به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه «عربی 21»، «باسم احمد حسن» در یک مطلب تحلیلی که در روزنامه «المقال» مصر منتشر شده است، سیاست های عربستان سعودی را خطری دانست که امنیت ملی عربها را در معرض تهدید قرار می دهد.
سردبیر روزنامه المقال « ابراهیم عیسی» از حامیان عبدالفتاح السیسی است.
حمایت عربستان از تروریسم و داعش
در این تحلیل یک کاریکاتور منتشر شده است که در آن یک نفر با لباس سعودی در حال سوخت زدن به خودرویی است که چند نفر با شمشیر و تفنگ سرنشین آن هستند.
به عبارت بهتر در این کاریکاتور به طور غیر مستقیم عربستان به حمایت مالی از تروریسم و گروه داعش متهم شده است.
وهابیت و تعصب مذهبی ابزار قدرت طلبی سران سعودی
باسم احمد در تحلیل تحلیل خود تاریخ تاسیس عربستان را مورد بررسی قرار داده و می نویسد: عربستان از دل جنگ های مذهبی بی نهایت وحشتناک و خونین سر برآورده و متولد شد و «عبدالعزیز آل سعود» بنیانگذار آن نیز از دین و تعصب مذهبی برای مقابله با رقبای عرب خود بهره برداری کرد.
وی تاکید کرده است که عبدالعزیز در مقابله با رقبای داخلی خود در جزیرة العرب از وهایت و حمایت نیروهای استعمارگر استفاده کرد و پس از او فرزندانش نیز در مقابله با دشمنان خود در کشورهای عربی به وهایت و نیروهای استعمارگر تکیه کردند.
ادعای خنده دار حمایت سعودی از آزادیخواهی
در این تحلیل حاکمان عربستان متهم هستند که همواره در تلاش بودند به حکومت خود رویکرد مذهبی بدهند و به این ترتیب ماشین تبلیغات سعودی از ابتدای خیزش مردمی در جهان عرب تلاش کرد حاکمان عربستان را مدافع آزادی نشان دهد که این مسخره و خنده دار است.
ضربه زدن حاکمان سعودی به عرب ها از تونس و لیبی تا سوریه
باسم احمد در ادامه تحلیل خود تاکید کرده است که مواضع حاکمان کنونی عربستان در چهار سال و نیم اخیر بر خلاف تبلیغات، اغلب به ضرر منافع ملت های عرب بوده است.
در همین ارتباط عربستان میزبان دیکتاتور فراری تونس بود و تلاش کرد برای ادامه حکومت حسنی مبارک دست کم تا پایان دوره ریاست جمهوری حمایت آمریکا از وی را جلب کند.
مداخله سرکوبگرانه عربستان در انتفاضه مردمی بحرین
در بحرین نیز نیروهای سعودی با وحشیگری یکی از مسالمت آمیز ترین انتفاضه های عربی را سرکوب کردند.
بر اساس این تحلیل عربستان در فراخواندن سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به لیبی و نابودی آن نقش اساسی داشت و در سوریه نیز فقط به بسیج رسانه های خود به منظور فتنه انگیزی مذهبی در سوریه اکتفا نکرد، بلکه سپاهی از گروههای تروریستی تشکیل داده و به منظور سرنگونی دولت حاکم سوریه آن را مورد حمایت تسلیحاتی قرار داد.
اما کمک عربستان به تکاپوی مردمی مصر برای سرنگونی اخوان المسلمین نیز به این دلیل نبود که به حق مصری ها برای انتخاب نمایندگان سیاسی خود ایمان داشته باشد، بلکه این کمک ها نیز با رویکردهای شوم همراه بود.
سانسور واقعیت نقش مخرب عربستان در کشورهای عربی
نکته قابل ملاحظه اینکه به دلیل سانسور رسانه ای نقش عربستان در نابودی بسیاری از کشورهای عربی، گروههای قابل ملاحظه ای از جوامع عرب قربانی تبلیغات سیاه عربستان شدند که نمونه آن سرپوش گذاشتن بر بسیاری از واقعیت ها در جریان حمله عربستان به یمن است، به اضافه اینکه سانسور رسانه ای مانع از برملا شدن واقعیت حضور افراد القاعده در ائتلاف عربستان علیه یمن شده است.
باسم احمد در ادامه تحلیل خود نوشت: عربستان می توانست حامی اصلی جنبش های آزادیخواهی عربی بوده و رهبری رشد و توسعه کشورهای عربی را به دست بگیرد اما سران این کشور ترجیح دادند جوانان عرب و مسلمان را نه برای آزادی فلسطین بلکه برای جنگ نیابتی آمریکا در افغانستان به کار بگیرند و پس از آن نیز امروز در تلاش برای تقسیم و تکه تکه کردن جوامع عربی برآمده اند.
عربستان به موازات این اقدامات سرگرم عادی سازی روابط با اسرائیل بوده و در این راه میلیاردها دلار هزینه می کند، آن هم در حالی که بسیاری از شهروندان سعودی با فقر و بی سوادی دست به گریبان بوده و میانگین نرخ بیکاری و تعداد جوانان مجرد رو به افزایش است.
در این میان پرواضح است که عربستان تنها چیزی که به کشورهای عربی صادر کرد، وهابیت و تعصب و استفاده از پول برای خرید مواضع سیاسی حمایت جویانه به نفع خود بود.
این رویکرد تا کنون در تثبیت خاندان حاکم عربستان موفق بوده است و به ضرر منافع مردم این کشور و امنیت ملی عربی تمام شده است تا جایی که سرنوشت کشورهای مشرق عربی در گروی بازیگران منطقه ای و بین المللی غیر عرب قرار گرفته است.
در این شرایط صرف نظر از نتایج جنگ های کنونی و حل و فصل های ناشی از آن، ساختن آینده جدید عربی نیازمند از بین بردن آثار تخریبی عربستان بر افکار عمومی عرب ها و آگاهی بخشی ضد وهابیت به آنان است.