سرپرست خانوار و سایر شاخصهای آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: این آمارها نگرانکننده است و این نگرانیها در حدی بوده است که شخص اول مملکت یعنی مقام معظم رهبری شخصا برای مدیریت موضوع آسیبهای اجتماعی وارد عرصه شدهاند و این مسئله خود بیانگر اهمیت موضوع است. ریشه آسیبهای اجتماعی فاصله گرفتن از فرهنگ دینی، ملی و ارزشهای انقلاب اسلامی است دکتر صالحی امیری با بیان اینکه همه دستگاهها موظف هستند تا برنامههای معین در این زمینه داشته باشند و به آن عمل کنند، یادآور شد: ریشه اصلی آسیبها فاصله گرفتن از فرهنگ دینی، ملی و ارزشهای انقلاب اسلامی است. وی با تأکید بر اینکه اگر بناست در مسیر توسعه فرهنگی اتاقی شکل بگیرد باید به ارزشهای واقعی انقلاب اسلامی رجوع کنیم، ادامه داد: دلیل این ادعا یک سابقه روشن در دهه اول انقلاب اسلامی است. دفاع مقدس یک گفتمان ملی بود این عضو کابینه دولت یازدهم افزود: در دهه اول انقلاب اسلامی همگرایی ملی، همدردی و وحدت در اوج خود بود و نماد این صفات را میتوانستیم در دوران دفاع مقدس به وضوح ببینیم لذا از همین روست که ما به دفاع مقدس صرفا بعنوان یک جنگ نگاه نمیکنیم بلکه آن را یک گفتمان ملی میدانیم. وی تصریح کرد: قلم نه بعنوان یک شی بلکه یک فرهنگ است و اگر در جامعه از قلم فاصله بگیریم یعنی از یکی از شاخصههای انقلاب اسلامی فاصله گرفتهایم. وی با یادآوری نحوه رفتار اجتماعی مردم در دهه اول انقلاب یادآور شد: در آن دوران از رفتارهای تجمل گرایانه به شدت پرهیز میشد و رقابت انسانهای بزرگ جامعه در صف خدمت به مردم بود. وی با تأکید بر اینکه قلم باید بتواند گفتمان دهه اول انقلاب را زنده کند، افزود: متن این گفتمان در دفاع مقدس پدیدار است و در این عرصه ما نه تنها نباید به بیان خاطرات از چند عملیات اکتفا کنیم بلکه میبایست به پیامد و آثار دفاع مقدس در ابعاد مختلف نیز بپردازیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید گفتمان دفاع مقدس را با زبان جدید به نسل جدید منتقل کنیم، گفت: همین امروز 5/1 میلیون کانال تلگرامی و 800 هزار سایت با زبانهای مختلف در حال انتقال داده به جوانان ما هستند و ما نیز باید در این عرصه با زبان هنر، شعر، موسیقی و فیلم و فیلمنامه وارد شویم. وی با تأکید بر اینکه صاحبان قلم باید با درک نیازهای نسل جدید پاسخگوی آنها باشند، افزود: هر اثر هنری مثل فیلم، شعر و غیره از یک قلم شکل میگیرد و ما باید در این عرصه کار کنیم. جامعه ما سوء تغذیه فرهنگی دارد وی میزان مصرف تغذیه فرهنگی در جامعه ما را بسیار پایین دانست و گفت: متأسفانه در حال حاضر با سوء تغذیه فرهنگی روبهرو هستیم و ما باید برای حل این بحران چارهاندیشی کنیم. دکتر صالحی امیری با تأکید بر اینکه این جامعه نیاز به فیلم، رمان، موسیقی و شعر دارد و ما و شما باید این نیاز را تولید و تغذیه کنیم، گفت: متأسفانه یکی از سرانههای پایین فرهنگی در کشور ما کتابخوانی است که آمار آن در شأن نام ایران نیست و ما باید در کنار هم این خلأها را پر کنیم. صاحبان قلم باید احساس امنیت کنند وی زنجیره چاپ، مولف، کتابخانه و کتاب را به هم پیوسته خواند و تأکید کرد: علاوه بر حمایت از این زنجیره و دسترسی و حضور مردم در حوزه کتاب و کتابخوانی، صاحبان قلم نیز باید احساس امنیت کنند و به قلم فرسایی بپردازند. وی با تأکید بر نقش آموزش و پرورش برای ایجاد فرهنگ کتابخوانی در کشور، اظهار کرد: باید مطالعه نیز مانند عبادت در کشور، به امری مقدس تبدیل شود چرا که در سایه این خواندن و نوشتنهاست که خلاقیت در ضمیر دانشآموز ایجاد و مهارت و استعدادهای وی نمایان میشود. راه مواجهه با فضای مجازی پر کردن آن از تولیدات فرهنگی است نه مقابله با آن عضو کابینه دولت تدبیر و امید به نقش حوزه در پاسخگویی به نیاز جوانان هم اشاره و تصریح کرد: امروز حوزههای علمیه باید پاسخگوی نیاز جوانان ما باشند و با ارائه آثار و تولیدات فرهنگی خود فضای مجازی را اشغال کنند و راه مواجهه با فضای مجازی پر کردن آن از تولیدات فرهنگی است نه مقابله با آن. وی با تأکید بر این نکته که امروز در این گستره اطلاعاتی دنیا دو مسیر پیش رو داریم گفت: مسیر نخست مسیر فرهنگی برای تغییر نگرشها و مسیر دوم تسلیم شدن در برابر فرهنگ و هجمههای بیگانگان است. وی به تولید 83 هزار عنوان کتاب در سال گذشته نیز اشاره و اظهار کرد: عمده کتابهای تولیدی در سال گذشته آموزشی بوده است که این مسئله نشان میدهد باید در سیاستگذاریها در بخش آموزش و تولید کتاب نیز بازنگری کرد. وی در ادامه بر تکریم اهالی قلم و صاحبان آن نیز تأکید و اظهار کرد: انجمن مفاخر که بیش از صد سال قدمت در کشور ما دارد همواره به این مسئله پرداخته که باید از چنین اقداماتی در راستای تکریم اهالی قلم استقبال کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص هویت ملی و دینی، گفت: ارزشهای فرهنگی جامعه برای بازآفرینی این هویت نیازمند عمل به شاخصههای فرهنگی در راستای زیست فرهنگی خود است که توجه به انسجام و همگرایی، ارتقای شخصیت جامعه، سازگاری اجتماعی، ایجاد هویت فرهنگی با تولید محصول فرهنگی از جمله این شاخصهها هستند. وی اظهار کرد: ما در وزارت ارشاد اسلامی در تلاشیم تا این شاخصهها را احیا کنیم و به همین دلیل برای کشور در هر دوره پاییتخت فرهنگی و روستاهای دوستدار کتاب انتخاب میکنیم و روزهای جلال آل احمد و پروین اعتصامیها را تعیین کردهایم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از نهادهایی که ظرفیت فرهنگی دارد و باید تلاش شود تا از این ظرفیت آن استفاده کرد ارتش جمهوری اسلامی ایران است. ارتش علاوه بر مأموریتهای ذاتی خود، الگو و نماد فرهنگی است وی ضمن تقدیر و تشکر از فرمانده معظم کل قوا بدلیل تأکید ایشان بر پرداختن به مسائل فرهنگی در نیروهای مسلح بویژه ارتش، یادآور شد: امروز با سربلندی میتوان اعلام کرد که در جامعه و خانواده بزرگ ارتش به دلیل سلامت و پرداختن به مسائل فرهنگی کمترین آسیبهای اجتماعی دیده میشود و ارتش و سپاه ما میتوانند الگویی برای جامعه باشند. وی در پایان تأکید کرد: امروز ارتش نشان داده است که علاوه بر مأموریتهای ذاتی خود، در حوزه فرهنگ نیز میتواند برای کشور الگو باشد و این به دلیل وجود نظم و توجه به مسائل اعتقادی و فرهنگی در ارتش است. ادامه مطلب |
|
|
|
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: بدون تردید نقض عهد آمریکاییها در خصوص برجام بدون پاسخ نخواهد ماند.
به گزارش ایسنا، علیاکبر ولایتی پس از دیدار عصر روز شنبه با شیه شیائو یان فرستاده چین در امور سوریه در جمع خبرنگاران درباره نقض و عهد و اقدامات بازدارنده هیات نظارت بر اجرای برجام گفت: بدون تردید من به عنوان یکی از اعضای هیات نظارت بر اجرای برجام به این نقض عهد آمریکا معترضم و معتقدم باید بعد از بازگشت آقایان ظریف و عرافچی به ایران نتیجه گفتوگوهای آنها را بشنویم و یک تصمیم مشترکی بگیریم. بدون تردید نقض عهد آمریکاییها در خصوص برجام بدون پاسخ نخواهد ماند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این گفته شما نظر هیات نظارت بر اجرای برجام است گفت: من یک عضو هیات هستم و باید دید هیات نظارت بعد از بررسی چه تصمیمی میگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سال دیگری مبنی بر اینکه روابط ایران و کویت در طول سالیان گذشته فراز و فرودهای بسیاری داشته است اما روابط نسبتا خوب بوده است، آینده روابط این دو کشور را چگونه ارزیابی میکنید گفت: به مصلحت کویت نیست که تحت تاثیر سعودیها با ایران اینطور برخورد کند، ما اولین کشور منطقهای بودیم که کمتر از ۲۴ ساعت از ورود اشغالگرانه صدام به کویت این اشغال را محکوم و به آنها کمک کردیم تا سرزمینهای اشغال شده خود را اعاده کنند.
وی ادامه داد: این به مصلحت کویت است که رابطه خود را با ایران بر اساس حسن همجواری تنظیم کند چراکه بیشتر از همه خود آنها ضرر میکنند. میدانیم که آنها تحت تاثیر سعودیها این کار را کردند ولی آنها باید فشارناپذیر باشند، چرا که اگر نشان دهند نمیتوانند در برابر فشار مقاومت کنند، طرف سعودی و آمریکایی فشارها را بیشتر میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: توصیه ما به کویت این است که منافع ملی خود را تحت تاثیر سعودی و دیگران قرار ندهند.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با وجود برخی مسائل در صدور روادید برای دیپلماتهایی که قرار است به عربستان روند تا امور کنسولی حجاج ایرانی را انجام دهند گفت: بنا بر همکاری دولت سعودی در مناسک حج امسال است و جمهوری اسلامی ایران با شرط حفظ حرمت و عزت حجاج ایرانی با اعزام آنها موافقت کرده است و قطعا ما حافظ امنیت حجاج خود هستیم. ادامه مطلب |
|
|
|
25 شوال مصادف با شهادت امام صادق (ع)
«داغ شیعه در غربت بقیع» غروب غریبت، در لابه لای دقیه های خاکی بقیع قد میکشد. مدینه، با التهاب به مدار پرواز کبوتران دست می برد تا مردم، آیه های زخمی نشناختنت را به دوش بکشند و عذر نیاورند.
زمین، آبستن اشک می شود. خورشید، قد خم میکند و دستهای ملتمس عرشیان، همگام با فرشیان، شعر بیقراری را در آغوش میکشند.
داغ در گلوی شیعیان منتشر میشود تا بلوغ ابری بقیع را نظاره کنند.
نبض تاریخ به هم خورده است
نبض تاریخ، به هم خورده است. دشمنان، با زهرشان، قلب تو را نشانه رفته اند تا حوصله خدا را سر ببرند.
با این بدبختی عمیقی که فراهم کرده اند، نه تنها به ساحت سبزت راه نیافته اند، که آتش جهنم خودشان را شعله ورتر ساخته اند. اینان، سپاهیان شیطانند که از دهلیزهای پرپیچ و خم جهالت و نکبت سردرآورده اند. اینان می خواهند آینه امامت را بشکنند؛ ولی دیری نخواهد پایید که مذلت و سرافکندگی خویش را در قامت «وجوه یومئذ خاشعه» تجربه خواهند کرد.
خورشید از چشمان تو تقلید میکند
هنوز هم دنیا، از شکوه جاری تو وام میگیرد. هنوز هم خورشید، از چشمان تو تقلید میکند. دانشگاه، به نام تو زنده است؛ حوزه از زلال دانش تو آب میخورد و عطش دانشاندوزی راهیان عشق، با کلام تو سیراب میشود. نقی یعقوبی
دل نوشته های شهادت امام صادق (ع)
«جاریترین تفکر شیعه» ای مهر ازلی و نور لمیزلی، آفتاب تابان مشرق اندیشه؛ مرد تمام فصلهای انسانیت، امام یکهتازان صدق و صداقت؛ جاریترین تفکر ماندگار شیعه! نور وجودت، به گردباد حوادث، خاموشی گرفت؛ اما فروغ اندیشهات در جان جهان ماناست.
خاموش کسی است که تو را برنمیتابد. مرده باد دلی که خدا را در تو نمییابد!
ای فرزانهترین قامت افراشته دین خدا؛ سرچشمه نابترین نگاه شیعه! در صبوری سینهات شکی نیست؛ تو از سلاله سینه سوختگان شریعت شیرین خدایی و پاسدار ویژگیهای رفیع اسلام؛ بهشت گوارایت!
صادق آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم
اندیشه ها که مقابل هم قرار می گرفتند، نفسها در سینه حبس می شد؛ اما از ابتدا، دلها به صدق گفتار تو روشن بود و صادق آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم پیروز همیشه مباحثه ها می شد. در حلقه دانشمندان، همیشه رأی تو جلوه میکرد و بر جرگه عشاق، نور تو میتابید.
حاشا اگر گمان کنم که لحظه ای نام تو فراموش بشود! تابش خورشید پیشانیات، کلام صادقانه و نیکویت و روش روشنبینانه ات، همیشه مایه مباهات اندیشه مسلمین خواهد بود.
آقای من! از پس سالها دوری، دلم را به مهر ولاییات روشن کن!
سعیده خلیلنژاد
شهادت امام صادق (ع)
«بوی آسمانی دانش» بغضهای ریشه دار در بقیع روح انسان خیمه زده است.
دقایق غم را اشکهای ما قطره قطره دنبال می کند.
چه فصل متروکی است پاییز اندوه؛ اما تا روزگار دنیا هست، گریزی از مرور سطور این فصل نیست.
امروز، کتاب دانش، مرثیه هایی در دل دارد که هر کدام جگرسوز است و پر خراش. خاک بقیع، بوی آسمانی دانش را می پراکند.
نام بقیع که می آید، یادی کبود در آغوش غزلهای ما می ماند.
نام بقیع که می آید، چشمه های بی اختیار اشک، از صفحات تاریخ جاری می شود.
امروز، گاه سفر به مکتب احادیث «صدق» با چشمان اشکبار فراق است.
قطعه های غم زده
امروز، اشکهای قلم، نماینده قطعه های غمزدگی است.
در وادی پر از اشتیاق دانایی، ضجه و شیون منتشر است.
موج موج شانه ها می آیند، روبه روی دریا تباری که نامش «صادق» است تا ترجیع بندهای تلاطم را بسرایند. امروز دوبیتیهای «وا اماما»، زمزمه بقیعستان دل است.
محمدکاظم بدرالدین ادامه مطلب |
|
|
|
رییس جمهور در صفحه اینستاگرام خود به مناسبت ۲۷ تیرماه سالگرد پذیرش قطعنامه 598، تصویری از مقر سازمان ملل متحد در ژنو، منتشر کرد.
به گزارش خبرآنلاین، متن یادداشت حسن روحانی به شرح زیر است؛
تیم مذاکره کننده ایرانی در دومین دور مذاکرات قطعنامه 598، مقر سازمان ملل متحد در ژنو، شهریور ۱۳۶۷. ردیف جلو از سمت چپ: عباس ملکی (دبیر هیأت)، حسن روحانی (رئیس وقت کمیسیون دفاع مجلس و عضو شورایعالی دفاع)، سیروس ناصری (نماینده وقت ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو)، علیاکبر ولایتی (وزیر وقت امور خارجه و رئیس هیأت)، محمدجواد ظریف (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه)، مرحوم حسن حبیبی (وزیر وقت دادگستری)، سید محمدحسین لواسانی (معاون وقت بینالملل وزارت امور خارجه)، علی شمس اردکانی (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه و نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد). ردیف دوم: امیر علیاصغر جمالی (جانشین وقت فرماندهی نیروی زمینی ارتش)، میر انوری (رییس وقت اداره مرزی وزارت امور خارجه)، دکتر جمشید ممتاز (حقوقدان، استاد دانشگاه تهران و مشاور حقوقی هیأت)، مرتضی سرمدی (معاون وقت ارتباطات وزارت امور خارجه).
ادامه مطلب |
|
|
|
مهدی طارمی و گادوین منشا خط حمله آتشین پرسپولیس در لیگ هفدهم را تشکیل خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در روزهایی که طارمی اصرار به جدایی از پرسپولیس داشت برانکو در اردوی اوکراین گادوین منشا را به عنوان پنالتیزن اول قرمزها معرفی کرد اما با بازگشت آقای گل لیگهای پانزدهم و شانزدهم دیگر حرفی درباره پنالتی به میان کشیده نشد. در هر صورت اما بعید است برانکو برای فصل پیش رو حتی یک بار دیگر هم به پنالتیهای طارمی اعتماد کند. آن هم در حالی که طارمی نشان داده به همان اندازه که پنالتی گرفتن را دوست دارد و اتفاقا استعدادش را هم در این زمینه بارها اثبات کرده، دلش میخواهد پنالتیها را خودش به گل تبدیل کند. هرچند بارها هم نشان داده اصلا به عنوان یک تمام کننده قهار پنالتی نمیتوان روی او حساب کرد. بر همین اساس امکان این که برانکو برای ضربات پنالتی فصل پیش رو همچنان به منشا اعتماد کند بسیار زیاد است. اما باید دید واکنش طارمی به این مسئله چه خواهد بود. او فصلهای گذشته سابقه درگیری برای زدن ضربه پنالتی را دارد. حالا این بار هم تیمیای که ضربه پنالتی را خواهد زد یکی از رقبای او برای آقای گلی هم خواهد بود. این اتفاق یک امتحان مهم برای برانکو است تا انسجام تیماش را و البته استحکام مدیریتی خودش را تثبیت کند.
ادامه مطلب |
|
|
|
سیاسیون به حرف پایداریها گوش نمیدهند|هوای هم را دارند ولی ژست میگیرند مردمی هستیم
سخنگوی جبهه پایداری میگوید: اینکه گروهها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که "مردمی هستند و برای نظام کار می کنند"، به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایدهای هم ندارد.
امید کرمانیها: همواره عرف فعالیت سیاسی آن است که گروه های پیروز در انتخابات بعد از مدتی به اختلاف سلیقه می خورند و گروه های مغلوب به همگرایی می رسند تا در رقابت بعدی شکست خود را جبران کنند اما گویا اصولگرایان قصد دارند خلاف این روال حرکت کنند، گرچه تعدادی از فعالان سیاسی این جناح جمنا را با هدف همگرایی تشکیل دادند و بعد از انتخابات ریاست جمهوری نیز به حفظ آن تأکید می کنند و معتقدند اکثریت نیروهای اصولگرا در این مجموعه حضور دارند اما واقعیت آن است که جمنا امروز اقلیتی بیش نیست، گروه های سنتی اصولگرا به طور مشخص جبهه پیروان خط امام و رهبری اثباتی و نفی موضع نگرفتند و جبهه پایداری نیز حاضر نشده به جمنا بپیوندد.
در واقع سنتی ها و نواصولگراها بعد از سالها بر سر یک موضوع به اشتراک نظر رسیدند و آن هم مخالفت با سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بود.
مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری میگوید:اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
***
در جریان اصولگرا بر سر تعریف مکانیزم کار تشکیلاتی اختلاف دیدگاه وجود دارد، برخی معتقدند اصلا نیازی به اینکه سازوکار همگرایی تعریف بشود نیست هر گروهی بیاید دیدگاه هایش را مطرح کند، وقتی نامزد اصلحی وارد صحنه شود آن زمان همه مانند انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به اشتراک نظر و همگرایی می رسند، طرف مقابل هم تاکید بر تعریف یک سازوکار مشخص تشکیلاتی دارد، نظر شما چیست؟
اول باید دید معنا و مفهوم همگرایی در ادبیات سیاسی چیست؟ معتقدم همگرایی با هدف رعایت منافع نظام و مردم و پیگیری مطالبات مردم و رهبری معنا و مفهوم پیدا می کند اما اگر هدف رسیدن به مقام و قدرت باشد دیگر نمی توان نام آن را همگرایی گذاشت بلکه برای توصیفش باید واژه دیگری به کار برد. در مجموع باید دنبال همگرایی بود که به وحدت و اتحاد مردم لطمه نزند بلکه آن را تقویت کند. البته ما متولی هیچ گروه و دسته ای غیر از پایداری نیستیم که از جانب آنها سخن بگوییم که این مدل همگرایی خوب است یا نه، بالاخره هر کسی نظری دارد و نظرش را بیان می کند اما پایداری همگرایی را در این می داند که نتیجه اش تجلی قدرت و انسجام نظام باشد.
اگر این باشد همگرایی خوب است وگرنه نمی توان نامش را همگرایی گذاشت چون مصداق کلاه سرمردم گذاشتن است. پس گروه هایی که صحبت از همگرایی می کنند باید منافع مردم را در آن سازوکار ببینند، چون در این صورت است که همه به یک فهم، برداشت و منطق مشترک می رسند. اینکه گروه ها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که مردمی هستند و برای نظام کار می کنند، این به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایده ای هم ندارد. گروه ها باید با لحاظ کردن منافع مردم به تشکیلات واحد همگرا برسند. اکنون مردم در پیچ و خم بیکاری، رکود، گرانی دارند بیچاره می شوند اما ما مشغولیم مکانیزمی را برای همگرایی درست کنیم تا در آینده رئیس جمهور از سلیقه سیاسی ما باشد. اینکه بازنده عرصه انتخابات شدیم و دغدغه داشته باشیم چه طور و کجا می توان باخت را جبران کرد تفکر غلطی است، معتقدم باید دنبال آن بود که مردم برنده باشند.
سازوکار همگرایی در جریان اصولگرایی از نظر شما باید چه طور تعریف شود آیا در قالب جمنا باید باشد یا پارلمان اصولگرایی یا...
اول باید استراتژی سازوکار همگرایی در بیاید. استراتژی هم باید رعایت منافع و مصالح مردم و برطرف کردن مشکلات مردم باشد و دولت قدرتمند، صالح و خدمتگزار و مجلس با بصیرت و متخصص می توانند این کار را انجام دهند.
یعنی اول استراتژی همگرایی تعریف شود بعد دنبال طراحی سازوکار رفت؟
بله، مهم است با چه نگاهی سازوکار همگرایی تعریف می شود. آن نگاه می تواند آنقدر خوب باشد که در دل ها جا باز کند یا می تواند آنقدر بد باشد که مردم متنفر باشند.
این طور که شما می گویید اصولگراها باید نقطه بگذارند و از سرخط شروع کنند؟
من از جانب اصولگراها حرف نمی زنم، نگاه خودم را می گویم، درباره اصولگراها باید از آقایانی که ادعا دارند سئوال کنید.
وقتی شما می گویید باید برای همگرایی اول استراتژی تعریف شود بعد گروه های مختلف با هم بنشینند منظورتان گروه های اصولگراست دیگر؟
بله، البته دامنه اتحاد وسیع تر هم می تواند باشد چون اقشار مختلفی را می تواند تحت پوشش دهد. به این ترتیب که وقتی استراتژی همگرایی اعلام شد هرکس علاقمند بود به سمتش می آید. نکته دیگر آنکه مردم باید به این همگرایی توجه کنند نه فلان آقا یا فلان نخبه. باید دید الان مردم دلشان چه می خواهد و چه مشکلی دارند. توجه به حل گرفتاری و مشکل مردم مهم است. از این همه قیل و قال باید راه علاجی درست شود نه آنکه کاری کنیم که مشکلات مردم بیشتر شود.
این طور که شما می گویید مرزهای دو جناح سیاسی به هم می ریزد؟
حضرت آقا به این نوع دسته بندی ها توجه ندارند. افرادی که درون نظام دارند فعالیت می کنند چون قدرت شان برخاسته از مردم است باید به فکر مردم باشند. حالا هر طور می خواهند مکانیزم طراحی کنند باید نتیجه اش به نفع مردم تمام شود و رسیدن به این هدف نیز مبری از اغواگری سیاسی و دادن وعده های دروغ باشد. مکانیزمی که این گروه از آن گروه و آن گروه از این گروه حمایت کند تا هر کدام پلکان ترقی را طی کرد هوای دیگری را داشته باشد شرعی، اسلامی، انقلابی و انسانی نیست.
آیا این استراتژی پایداری پس از انتخابات ریاست جمهوری 96 است؟
خیر، این استراتژی از اول در مرامنامه و اساسنامه پایداری بود و جدید نیست، منتها ما می گوییم کسی از سیاسیون گوش نمی کند وگرنه ارتباط ما با مردم بسیار خوب است و در بدنه وضع ما بد نیست.
بر اساس همین استراتژی بود که به جمنا نپیوستید؟
خیر، یک مسائل دیگری در جمنا بود که روشن است نپیوستن ما نیز دلایل متعددی دارد. پایداری با جمنا مشکل اساسی ندارد، آنها آدم های خوبی هستند و می خواهند خدمت کنند. منتها نگاه ها مختلف است. نظر پایداری این است که اگر سازوکاری با آنچه گفتم شکل بگیرد بهتر جواب می دهد. آقای روحانی وعده هایی داده باید محقق شود وگرنه اغواگری سیاسی کرده است، آن وقت مشکل به وجود می آید. آقای روحانی گفت مشکل بیکاری را حل می کند، پایداری نیز پیگیری خواهد کرد؛ اگر مشکل بیکاری حل نشد، نقد جدی انجام می دهد و اگر حل شد کمک می کند. چرا؟ چون برای مردم پیگیری رفع رکود اقتصادی، ایجاد رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و اشتغال جوانان مهم است. ما در موضوع مطالبات مردم از دولت پیگیری می کنیم و دولت نیز موظف به حل این مشکلات است.
آیا پیگیری این هدف نیاز به سازوکار همگرایی دارد؟
اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود. کسی که مخالف همگرایی باشد مانند کسی است که مخالف وحدت است، معلوم می شود این فرد عقل ندارد چون خلاف وحدت که نباید بود. اما سئوال این است وحدت برای چه؟ موضوع وحدت چیست؟ به کجا می خواهیم با این وحدت برسیم؟ اینها باید برای مردم تبیین شود.
یعنی سازوکارهای همگرایی که تاکنون در جریان اصولگرا وجود داشته به این سئوالات جواب نداده است؟
من نمی دانم، چون در همه سازوکارها نبودم که بخواهم قضاوت کنم. ولی می دانم هر کسی در بین مردم هر آسیبی ببیند باید در رویکردهایش مطالعه و بازنگری کند و ببیند کجای کارش ایراد دارد وگرنه مردم متحد هستند و نیازی هم به وحدت ما ندارند. مردم رهبرشان را قبول دارند و به هر سمتی اشاره کند می روند؛ این را کسی نمی تواند نفی کند. ادامه مطلب |
|
|
|
تقوی: مفسر ورزشم، هیچ وقت مشکمحمد تقوی پیشکسوت اسبق استقلال که سالها در انگلستان به عنوان مفسر ورزشی فعالیت میکرد به کادر فنی پدیده پیوست و در لیگ هفدهم حضور خواهد داشت.
زاوش محمدی: محمد تقوی، بازیکن سابق باشگاه استقلال و تیمملی که بعد از سالها به ایران برگشته است، این روزها خود را برای حضور روی نیمکت تیم پدیده در لیگ هفدهم آماده میکند. پیشکسوت با اخلاق و جنتلمن استقلال مهمان کافه خبر بود و در یک گفتوگوی صمیمی از شرایط خودش و اوضاع فوتبال ایران حرف زد. در ادامه بخشی از صحبتهای او را میخوانیم.
*برای همه جالب بود که چطور بعد از این همه سال به ایران برگشتید؟
من بعد از ۱۴ سال به دعوت باشگاه پدیده آمدم. البته قبلاً هم یک سفر کوتاه داشتم، اما امسال به عنوان مسئول فنی این باشگاه در خدمت هستم. در این دو ماه هم به اندازه کافی با شرایط فوتبال ایران آشنا شدهام.
*تغییرات فوتبال ایران در این مدت را چطور دیدید؟
واقعیت این است که نسبت به دو دهه پیش من تغییر آن چنانی ندیدهام و نمیگویم پیشرفتی نداشتیم؛ ولی سرعت پیشرفت خیلی کم و کند بوده است.
*دلیلتان برای بازگشت شخصی بود؟ خیلیها فکرش را هم نمیکردند روزی محمد تقوی به ایران برگردد.
راستش را بخواهید کلاسهای مربیگری چیزی نیست که در ۶ ماه یا ۶ هفته تمام شود. مهمترین چیز برای من هم این بود که در این مدت با فوتبال انگلیس کاملاً عجیبن شوم. در حقیقت کلاسهای مربیگری فقط سرفصلها را به من ارائه میدهد، اما باید وارد فاز عملی شد. من در این مدت تمرینات استون ویلا و وست برومویچ را تحت نظر داشتم. به کمپ تیمهایملی انگلیس سر میزدم و الان تصمیم گرفتم به ایران برگردم.
*بعضی شیطنتها به نظر میرسید مانعِ از کار شما در داخل مرزهای ایران شود.
نه. من مفسر ورزشی و عضو انجمن مربیان انگلیسی هستم. فقط کار ورزشی میکنم و در ادامه کلاسهایم حالا وارد فوتبال حرفهای شدهام. من هیچ مشکلی برای برگشت به ایران نداشتم و خواستم با این کارم دو نشان را بزنم. چرا که کار عملی من شروع شده و برای مدرک pro-license باید حتماً در یک تیم حرفهای مشغول به کار میشدم و بعد از تز خودم که درباره انتقال توپ به حمله است، دفاع میکردم.
*چرا پدیده؟ در این مدت حتماً پیشنهادات زیادی داشتهاید.
من ۴ سال پیش برای کادرفنی استقلال پیشنهاد دریافت کرده بودم که آن را رد کردم. دو سال پیش هم مجددا درخواستی آمد، اما دوست نداشتم بیایم. در دو سال اخیر با آقای مهاجری ارتباط نزدیکی داشتیم و ایشان خیلی تأکید کردند که یک بار من از نزدیک شاهد کار باشم و این شد که به عنوان مسئول فنی تیم پدیده حاضر میشوم.
*شرایط خاصی هم داشتید؟
شرایط من چندان مالی نبود. بیشتر دوست داشتم کار خودم را انتقال بدهم و خیلی برایم مهم بود که آزادی عمل داشته باشم. وقتی آنها شرایطم را پذیرفتند من هم مایل به همکاری شدم. آزادی عمل برای من از همه چیز مهمتر بود.
*سرمربیگری استقلال سمت وسوسه کنندهتری نبود؟
من بیشتر دوست دارم تأثیرگذار باشم. به نظرم میتوانید نفر اول نیمکت هم نباشید، اما تأثیر مثبت خود را بگذارید. من تجربه لازم داشتم و وارد کار اجرایی شدم. شاید اگر میخواستم سرمربی شوم تا ۲۰ سال دیگر هم این اتفاق نمیافتاد، اما آمدم تا اتمسفر را بیشتر درک کنم.
*درباره تیمملی و عملکرد کیروش چه نظری دارید؟
کیروش ما را به جامجهانی برده است و هیچ ایرادی از این نظر به او وارد نیست. او بسیار هم تأثیرگذار بوده است و به نظر من ایشان 100 درصد که هیچ، 120 درصد موفق بود. حرفی که خیلیها هم میزنند این است که تیمملی ما پیشرفت کرده است، اما باشگاههای ما نه! به نظر من بعد از کیروش هیچ چیز از او برای ما نمیماند؛ چرا که این نوع استراتژی با فرهنگ فوتبالی ما همسو نیست، چون که اصلاً فوتبال ما دفاعی نیست! ممکن است تیمی مثل پرتغال یا یونان به این شکل بازی کنند و نتیجه بگیرند، اما شما ببینید که همین تیمملی جوانان ما هم حتی نتوانست با این سیستم کار کند. من میگویم کیروش عالی است؛ پِرفِکت! به او از صد، نمره ۱۱۰ هم میدهم،اما چند درصد مربیان ما حاضرند با این روش کار کنند؟ صفر! ما صرفاً میخواهیم به جامجهانی برویم. خُب این خوب است، اما باید اهداف خود را هم مشخص کنیم. به دنبال این هستیم که کیروش ما را به جامجهانی ببرد. نشد لیپی، بازهم نشد گواردیولا، اما هدف نداریم. در انگلیس هم این اشتباه را کردند. کاپلو یا اریکسون را آوردند و نتیجه نگرفتند، اما حالا میخواهند با نسل جوان و ریشهای مشکل را حل کنند. من کیروش را خیلی قبول دارم و از او درس هم گرفتهام، اما مطمئناً هیچ وقت تیمهای من با این تفکرات به میدان نخواهند رفت.
*برویم سراغ استقلال؛ عملکرد منصوریان را چطور دیدید؟
به لحاظ حرفهای نمیتوانم راجع به تیم امسال استقلال حرفی بزنم چرا که در تیم پدیده پست دارم و این درست نیست، اما من استراتژی سال گذشته تیم را نفهمیدم. فارغ از جوانگرایی، استقلال محکوم به بازی تهاجمی است و در این تیم نمیتوان دفاعی کار کرد و اگر هم الویت این است باید طوری باشد که به دل هوادار بنشیند. به هرحال اولین مهم برای مربی این است که تکلیف خودش را بداند. استقلال ناکام نبود، اما به نظرم کلمه نایبقهرمانی یک سرپوش برای نتایج نامناسب است. قهرمان یک تیم است و بس. اگر بگوییم استقلال سهیمه گرفته حرف بهتری است. به نظرم درکل اگر استراتژی پارسال ادامه پیدا کند تیم موفق میشود. استقلال به نظر من اگر برنامه فصل گذشته اش را ادامه می داد بهتر بود. آنها تیم جوانی داشتند که نتایج خوبی هم گرفت اما عوض کردن شاکله اصلی تیم می تواند آنها را دچار مشکل کند. اما پرسپولیس نسبت به استقلال عملکرد بهتری در فصل نقل و انتقالات داشته و با جذب چهار بازیکن تنها نقاط ضعف خود را پوشش دادند.
لی برای بازگشت به ایران نداشتم ادامه مطلب |
|
|
|
کیهان نوشت:حضور امیر حسین مقصودلو (تتلو) در مراسم یک سالگی فارس پلاس، بهانه عقدهگشاییهای تحریفآمیز علیه نیروهای انقلابی از سوی افراطیون مدعی اصلاحات شد.
تتلو پیش از این هم به ملاقات آیتالله رئیسی رفته بود. گذشته آمیخته به خلاف و خطای تتلو و خالکوبی وی طبیعتاً موجب اعتراض و انتقاد بود. اما او مدتی قبل ضمن اعلام پشیمانی و ندامت گذشته خود، عنوان کرد که توبه کرده است. وی همچنین بر دفاع از وطن در مقابل دشمنیهای رژیمهای مرتجع و آمریکا تأکید دارد و نسبت به شهدا و مدافعان حرم ابراز تواضع و احترام کرده است. اما رویکرد نیروهای انقلابی به وی یا برخی هنرمندان که مواضع مشابهی اتخاذ کردهاند، با آشفتگی و عقدهگشایی افراطیون مدعی اصلاحطلبی مواجه شده است. جریان حزباللهی منطق روشنی دارد: میزان حال فعلی افراد است. هرکس به جانب اخلاق و ارزشها و اسلام و ایران بازگشت، باید از او استقبال کرد. و هرکس از درون جبهه انقلاب، به بیرون از آن رفت و مقابل اصول و آرمانها ایستاد و هم پیاله با دشمنان شد- ولو سابقه خوب داشته باشد- به اعتبار امروزش باید بااو برخورد کرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
اولین چیزی که در روز قیامت از ما میپرسند، نماز است
پیامبر اسلام (ص) فرمودند: محرومیت از شفاعت ائمه اطهار , نماز میزان است؛ هرکس آن را کامل کند پاداش کامل می برد.
آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) در شرح این حدیث میگوید: اولین چیزی که در روز قیامت از ما میپرسند، نماز است. در حدیث است که نماز ستون دین است. اگر نماز پذیرفته شود، دیگر اعمال نیز پذیرفته میشود و اگر نماز رد شود، سایر اعمال هم پذیرفته نمیشود.
ایشان در ادامه میگوید: زمانی که ما مدرسه میرفتیم، قانون مدرسه این بود که هرکس در درس های ریاضی و هندسه رد می شد مردود بود. ولو تمام درس های دیگر را قبول میشد. نماز هم همان حکم ریاضی و هندسه را دارد.
مرحوم مجتهدی تهرانی در ادامه می گوید: در روایت است زمانی که امام صادق (ع) در حال شهید شدن بودند، از اطرافیان خواستند که نزد ایشان بیایند. سپس ایشان فرمود: هر کس نماز را سبک بشمارد و به جایگاه آن اعتنا نکند، شفاعت ما نصیب وی نخواهد شد.
منبع: کتاب احسن الحدیث، ص
ادامه مطلب |
|
|
|
برای انتخاب و خرید فرش به اندازه محیط توجه کنید
اگر تا حالا سری به بازارهای فرش و قالی کشورمان زده باشید، خوب میدانید که شهرت جادوئی فرش و قالی ایرانی تا چه حد برازنده آنهاست. این تولیدات هنر سنتی کشورمان واقعا جادوئی هستند، چراکه هر کدام مانند قالی سلیمان به هر نقطه از جهان پرواز میکنند و خود را به پشت در خریداران زیباپسند خود میرسانند. کافیست آن را کف خانه تان پهن کنید تا وقتی زیبایی آن آراستگی بینظیری به اتاقهای شما ببخشد. دوام دیرپای آن نیز، هرچقدر پاخور بیشتری پیدا کند افزون تر می شود. آن وقت نعمت فرش و قالی باکیفیت ایرانی را بهخوبی احساس میکنید.
طراحان داخلی اعتقاد دارند با استفاده از فرش و قالی، فرصتی برای نمایش سلیقه خود پیدا میکنید و کمی رنگ هم به فضای خانه خود تزریق میکنید. فرش را باید به مثابه اثری هنری در کف یا روی دیوار خانه خود بدانید.
از روی تخت خواب نرم و راحت خود که پایین آمدید، کف پایتان فورا با سطح نرم، لطیف و کرکی فرش نوازش پیدا می کند. فضاهای داخلی خانه تان را هم می توانید با فرش های ساده تقسیم بندی کنید. در ادامه، چند نکته کلیدی در گزینش فرش های ایده آل، برای آراستن هنرمندانه کف خانه تان ارائه شده است.
به اندازه محیط توجه کنید. فرش اتاق غذاخوری باید به راحتی همه صندلی های میز غذاخوری را (حتی وقتی برای نشستن عقب کشیده میشوند) در خود جا دهد. برای فضای عقب کشیدن صندلیها، فضایی ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتری به نسبت میز در نظر بگیرید تا پایهی صندلی ها از حدود فرش بیرون نزنند.
فرش کوچک فضا را بی نظم می کند. برای اتاق نشیمن از کاناپه به عنوان راهنما و معیار استفاده کنید. باید ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر از هر طرف کاناپه را بپوشاند.
قالی های گرد به عنوان پرکننده فضا عمل می کنند. قالی گرد به راهروها که پررفت و آمدترین قسمت خانه هستند، جذابیت می بخشد. در اتاقهای دیگر هم می توان از آنها به عنوان محوطه بازی کودکان استفاده کرد.
تختخوابتان باید روی ۳/۴ از فرش قرار بگیرد. وقتی ۱/۴ آن دور تخت را بپوشاند، صبح ها که از تخت خود پایین می آیید، با خوشآمدگویی لطیف زیر پای خود روزتان را آغاز میکنید.
به موقعیت فرش اهمیت دهید. قالی کنفی یا دیگر الیاف زبر و محکم، مناسب فضاهای باز و پررفت و آمد هستند، اما قالیهایی که از الیاف لطیف بافته شده اند، نباید در موقعیت مکانی شلوغ و خشن قرار داشته باشند.
در نهایت، دکوراسیون را با رنگ فرش ست کنید. بر اساس رنگ های غالب قالیتان، اشیاء تزئینی فضای اطراف آن را انتخاب نمایید.
منبع: homelife - blog.bamilo.com
ادامه مطلب |
|
|
|
هرگز نگو "خسته ام..!
زیرا اثبات میکنی ضعیفی؛ بگو..نیاز به استراحت دارم.
هرگز نگو "نمی توانم..!"
زیرا توانت را انکار میکنی؛ بگو....سعی ام را میکنم.
هرگز نگو "خدایا پس کی؟؟؟!"
زیرا برای خداوند، تعیین تکلیف میکنی؛ بگو..خدایا بر صبوریم بیفزا.
هرگز نگو "حوصله ندارم..!"
زیرا...برای سعادتت ایجاد محدودیت میکنی؛ بگو..باشد برای وقتی دیگر..
هرگز نگو "شانس ندارم..!"
زیرا به محبوبیتت در عالم، بی حرمتی میکنی؛ بگو..حق من محفوظ است!
با بیان کلمات درست مسیر زندگیت را عوض کن!
ببخشيد، یک سكه دوزاری داريد؟
میخواهم به گذشته ها زنگ بزنم!
به آن روزهای دور...
به دل های بزرگ،
به محل كار پدرم،
به جوانی مادرم،
به کوچه هاى كودكى،
به همبازی هاى بچگى...
میخواهم زنگ بزنم به دوچرخۀ خسته ام،
به مسیر مدرسه ام که خنده های مرا فراموش کرده،
به نیمکت های پر از یادگاری،
به زنگ هاى تفريح مدرسه،
به زمستانی که با زمین قهر نبود،
به بخارى نفتى که همۀ ما را با عشق دور هم جمع میکرد،
میدانم آن خاطره ها کوچ کرده اند...
میدانم ...
آری ميدانم كه تو هم، دنبال سكه ميگردى !!
افسوس... هیچ سکه ای در هیچ گوشی تلفنی،
دیگر ما را به آن روزها وصل نخواهد کرد...
حيف...
صد افسوس که دوزاری مان بموقع نیفتاد !
دنیا پر از افرادی است که منتظرند کسی از راه برسد و به آنها انگیزه بدهد تا به فردی تبدیل شوند که آرزو دارند.
مسئله این است که هیچ نجات دهنده ای نیست.
این افراد منتظر رسیدن اتوبوس ایستاده اند اما در خیابانی که هیچ اتوبوسی از آن نمیگذرد.
در نتیجه، اگر این اشخاص مسئولیت زندگی خود را بر عهده نگیرند و خود را تحت فشار قرار ندهند ممکن است برای همیشه منتظر بمانند
و این کاریست که اکثر مردم انجام می دهند.
کارگردان این دنیا خداست،
مهم نیست نقش ما در این مجموعه ثروتمند است یا تنگدست؛
سالم است یا بیمار؛
مهم این است که محبوبترین کارگردان عالم نقشی به ما داده که باید به بهترین شکل آن را ایفا نماییم؛
نباید از سخت بودن نقش گلهمند بود؛
چرا که سخت بودن نقش نشانه اعتماد کارگردان به شایستگی بازیگر است ...
امیدوارم در هر نقشی که هستی خوش بدرخشی.... ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
پیامبر اکرم (ص) معیارهای را برای ازدواج معرفی کردهاند، که سالمترین و مطمئنترین معیارها است.
به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ازدواج در نگاه هر کس معیارهایی دارد. با این حال، معیارهایی که بزرگان دین معرفی کردهاند، سالمترین و مطمئنترین معیارها است. شرط اول؛ ایمان در اسلام شرط اول انتخاب همسر ایمان و تقوا معرفی شده است. دین بنیان خانواده را حفظ می کند و همسر باتقوا بیشتر از همسری که تقوای کمتری دارد، می تواند اعتماد و آرامش شما را تامین کند. بنابراین پرهیزگاری شرط اول ازدواج از نگاه ائمه و معصومین است. کسی که پایبند به دین نباشد هیچ ضمانتی وجود ندارد که به رعایت حقوق همسر و زندگی مشترک پایبند باشد. در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که: وقتی کسی که به خواستگاری می آید و اخلاق و دین اش مایه رضایت است به او زن دهید که اگر چنین نکنید، فتنه و فساد زمین را پر خواهد کرد. (نهج الفصاحه، ح247) در حدیث دیگری از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که: با زن به خاطر 4 چیز ازدواج می شود: مال و ثروتش، زیبایی اش، دینداری اش و اصل و نسب خانواده اش؛ و تو با زنان متدین ازدواج کن. (کنز العمال . ح44602) حس خلق توصیه بعدی اسلام درباره ملاک های ازدواج، حسن خلق است. مردی در این زمینه با امام رضا (علیه السلام) مشورت نمود و عرض کرد: یکی از بستگانم از دخترم خواستگاری کرده ولی اخلاق بدی دارد. حضرت فرمود: اگر بدخلق است، دخترت را به ازدواج او در نیاور. ( وسائل الشیعه، ج14،ص54). دینداری و اخلاق از مهمترین ملاک هایی است که باید هنگام انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرند و اگر این دو خصوصیت در کسی وجود نداشت، در ازدواج با او باید تردید کرد. حسن خلق به دارا بودن اخلاق های خوب مثل صداقت، عفت کلام، نگاه پاک، امانتداری، فروتنی، بخشندگی و در کنار آن دوری از اخلاق های بد نظیر تندخویی، بی وفایی، کینه و حسادت و... را شامل می شود.
وصلت خانوادگی ازدواج یک پیوند خانوادگی است نه پیوند دو نفر. از سوی دیگر، خانواده اولین و مهم ترین ریشه هر فرد و آموزشگاهی است که او داشته هایش، خلق و خو، عادت ها و نگاهش به زندگی را از آنجا کسب کرده. بنابراین مهم است با خانواده ای سالم و اصیل وصلت کنیم. اصالت خانوادگی به معنای سلامت خانواده و خوشنام بودن آن ها است. نه ثروت و اصل و نسب و نام و فامیل. اسلام تأکید دارد که درباره سابقه خانوادگی همسر، تحقیق لازم صورت گیرد و به خصوص، مراتب ایمانی و اخلاقی آنها در نظر گرفته شود. زیرا این اصالت خانوادگی در زندگی جدید و نسل بعد تأثیر خواهد گذاشت. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در این رابطه می فرمایند: «برای نطفه های خود، بهترین را گزینش کنید. » امام صادق (علیه السلام) از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل کرده اند که آن حضرت فرمود: «از ازدواج با احمق بپرهیزید که هم نشینی با او مایه اندوه و بلاست.» همتایی کفویت در ازدواج هم همیشه مورد تاکید پیامبر اکرم(ص) و ائمه بوده است. کفویت به معنای تناسب و همتایی و هماهنگی در ویژگی های اصلی افراد است و در جنبه های ایمانی، فکری، اقتصادی، سنی، ظاهری، خانوادگی، فرهنگی، تحصیلی و... مطرح می شود. در اسلام تاکید زیادی بر کفویت اعتقادی شده است چرا که اعتقادات هر فرد درون مایه وجودی او را مشخص می کنند و تضاد در اعتقادات تنش های زیادی در زندگی در پی دارد. رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمودند: «مرد مۆمن، کفو و همتای زن مۆمن است؛ و مرد مسلمان، همتای زن مسلمان.» (وسائل الشیعه، ج14، ص44.) بر این اساس بود که پیامبر (صلی الله علیه و آله)، حضرت علی (علیه السلام) را برای همسری دختر خود انتخاب نمودند. بعضی روایات همچنین کفویت را شامل دو چیز دانستهاند: یکی عفت ناشی از ایمان و اعتقاد و دیگری تأمین امکانات زندگی. سلامت سلامت جسم و روح در ازدواج همیشه مورد تاکید اسلام بوده است. امام صادق (علیه السلام) از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل کرده اند که آن حضرت فرمود: «از ازدواج با احمق بپرهیزید که هم نشینی با او مایه اندوه و بلاست.» (جعفریات، ص 92.) احادیثی از پیامبر اکرم (ص) درباره ازدواج: * مراسم ازدواج را آشکار برگزار کنید و خواستگاری را پنهان .(کنز العمال . ح44532) * بهترین ازدواجها ها آن است که آسان تر انجام گیرد .(نهج الفصاحه ، ح248) درباره افزایش روزی پس از ازدواج احادیث دیگری هم از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است. ایشان می فرمایند: زن بگیرید؛ زیرا که ازدواج کردن روزی شما را بیشتر می کند .(بحار الانوار . ج103 0ص217) * مردان عزب خود را زن دهید؛ زیرا با این کار خداوند اخلاق آنان را نیکو می گرداند و روزیهایشان را زیاد می کند و بر جوانمردی های آنان می افزاید. (بحار الانوار . ج103 0ص222). در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد، که نزد خدای عزوجل محبوبتر و ارجمند تر از ازدواج باشد. (بحار الانوار . ج103 0ص222) هر جوانی که در دوره جوانی خود ازدواج کند، شیطانش فریاد بر آورد که: وای بر او دین خود را از گزند من حفظ کرد .(کنز العمال . ح44441) دو رکعت نمازی که ازدواج کرده می خواند، برتر از هفتاد رکعت نمازی است که فرد عزب می خواند .(بحار الانوار . ج103 0ص219). ادامه مطلب |
|
|
|
حضرت آیت الله خامنه ای با صدور پیام، درگذشت حجت الاسلام آقای حاج شیخ عباس پورمحمدی رفسنجانی را تسلیت گفتند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیام، درگذشت روحانی مبارز، پارسا و مردمی حجت الاسلام آقای حاج شیخ عباس پورمحمدی رفسنجانی را تسلیت گفتند.
متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با اندوه و تأسف خبر درگذشت روحانی مبارز و پارسا و مردمی، رفیق صمیمی و قدیمی جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ عباس پورمحمدی رفسنجانی را دریافت کردم. زندگی سراسر تلاش و خدمت همراه با اخلاص و سلامت نفس و بی اعتنائی به جلوه ها و زخارف مادی، خصوصیت برجسته این روحانی کم نظیر در همه ی دوران های حیات او است. در دوران اختناق طاغوتی، با شجاعت و صراحت، پرچم نام و راه امام راحل را بر دوش داشت و در دوران نظام مقدس جمهوری اسلامی، پیشرو خدمات رسانی به محرومان و اقدام های فرهنگی و اجتماعی در گستره ئی وسیع بود. در همه ی دوران ها هرگز از مردم و بخصوص طبقات محروم جدا نشد و هرگز جز راه خدا نپیمود. رحمت و غفران الهی شامل حال او باد.
به خاندان مکرم، همسر گرامی و فرزندان و دیگر بازماندگان و همه ی دوستداران و آشنایان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم.
سید علی خامنه ای
۲۵ آبان ۱۳۹۵
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
قنبری گفت: امروزه مساله ازدواج و تشکیل خانواده با توجه به تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و ساختن جامعه نیازمند خانواده سازی است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان اصفهان سمینار یک روزه (مدیریت تعالی ) بمنظور هم اندیشی و تبادل نظر درباره موضوع مدیریت تعالی و مهندسی خانواده با حضور شورای معاونان دادگستری، روسای حوزههای قضایی، دادستان ها و مدیران کل ادارات استان اصفهان در تالار فرشچیان این شهر برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محمدرضا قنبری معاون اجتماعی دادگستری اصفهان با اشاره به اهمیت موضوع خانواده بیان کرد: ازدواج و تشکیل خانواده پیوندی مقدس، میثاقی محکم، بنایی محبوب نزد خداوند و عاملی موثر در حفظ دین، پذیرش عبادت انسان، تکوین مودت در رحمت، پاسداری از حریم عفت، تضمین رزق و روزی و تعظیم سنت نبوی است.
وی گفت: مکتب متعالی اسلام ازدواج را وسیله ای برای رشد و کمال و بقای دین، تکامل اخلاق، تشکیل نهاد خانواده، تامین سلامت جامعه و دوام و بقای نسل میداند و پیروان خود را به تسریع در امر ازدواج دعوت می کند و آن را گامی مثبت در انجام مسئولیت عبودی و اجتماعی انسان به شمار می آورد.
این مقام قضایی اظهار کرد: امروزه مساله ازدواج و تشکیل خانواده با توجه به تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه از جمله گسترش فرهنگ تجمل گرایی، فاصله افتادن بین ارزش های والدین و فرزندان، بالا رفتن سن ازدواج بنا به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... با چالش جدی روبرو شده است.
معاون اجتماعی دادگستری اصفهان تصریح کرد: از آنجا که یکی از عوامل مهم از هم گیسختگی مهمترین نهاد اجتماعی و اساس جامعه یعنی خانواده، طلاق است، بررسی طلاق و بویژه عواملی که منجر به این امر میشوند خود به خود ضرورت پیدا می کند. همچنین بررسی عواملی که باعث گرایش زوجین به طلاق می شود بخاطر پیامدهایی که در پی دارد بیشتر حائز اهمیت است.
در ادامه این همایش جلال ریزانه مدیر امور اداری و استخدامی دادگستری استان اصفهان نیز گفت: رمز موفقیت افراد، داشتن چشم انداز روشن در زندگی است. هوش و توان اقتصادی بـالا تاثیر چندانی در رسیدن به موفقیت ندارد بلکه داشتن چشم انداز روشن از آیـنده رمز اصلی موفقیت است.
وی گفت: چشم انداز سازی از مهمتریـن نقش های رهبر و مدیران جامعه محسوب میشود. لذا داشتن مهارتهای سرپرستی، رهبری و مربیگری در رسیدن به موفقیت از ارزش بـالایی برخوردار است.
این مقام مسئول بـا بیان ایـنکه جدیدتریـن روش در حوزه مربیگری، مدل مونتوریـنگ است،گفت: ایـن مدل به نوعی مشاوره در زمیـنه شناسایی استعداد افراد و تغییراتی می پردازد که بـاید در ایـن افراد رخ دهد تا بتوانند مسیر رشـد و تعالی خود را طی کنند.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
شیعیان کشورهای مختلف جهان با حضور در "کربلا" هر ساله یاد قیام امام حسین را گرامی می دارند. اما موضوع امنیت مسیرهای پیاده روی از نکات مهمی است که حائز اهمیت می باشد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کربلای معلی در اربعین حسینی میزبان میلیون ها زائر عاشق امام حسین (ع) است که با زنده کردن حماسه "سید الشهدا" در اربعین حسینی با پای پیاده راهی کربلا می شوند.
شیعیان کشورهای مختلف جهان با حضور در "کربلا" هر ساله یاد قیام امام حسین را گرامی می دارند. اما موضوع امنیت مسیرهای پیاده روی از نکات مهمی است که حائز اهمیت می باشد.
مسیرهای پیاده روی که در کشور عراق جهت مشتاقین پیاده روی به سوی کربلای معلی تعیین می گردد عمدتا در سال های اخیر محورهای "نجف-حیدریه-کربلا" ؛ "کوفه-سهله-کربلا" ؛ "بغداد-مسیب-کربلا" ؛ "حله-طویریج-کربلا" بوده است.
مسیر انتخابی زائرین ایرانی جهت برنامه پیاده روی عمدتا مسیر "نجف-حیدریه-کربلا" است و خدمات ارائه شده در قالب طرح ساماندهی در مسیرهای فوق الذکر در سال های اخیر (از جمله سال گذشته) ارائه شده است.
مسیریادشده کوتاه ترین،پرترددترین،امن ترین ومشهورترین مسیر دسترسی نجف به کربلا ومحور اصلی پیاده روی زائرین اربعین می باشد و امتداد آن از سمت جنوب به شمال می باشد.
این جاده به صورت دو مسیر رفت و برگشت بزرگراهی و یک مسیر پیاده روی بوده که به مسـیر یا حسـین مشـهور است و طول آن برابر82 کـیلومـتر مـی باشـد که از ابتدای آن در هر 50 متر یک میله در وسط جاده نصب شده است تا به عنوان نشانه ای برای مردم و زایرین پیاده باشد.
اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا "کربلا" در سال هایی که تروریست های تکفیری-صهیونیستی داعش در این مسیر حضور دارند ، امن بوده است؟
یک نکته قابل تامل اینکه ارتش و حشد الشعبی عراق در سال 2014 میلادی با انجام عملیات پاکسازی "جرف الصخر" اطراف کربلا را از وجود تروریست های تکفیری صهیونیستی داعش پاکسازی کردند.
**توپولوژی "جرف الصخر" "جرفالصخر" شهری در عراق است که در 60 کیلومتری جنوب غرب "بغداد" و 80 کیلومتری شهر "فلوجه" قرار دارد که جمعیتی معادل 80 هزار نفر را در خود جای داده است. در منطقه "جرفالصخر" یک مجتمع نظامی بزرگ به نام "الحکوم" قرار دارد.
شهر "جرف الصخر" برای دولت عراق و دستگاههای امنیتی آن از اهمیت راهبردی برخوردار بود، به ویژه اینکه در ماه محرم و به ویژه اربعین حسینی این مناطق محل تردد صدها هزار تن از شیعیان به استانهای جنوبی به ویژه "کربلا" در ایام عزاداری حضرت امام حسین(ع) خواهد بود.
**نقش مستشاری سردار سلیمانی در کمک به تامین امنیت "کربلا"
روزنامه "واشنگتن پست Washingtonpost" نوشت: دولت عراق گفته است که در یک عملیات 2 روزه، "جرفالصخر" که یک شهر 80 هزار نفری حد فاصل 40 مایلی جنوب غرب پایتخت بوده ، آزاد کرده که در اشغال ماندن آن میتوانست خطرات بسیاری برای "کربلا" داشته باشد و در این آزادسازی، "ژنرال قاسم سلیمانی" نیز حضور (مستشاری) داشت.
سایت "واتس اوپیک Whatsupic " درباره آزادسازی "جرفالصخر" نوشت: "ائتلاف ضد داعش" هیچ نقشی در مبارزه با تروریسم ایفا نکرد، بلکه "ژنرال سلیمانی" و "نیروهای عراقی"، شهر راهبردی "جرفالصخر" را آزاد کردند.
"جرف الصخر" که در شمال شرق کربلا است، نقش مهمی در امنیت این شهر دارد و حضور نیروهای امنیتی در این منطقه آرامش شهر کربلا را افزایش داده است.
در حقیقت در سال 2014 که مسیرهای مواصلاتی کربلا بیشترین خطرها را داشت، با انجام عملیات پاکسازی "جرف الصخر" نگرانی ها برطرف شد. اما اکنون که دو سال از عملیات راهبردی "جرف الصخر" می گذرد، مناطق وسیعی در نزدیکی یا در همسایگی و یا در اطراف "کربلا" همچون "رمادی" ، "فلوجه"، "جزیره خالدیه" ، "تکریت" و ... آزاد شده و داعش تنها در دژ خود یعنی "موصل" در لاک دفاعی فرورفته و این یعنی امنیت کربلا و مسیرهای آن در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.
کمک های مستشاری جمهوری اسلامی ایران ، نقش مهمی در تامسن امنیت عتبات عالیات داشته و در این مسیر سردار شهید "تقوی" و سردار سرلشکر پاسدار "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران نقش مشورتی مهمی را ایفا کردند .
ادامه مطلب |
|
|
|
بهروز افخمی در برنامه «هفت» دیشب، از فروش بسیار بالای فیلم «محمد رسولالله» مجید مجیدی در ترکیه خبر داد.
به گزارش افکارنیوز، در حالی که نمایش فیلم «محمد رسولالله» از جمعه گذشته (28 اکتبر) در سینماهای ترکیه آغاز شده است، بیبیسی ترکی در گزارشی اعلام کرده که در سه روز اول نمایش در این کشور بیش از 183 هزار نفر فیلم مجید مجیدی را دیدهاند. از سوی دیگر وبسایت «نامبرز» اعلام کرده که این فیلم در نخستین آخر هفته اکران در ترکیه سومین فیلم پرفروش بوده و بیش از 677 هزار دلار فروخته است.
بیبیسی ترجمه گزارش محمود همسیچی گزارشگر بیبیسی ترکی را منتشر کرده که در آن آمده است: «در ترکیه ظرف سه روز ۱۸۳ هزار و ۵۲۴ نفر به تماشای فیلم رفتند. البته وزارت اموردینی ترکیه علیه این فیلم موضع منفی اتخاذ کرده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «ضمیمه روزنامه صباح به اسم "صبح بخیر (گون آیدین)" فیلم را با تیتر "آقا ما را به گریه انداختید (آغلاتدینیز بیزی افندیمیز)" ستود و روزنامه قرار درباره فیلم نوشت: "محمد رسول الله فیلمنامهای دارد که بیننده را تحت تاثیر قرار میدهد".»
در این گزارش به بازتابهای مثبت و منفی نمایش این فیلم در ترکیه اشاره شده است.
وبسایت نامبرز که آمار و ارقام مربوط به نمایش و درآمد فیلمها را در سراسر جهان منتشر میکند، در جدول فروش فیلمها در آخر هفته 28 اکتبر فروش افتتاحیه فیلم «محمد رسولالله» را 677 هزار و 231 دلار اعلام کرده است. این فیلم بعد از دو فیلم ترکیهای سومین فیلم پرفروش هفته در ترکیه شده است.
نکته جالب آن است که فیلم مجیدی در جدول پرفروشها بالاتر از دو فیلم «دوزخ» ران هوارد و «جک ریچر: هرگز برنگرد» با بازی تام کروز ایستاد که چهارمین و پنجمین فیلمهای هفته گذشته در ترکیه بودند. بر اساس این جدول 400 سینما «محمدرسولالله» را به نمایش گذاشتهاند.
فیلم مجیدی سال گذشته در ایران به نمایش درآمد و عنوان پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران را به دست آورد. در حالی که قرار بود نمایش جهانی این فیلم از سال گذشته آغاز شود، این امر مدام به تاخیر افتاد تا این که از هفته گذشته در سینماهای ترکیه به نمایش درآمد. رسانههای خارجی بودجه تولید این فیلم را 40 میلیون دلار اعلام کردهاند.
بیبیسی ترکی نوشته است: «بعد از فیلم «رسالت» ساخته مصطفی عقاد در سال ۱۹۷۷ که آنتونی کویین در آن نقش ایفا کرده بود، این فیلم پرهزینهترین فیلم درباره پیامبر است.» ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش سرویس دینی جام نیـوز به نقل از روزنامه «قدرت» پاکستان، جویریه، دانشجوی پاکستانی موفق شد کل قرآن را در ۲۹ روز حفظ و رکورد حفظ قرآن در کمترین زمان ممکن در این کشور را به نام خود ثبت کند.
جویریه از خانوادهای فقر در منطقه «غازیآباد» لاهور است که با تلاش جدی و با اشتیاق توانسته است کل قرآن را در کمتر از یک ماه حفظ کند.
به گفته مسئولان پاکستانی دولت این کشور باید این رکورد را در کتاب رکوردهای جهانی(گینس) ثبت کند.
پدر این دختر پاکستانی با دستفروشی روزگار میگذراند و وی با مشکلات زیادی مواجه است.
جویریه ثبت چنین رکوردی را افتخاری بزرگ برای خود میداند.
جویریه، دختر پاکستانی ادامه مطلب |
|
|
|
زیارت امام حسین(ع)
پاداش زیارت امام حسین(علیه السلام) از راه دور: همان گونه که از زیارات گذشته به دست آمد زیارت امام حسین(علیه السلام) از راه دور نیز فضیلت بسیار دارد (چنان که زیارت هر معصوم دیگرى نیز این گونه است) و روایات بسیارى در این رابطه وارد شده که ما در این جا به ذکر چند روایت اکتفا مى کنیم:
1ـ آنچه به عنوان روایت علقمه گذشت شاهد خوبى است، زیرا در صدر این روایت وقتى امام باقر(علیه السلام)پاداش زیارت عاشورا در حرم آن حضرت را با آن عظمت بیان مى کند. علقمه مى پرسد: فدایت شوم براى کسى که در شهرهاى دور از کربلا باشد و در چنین روزى (روز عاشورا) رفتن به سوى قبر آن حضرت برایش ممکن نباشد و بخواهد در این روز از دور زیارتش کند چه ثوابى دارد؟ حضرت در جواب، پس از بیان آدابى که خواهد آمد، فرمود: من ضمانت الهى مى کنم کسى که امام حسین(علیه السلام) را در این روز (با رعایت آدابى که خواهد آمد) زیارت کند تمام آن ثواب ها برایش نوشته شود.(1)
2ـ ابن ابى عمیر از امام صادق(علیه السلام) نقل مى کند که: «هرگاه، راه بعضى از شما دور و از خانه اش تا قبور ما مسافت بسیار باشد، در فضاى باز قرار گیرد و دو رکعت نماز بخواند و با اشاره به سوى قبور ما سلام کند که تحقیقاً به ما مى رسد».(2)
3ـ از روایت سُدیر (یکى از یاران امام صادق(علیه السلام)) به خوبى استفاده مى شود که زیارت آن حضرت از دور نیز فضیلت بسیار دارد، به این صورت که در فضاى باز قرار گیرد و به راست و چپ نظر بیفکند، سپس سر خود را به سوى آسمان بلند کند و به جانب قبر امام حسین(علیه السلام) توجّه نماید و بگوید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ» که در مقابل آن براى او ثواب بسیار نوشته مى شود».(3)
4ـ در مقدمه زیارت اوّل از زیارات مطلقه امام حسین(علیه السلام) گذشت که وقتى راوى از امام صادق(علیه السلام)مى پرسد: فدایت شوم بسیار مى شود که یادى از امام حسین(علیه السلام) مى کنم در آن هنگام چه بگویم؟ فرمود: سه مرتبه بگو «صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ» که سلام به آن حضرت از دور و نزدیک به او مى رسد.(4) آداب زیارت امام حسین(علیه السلام) از راه دور: از روایات فوق و نیز از آنچه در فصل زیارت امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا گذشت به دست مى آید، که براى زیارت آن حضرت و عرض ادب به آستان مقدّسش از راه دور، آدابى وارد شده که در ذیل به آن اشاره مى شود:
آداب روز عاشورا: 1ـ در روایتى که از علقمه گذشت آمده است: عرض کردم: فدایت شوم کسى که در شهرى دور از کربلا زندگى مى کند و امکان حضور در نزد قبر آن حضرت در چنین روزى (روز عاشورا) برایش وجود ندارد، چه ثوابى خواهد بود؟ فرمود: اگر چنین است به فضاى باز برود و به سوى آن حضرت اشاره کند و بر قاتلین
حضرتش نفرین فرستد و سپس دو رکعت نماز بجا آورد و زمانى را که براى این عمل انتخاب مى کند اوایل روز، پیش از ظهر باشد، آنگاه براى امام حسین(علیه السلام) سوگوارى کند و بر او بگرید و اهل خانه را نیز به عزادارى دعوت کند، و مجلس مصیبت و عزا برپا کند و وقتى (شیعیان آن حضرت) به هم مى رسند تسلیت بگویند، اگر چنین کنند من ضمانت الهى مى کنم که تمام آن ثواب ها (ثواب هایى که در صدر این روایت براى زیارت امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا از نزدیک بیان شده) براى او نوشته شود.
علقمه مى گوید: عرض کردم چگونه وقتى به هم مى رسند به یکدیگر تسلیت گویند؟ فرمود: مى گویند: «عَظَّمَ اللهُ اُجُورَنا بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلام، وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ، مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ آلِ مُحَمَّد عَلَیْهِمُ السَّلامُ» یعنى خداوند اجر ما را در مصیبت امام حسین(علیه السلام)فراوان دهد و ما وشما را توفیق جبران خون حضرتش به همراه ولیّش امام مهدى(علیه السلام) که از آل محمّد(علیهم السلام)است،عطا فرماید.
2ـ در ادامه این حدیث آمده است: اگر بتوانى در این روز کسب و کار را تعطیل کنى بهتر است; زیرا که روز نحسى است که کسب مؤمن در آن روز به نتیجه نمى رسد و اگر به نتیجه برسد، خیر و برکت در آن نخواهد بود، و نیز در چنین روزى، کسى از شما چیزى را براى خانه اش ذخیره نکند که اگر چنین کند براى اهلش مبارک نخواهد بود.(5)
و در بعضى از روایات استحباب غسل کردن براى زیارت روز عاشورا نیز آمده است(6)، و در سایر ایّام نیز همین اعمال را به قصد رجا به هنگام زیارت مى توان بجا آورد.
زیارت امام حسین(ع) از راه دور نیز فضیلت بسیار دارد و روایات بسیارى در این رابطه وارد شده
کیفیّت زیارت امام حسین(علیه السلام) از راه دور: از مجموع روایات، زیارت آن حضرت از راه دور به یکى از عبارات زیر استفاده مى شود:
1ـ سه بار بگوید: «صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ».
2ـ بگوید: «السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ».(7)
3ـ در روایت حنّان بن سُدیر چنین آمده است:
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا مَوْلاىَ وَ ابْنَ مَوْلاىَ، وَ سَیِّدى وَابْنَ سَیِّدى، اَلسَّلامُ سلام بر تو اى مولاى من و اى فرزند مولاى من و اى آقاى من و اى فرزند آقاى من، سلام
عَلَیْکَ یا مَوْلاىَ اَلشَّهیدُ بْنُ الشَّهیدِ، والقَتیلُ بْنُ الْقَتیلِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ بر تو اى مولاى من شهید فرزند شهید و اى کشته فرزند کشته، سلام بر تو
وَرَحْمَةُ الله وَبَرَکاتُهُ، أَنَا زائِرُکَ یَابْنَ رَسُولِ اللهِ بِقَلْبى وَ لِسانى و رحمت خدا و برکاتش بر تو باد، من زائر تو هستم اى فرزند رسول خدا با قلب و زبان
وَجَوارِحى، وَ إِنْ لَمْ اَزُرْکَ بِنَفْسى مُشاهَدَةً لِقُبَّتِکَ، فَعَلَیْکَ السَّلامُ یا وتمام اعضا، هر چند تو را از نزدیک زیارت نکردم و بارگاه تو را ندیدم اما سلام بر تو اى
وارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللهِ، وَ وارِثَ نُوح نَبِیِّ اللهِ، وَ وارِثَ إِبْراهیمَ خَلیلِ اللهِ، وارث آدم برگزیده خدا و وارث نوح پیامبر خدا و وارث ابراهیم خلیل الله
وَ وارِثَ موسى کَلیمِ اللهِ، وَوارِثَ عیسى رُوحِ اللهِ، وَ وارِثَ مُحَمَّد و وارث موسى کلیم الله و وارث عیسى روح الله و وارث محمد
حَبیبِ اللهِ وَنَبِیِّهِ وَرَسُولِهِ، وَ وارِثَ عَلِیٍّ أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَصِىِّ رَسُولِ اللهِ حبیب خدا و نبى او و رسول او و وارث على امیرمؤمنان وصىّ رسول خدا
وَ خَلیفَتِهِ، وَ وارِثَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ وَصِىِّ أَمیرِ الْمُؤْمِنینَ، لَعَنَ اللهُ و جانشین او و وارث حسن بن على وصىّ امیرمؤمنان خدا لعنت کند
قاتِلیکَ، وَجَدَّدَ عَلَیْهِمُ الْعَذابُ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَة، أَنَا یا کسانى که تو را شهید کردند و در این ساعت و در هر ساعت عذاب تازه اى بر آنها بفرست اى
سَیِّدى مُتَقَرِّبٌ إلَى اللهِ جَلَّ وَ عَزَّ، وَ إِلى جَدِّکِ رَسُولِ اللهِ، وَ إلى أَبیکَ آقاى من! به سوى خداوند متعال و جدّت رسول خدا وپدرت
أَمیرِالْمُؤْمِنینَ، وَإلى أَخیکَ الْحَسَنِ، وَإلَیْکَ یا مَوْلاىَ، فَعَلَیْکَ السَّلامُ امیرمؤمنان و برادرت حسن و به سوى تو اى آقاى من تقرّب مى جویم پس سلام
وَرَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ بِزِیارَتى لَکَ بِقَلْبى وَ لِسانی وَ جَمیعِ جَوارِحی، و رحمت خدا و برکاتش بر تو باد با زیارتى که تو را با قلبم و زبانم و جمیع اعضایم نمودم
فَکُنْ یا سَیِّدی شَفیعى لِقَبُولِ ذلِکَ مِنِّی، وَ أَنَا بِالْبَراءَةِ مِنْ أَعْدائِکَ پس اى آقاى من! شفیع من براى قبول این زیارتم باش. من با بیزارى جستن از دشمنان تو
وَاللَّعْنَةِ لَهُمْ وَعَلَیْهِمْ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللهِ وَإِلَیْکُمْ أَجْمَعینَ، فَعَلَیْکَ صَلَواتُ اللهِ ولعنت بر آنها به خدا و به همه شما تقرّب مى جویم پس درود و
وَ رِضْوانُهُ وَ رَحْمَتُهُ. رضوان و رحمت خدا بر تو باد.
سپس به قبر على بن الحسین(علیهما السلام) (على اکبر) توجّه مى کنى و بر او سلام مى گویى، و در پایان آنچه دوست دارى از امور دنیا و آخرتت را، از خدا طلب مى کنى، آنگاه چهار رکعت نماز مى خوانى. سپس رو به قبله، به سوى قبر امام حسین(علیه السلام) و سایر شهدا متوجّه مى شوى و به قصد وداع مى گویى:
أَنَا مُوَدِّعُکَ یا مَوْلاىَ وَابْنَ مَوْلاىَ، وَ یا سَیِّدى وَابْنَ سَیِّدى، و مُوَدِّعُکَ من با تو وداع مى گویم اى مولاى من و اى فرزند مولاى من و اى آقاى من و اى فرزند آقاى من و نیز با تو وداع مى کنم
یا سَیِّدى وَابْنَ سَیِّدى یا عَلِىَّ بْنَ الْحُسَیْنِ، وَ مُوَدِّعُکُمْ یا ساداتی یا اى آقاى من و اى فرزند آقاى من اى على بن حسین و با شما اى آقایان من و اى شهیدان کربلا
مَعاشِرَ الشُّهَداءِ، فَعَلَیْکُمْ سَلامُ اللهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ رِضْوانُهُ وَ بَرَکاتُهُ.(8) نیز وداع مى کنم پس بر شما باد سلام و رحمت خدا و رضوان و برکاتش.
================================ 1 کامل الزیارات، باب 71، صفحه 175، حدیث 8. 2. همان مدرک، باب 96، صفحه 286، حدیث 1. 3. همان مدرک، صفحه 287، حدیث 2. 4. کافى، جلد 4، صفحه 575، حدیث 2. 5. کامل الزیارات، باب 71، صفحه 175، حدیث 8 و بحارالانوار، جلد 98، صفحه 290، حدیث 1. 6. بحارالانوار، جلد 78، صفحه 17، حدیث 24 . 7. کامل الزیارات، باب 96، صفحه 287، حدیث 2. 8. کامل الزیارات، باب 96، صفحه 288، حدیث 7.
منبع: makarem.ir
ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
- مجموعه: زندگینامه بزرگان دینی
وداع امام حسین با قبر پیامبر
وداع امام حسین (ع) با قبر جدش امام حسین علیه السلام در شب دوّم به کنار قبر جدش (ص) شتافت در حالی که غمگین و اندوهناک بود تا از ستم ستمکاران نزد آن حضرت شکایت بَرَد. امام (ع) در برابر قبر شریف ایستاد، دو رکعت نماز خواند، بسیار متأثر و افسردهخاطر بود، آنگاه از محنتها و گرفتاریهایی که بر آن حضرت وارد شده بود، شکایت کرد و گفت: «خداوندا! این قبر پیامبرت محمد است و من فرزند دختر محمد، ماجراهایی برایم پیش آمده که تو میدانی. خداوندا! من معروف را دوست میدارم و از منکر، بیزارم، ای دارنده شکوه و عظمت، به حق این قبر و هر کسی که در آن است از تو میخواهم برای من آنچه را موجب رضایت تو و پیامبرت است، انتخاب فرمایی.» امام حسین (ع) جدش را در خواب میبیند حضرت حسین (ع) برای مدتی طولانی به قبر جدش نگاه کرد، در حالی که اطمینان یافته بود که دیگر آن را نخواهد دید، آنگاه به گریه افتاد. هنوز سپیده صبح ندمیده بود که آن حضرت را خواب فرا گرفت، جدّش حضرت رسول (ص) را در خواب دید که با گروهی از فرشتگان آمده بود. آن حضرت، امام حسین (ع) را در آغوش گرفت و میان دو چشم وی را بوسید در حالی که به وی میفرمود: «ای پسرم! گویی که تو به زودی در کربوبلا در میان جمعی از امتم، کشته شده و سربریده خواهی شد در حالی که تشنه خواهی بود و به تو آب نخواهند داد و تشنهکام خواهی بود اما سیراب نخواهی شد، آنها با این وجود به شفاعتم در روز قیامت امید خواهند داشت، برای آنان در نزد خداوند، بهرهای نخواهد بود. عزیزم! حسین! پدر، مادر و برادرت بر من وارد شدهاند، آنها مشتاق تو هستند، همانا برای تو در بهشت درجاتی است که جز با شهادت به آنها دست نخواهی یافت...» امام حسین (ع) برای مدتی طولانی به جدش (ص) نگاه کرد و عطوفت و مهربانی آن حضرت را نسبت به خود به یاد آورد. آنگاه، اشتیاقش فزونی یافت و محنتهای بزرگی که از حکومت اموی بر او وارد میشد در نظرش مجسم گشت؛ زیرا وی یا باید با فاجر بنیامیه بیعت کند و یا کشته شود. آنگاه به جدش متوسل شد و با تضرع به او گفت: «ای جد من! نیازی به بازگشت به دنیا ندارم، مرا نزد خود ببر و مرا با خود به منزلت وارد کن.»
پیامبر (ص) متأثر شد و به وی فرمود: «باید به دنیا باز گردی تا شهادت روزیات شود و پاداش بزرگی که خداوند در آن برای تو قرارداده است، تو و پدر و عمو و عموی پدرت، روز قیامت در یک گروه محشور میشوید تا وارد بهشت گردید.» حضرت حسین (ع) پریشان و مضطرب، از خواب برخاست، در حالی که امواجی از درد و غم بر او دست یافته بود و به یقینی که کوچکترین شکی در آن راه نداشت، رسیده بود که حتماً شهادت روزیاش خواهد گشت، پس همه اهل خانهاش را جمع کرد و آن خواب غم انگیز را برایشان گفت، در آن روز در شرق زمین یا در غرب آن، هیچ کس بیش از اهل بیت رسول اللَّه (ص) غمگین و هیچ مرد و زنی بیشتر از آنان گریان نبود.
هنگامی که امام تصمیم به ترک مدینه گرفت، بانوان خاندان عبدالمطلب غرق در اندوه و غم شدند
وداع امام حسین (ع) با قبر مادر و برادرش حضرت حسین (ع) در تاریکی شب به سوی قبر مادرش، یادگار پیامبر (ص) و پاره تن آن حضرت رفت و مدتی در برابر قبر شریفش ایستاد، در حالی که نگاههای آخرین وداع را بر قبر میافکند و عواطف سرشار و مهربانیهای فراوانش را به یاد میآورد، دوست میداشت که زمین باز شود تا مادر، وی را همراه خود به زیر خاک برد، آنگاه به گریه افتاد و با قبر، وداعی گرم نمود و سپس به طرف قبر برادر پاکش حضرت حسن (ع) رفت و با اشک خود، زمین قبر را سیراب کرد، در همان حال دردها و غمها او را در بر گرفته بودند. پس از آن، غرق در اندوه و غم به خانه خود بازگشت.[۳]
هراس بانوان بنیهاشم هنگامی که امام تصمیم به ترک مدینه و پناه بردن به مکه گرفت، بانوان خاندان عبدالمطلب، در حالی که به شدت محزون و متأثر بودند جمع شدند؛ زیرا خبرهای بسیاری از رسول خدا (ص) در مورد کشته شدن فرزندش حسین (ع)، به آنان رسیده بود. آنها شروع به نوحه سرایی نمودند و صدایشان به گریه بلند شد. منظرهای هراسانگیز بود، حضرت حسین (ع) با ارادهای محکم، روی به آنان کرد و فرمود: «شما را به خدا! این کار را که معصیت خداوند و پیامبر است، آشکار نکنید.» دلهایشان به درد آمد و فریاد زدند: «نوحه سرایی و گریه را برای چه کسی میخواهیم، امروز نزد ما همانند روزی است که رسول خدا (ص)، علی، فاطمه و حسن درگذشته بودند... خداوند ما را فدای تو قرار دهد، ای محبوب نیکان...!» یکی از عمههای آن حضرت به سوی او آمد در حالی که چهرهاش برافروخته شده بود. با صدایی که از گریه مرتباً قطع میشد، گفت: هاتفی را شنیدم که میگفت: وان قتیل الطف من آل هاشم اذل رقاباً من قریش فذلت «آن کشته سرزمین طف، از خاندان ها
شم، گردنهایی از قریش را به ذلّت نشاند و آنها خوار شدند.» امام (ع) او را آرام کرد و دستور به شکیبایی داد همان گونه که دیگر بانوان از خاندان عبدالمطلب را چنین امر فرموده بود.»
منبع: karbobala.com ادامه مطلب |
|
|
|
- مجموعه: آرامش سبز
اشعار شهادت حضرت عبدالله بن الحسن علیه السلام
از غم بی کسی ات حوصله سر می آید
از غم بی کسی ات حوصله سر می آید
دست و پا میزنی و خون به جگر می آید
در قدوم تو سر انداختن و جان دادن
به خدا از من عاشق شده بر می آید
یادگار حسنت بی زره و بی شمشیر
سر یاری تو از خیمه به سر می آید
پاره گشته لب خشکیده ات از تیر بگو
کاری از دست من خسته اگر می آید
کوهی از نیزه و شمشیر به دورت بس نیست
هیزم و سنگ ز هر سو چقدَر می آید
آه از این همه زخمی که به پیکر داری
بیشتر سینه ی زخمت به نظر می آید
هر نفس از دهنت خاک برون میریزد
اشک از دیده نه خونابه جگر می آید
نیزه حالا که تنت را به زمین دوخته است
به هوای سر تو چند نفر می آید
تیر در حال فرود است گلویت ببُرد
عمو از بازوی من کار سپر می آید
دست من مثل سر اصغرت آویزه به پوست
یادم از کوچه و از آتش و در می آید
کاش با چادر خود عمه ببَندد چشم
مادری را که به دیدار پسر می آید
منبع:ghasemiyoon.ir
- مجموعه: آرامش سبز
اشعار شهادت حضرت عبدالله بن الحسن علیه السلام
از غم بی کسی ات حوصله سر می آید
از غم بی کسی ات حوصله سر می آید
دست و پا میزنی و خون به جگر می آید
در قدوم تو سر انداختن و جان دادن
به خدا از من عاشق شده بر می آید
یادگار حسنت بی زره و بی شمشیر
سر یاری تو از خیمه به سر می آید
پاره گشته لب خشکیده ات از تیر بگو
کاری از دست من خسته اگر می آید
کوهی از نیزه و شمشیر به دورت بس نیست
هیزم و سنگ ز هر سو چقدَر می آید
آه از این همه زخمی که به پیکر داری
بیشتر سینه ی زخمت به نظر می آید
هر نفس از دهنت خاک برون میریزد
اشک از دیده نه خونابه جگر می آید
نیزه حالا که تنت را به زمین دوخته است
به هوای سر تو چند نفر می آید
تیر در حال فرود است گلویت ببُرد
عمو از بازوی من کار سپر می آید
دست من مثل سر اصغرت آویزه به پوست
یادم از کوچه و از آتش و در می آید
کاش با چادر خود عمه ببَندد چشم
مادری را که به دیدار پسر می آید
منبع:ghasemiyoon.ir ادامه مطلب |
|
|
|
- مجموعه: متفرقه دینی
هر گاه وسوسه هایى از شیطان متوجّه تو گردد، از خدا پناه بخواه که او شنوده و داناست
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَ إِمَّا یَنْزَغَنَّکَ مِنَ الشَّیْطانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّه هوَ السَّمیع الْعَلیم»؛ «و هر گاه وسوسه هایى از شیطان متوجّه تو گردد، از خدا پناه بخواه که او شنوده و داناست!» [فصلت، آیه 36]
بنابراین، بهترین کار این است که در آن لحظه به جای پناه بردن به شیطان و انجام گناه، به خدای متعال پناه برد و از او یاری بجوییم. البته برای این که بتوانید در آن لحظات بحرانی واقعا از خداوند یاری بجویید، لازم است که در زمان های دیگر هم مراقبت کنیم و اهل ذکر باشیم. شیطان هیچ وقت دست بردار انسان نیست، پس باید همواره مراقب بود و با ذکر کثیر، دل و جان خود را به سوی بندگی خداوند سوق داد: «یا أَیّهَا الَّذینَ آمَنوا اذْکروا اللَّهَ ذِکْراً کَثیراً»؛ اى کسانى که ایمان آورده اید! خدا را بسیار یاد کنید.» [احزاب، آیه۴۱]
استغفارهایی هم که برای طول روز بیان شده انجام دهید. این استغفارها موجب می شود که هر روزه خود را شستشو دهید و اجازه ندهید که شیطان به شما نزدیک شود: (بعد از نماز صبح، صد بار بعد از نماز عصر، هفتاد بار قبل از خواب، صد بار) .افکار انسان ها مانند اتومبیلی است، که اگر کنترل نشود ممکن است به هر طرف برود، اما یک راننده ماهر می تواند آن را در یک مسیر صحیح به حرکت در آورده و به سر منزل مقصود برساند. برای کنترل و هدایت افکار سعی و تلاش زیادی لازم است تا دچار وسوسه های شیطانی نشود. اگر انسان اثرات و عواقب افکار ناپسند را در نظر داشته باشد سعی خواهد کرد فکر خود را در مسیر صحیح هدایت کند.
از طرفی این نکته را یادآور می شویم كه فكر گناه تا به مرحله عمل نرسیده، اگر چه ممكن است زمینه گناه را فراهم آورد و از این نظر باید به شدت از آن احتراز شود، ولی در عین حال خود آن گناه نیست؛ برخلاف نیت و فكر كار نیك كه اگر به وسیله مانعی به مرحله عمل هم نرسد، در نزد خدا به منزله همان عمل خوب شمرده می شود. این نکته را هم نباید فراموش کرد که ستیز و مجاهده با شیطان كارى مستمر و دایمى است و تا انسان در این عالم زنده است و زندگى مى كند ادامه دارد. و دام هاى شیطان براى انسان هاى با تقوا و داراى كمال و شناخت بیشتر، ظریفتر و پیچیده تر و مخفى تر است. نخستین گام در مبارزه با شیطان این است كه اطاعت از او را به تدریج كم نموده و به آهستگى از شبكه هاى دام او خارج شویم هر چند در این مبارزه ممكن است پاى انسان بلغزد و در مواردى فریب او را بخورد.
هر چقدر ارتباط انسان با خداى متعال و معرفت نسبت به او عمیق تر و گسترده تر باشد، تسلط شیطان بر او كمتر است. چنانچه خداى متعال در این مورد مى فرماید: إِنَّه لَیْسَ لَه سلْطَانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنواْ وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَكَّلونَ : شیطان تسلطى بر كسانى كه مومن بوده و بر پروردگارشان توكل مى كنند ندارد [نحل، آیه 99] و نیز مى فرماید: إِنَّ عِبَادِی لَیْسَ لَكَ عَلَیْهِمْ سلْطَانٌ: تو (شیطان) بر بندگان خاص من تسلط و نفوذى ندارى [اسراء، آیه 65]
به طور كلى كار شیطان وسوسه كردن است و با پناه بردن دائمى به خداوند و ارتباط پیوسته با او و توسل و ربط با اولیاى الهى (علیهم السلام) مى توان از این وسوسه ها رها شد و یا آن را به حداقل رسانید و شیطان را تسلیم نمود، چنانچه در روایت داریم كه پیامبر بزرگ اسلام (صلی الله و علیه وآله) فرمودند: شیطان من به دست من مومن و رام گردید. پس بهترین راه حل، توجه كامل و دایمى به خداوند متعال و اولیائش و خود را در قلعه استوار و نفوذ ناپذیر او و اولیاى پاك او درآوردن و رعایت كامل تقواى الهى كردن است.
بعضی از راه های کنترل غرایز جنسی و افکار شیطانی و شهوانی که به تدریج می توانند راهگشا باشند عبارتند از:
1- خرد ورزی یکی از راه های مهار احساسات و افکار ناپسند و متعادل ساختن غریزه جنسی استفاده از نیروی خرد و عقل است؛ امام علی (علیه السلام) می فرماید:« به درستی که از برای دلها اندیشه ها و خواهش های بدی باشد و عقل ها منع می کند از آنها ». [خوانساری، آقا جمال الدین، شرح بر غررالحکم ، ج 2ص 500]
بنابراین، عقل نگهبان خیر خواهی است که مانع طغیان غرایز می شود؛ کسی که عقل را راهنمای خود قرار دهد، لذت آنی و لحظه ای را بر لذت دائمی ترجیح نمی دهد و با در نظر گرفتن مفاسد و نتایج شهوت رانی و بی بند و باری، از پیروی بی قید و شرط تمایلات و افکارنفسانی و شیطانی پرهیز می کند. البته عقل ضعیف و ناتوان هرگز قادر به مهار احساسات تند و سرکش دوران جوانی نیست، بلکه باید عقل را نورانی کرد و آن فقط با انجام اعمال نیک و با توکل به خدای تعالی و توسل به امامان معصوم (علیهم السلام) میسر است؛ امام علی (علیه السلام) فرمودند:« ذکر و نام ما اهلبیت موجب شفای بیماری روحی، روانی و جسمی خواهد شد ». [مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج2، ص145، حدیث 10]
2. خدا محوری قرآن مجید می فرماید:« پرهیزگاران هنگامى که گرفتار وسوسه هاى شیطانى که پیرامون وجود آنها در گردش است مى شوند به یاد خدا مى افتند و بینا مى گردند ». [اعراف، 201] پس، اگر کسی توجّه کند که خدا کارش را مى بیند و حرفش را مى شنود، همین توجّه به حضور خداوند، سبب ترک گناه مى شود. چنانکه امام صادق (علیه السلام) درباره این آیه فرمود: « وسوسه گناه به سراغ بنده مى آید، او به یاد خداوند مى افتد، متذکّر شده و انجام نمى دهد». [عروسی حویزی، عبد علی بن جمعه، تفسیر نورالثقلین، ج2، ص112، حدیث شماره 414]
پرهیزگاران هنگامى که گرفتار وسوسه هاى شیطانى مى شوند به یاد خدا مى افتند
3. دوری از خیال پردازی و فکر کردن در مسائل شهوانی برای پیشگیری از انحراف جنسی باید اندیشه را از نفوذ شیطانی دورنگه داشت؛ زیرا گام نخست در انحراف، فکر کردن درباره آن است. امام علی (علیه السلام) می فرماید:« کسی که در اطراف گناه بسیار بیندیشد، سر انجام به آن کشیده خواهد شد ». [خوانساری آقا جمال الدین، شرح غررالحکم ، ج 5، ص 321، حدیث 8561]
4. پر کردن اوقات فراغت یکی از راه های مهار احساسات و افکار ناپسند و متعادل ساختن غریزه جنسی استفاده از نیروی خرد و عقل است؛ امام علی (علیه السلام) می فرماید:« به درستی که از برای دلها اندیشه ها و خواهش های بدی باشد و عقل ها منع می کند از آنها
یکی از عوامل پیدایش افکار شهوانی و انجام گناه، بیکاری است. سعی کنید همیشه مشغول به کارهای مفید باشید ( مطالعه کتاب های غیر شهوت انگیز- ورزش سنگین و...) و به یاد داشته باشید بیکاری مساله ای است که اگر از آن دوری نکنید ممکن است شما را به هر چیزی وادارد. چنانچه پیامبر اکرم (صلی الله و علیه وآله) می فرماید:« دو خصلت برای بسیاری از مردم مایه فتنه است: سلامت بدن و بیکاری ». [تحف العقول، ترجمه: جنتی، احمد، ص 65]
5. كنترل حواس گرچه ذهن انسان این توانایی را دارد كه حتی بدون استفاده از حواس ظاهری افكاری را تولید كند ولی عمده آن چیزهایی كه انسان در مورد آن فكر می كند اعم از چیزهای خوب یا بد، داده های حواس ظاهری او است. لذا باید مجاری ورودی ذهن را كه همان حواس ظاهری است كنترل كرد. یعنی چشم، گوش، زبان و لامسه و... . قرآن در این زمینه می فرماید: «ولا تقف ما لیس لك به علم ان السمع والبصر والفواد كل اولئك كان عنه مسوولا؛ و هرگز آنچه را علم و اطمینان به آن نداری دنبال مكن كه (در پیشگاه حكم خدا) چشم و گوش و دل، همه مسئولند (سوره مبارکه اسراء، آیه شریفه 36). بنابراین یكی از مهمترین راه های كنترل فكر، كنترل حواس ظاهری است.
به قول یكی از بزرگان که فرموده بود : شاید انسان بتواند روزی سپری برای جو زمین اختراع كند تا هیچ شهابی به آن نخورد ولی هر گز نمی تواند كاری كند كه حتی فكر بد هم به ذهنش خطور نكند، مگر معصومین علیهم السلام و كسانی كه به مقام مخلصین رسیده باشند ( كه قطعاً هیچ كدام از ما جزء این دو گروه نیستیم). بنابراین شخصی كه وسواس فكری دارد و نمی تواند از چنگال آن رهایی یابد، نباید سعی كند كه افكار وسوسه گونه را با فشار آوردن به ذهنش فراموش كند. چرا كه خود این كار به مرور زمان باعث تضعیف اعصاب و تقویت این افكار می شود، بلكه سعی كند آنها را همچون آب رودخانه ای ببیند كه می آید و می رود.
در حدیثى از امام صادق (علیه السلام) مى خوانیم : هر مومنى قلبش دو گوش دارد ، گوشى كه در آن وسواس خناس (شیطان) می دمد ، و گوشى كه فرشته در آن مى دمد ، خداوند مومن را به وسیله فرشته تقویت مى كند ، و این همان است كه مى فرماید : و ایدهم بروح منه .
6. جایگزین سازى اعمال و عادات نیكو؛ «إنَّ الْحَسَناتِ یذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ» (هود، آیه 114)؛ خوبى ها سرانجام میدان را بر بدى ها تنگ خواهند كرد و آنها را از بین خواهند برد. به امید آنکه بتوان با تلاش و جدیت و کمک خدای مهربان و اهل بیت علیهم السلام از شر وسوسه های شیطان در امان باشیم.
منبع:tebyan.net
ادامه مطلب |
|
|
|
- مجموعه: اصول و فروع دین
نماز جمعه یک عبادت بزرگ دسته جمعى است
صدای کوبیدن طبل و دائره و سازهای طرب انگیز به گوش نمازگزاران رسید؛ این صدایی بود که کاروانی از تجار مدینه برای اعلام ورود خود و جلب توجه مردم به سمت خود، به راه انداخته بودند.
عده ای از مردم صف های نماز را رها کردند و با وجود اینکه پیامبر صلی الله و علیه و آله در حال ایراد خطبه بود، از جمع نمازگزاران پراکنده شده و به جمع تجار و کالاهایشان پیوستند و بدین ترتیب تعداد اندکی در مسجد باقی ماندند.
ظهر جمعه بود، مردم در صفوف به هم پیوسته نماز مشغول گوش دادن به خطبه نماز جمعه بودند. خطیب نماز جمعه کسی نبود جز پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد بن عبدالله صلوات الله علیه و آله.
در همین حین صدای کوبیدن طبل و دایره و سازهای طرب انگیز به گوش نمازگزاران رسید؛ این صدایی بود که کاروانی از تجار مدینه برای اعلام ورود خود و جلب توجه مردم به سمت خود، به راه انداخته بودند.
عده ای از مردم صف های نماز را رها کردند و با وجود اینکه پیامبر صلی الله و علیه و آله در حال ایراد خطبه بود، از جمع نمازگزاران پراکنده شده و به جمع تجار و کالاهایشان پیوستند و بدین ترتیب تعداد اندکی در مسجد باقی ماندند. (تفسیر المیزان و البرهان)
در این زمان بود که خداوند آیه 11 سوره مبارکه جمعه را نازل فرمودند: وإِذَا رَأَوْا تِجَارَةً أَوْ لَهْوًا انفَضُّوا إِلَیْهَا وَتَرَكُوكَ قَائِمًا قُلْ مَا عِندَ اللَّهِ خَیْرٌ مِّنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ وَاللَّهُ خَیْرُ الرَّازِقِینَ.
نماز جمعه، قبل از هر چیز یك عبادت بزرگ دسته جمعى است و اثر عمومى عبادات را كه تلطیف روح و جان، و شستن دل از آلودگی هاى گناه و زدودن زنگار معصیت از قلب مى باشد در بردارد
و مردم چون تجارتی یا لهو و لعب ببینند به سوی آن می شتابند و تو را ترک می کنند، در حالیکه تو قائم ماندی. بگو که آنچه نزد خداست، برای شما خیلی بهتر است از لهو و لعب و تجارت ای دنیا، و خداوند بهترین روزی دهنده خلایق است.
این آیه نازل شد تا مردم آگاه شوند که آنچه از نزد خدا به آنها برسد، قطعاً از طبل و دهل و تجارت بهتر است. آنچه از شنیدن خطبه پیامبر در نماز جمعه نصیب مردم می شود، هم مفید دنیای آنها هست و هم مفید برای آخرت آنهاست و هم اینکه خداوند به آنها از جانب خود ثوابی حقیقی و دائمی عنایت می کند.
مراقب سودهای خیالی باشیم تجارت کالاهای دنیوی هر چند ظاهراً سودمند برای دنیای انسان است اما اگر بهای آن، از دست دادن خطبه نماز جمعه ی پیامبر باشد، جز خسران چیز دیگری نیست و در واقع سودی خیالی و غیر دائمی می باشد. چه بسا خشم خدا را نیز در پى داشته باشد، همچنان كه لهو همیشه خشم خداى تعالى را در پى دارد.
دقت در ادبیات آیه ما را متوجه این مطلب می کند که خداوند در این آیه مردمی که خطبه نمازِ پیامبر را رها کردند مورد خطاب قرار نمی دهد با اینکه خطاب معنایی آیه آنها هستند. در واقع خداوند مى خواهد بفهماند این مردمی كه از شرافت و افتخار گوش دادن به سخنان شخصى چون خاتم انبیاء اعراض مى كنند، قابلیت آن را ندارند كه پروردگارشان روى سخن به ایشان كند؛ به همین دلیل به پیامبر می گوید که به آنها بگوید: قُلْ مَا عِندَ اللَّهِ خَیْرٌ مِّنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ...
همان طور که آشکار است در این آیه شریفه به دو مطلب اشاره شده است که به هر کدام می پردازیم: ١ـ اهمیت نماز جمعه ٢ـ رزاق بودن خداوند
اهمیت نماز جمعه بهترین دلیل بر اهمیت این فریضه بزرگ اسلامى قبل از هر چیز آیات همین سوره است، كه به همه مسلمانان و اهل ایمان دستور مى دهد به محض شنیدن اذان جمعه به سوى آن بشتابند، و هر گونه كسب و كار و برنامه مزاحم را ترك گویند.
در احادیث اسلامى نیز تأكیدهاى فراوانى وارد شده است از جمله در خطبه اى كه موافق و مخالف آن را از پیامبر گرامى اسلام صلّى اللّه علیه و آله نقل كرده اند آمده: «خداوند نماز جمعه را بر شما واجب كرده هر كس آن را در حیات من یا بعد از وفات من از روى استخفاف یا انكار ترك كند خداوند او را پریشان مى كند، و به كار او بركت نمى دهد، بدانید نماز او قبول نمى شود، بدانید زكات او قبول نمى شود، بدانید حج او قبول نمى شود، بدانید اعمال نیك او قبول نخواهد شد تا از این كار توبه كند»! البته باید توجه داشت كه مذمت هاى شدیدى كه در مورد ترك نماز جمعه آمده در صورتى است كه نماز جمعه واجب عینى باشد. (تفسیر نمونه)
دلیل دیگر بر اهمیت نماز جمعه فلسفه عبادى سیاسى آن است. نماز جمعه، قبل از هر چیز یك عبادت بزرگ دسته جمعى است و اثر عمومى عبادات را كه تلطیف روح و جان، و شستن دل از آلودگی هاى گناه و زدودن زنگار معصیت از قلب مى باشد در بردارد.
و اما از نظر اجتماعى و سیاسى، یك كنگره عظیم هفتگى است كه بعد از كنگره سالانه حج، بزرگترین كنگره اسلامى مى باشد، و به همین دلیل در روایتى از پیغمبر اكرم صلّى اللّه علیه و آله نقل شده كه: «نماز جمعه حجّ كسانى است كه قادر به شركت در مراسم حجّ نیستند.»
در حقیقت اسلام، به سه اجتماع بزرگ اهمیت مى دهد:
اجتماعات روزانه كه در نماز جماعت حاصل مى شود. اجتماع هفتگى كه در مراسم نماز جمعه است. و اجتماع حجّ كه در كنار خانه خدا هر سال یك بار انجام مى گیرد. نقش نماز جمعه در این میان بسیار مهم است به خصوص این كه یكى از برنامه هاى خطیب در خطبه نماز جمعه، ذكر مسائل مهم سیاسى و اجتماعى و اقتصادى است. (تفسیر نمونه)
رزاق بودن خداوند پاره اى از مردم و از جمله بازرگانان از بیم زیانمندى یا از ترس آن كه روزیشان از دستشان برود پایبند شعائر دینى نیستند، ولى خداوند عكس این امر را براى آنان تأكید مى كند و آن این است كه نماز و به ویژه نماز جمعه رزق و روزى مى آورد، از آن رو كه در نماز و به طور خاص نماز جمعه، پیوند انسان به ضامن و بخشنده رزق و بلكه به بهترین رازقان و روزى رسانان بر قرار می شود. (تفسیر هدایت)
پس باید به این مردم و تجار گفت که تجارت تنها راه به دست آوردن رزق نیست، بلکه اگر خداوند بخواهد از غیر آن هم رزق نصیب انسان می شود. در واقع خداوند با این آیه شریفه، روزی نمازگزاران جمعه را تضمین کرده است. (تفسیر نور)
کلام آخر این نکته مهم را یادآور می شوم که عبارت (وَ تَرَكُوكَ قَائِماً) در آیه شریفه این معنا را می رساند که به جای انتقاد از ترک خطبه و نماز، از تنها گذاردن پیامبر، انتقاد می کند ضمیر «کَ» در « تَرَكُوكَ » به پیامبر برمی گردد زیرا شکستن حرمت رهبر آسمانی از شکستن خطبه و نماز مهم تر است. و این گوشزد و تلنگری است به همه مسلمانان در هر دوره و زمان که رهبر و امام خویش را به بهای اندک رها نکنند. (تفسیر نور)
منبع:tebyan.net
ادامه مطلب |
|
|
|
- مجموعه: اصول و فروع دین
عبادت به معنای اظهار ذلّت، عالیترین نوع تذلّل و كرنش در برابر خداوند است. در اهمیّت آن، همین بس كه آفرینش هستی و بعثت پیامبران (عالم تكوین و تشریح) برای عبادت است. خداوند میفرماید:
»و ما خلقت الجنّ و الانس الاّ لیعبدون»[1] هدف آفرینش هستی و جن و انس، عبادت خداوند است.
كارنامه همه انبیاء و رسالت آنان نیز، دعوت مردم به پرستش خداوند بوده است:
«و لقد بعثنا فی كلّ امّه رسولاً أن اعبدوا اللّه و اجتنبوا الطّاغوت»[2] پس هدف از خلقت جهان و بعثت پیامبران، عبادت خدا بوده است.
روشن است كه خدای متعال، نیازی به عبادت ما ندارد، «فانّ اللّه غنیٌّ عنكم»[3] و سود عبادت، به خود پرستندگان بر میگردد، همچنانكه درس خواندن شاگردان به نفع خود آنان است و سودی برای معلّم ندارد.
آنچه انسان را به پرستش و بندگی خدا وا میدارد (یا باید وادار كند) اموری است، از جمله:
1ـ عظمت خدا انسان وقتی خود را در برابر عظمت و جلال خدایی میبیند، نا خود آگاه در برابر او احساس خضوع و فرو تنی میكند. آن سان كه در برابر یك دانشمند و شخصیت مهم، انسان خویشتن را كوچك و ناچیز شمرده، او را تعظیم و تكریم میكند.
2ـ احساس فقر و وابستگی طبیعت انسان چنین است كه وقتی خود را نیازمند و وابسته به كسی دید، در برابرش خضوع میكند.
وجود ما بسته به اراده خداست و در همه چیز، نیازمند به اوییم. این احساس عجز و نیاز، انسان را به پرستش خدا وا میدارد. خدایی كه در نهایت كمال و بی نیازی است. در بعضی احادیث است كه اگر فقر و بیماری و مرگ نبود، هرگز گردن بعضی نزد خدا خم نمیشد.
3ـ توجّه به نعمتها انسان، همواره در برابر برخورداری از نعمتها، زبان ستایش و بندگی دارد. یاد آوری نعمتهای بیشمار خداوند، میتواند قویترین انگیزه برای توجه به خدا و عبادت او باشد. در مناجاتهای امامان معصوم، معمولاً ابتدا نعمتهای خداوند، حتی قبل از تولّد انسان، به یاد آورده میشود و از این راه، محبت انسان به خدا را زنده میسازد آنگاه در خواست نیاز از او میكند. خداوند هم میفرماید:
»فلیعبدوا ربَّ هذا البیت، الّذی أطعمهم من جوعٍ و ءامنهم من خوفٍ»[4]
مردم پروردگار این كعبه را بپرستند، او را كه از گرسنگی سیر شان كرد و از ترس، ایمنشان نمود.
در آیهای دیگر است كه پروردگارتان را بندگی كنید، چون شما را آفرید.
4ـ فطرت پرستش، جزئی از وجود و كشش فطری انسان است. این روح پرستش، كه در انسان فطری است، گاهی در مسیر صحیح قرار گرفته و انسان به «خدا پرستی» میرسد، و گاهی انسان در سایه جهل یا انحراف، به پرستش سنگ و چوب و خورشید و گاو و پول و ماشین و همسر و پرستش طاغوتها كشیده میشود.
انبیاء برای ایجاد حسّ پرستش نیامدهاند، بلكه بعثت آنان، برای هدایت این غریزه فطری به مسیر درست است.
علی ـ علیه السلام ـ میفرماید: «فبعث اللّه محمّدا بالحقّ لیخرج عباده من عباده الأوثان الی عبادته»[5] خداوند، محمّد ـ صلی الله علیه و آله و سلّم ـ را به حق فرستاد، تا بندگانش را از بتپرستی، به خدا پرستی دعوت كند.
بیشتر آیات مربوط به عبادت در قرآن، دعوت به توحید در عبادت میكند، نه اصل عبادت. زیرا روح عبادت در انسان وجود دارد. مثل میل به غذا كه در هر كودكی هست، ولی اگر راهنمایی نشود، به جای غذا، خاك میخورد و لذّت هم میبرد!
اگر رهبری انبیاء نباشد، مسیر این میل فطری منحرف میشود و به جای خدا، معبودهای دروغین و پوچ پرستیده میشود. آنگونه كه در نبود حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ و غیبت چهل روزهاش، مردم با اغوای سامری، به پرستش گوسالهی طلایی سامری روی آوردند.
فلسفه عبادات احكام و برنامههای عبادی اسلام، همه حكمت و فلسفه دارد: اولاً: به دلیل صدها آیه و حدیث، كه مردم را به تعقّل و تفكر فرا میخواند و هیچ مكتبی به اندازه اسلام به اندیشیدن دعوت نكرده است.
ثانیاً: یكی از انتقادهای شدید قرآن بر مشركان و بت پرستان، تقلید كور كورانه و بی دلیل از نیاكان است.
ثالثاً: خود قرآن، بارها در كنار بیان احكام و دستورها، به دلیل آن هم اشاره كرده است. امامان معصوم نیز در روایات، به بیان این حكمتها پرداختهاند و دانشمندان اسلام، گاهی به تألیف كتاب هایی پیرامون این موضوع اقدام كردهاند.[6]
به علاوه، با پیشرفت دانش بشری، روز به روز پرده از اسرار احكام الهی و دستورهای دینی برداشته میشود و هر چه از عمر اسلام میگذرد، بر عظمت و جلوهی آن افزوده میگردد.
با توجه به همهی نكات فوق، یاد آور میشود كه: 1ـ لازم نیست دلیل همه احكام را، همه مردم در همه زمانها بدانند. گاهی دلیل برخی از آنها الآن روشن نیست ولی گذشت زمان، آنرا روشن میسازد.
2ـ در فلسفه احكام، تنها نباید نظر به فواید و آثار مادّی آنها داشت و تنها به بعد اقتصادی و بهداشتی و... توجه كرد و از آثار روحی و معنوی آخرتی آن غافل بود.
3ـ كسی كه خدا را حكیم و دستورهایش را بر اساس حكمت میداند، نباید بخاطر اینكه امروز دلیل حكمی را نمیداند از انجام آن تخلّف كند. مریض، اگر بگوید: تا از خواص دارو آگاه نشوم مصرف نمیكنم، از درد خواهد مرد. البته باید دارو را مصرف كند و در صدد شناخت هم باشد.
4ـ در هر جا كه از قرآن و حدیث، دلیل محكمی بر فلسفه حكمی نداریم، بهتر است ساكت باشیم و با یك سری توجیهات و حدسیّات دلیل تراشی نكنیم.
5ـ اگر از بعضی اسرار جهان هستی آگاه شدیم، مغرور نشویم و توقع نداشته باشیم كه دلیل همه چیز را بدانیم.
6ـ از مدار عادی خارج نشویم و به دامن وسوسهها نیفتیم، همچنانكه مردم در مراجعه به پزشك، خود را در اختیار او قرار میدهند یا برای تعمیر اتومبیل خود، مكانیك را سؤال پیچ نمیكنند (چون به آگاهی پزشك و مكانیك، اعتقاد و باور دارند) در مسائل دینی هم كه به قانون خدا گردن مینهند، باید بپذیرند و عمل كنند. چرا كه خداوند، هم مهربانتر است، هم داناتر و حكیمتر. هم آینده را میداند، و هم آثار ظاهری و باطنی و نهان و آشكار را.
7ـ اگر گوشهای از اسرار حكم خدا را دانستیم، نباید خیال كنیم بر همهی اسرار واقف گشتهایم. آنكه دست خود را در دریا فرو میبرد، حق ندارد پس از بیرون آوردن دستش، به مردم بگوید: این همهی آب دریاست، بلكه باید بگوید: از آب دریا، این مقدار به سر انگشت من رسیده است. آنكه فلسفهی حكمی را بفهمد، نمیتواند خیال كند كه آنچه فهمیده، تمام است و دیگر جز آن چیزی نیست. مگر با عقل و فكر محدود انسانی، میتوان به عمق احكامی كه از علم بی انتهای خدا سر چشمه گرفته، پی برد؟
8ـ همان عقلی كه ما را به فهمیدن فلسفهی احكام دعوت میكند، همان میگوید: اگر جایی ندانستی، از آگاهانِ با تقوا بپرس. این همان تعبّد در مقابل اولیاء دین است.
اینك، پس از این مقدّمات، نمونه هایی را از قرآن و حدیث نقل میكنیم كه اشاره به فلسفهی احكام دارد.
امّا قرآن: دربارهی نماز میگوید:
نماز، انسان را از فحشاء و منكر باز میدارد.[7] در جای دیگر میگوید: نماز را برای یاد و توجّه به من بپا دار.[8] و در جای دیگر: با یاد خدا، دلها آرام میگیرد.[9]
درباره روزه میگوید:
روزه بر شما واجب شد، تا آنكه اهل تقوا شوید.[10] چون بیشتر گناهان، از فوران غریزهی غضب و شهوت است.
روزه، جلوی طغیان آنها را میگیرد و تقوا پدید میآورد. و به همین جهت، آمار جنایات و جرایم در ماه رمضان كاهش مییابد.
دربارهی حج میگوید:
به زیارت حج بروند، تا منافعی فراوان بدست آورند.[11] فوائد و آثار اجتماعی و سیاسی حج، چیزی نیست كه جای شك و شبهه باشد.
درباره زكات میگوید:
از مردم و اموالشان زكات بگیر، تا آنان را (از روح بخل و دنیا پرستی) پاك كنی.[12]
درباره قمار و شراب میگوید:
شیطان توسّط آنها میان شما دشمنی و كینه برقرار میكند و شما را از یاد خدا دور میسازد.[13] و قصاص را، مایه حیات اجتماع میداند[14] چرا كه در جامعه، اگر جنایتكار، به كیفر نرسد، آن جامعه مرده و جنایت پرور و مظلوم كوب میشود و امنیّت (كه حیات اجتماعی است) از میان میرود.
اینها نمونه هایی از آیات قرآن بود كه به آثار و حكمتهای احكام الهی اشاره داشت.
امّا حدیث: از میان انبوه احادیث دربارهی این موضوع، تنها به چند جمله از یكی از سخنان امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ در نهج البلاغه اشاره میكنیم:[15]
»فرض اللّه الایمان تطهیرا من الشرك و الصلوهَ تنزیهاً عن الكِبر و الزكوه تسبیباً للرّزق...» خداوند، ایمان را برای پاكسازی از شرك، واجب ساخت و نماز را برای پاك ساختن از تكبر، و زكات را بعنوان سبب سازی برای رزق و روزی و...
ایمان به خدا، انسان را از افكار شرك آلود و عشقهای پوچ و تكیهگاههای ناتوان نجات میبخشد. نماز، كه توجه به سرچشمهی همهی بزرگیها و استمداد از كانون قدرت و عظمت است، كبر را از انسان میزداید.
زكات، مهرههای از كار افتادهی جامعه را به كار میاندازد و محرومان و ورشكستگان را به نوا و قدرت میرساند و مهر و عطوفت نسبت به مردم را در دلها زنده میسازد و محبّت مال و دنیا، از دل زكات دهنده بیرون میرود.
[1] . ذاریات/56.
[2] . نحل/36. [3] . زمر/7. [4] . قریش/3ـ4. [5] . نهج البلاغه، خطبه 147. [6] . مانند: علل الشرایع از صدوق و دهها كتاب دربارهی اسرار نماز و حج و... . [7] . «ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنكر» عنكبوت/45. [8] . «اقم الصلوه لذكری» طه/14. [9] . «الا بذكر الله تطمئن القلوب» رعد/28. [10] . «لعلكم تتّقون» بقره/183. [11] . «لشهدوا منافع لهم» حج/28. [12] . «خذ من اموالهم صدقه تطهرهم» توبه/103. [13] . «یرید الشیطان ان یوقع بینكم العداوه و البغضاء و یصدّكم عن ذكر الله» مائده/91. [14] . «ولكم فی القصاص حیاه...» بقره/179. [15] . نهج البلاغه، صبحی صالح، حكمت 252، فیض الاسلام، حكمت 244.
منبع:andisheqom.com ادامه مطلب |
|
|
|
حجت الاسلام و المسلمین نصیری فرد با اشاره به اینکه هدایت باطنی صورت گرفته از سوی امام زمان (عج)، برای جلوگیری از انحراف انسان است، از نور هدایت امام معصوم به عنوان عاملی جهت ایجاد حالت انتظار در فرد سخن گفت.
حجت الاسلام والمسلمین عباس نصیری فرد عضو کمیسیون سبک زندگی شورای انقلاب فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: در شرایطی که فقه، کلام و تمامی اصول و عقاید شیعه توسط 11 امام معصوم تبیین شده ،نیازی به حضور فیزیکی امام زمان (عج) احساس نمی شود چراکه هدایت ظاهری مردم انجام شده است اما در این موقعیت نیاز به هدایت باطنی وجود دارد.
وی ادامه داد: البته باید توجه داشته باشیم در چنین شرایطی مردم با وجود اینکه عقاید دینی را در دست دارند و مبانی اعتقادی برای آن ها تدوین شده، اما ممکن است به مسیر انحراف کشیده شوند و در این روند انحرافات باطنی اتفاق بیفتد.
معاون بین المللی مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاهها در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: در موقعیتی که امکان انحرافات باطنی وجود دارد، امام باید از هدایت نوع دوم و راه های رساندن مردم به کمال و مطلوبات دینی استفاده کند.
وی همچنین اظهار کرد: حالت انتظار زمانی برای انسان اتفاق می افتد که حالت درونی و درواقع نفوس او و همچنین ارواح درونی اش بر این محور استوار شده باشد.
نصیری فرد توضیح داد: فراهم شدن حالت انتظار در درون انسان به این معنا است که هر چقدر مردم زمینه خوبی ها و پرورش آن ها را در درون خود بیشتر فراهم کنند، عنایت امام زمان(عج) نسبت به آن ها بیشتر می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود افزود: پیش از استوار شدن افراد در زمینه انتظار و مباحث مربوط به آن، چنین پرسشی مطرح می شود که آیا هر فردی چنین توانایی را دارد که به عنوان فرد منتظر نامیده شود؟
رئیس اندیشکده راهبردی مطالعات "جهان" همچنین اظهار کرد: داشتن حالت انتظار یکطرفه نیست بلکه موضوعی دو طرفه است به این معنا که تا زمانی که نور هدایت معنوی امام زمان (عج) به فرد نفوذ نکند، حالت انتظار در او ایجاد نمی شود چراکه آمدن امام در واقع برای هدایت و رسیدن مردم به کمال است.
حجت الاسلام والمسلمین نصیری فرد گفت: حالت انتظار به معنای تقویت کمالات درونی انسان برای بهره مندی از عنایت های امام معصوم است.
وی ادامه داد: زمانی که ما قلبمان را از صفت های زشت و رذایل اخلاقی پاک کردیم آنگاه عنایت امام زمان (عج) شامل حالمان می شود به این معنا که نور معرفت و هدایت امام معصوم به سمت ما می آید.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که نور هدایت و معرفت امام زمان (عج) به سمت فردی روانه شود، در چنین موقعیتی، حالت انتظار و ویژگی های آن در انسان مورد نظر شکل می گیرد. ادامه مطلب |
|
|
|
در آستانۀ هفتۀ امر به معروف و نهی از منکر، کتاب «واجب فراموششده»، مجموعه نظرات رهبر معظم انقلاب در نماز جمعههای کشور معرفی شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، در آستانۀ هفتۀ امر به معروف و نهی از منکر، کتاب «واجب فراموششده»، مجموعه نظرات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای(مد ظله) در باب امر به معروف و نهی از منکر در نماز جمعههای کشور معرفی شد.
کتاب «واجب فراموششده»، مجموعه نظرات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای(مد ظله) در باب امر به معروف و نهی از منکر است که در قالب کتابی خوب و خواندنی گردآوری شده تا آنهایی که میخواهند این واجب فراموش شده را احیا کنند و قدم در مسیری بگذارند که سیدالشهدا(ع) با خانوادۀ گرامیاش در آن قدم گذاشت، بتوانند شناخت درستی از آن پیدا کنند.
در «واجب فراموش شده» خواننده با موضوعاتی مانند وجوب و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر آشنا میشود. همچنین استفتائات این حکم نیز در آن تجمیع شده تا خواننده با احکام شرعی آن نیز روبرو شود. آشنایی با شیوۀ امر به معروف و نهی از منکر مهمترین مسئلهای است که پس از خواندن کتاب در ذهن خواننده ایجاد میشود و گروه مؤلفان این کتاب سعی داشتهاند تا به این مسئلۀ مهم توجه کنند تا خواننده با ذهنیتی روشن با مسئله روبرو شود، از این رو خواندن این کتاب میتواند خواننده را در رسیدن به تصویر درستی از امر به معروف و نهی از منکر هدایت کند.
مطالعۀ این کتاب کم حجم که خواندنش فرصت زیادی نمیگیرد برای هر فرد مسلمان مهم است از آن جهت که دانستن احکام دینی میتواند به اقامۀ بهتر آن نیز کمک کند. رهبر معظم انقلاب در کتاب «واجب فراموش شده» با بیانی موجَز، مَخلَص کلام را به شنونده منتقل میکنند و حرف اصلی را برای مخاطب بیان میفرمایند. کتاب «واجب فراموش شده» که سیری در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در باب امر به معروف و نهی از منکر از زوایای مختلف است، یکی از پرفروشترین آثار منتشر شده در زمینۀ امر به معروف و نهی از منکر میباشد که انتشارات خیزش نو آن را منتشر کرده و با استقبال خوب مخاطبان، تاکنون به چاپ بیست و هفتم رسیده است.
این کتاب در طرح ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در نماز جمعههای کشور که بههمت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با همکاری شورای سیاستگذاری ائمۀ جمعۀ سراسر کشور در حال اجرا است، معرفی شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
تعريف غيبت:
اگر صفت ناروا در شخصي باشد يا كارى انجام داده باشد كه خلاف است و ديگران از آن بىاطلاع اند و دوست ندارد كسى آن را براى ديگران بازگو كند، بازگو كردن آن در غياب او پيش ديگران غيبت است كه چنين كارى براى گوينده و شنونده حرام است ولو شخص غيبت شونده راضى باشد. غيبت ميت: غيبت انسان در هرحال جايز نيست خواه زنده باشد يا از دنيا رفته باشد.گاه تصوّر مى شود كه مفهوم غيبت و همچنين رواياتى كه درباره غيبت وارد شد ناظر به افراد زنده است و مردگان را شامل نمى شود، بنابراين غيبت كردن پشت سر مرده اشكالى ندارد، ولى اين اشتباه بزرگى است زيرا طبق روايات اسلامى: «حُرْمَةُ الْمِيِّتِ كَحُرمَتِهِ وَ هُوَ حَىٌّ; احترام مرده مسلمان همچون احترام زنده او است» بلكه مى توان گفت غيبت مرده از جهاتى زشت تر و ناپسندتر است، زيرا زندگان ممكن است روزى غيبت را بشنوند و به دفاع از خود برخيزند، ولى مرده هرگز قادر به دفاع از خود نيست، به علاوه شخص غيبت كننده ممكن است افراد زنده را ببيند و از آنها حلاليت بطلبد ولى در مورد مردگان اين مطلب هرگز صدق نمى كند. اضافه بر اين، دستوراتى كه درباره احترام به جسد مرده مسلمان داده شده از قبيل غسل و كفن و نماز ميّت و مفاهيمى كه در نماز آمده است و دفن و زيارت اهل قبور و حرام بودن بى احترامى به قبر مؤمن همگى دليل بر اين است كه آبروى مسلمانان بعد از مردن نيز بايد حفظ شود.
پي نوشت: توضيح المسائل مراجع، ج2، ص 833 حضرت امام، استفتائات،ج2، ص618 آيت الله مكارم، اخلاق در قرآن جلد۳، غيبت مردگان وسائل الشّيعه، جلد 19، صفحه 47، باب 24 استفتاء مركز پاسخگويي انوار طاها از دفاتر مراجع ادامه مطلب |
|
|
|
گاهی اوقات حرکات شما از آنچه میگویید اهمیت بیشتری پیدا میکند. نگاهی به این ده روش برای استفاده از زبان بدن به منظور کسب برتری بیندازید. شما بدنتان را کنترل میکنید، اما بدنتان نیز شما را کنترل میکند. ژستهای ساده هر کدام تاثیر شگرفی بر نحوه تفکر، احساس یا عملکرد شما دارند. اما این موضوع بدان معنا نیست که شما برای سود بردن از زبان بدن باید ورزشکار یا بندباز باشید. شما کماکان میتوانید خودتان باشید.
فقط با این تفاوت که الان میتوانید خود بهتری از خود بسازید.در اینجا ده روش خوب را به شما معرفی میکنیم:
۱- دراز بکشید، خلاقتر باشید.
بر اساس گفته دکتر دارن لیپنیکی، استاد دانشگاه ملی استرالیا، درازکشیدن میتواند به خلاقیت بیشتر منجر شود.او میگوید: «ممکن است خلاقانهترین افکار زمانی به ذهن ما برسد که به پشت دراز کشیدهایم. یکی از دلایل این موضوع این میتواند باشد که ماده شیمیایی نورآدرنالین در زمانی که ایستادهایم بیشتر آزاد میشود و این ماده مانع توانایی ما در تفکر خلاقانه است.» اکنون شما بهانه بسیار خوبی برای درازکشیدن و تفکر دارید.
۲- دستانتان را به سینه بزنید، مصممتر باشید.
به اندازه کافی عجیب است که دست به سینه بودن باعث میشود که شما مدت بیشتری را برای یک مساله غیرقابل حل اختصاص دهید و عملکرد بهتری در زمینه مسائل قابل حل داشته باشید. این موضوع واقعا جالب است؛ چون مقاومت، همان ویژگیست که بیشتر کارآفرینان موفق به شدت به آن احتیاج دارند.هر وقت که احساس گرفتاری کردید، دستانتان را به سینه بزنید. و سپس به حرکت رو به جلو ادامه دهید.
۳- مانند سوپرمن بایستید، اعتماد به نفس به دست آورید.
با توجه به گفته امی کادی، استاد دانشگاه هاروارد، دو دقیقه ایستادن در موضع قدرت –صاف ایستادن، دستان را به سمت آسمان گرفتن و یا مانند سوپرمن دست به کمر ایستادن- سطح اعتماد به نفس را به طور ویژهای افزایش میدهد.این کار را قبل از ورود به جایی که میدانید در آن احساس اضطراب، ناامنی و ترس خواهید داشت، انجام دهید (فقط مطمئن شوید که کسی شما را نمیبیند.)من همیشه این کار را پیش از هر مصاحبهای انجام میدهم؛ چون واقعا کارساز است.
۴- عضلاتتان را سفت کنید، عزم راسخ به دست آورید
میدانید که چطور قبل از تزریق آمپول خودتان را سفت میکنید. این روش بدن شما برای کمترکردن درد است.فشردن عضلات همچنین به شما کمک میکند تا در هنگام شنیدن جواب منفی متمرکزتر شوید. این کار حتی میتواند توانایی شما در مقاومت در برابر خوردن غذاهای وسوسهکننده را نیز افزایش دهد. (به نظر میرسد که ما در طول روز همیشه باید به فشردن عضلات مشغول باشیم)
۵- لبخند بزنید، استرس را کاهش دهید
اخمکردن، شکلکدرآوردن و دیگر نشانههای ظاهری منفی به مغز فرمان میدهند که هرکاری که مشغول انجام آن هستید دشوار است. بنابراین بدن شما با آزاد کردن کورتیزول واکنش نشان میدهد که باعث افزایش استرس شما میشود.استرس موجب استرس بیشتر میشود… موجب استرس بیشتر میشود…. و در زمان کوتاهی تبدیل به کوهی از آتش میشوید.
راه حل اینجاست: خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید. حتی اگر هیچ چیز در آن شرایط تغییر نکند باز هم شما استرس کمتری خواهید داشت.
و پاداشتان در این است: زمانی که لبخند بزنید، دیگر مردم نیز استرس کمتری را احساس خواهند کرد که البته باعث کاهش سطح استرس شما میشود. بنابراین هر دو استرس را با یک لبخند از بین ببرید.
(به هرحال، لبخندزدن، ورزشکردن را نیز آسانتر میکند. به عنوان مثال شما دارید با وزنههای سنگین کار میکنید، به صورت طبیعی صورتتان را در هم میکشید. اما اگر خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید، میبینید که میتوانید یک یا دو وزنه بیشتر بزنید. این کار را انجام دهید اما خود را برای نگاههای عجیب افراد حاضر در باشگاه آماده کنید!)
۶- به آرامی تعظیم کنید، خودتان را در آسایش قرار دهید
خمکردن آرام سرتان به سمت جلو در هنگام ملاقات با دیگران تفاوت و فروتنی را به رخ میکشد و به از بینبردن هرگونه تفاوت جایگاه پیش فرض کمک میکند.دفعه بعدی که شخصی را ملاقات کردید، به آرامی سرتان را به جلو خم کنید، لبخند بزنید، ارتباط چشمی برقرار کنید و نشان دهید که آن ملاقات موجب افتخار شما شده است.
همه ما افرادی را که دوستمان دارند، دوست داریم، بنابراین اگر من به شما نشان دهم که واقعا دوستتان دارم، به سرعت شروع به دوستداشتن من میکنید و نشان میدهید که مرا دوست دارید… و این موضوع به من کمک میکند تا اعصابم را آرام کنم و سعی کنم خودم باشم.
۷- از دیگران تقلید کنید، احساساتشان را درک کنید
به نظر عجیب میرسد اما تحقیقات نشان داده است که تقلید از اظهارات غیرکلامی دیگران میتواند به شما کمک کند تا احساساتی را که تجربه میکنند، درک کنید.از آنجایی که ما احساساتمان را به صورت غیرکلامی نشان میدهیم، تقلید از آن نشانهها به دلیل یک «مکانیسم بازخورد تو بر» بر احساسات خودمان تاثیر میگذارد.
به طور خلاصه: از احساساتم تقلید کن تا بهتر درک کنی که چه احساسی دارم؛ یعنی بهتر میتوانی به من کمک کنی تا از پس آن احساسات برآیم. علاوه بر این، تقلید از حالات صورت (کاری که معمولا آن را بدون فکر انجام میدهیم) به دیگران این حس را میدهد که انگار آن تعامل مثبت بوده است.
۸- در یک زاویه بایستید، دعوا را کاهش دهید
زمانی که تنشها در اوج خود قرار دارند، ایستادن روبروی یکدیگر احساس مقابله به مثل میدهد.اگر چیزی که میخواهید بگویید ممکن است طرف دیگر را به چالش بکشد، به آرامی از جا برخیزید و در یک گوشه بایستید یا بنشینید و اگر با شما مقابله شد، عقبنشینی نکنید.تنها به آن گوشه تغییر مکان بدهید. شما به طور مشخصصی هرگونه مقابله پیشفرض را کاهش دهید و ممکن است مکالمه را کمتر خصمانه نشان دهید.
۹- از دستانتان استفاده کنید، حافظه را بهبود ببخشید
تحقیقات نشان داده است که به صحبت واداشتن کودکان حین یادگیری تاثیری بر افزایش یادگیری ندارد؛ بلکه به حرکت واداشتن آنها کمک میکند تا اطلاعاتی را که کسب میکنند، در ذهن خود نگه دارند.اگر این موضوع برای کودکان اثبات شده، در مورد ما نیز صدق میکند. طبق گفته یک پژوهشگر «ادا در آوردن، نقش سببی در یادگیری دارد، شاید به دلیل این که راه جایگزین و مجسمی به یادگیرندگان میدهد تا ایدههای جدید را ارائه دهند.»از نظر من شیوه خوبیست.
۱۰- آدامس بجوید، هشیارتر باشید و در حالت بهتری قرار داشته باشید
درست است، شاید آدامس جویدن کاری حرفهای به نظر نرسد. با این حال تعدادی از مطالعهها نشان میدهد که جویدن آدامس میتواند به هشیاری بیشتر شما بینجامد.و زمان واکنش نشاندادن شما را ارتقا دهد.و توجه انتخابی و پایدارتان را بهبود بخشد.و مزاجتان را بهبود دهد.
یک راه حل: دفعه بعدی که خواستید مساله دشواری را حل کنید، دراز بکشید، دستانتان را به سینه بزنید و یک آدامس بجوید. شاید، تنها شاید، این ترکیب برندهای باشد که برای رسیدن به موفقیت بعدیتان نیاز دارید.
ادامه مطلب |
|
|
|
دیدار ائمه جماعات استان تهران
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران، مساجد را پایگاه «اجتماع، مشورت، مقاومت، برنامه ریزی و حرکت اجتماعی و فرهنگی» خواندند و با اشاره به ضرورت تقویت ایمان دینی مردم به عنوان تکیهگاه اصلی انقلاب و نظام افزودند: برای تشخیص تکلیف در قبال مسائل جاری باید با نگاهی کلان و فرهنگی، روند کلی حرکت جامعه را تحلیل و جریانشناسی کرد. رهبر انقلاب با یادآوری فلسفه تعیین روز جهانی مسجد افزودند: این روزِ اساساً انقلابی، با پافشاری و مطالبه جمهوری اسلامی و به علت آتش زدن مسجدالاقصی به دست صهیونیستها و با هدف مقابله امت اسلام با رژیم صهیونیستی، در سازمان کنفرانس اسلامی تصویب شد و باید با همین نگاه، آن را مورد توجه قرار داد. حضرت آیت الله خامنهای، تشکیل مسجد را از ابتکارات اسلام برای شکل دادن به اجتماعات و ارتباطات مردم بر محور «ذکر، نماز و توجه به خداوند» خواندند و افزودند: در تاریخ اسلام، مسجد مرکزی برای مشورت، همکاری و تصمیمگیری در مسائل مهم اجتماعی، سیاسی و نظامی بوده است. رهبر انقلاب از همین زاویه بر اهمیت مسئله نماز تأکید و خاطرنشان کردند: نماز باید با کیفیت و توجه عمیق به خداوند متعال، و بهدور از آفاتی همچون غفلت و ریا باشد و نقش ائمه جماعات در تبیین و ترویج عملی و زبانی مسئله نماز به عنوان حقیقتی جذاب و شوقانگیز بسیار مهم است. ایشان، مسجد را پایگاهی برای همه کارهای نیک دانستند و گفتند: مسجد باید پایگاه «انسانسازی، عمران دل و دنیا، مقابله با دشمن، بصیرتافزایی و زمینهسازی برای ایجاد تمدن اسلامی» باشد، بنابراین وظیفه امام جماعت علاوه بر اقامه نماز، «اقامه حق و عدل، تبیین دین و ابلاغ احکام دینی» است. حضرت آیت الله خامنهای، امام جماعت را «محور مسجد» خواندند و افزودند: امامت مسجد شغلی مهم و اساسی است و نباید با نگاهی حاشیهای به این مأموریت مهم، در حق مسجد کم گذاشت، بلکه باید با «حضور منظم و با طمأنینه، ادای با کیفیتِ نماز، گفتوگو با مردم و تشکیل حلقههای معرفتی و پاسخ به سؤالات جوانان»، حق مسجد را ادا کرد. ایشان، محوریت بخشیدن به مساجد را از جمله هنرهای بزرگ امام عظیمالشأن از همان روزهای اول انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: مسجد «پایگاه انواع فعالیتهای اجتماعی» است و در تقویت فکری و ترغیب مردم به فعالیتهای گوناگون اجتماعی نقش اساسی دارد. رهبر انقلاب مساجد را «هسته مقاومت» بهویژه مقاومت فرهنگی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست می رود. ایشان، تلاش پیچیده و متنوع دشمنان برای نفوذ فرهنگی را گسترده تر از اوایل انقلاب دانستند و افزودند: آماج این حرکت مستمر و چند لایه، ایمان دینی مردم است، یعنی همان عاملی که عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی بوده است. حضرت آیت الله خامنه ای، انقلاب اسلامی را زلزله ای شدید در ارکان نظام سلطه خواندند و افزودند: به برکت «اسلام انقلابی» و «انقلاب اسلامی» هدف اصلی زورگویان جهانی یعنی فرمانروایی بر منطقه ناکام مانده و امریکا در منطقه غرب آسیا عملاً زمینگیر شده است. رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: اگر ایمان و پایبندی ملت به اسلام نبود، ایران نیز همچون دیگران زیر چتر امریکا و غیرامریکا می رفت و به همین علت است که آنها با ایمان مردم، خصومتی عمیق و پایان ناپذیر دارند. ایشان، جوانان را در هدف گذاری های دشمنان برای نفوذ فرهنگی و تضعیف ایمان و اعتقادات مردم، یک هدف اصلی دانستند اما افزودند: با وجود همه طرحهای فریبنده، خیلِ عظیم جوانان مؤمن به عنوان یکی از معجزات بزرگ انقلاب، نسل جوان امروز را پیشتازتر از جوانان اول انقلاب قرار داده است. حضرت آیت الله خامنه ای نقش مساجد را در افزایش مقاومت و تحکیم هنرمندانه حصار فرهنگی، مهم ارزیابی کردند و افزودند: مسجد پایگاه بزرگ بسیج و حرکت فرهنگی است. ایشان، ائمه جماعات را به استفاده هر چه بیشتر از شیوه های صحیح کار در مساجد توصیه و به عنوان یک مثال خاطرنشان کردند: جلسات رو در رو با مردم، از دیگر شیوه های تبلیغاتی در رسانه های مختلف، مؤثرتر است. رهبر انقلاب، در تبیین نکته ای مهم، «فرهنگ و بصیرت فرهنگی» را مبنای کار حقیقی سیاسی خواندند و تأکید کردند: سیاست در معنای واقعی، طرفداری از این یا آن شخص نیست بلکه به معنای برخورداری از نگاه کلان و توان تحلیل حرکت عمومی جامعه است. رهبر انقلاب افزودند: در نگاه سیاسیِ حقیقی، باید با بررسی حرکت عمومی جامعه، پاسخ چند سؤال اساسی روشن شود: سبک زندگی جاری ما را به کدام سمت و سو می کشاند و آیا در حال حرکت به سمت عدالت اجتماعی، استقلال واقعی و شکل دهی تمدن اسلامی هستیم یا به سمت وابستگی به امریکا و تأثیرپذیری از بافته ها و یافته های غربی حرکت می کنیم؟ ایشان افزودند: البته در خلال این نگاه کلان و جریان شناسی واقعی، تکلیف مسائل جاری و موضعگیری انسان در قبال اشخاص، احزاب و گروهها نیز مشخص می شود. حضرت آیت الله خامنه ای در ذکر مثالی در تبیین اهمیت داشتن نگاه و تحلیل کلان گفتند: در اوایل فتنه به یکی از سران فتنه گفتم شما در ظاهر با نظام هستید و به گفته خودتان در حال اعتراض انتخاباتی هستید اما بدانید که مدیریت این جریان به دست بیگانگان می افتد و آنها با استفاده از کار شما، اصل نظام را هدف می گیرند. رهبر انقلاب افزودند: آنها -البته اگر با نگاه خوشبینانه به ماجرا بنگریم- حرف اینجانب را نفهمیدند و وارد شدند و همه دیدند که چگونه انتخابات، بهانه ای برای حمله و نفی اصل نظام شد. ایشان خاطرنشان کردند: برخی می گویند یک حرفی آن موقع زده شده، بگذریم؛ اما باید توجه داشت که اگر در طرفداری از کسی حرفی زده می شود که مخالف سخنان و مواضع اوست، آن شخص باید اعلام مخالفت کند وگرنه به حساب او گذاشته می شود. رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را در جمع ائمه جماعات استان تهران با بیان چند نکته دیگر ادامه دادند. «اقامه نماز جماعت در هر سه وقت نماز» و «باز بودن مساجد برای مراجعه مردم و خواندن نماز در طول روز» از جمله این نکات بود. ایشان با انتقاد از دیدگاهی که پیشنمازی مساجد را فقط در خواندن نماز خلاصه می کند، افزودند: این نگاه جفاآمیز در واقع همان نگاه سکولار است که دین را در عمل شخصی منحصر می کند و از ورود به مسائل اجتماعی- سیاسی باز می دارد. حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه خاطرنشان کردند: «اسلام سکولار و محصور در عبادات چه فردی و چه دستهجمعی» حتی اگر طرفداران فراوانی داشته باشد، مورد خصومت سلطهگران نیست، آنچه زورگویان جهانی با آن دشمنی دارند، «اسلام مقتدر» است که نظام سیاسی- اجتماعی تشکیل می دهد و ملتها را به سمت سعادت حقیقی دنیا و آخرت هدایت می کند. «توجه خاص به جوانان و قائل بودن جایگاهی خاص برای نسل جوان» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب به ائمه جماعات توصیه کردند. ایشان افزودند: دل جوانان را با ایجاد جاذبه صحیح یعنی «سخن و اقدام آمیخته با معنویت و عرفان واقعی» جذب مساجد کنید تا کشور و جامعه از برکات فراوان حضور نسل جوان در مساجد بهره مند شود. حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تدوین سرگذشت مساجد را در قالبهای گوناگون نظیر کتاب، عکس و یا نماهنگ، برای آگاهی جوانان امروز و فردا مهم خواندند. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان تأکید کردند: با وجود همه دشمنیهای گسترده، آشکار، پنهان و پیچیده قدرتهای ظالم و زورگو، کلمه طیبه جمهوری اسلامی روز به روز در حال استحکام و اقتدار بیشتر است و به برکت ایمان و اتحاد مردم این توطئهها همچنان بینتیجه خواهد ماند. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در گزارشی با گرامیداشت روز جهانی مسجد، گفت: مسجد زمینهساز ارتقای بصیرت مردم ومرکز تربیت مجاهدان و مومنانی در تراز انقلاب اسلامی است. آقای حاج علی اکبری با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد شهدای کشور از پرورشیافتگان مساجد هستند، خاطرنشان کرد: «تعیین چشمانداز»، «فرهنگ سازی»، «همکاری ائمه جماعات»، «تشکیل جبهه مشترک و متحد برای گفتمان سازی»، «استفاده از ظرفیت نخبگان و جوانان»، «اداره مسجد با مشارکت مردم» و «استفاده از ظرفیت مسجد برای ساخت جامعه مؤمن»، از مهمترین اهداف و برنامههای مساجد است.
ادامه مطلب |
|
|
|
انحراف آیتالله منتظری کار را به جایی رساند که حضرت امام که روزی را با تعابیری همچون «فقیه عالیقدر»، «مجاهد بزرگوار» یا «حاصل عمر من» خطاب قرار میدادند، در پایان عمر خویش بر «سادهلوح» بودن وی تصریح نمودند.
به گزارش مشرق، پیروزی انقلاب اسلامی ایران شرایطی را فراهم آورد که مردم ایران پس از چند صد سال تحمل ظلم و جور مسیری را بیابند که راه آزادی و عدالت و اسلام راستین را به آنها نشان داده است. در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی، خونهای بسیاری ریخته و رنجهای فراوانی کشیده شد.
اگرچه پیروزی انقلاب اسلامی بدون حضور تودهی مردم و قشرهای جامعه امکانپذیر نبود، ولی وجود رهبری حضرت امام خمینی (ره) در این مسیر همچون چراغ راهنمایی برای انتخاب و پیمودن راه درست بود. در این مسیر، شاگردانی در محضر حضرت امام تربیت شدند که کمک شایانی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایفا کردند. اگرچه این شاگردان نقش شایانی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، ولی در مسیر روند انقلاب اسلامی برخی از این افراد دچار اشتباهات و حتی فراتر از آن انحرافات تأسف باری شدند. آیتالله منتظری، که از بزرگترین شاگردان حضرت امام (ره) و در زمان مبارزه یار و همراه امام بود، از جملهی این افراد است. تحمل زندان و تبعید در زمان حکومت شاهنشاهی پهلوی دلیلی بود تا آیتالله منتظری به عنوان یکی از مهرههای تأثیرگذار در انقلاب اسلامی معرفی شود، تا جایی که حضرت امام خمینی (ره) در زمان تبعید خود آیتالله منتظری را به عنوان نمایندهی تامالاختیار خود در ایران منصوب کرد و در نامهای، از ایشان خواست تا بر بیت خود در قم اشراف داشته باشد.[1] همچنین حضرت امام آیتالله منتظری را با تعابیری همچون «فقیه عالیقدر»، «مجاهد بزرگوار» یا «حاصل عمر من» خطاب قرار میدادند.[2] زمانی که حضرت امام (ره) به فرانسه و منطقهی نوفللوشاتو تبعید شدند و پس از اینکه آیتالله منتظری از تبعید و زندان خلاص شدند، به نزد حضرت امام رفتند و در خصوص شکلگیری حکومت اسلامی با ایشان صحبت کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز حضرت امام (ره) مسائل فقهی و سیاسی مربوط به وزارتخانهها و قوهی قضاییه را به وی ارجاع دادند. آیتالله منتظری پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان ریاست مجلس خبرگان انتخاب شدند و در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی را ایفا کردند. همچنین نقش بسیار مهمی در قرار دادن اصل ولایت فقیه، که خود ایشان از جملهی نظریهپردازان آن بودند، در قانون اساسی داشتند.[3]
در نهایت، در تیرماه 1364، از سوی مجلس خبرگان و با پیشنهاد سید احمد خمینی، فرزند بزرگوار حضرت امام (ره)، به عنوان قائم مقام حضرت امام خمینی انتخاب شدند و در واقع، به عنوان دومین شخص سیاسی جمهوری اسلامی ایران شروع به فعالیت کردند.[4] حال سؤال اینجاست چه شد که نه تنها عمر قائم مقامی آیتالله منتظری، بلکه عمر فعالیتهای سیاسی ایشان از زمانی که به عنوان قائم مقام رهبری انتخاب شدند بیشتر از 4 سال دوام نیاورد.
ادامه مطلب |
|
|
|
ورزشکار چینی بعد از ناکامی در رسیدن به طلای المپیک، روی سکوی مدالها زندگی مشترک خود را شروع کرد.
به گزارش ایسنا، در رقابت های شیرجه المپیک ریو هه ژی ورزشکار چینی که در لندن توانسته بود به مدال طلا برسد، اینبار مغلوب ورزشکار دیگری از کشور چین شد تا به مدال نقره بسنده کند. او البته روی سکوی مدالها در حالی که ناراحت بود، با خواستگار روبرو شد که یک حلقه و یک شاخه گل به او داد و از این ورزشکار جلوی چشم هواداران خواستگاری کرد که در نهایت با پاسخ مثبت ورزشکار چینی روبرو شد.
انتهای پیام
ادامه مطلب |
|
|
|
زمانى که خداى تبارک و تـعـالى بخواهد امام را خلق کند به فرشته اى دستور دهد که شربتى از آب زیر عرش گـرفـتـه بـه پـدر امـام بـیـاشـامـانـد...
حـسن بن راشد گوید، شنیدم امام صادق (علیه السلام) مى فرمود:
زمانى که خداى تبارک و تـعـالى بخواهد امام را خلق کند به فرشته اى دستور دهد که شربتى از آب زیر عرش گـرفـتـه بـه پـدر امـام بـیـاشـامـانـد، پـس آفـریـنـش امـام از آن شـربـت اسـت ،
آنـگـاه چـهـل شـبـانـه روز در شـکـم مادر است و صدا نمى شنود و بعد از آن گوشش براى شنیدن سخن باز مى شود، و چون متولد شود همان فرشته مبعوث شود و میان دو چشم امام بنویسد:
«کلمه پرودگارت به راستى و عدالت پایان یافت کلمات او را دگرگون کننده اى نیست و او شـنـوا و دانـاسـت» و چـون امـام پـیش از وى در گذرد، براى او مناره اى از نور افراشته شود که به وسیله آن کردار همه مردم را ببیند، و خدا بر خلقش به وسیله آن احتجاج کند.
منبع: اصول کافی،ج2،ص228،ح2.
ادامه مطلب |
|
|