|
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از سال 2016 بود که تکفیریهای داعش در مسیر شکستها و عقب نشینیهای پی در پی قرار گرفتند؛ تروریستهایی که روزی با حمایت محور غربی - عبری - عربی دست به هر جنایتی میزدند و به هیچ صراطی مستقیم نبودند. قرار بر آن بود داعش که زمانی پیش از اشغال مناطقی در عراق و سوریه، خلافت خود را پس از مرگ اولین سرکرده اش ابوعمر بغدادی و با روی کارآمدن ابوبکر البغدادی جهانی کند، اما رویای باطل داعش و اربابانش زیاد طول نکشید و این گروه تروریستی همزمان هم در عراق و هم در سوریه متحمل شکستهای راهبردی متعددی شد و بسیاری از مناطق اشغالی پیشین خود را از دست داد.
داعش در عراق فلوجه، الرمادی، کرکوک، موصل و همه تصرفات خود را بطور کامل از دست داد. امروز در سوریه نیز اوضاع تکفیریها چندان مساعد نیست و آنها از جهات مختلف تحت فشار هستند.
بعد از شکستهای پی در پی در عراق و سوریه به نظر میرسد، فرماندهان داعش در رویکرد خود نسبت به فعالیتهای تروریستی در خاورمیانه تجدید نظر کردهاند. به نظر میرسد با شکست داعش و از دست دادن مناطق تحت اشغالش در عراق و سوریه، تحرکات این گروه تروریستی نیز در دیگر مناطق از جمله افغانستان و شمال آفریقا بیش از این افزایش یابد. به احتمال زیاد اعضای وابسته به این گروه تروریستی تلاش خواهند کرد تا با استفاده از اوضاع نابسامان حاکم بر لیبی، مالی و سومالی پایگاهها و مواضع جدیدی برای خود در قاره آفریقا ایجاد کنند.
وجود خلأ امنیتی، وجود درگیری های داخلی، درگیر بودن کشور با بحران های سیاسی و اقتصادی عمیق، غنی بودن کشور به لحاظ نفت و منابع معدنی، داشتن شرایط محیطی و جغرافیایی خاص همانند مناطق بیابانی، جنگلی، کوهستانی و صعب العبور، بیسوادی یا کمسوادی مردم آن کشور و تعلق خاطر مردم آن کشور به اندیشه سلفیسم از ویژگیهای جوامعی است که داعش در آن به راحتی بوجود میآید.
میتوان انتظار داشت از این پس تلاش داعش به جای تمرکز بر عملیات قهری اشغال زمین، به طور صرف بر انجام عملیات تروریستی متمرکز شود
بزن در روی داعش در افغانستان
امروز پاکستان و افغانستان محتمل ترین مقاصد داعش پس از عراق و سوریه به نظر میرسند. با وجود این که داعش در افغانستان بیشترین عملیات خود را متوجه شیعیان این کشور کرده است، اما در دیگر مناطق افغانستان نیز با مخالفان سرسختی بنام طالبان روبرو است که در عمل پیشروی و اشغال زمین را برای داعش بسیار دشوار میکند. بیشتر فعالیت داعش در افغانستان تنها در دو ولایت از مجموع ۳۴ است و حداکثر موفقیت داعش در افغانستان تنها ایجاد سیاست وحشت و ناامنی میباشد که این سیاست نیز با گذشت زمان اهمیت خود را از دست خواهد داد.
پرچمهای سیاه در قاره سیاه
به نظر میرسد پس از شکست مفتضحانه در خاورمیانه برای داعش ، مناطقی از آفریقا مطلوب خواهد بود که با بحرانهای امنیتی شدیدی دست به گریبان هستند. مصر، لیبی و تونس ۳ کشوری هستند که نشانه های ظهور داعش در آنها طی 3 سال اخیر پدیدار شده است، نیروهای ارتش مصر و لیبی بارها با تروریست های داعش درگیر شده اند. این درگیری ها به ویژه در مصر در منطقه سیناء و در مرزهای لیبی و مصر به ویژه پس از اعدام شهروندان قبطی مصر توسط داعش و انتشار فیلم ویدئویی آن شدت بیشتری داشته است. اگر برخی کشورهای شمالی آفریقا مانند مصر، تونس و مغرب را بدلیل حضور دولت در راس کار، کمی از خطر داعش دور بدانیم، در دیگر کشورها بویژه در منطقه ساحل و شاخ آفریقا خلا امنیتی مطلوب داعش وجود دارد و آب بسیار گلآلود است و شرایط مطلوب تکفیری ها برای ماهیگیری.
سومالی، اریتره، جیبوتی، بستر مناسب داعش برای ادامه حیات و فرار از خطر انقراض خواهد بود. با این حال در این کشورها نیز داعش مجبور به رقابت و شاید مبارزه با گروههای مانند خود از جمله القاعده، الشباب و بوکوحرام خواهد بود. هم داعش و هم القاعده در سومالی فعال هستند. اوضاع سومالی از وضعیت حاکم بر جیبوتی بسیار وخیمتر است. سازمان ملل متحد مدعی است که ۲۰ هزار سرباز حافظ صلح را مامور مقابله با گروههای تروریستی در سومالی کرده است، اما این مبارزه نه تنها تا کنون نتیجهای در بر نداشته، بلکه وضعیت امنیت در این منطقه همچنان وخیم است.
در سومالی گروه تروریستی الشباب به فعالیت مشغول است که در سال ۲۰۱۲ رسما با القاعده پیمان اتحاد امضا کرده است. داعش، الشباب و القاعده در کنار هم به احتمال زیاد ترکیب سختی از رقابت و جنگهای خونین را خواهند داشت، درست مثل شرایطی که امروز در سوریه بوجود آمده است و تکفیریها به جان هم افتادهاند.
در نیجریه، برخلاف دیگر کشورهای آفریقا که عرصه تاخت و تاز گروه القاعده و گروههای وابسته به آن هستند، داعش از نفوذ زیادی برخوردار است. مخوفترین گروه فعال تروریستی در آفریقا بوکوحرام است که در شمال شرقی نیجریه فعالیت میکند. رهبر گروه تروریستی بوکو حرام، ابوبکر شیکاو در مارس سال ۲۰۱۵ با "خلیفه" گروه تروریستی "داعش"، ابوبکر البغدادی، پیمان مودت امضا کرد که بعد از مدتی این دوستی به دشمنی تبدیل شد.
اهداف داعش از ورود به قاره سیاه
داعش با سیطره بر حوزه دریای مدیترانه می تواند درآمدهای ترانزیت کسب کند و روند ارسال سلاح و تجهیزات مورد نیاز خود در مناطق مختلف خاورمیانه را تسهیل کند.
تاراج منابع نفت و گاز و انرژی در خاورمیانه، از اهداف اصلی داعش است و کشورهای لیبی و مصر از این قاعده مستثنی نیستند، درست مثل بلایی که داعش بر سر چاههای نفت کرکوک آورد.
تمایل داعش برای سیطره بر کانال استراتژیک سوئز و منطقه سیناء بر کسی پوشیده نیست، یکی از حیاتی ترین مناطق در مبادلات تجاری جهان محسوب می شود منطقه ای که دروازه دریای سرخ به روی دریای مدیترانه است.
شواهد نشان میدهد که داعش و حامیانش در پی این هستند که جبهه تازهای در شمال آفریقا باز کنند که علاوه بر کاهش فشار بر آنها در سوریه و عراق، واکنشی به شکستهای پیاپی این گروه در غرب آسیا است. از این روی داعش سعی میکند نیروهای مخالف خود را وارد جنگ فرسایشی کند که در پاسخ به جنگ فرسایشی این گروه در سوریه است؛ پس تصادفی نیست که داعش ابتدا فعالیت خود را به سیناء مصر و پس از آن به لیبی، سپس تونس و دیگر کشورهای شمال آفریقا منتقل کرده و به خیال خودش زمین بازی را تغییر دهد.
داعش میخواهد با گسترش نفوذ خود در شمال آفریقا خود را یک قدرت جهانی معرفی کند! و خود را بی نیاز از حمایت مالی و تسلیحاتی برخی کشورهای حامیش نشان دهد، اما همگان میدانند که داعش تنها یک گربه است که اَدای شیر را در میآورد، گربهای که به مفتضحانه ترین شکل ممکن از عراق و سوریه و با دستان خالی مردمانش طرد شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری المعلومه، قطری العبیدی، فرمانده حشدالشعبی استان الانبار عراق اعلام کرد: گروه تروریستی داعش ۳۰ نفر از سرکردههای خود را در منطقه هجین در مرز سوریه و عراق به دلیل فرار و عقب نشینی در مواجهه با نیروهای سوری اعدام کرد.
وی گفت: تروریستهای داعش این عناصر را در مقابل جمعی از سایر عناصر و سرکردههای باقی مانده در مناطق مرزی با شلیک گلوله اعدام کردند و جنازههای آنان را به رود فرات انداختند.
این فرمانده حشدالشعبی افزود: جنایتکاران داعش با حملات هوایی جنگندههای عراقی به مواضعشان در منطقه مرزی هجین شکست سختی خورده اند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای ملسح عراق شامگاه دوشنبه آزادی کامل موصل را اعلام کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های عراقی، حیدر العبادی با حضور در بخش قدیمی شهر موصل که شماری از فرماندهان امنیتی نیز حضور داشتند، آزادی کامل موصل را به طور رسمی اعلام کرد.
نخست وزیر عراق این پیروزی بزرگ را همچنین به مردم این کشور تبریک گفت. ادامه مطلب |
|
|
|
این روزها، اخبار بسیاری از کاهش قدرت داعش حکایت میکنند. طبق گزارشهای به دست آمده، این گروه پیشتر در سال 1999 در طول جنگ داخلی سوریه قدرت گرفته بود و پس از درگیریهای عراق، گسترش چشمگیری داشت.
به گزارش افکارنیوز، در این سالها، داعش درصد بسیاری از خاک کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، لیبی و نیجریه را در اختیار داشت. آنطور که آمار نشان میدهد در سال 2017، اشغال این مناطق توسط داعش به میزان قابلتوجهی کاهش یافته است. این گروه تروریستی در اوج قدرت خود در اواخر سال 2014 بیش از صدهزار کیلومتر از خاک کشورها را در اختیار داشت. این میزان از تصرف داعش در اوایل سال 2017 در حدود 57درصد کاهش یافته و اکنون به 45 هزار و 377 کیلومتر رسیده است.
طبق بسیاری از گزارشهای به دست آمده، داعش در سال 2014 در حدود 40درصد از خاک عراق را در دست داشت که هماکنون تنها 6.8درصد از این خاک در تصرف داعش است. به تازگی نیز این گروه در حدود 40درصد از قلمرو خود را در سوریه از دست داده است.
همچنین طبق گزارشهای به دست آمده، تعداد بسیاری از افرادی که تحت کنترل این گروه تروریستی زندگی میکردند، کاهش یافتهاند. روزنامه گاردین در تازهترین اخبار خود از اوضاع نامساعد اعضای خارجی داعش و همسران آنها نوشته و گزارش مفصلی از خروج گروهی مبارزان داعش ارائه داده است. طبق گزارشهای به دست آمده، تعداد بسیاری از این افراد در حال فرار به سمت ترکیه هستند. اعضای گروه داعش در سال 2014 در حدود 11میلیون نفر گزارش شده بود که در اوایل سال جاری این تعداد در حدود 73درصد کاهش داشته است.
طبق سایر گزارشهای به دست آمده، در چهارسال گذشته بیشتر اعضای خارجی این گروه در شمال سوریه مستقر بودند. به دنبال حملات زمینی که به این منطقه صورت گرفت، تعداد این نیروها کاهش چشمگیری داشتند. در این مدت بسیاری از این افراد که از سال 2013 به داعش پیوسته بودند، از حمایت سفارت کشورهای خود برای بازگشت به کشورشان استقبال کردهاند. بسیاری از رسانهها نیز در ماههای اخیر از دستگیری اعضای این گروه تروریستی در مرزهای مختلف، به خصوص مرز کشور ترکیه خبر دادهاند. طبق گفته یک روزنامه انگلیسی، پس از آنکه داعش بیشتر مناطق خود را در سوریه و عراق از دست داد، دهها نفر از اعضای خارجی گروه را ترک کردند که بیشتر آنها هنگام تلاش برای ورود به ترکیه بازداشت شدند. طبق آخرین گزارش مرکز مبارزه با تروریسم در امریکا، بسیاری از تحلیلگران، افزایش آمار فرار عناصر خارجی داعش را به دلیل تضعیف این گروه تروریستی و کمبود منابع مالی آنها میدانند. آمارها نشان میدهد که پیش از این ماهانه بیش از یکهزار و 500 نیروی خارجی به داعش میپیوست که در هفتههای اخیر این تعداد به کمتر از 200 نفر رسیده است.
علاوه بر خبرهایی در خصوص کاهش اعضای گروه داعش، بسیاری از گزارشها از کاهش فعالیتهای رسانهیی این گروه خبر میدهند. در آخرین اخبار به دست آمده، تعداد ویدیوهای آنلاین منتشر شده توسط این گروه که نشاندهنده پیروزیها یا تلاش برای ایجاد وحشت بود، بهشدت کاهش یافته است. همچنین فعالیت این گروه در شبکههای اجتماعی نیز کمتر شده است. طبق آمار حجم دادهها و محتوای تولیدی این گروه در توییتر در سال گذشته میلادی در حدود 45درصد کاهش یافته است. این کاهش در حالی اتفاق افتاده که توییتر محبوبترین شبکه اجتماعی داعش بوده و این گروه از طریق این شبکه اجتماعی بسیار قدرتنمایی داشتند. بسیاری از گزارشها، این کاهش حضور رسانهیی داعش را به فعالیت سرویسهای اطلاعاتی عراق مربوط میدانند. علاوه بر این اخبار به دست آمده، تسلط داعش بر مناطق نفتی نیز متوقف شده و این گروه تروریستی بزرگترین منبع تامین مالی خود را از دست دادهاند.
بر این اساس، گفته شده که بسیاری از سرکردههای داعش در تنگنای مالی قرار گرفتهاند و حقوق عناصر خود را به نصف کاهش دادهاند. بحران مالی داعش از دست رفتن قلمرو وسیع آنها در عراق و سوریه و فرار اعضا، این گروه تروریستی را بیش از پیش تضعیف کرده است. با وجود این تضعیف و کاهش قدرت داعش که در این گزارش به آن پرداخته شد، طبق نظر بسیاری از کارشناسان، این گروه هنوز هم یک تهدید قوی برای جهان بهشمار میآید؛ گروهی که به نظر میرسد آرام آرام در حال از دست دادن امپراتوری خود هستند.
ادامه مطلب |
|
|
|
گروه تروریستی داعش در خطبه جمعه یکی از مساجد موصل، ترکیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به وقوع "رویداد نزدیک" تهدید کرد.
اتاق خبر 24:
یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد: خطبه مذکور مملو از خشم بود و سخنران داعش، [رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه] را با عنوان "حاکم استانبول" خطاب قرار داد و او را به خونریزی بیشتر تهدید کرد. منبع مذکور افزود: یک خطیب داعشی در خطبه جمعه در مسجدی واقع در غرب موصل سخنان بسیار تحریک کننده ای ایراد کرد و شاید بتوان مهم ترین نکته آن را توقف اعزام داعشی ها از سایر مناطق به موصل، و وادار کردن عناصر مذکور به ماندن در کشورهایشان و انتظار برای فرا رسیدن "لحظه موعود" دانست. به گفته منبع این امنیتی عراقی، خطیب داعش همچنین از تأسیس 10 "امارت" در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در آینده نزدیک خبر داد و گفت داعش جنگ در منطقه الباب سوریه را به منزله جهنمی برای نیروهای ترکیه تبدیل کرده است. شایان ذکر است داعش چندی پیش دو سرباز ترکیه را در واکنش به مشارکت آنکارا در ائتلاف بین المللی علیه این گروهک تروریستی زنده در آتش سوزاند.
داعش در گذشته نیز بسیاری از کشورها را تهدید کرده، و طرح های خود را جهت گسترش یافتن در کشورهای خلیج فارس و دیگر نقاط جهان اعلام کرده است. ادامه مطلب |
|
|
|
منابع خبری گزارش میدهد تروریستهای سوری با استفاده موشک دوش پرتاب استینگر میتوانند اهداف خود را در ارتفاع چهار و نیم کیلومتری بزنند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چند سالی است که تروریستهای تکفیری_سعودی به نام دین و با پشتیبانی تسلیحاتی و نظامی آمریکا و همسفرههای منطقهایاش به ماجراجویی در عراق و سوریه میپردازند. تکفیریها در روزهای اخیر علاوه بر استفاده از گاز کلر در حلب از موشکهای دوشپرتاب استینگر استفاده کردهاند. این تروریستها در سوریه و عراق از انواع سلاحهای پیشرفته بهره میبرند که از جمله این سلاحها میتوان به موشکهای ضد زره میلان و انواع موشکهای دوشپرتاب اشاره کرد. یکی از افسران پایگاه هوائی حماه سوریه اعلام کرد: تروریستها سوری به موشک دوش پرتاب استینگر دست پیدا کردهاند و میتوانند اهداف خود را در ارتفاع چهار و نیم کیلومتری (4500 متر) بزنند.
ادامه مطلب |
|
|
|
در ادامه عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش روسیه علیه داعش، دوشنبه یکی از مقرهای این گروه تروریستی هدف حمله هوایی قرار گرفت.
در ادامه عملیات نظامی نیروی هوایی ارتش روسیه در حمله به مواضع داعش در حومه شمال شرقی استان حمص در مرکز سوریه، دوشنبه شب یکی از مقرهای این گروه تروریستی هدف حمله هوایی قرار گرفت.
در این حمله چند بالگرد میل 28 معروف به شکارچی شب ارتش روسیه پس از دریافت اطلاعات جمعآوری شده از سوی یگان پهبادی، مقر تروریستهای داعشی در شمال شرق استان حمص آماج حملات خود قرار داده و آن را بر سر تروریستهای مستقر در آن بطور کامل منهدم کردند.
شکارچی شب
در میانه دهه ۷۰ میلادی فرماندهان نیروی هوایی و وزارت دفاع اتحاد شوروی به این نتیجهگیری رسیدند که بالگرد تهاجمی - ترابری میل ام آی-۲۴ دیگر پاسخگوی نیازهای آینده ارتش شوروی نیست و تلاش برای ساخت این بالگرد چند منظوره منجر به از دست رفتن بخشی از مقدورات عملیاتی، افزایش وزن و اندازه آن شده است. این بالگرد دچار محدودیتهای بسیاری به ویژه در محیطهای گرم و بلند بود.
در پی برگزیده شدن طرح بالگرد ۲ نفره بسیار چابک و باگنجایش جابجایی مهمات بسیار آپاچی ای اچ-۶۴ در ارتش ایالات متحده آمریکا، شورای وزیران اتحاد شوروی در ۱۶ دسامبر ۱۹۷۶ (۲۵ آذر ۱۳۵۵) دستورکاری را برای گسترش بالگرد تهاجمی تازهای در همان راستا و با هدف طراحی و توسعه نسل توینی از بالگردهای رزمی با هدف انهدام خودروها و دستگاههای دشمن و به ویژه تانک در رزمگاه و نزدیکی خط مقدم، برای خدمت در هوانیروز شوروی در دهه ۸۰ میلادی صادر کرد.
مسئولیت طراحی این بالگرد جدید به دو گروه اصلی طراحی این کشور یعنی دفتر طراحی کاموف و میل واگذار شد. این رقابت منجر به طرح نامتعارف بالگرد یک نفره کاموف ک آ-۵۰ و میل ام آی-۲۸ شد. برنامه میل-۲۸ با مدیریت «مارات تیسچنکو» به سرعت پیشرفت کرد و نخستین فروند از این هلیکوپتر در ژانویه سال ۱۹۸۸ پرواز کرد، این هلیکوپتر از یک موتور پرقدرت همچنینن پروانه دم ایکس شکلX بهره میبرد. برای اولین بار این هلیکوپتر در نمایشگاه هوایی پاریس سال ۱۹۸۹ عرضه شد.
مشخصات میل
قطر گردش پروانه اصلی: ۱۷/۲ متر
حداکثر طول (پروانهها در حال چرخش): ۲۱/۳۳ متر
درازای بدنه: ۱۷/۰۱ متر
پهنای بدنه (شامل محفظه موتورها): ۳/۱۲ متر
پهنای بدنه (شامل پهنای بالچهها): ۵/۸۹ متر
بلندا از سطح زمین: ۳/۳۹۵ متر
وزن خالی: ۸۶۰۰ کیلوگرم
وزن عادی برخاستن: ۱۰۷۰۰ کیلوگرم
بیشینه وزن برخاستن: ۱۱۵۰۰ کیلوگرم
دومین میل ۲۸ در سال ۱۹۹۱ کامل شد؛ اما در سال ۹۳ این برنامه کنسل شد. علت آن عدم توانایی رقابت میل ۲۸ با کاموف ۵۰ بود که مهمترین دلی آن این هلیکوپتر توانایی پرواز در تمام شرایط آب و هوایی را نداشت. با این حال در سال ۹۵ میل نمونه میل ۲۸ N را عرضه کرد که حرف N به معنای شب است که اولین پرواز آن ۱۴نوامبر ۱۹۹۶ انجام شد.
مهمترین ویژگی در آن زمان راداری بود که در یک کاورگرد در بالای پروانه اصلی نصب شده بود (همانند آ اچ -۶۴ لانگ بو آپاچی). میل ۲۸ N دارای یک دستگاه دید مدل تور و دستگاه نشانه روی در زیر دماغه خود است به علاوه تلویزیونی که به یک دوربین نصب است و سیستم فلیراما با توجه به مشکلات مالی طرح قطع شد. پیش نمونه دوم با پروانه اصلی بهبود یافته در سال ۲۰۰۴ عرضه شد.
تغییرات انجام شده در ارتش بعد از جنگ سرد باعث شد که به هلیکوپترهای ضد تانک توجه بیشتری شود به همین دلیل مزایای خوب میل ۲۸ N مانند قابلیت انجام ماموریت در تمام شرایط آب و هوایی، قیمت پایینتر و تشابه اون با میل ۲۴ داشت مهم میشد. در سال ۲۰۰۳ فرمانده نیروی هوایی روسیه اعلام کرد که در آینده هر دو کا-۵۰ و میل ۲۸ ن هلیکوپترهای استاندارد ارتش خواهند بود.
اولین نمونههای میل ۲۸ N در تاریخ ۵ ژوین۲۰۰۶ به ارتش تحویل داده شد
میل-۲۸ در پاسخ به نیازهای شوروی به نسل جدیدی از بالگردهای پیشرفته با کارایی عملیاتی و قابلیت بقای رزمگاهی زیاد طرحی و ساخته شد. این بالگرد مانند بسیاری از بالگردهای جهان از طرحی متعارف شامل استقاده از یک پروانه اصلی و ملخ تثبیت دُمی بهره میگیرد. این بالگرد دارای دو خدمه (خلبان و متصدی جنگافزار) میباشد که به صورت پشت سر هم در کابین پلهای (افسر جنگافزار در صندلی جلو و خلبان در کابین پشت و بالاتر از او) مستقر میشوند.
بر خلاف میل-۲۴ کنترلهای پروازی تنها در اختیار خلبان میل-۲۸ است. برای افزایش توانایی بقای رزمی این بالگرد نسبت به نسل پیش از خود و تامین امنیت خدمه پروازی، آنها در کابینهای زرهپوش تیتانیومی تقویت شده با صفحات سرامیکی به صورت جدا از یکدیگر مستقر میشوند. این پیکره بندی توانایی تحمل صدمات ناشی از اصابت گلولههای ۱۲/۷ میلیمتری را دارا میباشد. پنجره جلو کابین خدمه به شیشههای ضدگلوله با ضخامت ۴۲ میلیمتر مجهز است که میتوانند در برابر برخورد گلولههای ۱۲/۷ میلیمتری دوام بیاورند در حالی که شیشههای پهلویی با ضخامت ۲۲ میلیمتر توان تحمل برخورد گلولههای ۷/۶۲ میلیمتری را دارند.
کابین این بالگرد مجهز به صندلیهای جاذب ضربه «پامیر-کِی» (Pamir-K) به همراه ارابه فرود نیرومند و دریچههای کابین، بالچهها و پروانه اصلی قابل پرتاب است. این ترکیب میتواند زنده ماندن خدمه را در سقوط با سرعت عمودی ۱۲ متر بر ثانیه تضمین کرده و ضربه فرود را از میزان مرگآور ۶۰-۵۸ «جی» به ۱۲ جی کاهش میدهد.
جنگافزارها میل
توپ: یک قبضه ۳۰ میلیمتری
تعداد فشنگ: ۳۰۰ تیر
موشک: موشکهای ۷۰، ۸۰، ۳۰ میلیمتری
موشک ضد تانک: ۱در کل ۶ موشک «۹ ام ۱۱۴ اشتورم»؛ «۹ ام-۱۲۰اَتکا» با سیستم هدایت رادیویی فرمان در خط دید
بیشینه برد موشک ضد تانک: ۶ تا ۸ کیلومتر
موشک هوا به هوا: «۹ کا ۳۱۰» (کد ناتو: سام-۱۶)؛ «۹ ام ایگلا» (کد ناتو: سام ۱۸)
سامانه کنترل آتش: سایت مستقر بر کلاهخود خدمه، سامانه کسب و نشانگذاری هدف، سامانه دید شبانه خلبان، رادار موج میلیمتری «ان او-۲۵»
جنگافزار ثابت میل -۲۸، یک قیضه توپ ۳۰ میلیمتری «شیپونوف ۲ اِی ۴۲» (Shipunov 2A42) با ۳۰۰ تیر فشنگ میباشد. این توپ که در زیر دماغه نصب شده در اصل یک جنگافزار پیادهنظام است که بر روی نفربرهای زرهی «بی ام پی-۲» نصب شده است. این جنگافزار دارای دو نواخت تیر میباشد، نواخت تیر ۲۰۰ تیر در هر دقیقه و ۵۵۰ تیر در دقیقه است که برد آن بر اهداف زمینی ۱۵۰۰ متر و علیه اهداف هوایی ۲۵۰۰ متر است که گلولهها شامل گلولههایی باانفجار زیاد برای استفاده علیه نفرات و گلولههای ضد زره میباشد. فشنگها در دو غلاف جعبهای شکل (هر کدام ۱۵۰ تیر) که در دو سوی توپ نصب شدهاند قرار دارند و با حرکات افقی و عمودی توپ حرکت میکنند.
توپ به همراه جعبه فشنگها قادر به چرخش ۱۱۰ درجهای به هرطرف، ۱۳ درجه به بالا و و ۴۰ درجه به پایین است. میل -۲۸ دارای دو بالچه کوتاه هر یک با ۲ آویزگاه حمل سلاح است که در دو سوی بدنه در زیر محفظه موتورها نصب شدهاند. هر یک از این آویزگاهها توانایی حمل تا ۴۸۰ کیلوگرم بار را دارد که معمولاً شامل ۲ مجموعه موشکهای ضد تانک لوله پرتاب هدایت شوند رادیویی «۹ ام ۱۱۴ اِشتورم» (9M 114 shtrtum) و یا «۹ ام اَتکا» (9M 120 Atka) است. موشک «اَتکا -وی» جنگافزار اصلی ضد زره میل-۲۸ و به ویژه مدل N میباشد. بیشینه برد این موشک با سامانه هدایت رادیویی فرمان در خط دید ۵٬۸ کیلومتر و مجهز به سرجنگی متوالی است. توان نفوذ آن ۵۸۰ میلیمتر در زره فولادی پس از غلبه بر زره واکنشی انفجاری است. . جنگافزار هدایت ناپذیر میل-۲۸ شامل انواع گوناگونی از موشکهای ۷۰، ۸۰، ۱۲۲ میلیمتری و غلاف توپ «یو پی کِی-۲۳-۲۸» شامل یک توپ دو لول ۲۳ میلیمتری به همراه ۲۵۰ تیر فشنگ میباشد که همگی در آویزگاههای زیر بال حمل میشوند.
دیگر جنگافزارهای قابل حمل این بالگرد عبارتند از: غلاف مین پخش کن «کِی ام جی یو-۲» و موشکهای هوا به هوای «۹ کی-۳۱۰» و «۹ ام-۳۹ ایگلا». معمولاً تا ۸ موشک هوا به هوا را میتوان در ۴ پرتابگر دوتایی برای کاربرد بر ضد بالگردها و هواپیماهای بدون سرنشین حمل کرد. در نوک هر بالچه، یک غلاف حاوی پرتابگرهای شراره (چف) با امکان حمل گیرندههای اخطار امواج راداری و لیزری میتوان نصب شود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
روز نو :
نیروهای عراقی آرام آرام داعشی ها را از مناطق مختلف عراق بیرون راندهاند تا در نینوا آخرین ضربه را به تکفیری ها وارد کنند. پس از عملیات های موفق نیروهای عراقی در آزادسازی بخش اعظم مناطقی که داعش در سال ۲۰۱۴ به اشغال خود درآورده بود، این نیروها هم اینک به دروازهای موصل رسیده اند.
کارشناسان معتقداند عملیات آزادسازی موصل نقطه عطف مهمی برای پایان داعش و آزادسازی آخرین اراضی تحت اشغال آن است.
در این عملیات نیروهای ارتش عراق، نیروهای مردمی، پیشمرگههای کرد و جنگنده های ائتلاف به رهبری امریکا حضور خواهند داشت.
جنگنده انگلیسی لحظاتی پیش از برخواستن از باند پایگاه هوایی "آکروتیری" در قبرس به سمت عراق
پرواز هواپیماهای انگلیسی بر فراز آسمان عراق
ادامه مطلب |
|
|
|
نبردهای "دوما" و "داریا"، 2 سیگنال قدرتمند ارتش سوریه هستند که از سوی "بشاراسد" برای تروریستهای تکفیری ارسال شدهاند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر نبردهای سرنوشتساز استان "دمشق" را یک پازل در حل بحران سوریه تلقی کنیم، اکنون این جنگ وارد مرحله جدیدی شده است.
تلاش برای پاکسازی "دوما" و "داریا"؛ 2 سیگنال قدرتمند ارتش سوریه هستند که از سوی "بشاراسد" برای تروریستهای تکفیری ارسال شده اند که نشان میدهد ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه به دنبال تکمیل دومینوی پیروزیهای خود در "ریف دمشق" هستند.
"داریا" شهری است که ارتش سوریه با استفاده از کمترین امکانات تروریستها را در تگنا قرار داده و تروریستهای ارتش آزاد شدیدا در این شهر و حومه آن احساس خطر میکنند و نقشه تحولات میدانی گویای شکست آن ها است.
نقشه تحولات میدانی سوریه نشان میدهد که "داریا" کاملا محاصره است و ارتش سوریه هم پیشرویهایی را در روزهای اخیر در این شهر داشته که پاکسازی 24 ساختمان در این منطقه از جمله آن است.
ارتش سوریه طبق نقشه میدانی از نقاط مختلف در حال پیشروی برای رسیدن به مرکز شهر است و تاکنون موفق شده مناطقی همچون "اشرفیه صحفایا" در جنوب شرق؛ "الخلفا الراشدنی"، "خولانی"، "مخضر"، "التربه" را در شمال شرق و شمال؛ "السمح"، "الرضا"، "حیالمقدس"، "بلال حبشی" را در شمال غرب و غرب آزاد کند.
ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه در صورتی که بتوانند مناطق "الرحمن"، "الانصار"، "داریای کبیر"، "الجمعیات"، "مصعب بن عمیر" را آزاد کنند، کار تروریستهای تکفیری در "داریا" تمام است.
یک ارزیابی کلی از جبهه جنوبی نشان میدهد که وضعیت ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه روز به روز درحال بهتر شدن است و تروریستها نگران آینده خود در "غوطه دمشق" هستند.
شاید اگر تروریستهای ارتش آزاد و جیش الاسلام در "ریف دمشق" متحمل شکست شوند، از آمریکا و عربستان سعودی کمکهای مستقیمی را دریافت کنند؛ سناریویی که در "خان طومان" (ریف جنوب غربی حلب) اتفاق افتاد و جبههالنصره از حمایتهای آمریکا و عربستان بهره برد. در عین حال باید به این مسئله توجه داشت که عملیات ارتش سوریه در "داریا" به دلیل جمعیت بالا، تراکم مجتمع های مسکونی و صدها تونل حفر شده با کُندی و البته با دقت بیشتری انجام می شود. ادامه مطلب |
|
|
|
یک منبع میدانی حشدالشعبی از آزادسازی منطقه "ابوکنعان" ظرف 48 ساعت آینده خبرداد.
یک منبع میدانی حشدالشعبی در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از آزادسازی منطقه "ابوکنعان" جزیره خالدیه تا 48 ساعت آینده خبرداد. وی افزود: مقاومت عملیات بسیار خوبی در این منطقه انجام داد و به خصوص حضور حشدالشعبی در پیروزیهای غرب استان الانبار موثر بود. این منبع میدانی حشدالشعبی با بیان اینکه ظرف دو روز اخیر دست کم 7 داعشی کشته شدند، خاطر نشان کرد: در کل عملیات آزادسازی جزیره خالدیه دست کم 500 تروریست داعش کشته شدند. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که عملیات آزادسازی کل جزیره خالدیه ظرف روزهای آینده به پایان برسد. گفتنی است جزیره خالدیه یک منطقه استراتژیک در استان الانبار است که آزادسازی آن کمک مهمی به امنیت بیشتر "فلوجه" و "بغداد" خواهد کرد. انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
یک مقام آگاه امنیتی گفت: تروریستهای تکفیری در پوشش افراد عادی و بدون هیچ محدودیتی از مغازههای مرتبط، تجهیزات اولیه ساخت بمبهای دست ساز با قدرت تخریب بالا را خریداری و اقدام به ساخت آن در داخل کشور میکنند.
خبرگزاری فارس: وزارت اطلاعات در دوماه اخیر از شناسایی و دستگیری عناصر متواری تیم تروریستی تکفیری به خصوص در غرب کشور خبر داد.
اعضای وزارت اطلاعات و نیروهای قرارگاه نجف سپاه متعاقب عملیات دستگیری تیم تروریستی تکفیری در غرب کشور در تاریخ 25 و 26 مرداد؛ روز گذشته مقادیر قابل توجهی کیت و ریموت های الکترونیکی، سلاح کلاش، سلاح ام 6 آمریکایی، نارنجک، کمربند و جلیقه انفجاری، چاشنی الکتریکی و وسایل ساخت بمب و وسایل مرتبط که برای اقدامات تروریستی در داخل کشور مخفی شده بود کشف کردند.
در همین رابطه یک مقام آگاه امنیتی در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس با اشاره به دستگیریهای اخیر تیمهای تروریستی گفت: طبق تصاویر و اعترافات پخش شده از برخی تروریستهای دستگیر شده در داخل، مشاهده میشود که این تروریستها برای تهیه مواد اولیه جهت ساخت انواع بمب های دست ساز با قدرت تخریب بالا_ که موادی بسیار معمولی است_ هیچ محدودیتی ندارند و در پوشش افراد عادی اقدام به تهیه آن از مغازهها و فروشگاههای مرتبط میکنند.
وی ادامه داد: داعش به عناصر داخلی خود تاکید میکند که مواد مورد نیاز خود را حتماً از مغازههای عادی خریداری کنند تا حساسیت مقامات امنیتی برانگیخته نشود.
این مقام امنیتی چنین دستوری را هشداری جدی دانست و اظهار داشت: این نکته مهم زنگ خطری اساسی برای مسئولان نهادهای امنیتی و اصناف مربوطه به حساب میآید که هوشیاری لازم را به خرج داده و مراقبت بیشتری در این زمینه داشته باشند تا حداقل مواد اولیه مورد نیاز تروریستها به راحتی در اختیارشان قرار نگیرد
ادامه مطلب |
|
|
|
شواهد نشان میدهد که تروریستها در زمانهای حساس تقویت میشوند، یک بار از طریق چترهای نجات از راه آسمان، بار دیگر از طریق و باری دیگر از طریق دستهای پشت پرده.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تفنگهای تهاجمی ( Assault gun ) مهمترین سلاح یک سرباز در میدان نبرد است. این تفنگها معمولاً کالیبرهای 62 / 7 یا 56 / 5 میلی متر را شلیک مینمایند و برای هدف قرار دادن اهداف در مسافت حدود M 600 قابلیت اطمینان، تعمیر و نگهداری آسان، وزن کم و جابجایی راحت، سادگی در کاربرد و ... از ویژگیهای مهم و حیاتی یک تفنگ تهاجمی است .
کار طراحی به بخش آرمالیت از شرکت هواپیماسازی فرچایلد واگذار شد. سلاح جدید باید دارای کالیبر 56 / 5 میبود و توانایی نفوذ به کلاه آهنی استاندارد از فاصله ی 500 متری را میداشت.
سلاح جدید توسط سر طراح کمپانی ( یوجین استونی ) و بر پایه سلاح قبلی یعنی AR – 10 طراحی گردید. نمونههای اولیه در سال 1968 ساخته شد که نتایج جالبی در بر نداشت. سلاح جدید AR – 15 نام گرفت و بعدها نام معروف M 16 بر آن گذاشته شد.
در سال 1959 امتیاز تولید سلاح به کمپانی کلت واگذار گردید. انواع اولیه M16 مشکلات زیادی داشتند. طی سالهای 65 تا 67 در خلال جنگ ویتنام، عملکرد ضعیف سلاح در آب و هوای به شدت مرطوب آن کشور و ایراداتی مانند گیرکردن تیر و از کار افتادن سبب وارد آمدن تلفات سنگینی به نیروهای ایالات متحده گردید. طرف مقابل نیروهای آمریکایی یعنی ویتنامیها، از سلاح منحصر به فرد AK – 47 ( کلاشینکف ) بهره میجست.
M4 کارابین به خانوادهای از کارابینهای تفنگ M16 گفته میشود که همگی الگوگرفته از اسلحه ای.آر ۱۵ به طراحی یوجین استونر در شرکت آرمالایت هستند. ام۴ کارابین در واقع نوع کوتاهشده و سبکشده تفنگ تهاجمی M16 A2 است و با آن ۸۰ درصد اشتراک قطعات دارد.
تولید M4 در سال ۱۹۹۴ در شرکت کلت آغاز شده و هماکنون به همراه M16 A4 سلاح سازمانی اصلی ارتش آمریکاست و در بیشتر واحدها، جای مدل قدیمیتر ام۱۶آ۲ و سلاح کمری برتا ام۹ را گرفتهاست.
امتیازهای M.4 کارابین با انواع معمولی M.16 شامل اندازه کوچکتر و جمع و جورتر و وزن سبکتر، لوله کوتاهتر و قنداق قابل تنظیم و چندوضعیتی میشود. در مقابل به دلیل خصوصیاتی همچون شتاب کمتر گلوله، صدای بیشتر و فشار بیشتر بر روی برخی بخشهای تفنگ به دلیل کوتاهی لوله و سیستم گاز و همچنین احتمال بیشتر داغ کردن نسبت به M.16 مورد انتقاد قرار گرفتهاست.
ادامه مطلب |
|
|
|
اخبار داعش : رئیس شورای استانداری استان نینوا از آزادسازی 7 روستا از دست داعش در شرق شهر موصل خبر داد.
اتاق خبر 24:
رئیس شورای استانداری استان نینوا امروز(یکشنبه) اعلام کرد که نیروهای پیشمرگه کرد موفق شدند هفت روستا را در دو محور «الخاز» و «کویر» واقع در شرق شهر موصل آزاد کنند.
«بشار الکیکی» تاکید کرد که نیروهای عراقی موفق شدند تا عمق 10 کیلومتر به مناطق تحت سیطره داعش نفوذ کنند.
وی افزود: نیروهای پیشمرگه یک بار دیگر اثبات کردند که در آزادسازی مناطق اشغالی عزم جدی دارند.
رئیس شورای استانداری نینوا گفت: هفت روستای (تل حمید، قرقشه، ابزخ، تاخ، سطیح، قشقله و قریتاخ) در نزدیکی 10 کیلومتری آزاد شدند. این عملیات برای آزادسازی مناطق و دیگر اهداف مورد نظر در نینوا ادامه دارد.
فرمانداری منطقه «القیاره» در جنوب استان نینوا نیز از آزادسازی 3 روستا در این منطقه و قطع مسیر مواصلاتی بین القیاره و الشرقاط (آخرین پایگاه داعش در استان صلاحالدین) خبر داد.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، «حسن الجبوری» در این باره گفت: نیروهای ارتش عراق از لشگر 15 با پشتیبانی ائتلاف ضد تروریسم توانستند روستای «المریر»، «الامام غربی» و «الامام شرقی» را آزاد کرده و 7 خودروی بمبگذاری شده در مسیر نیروهای عراقی را منهدم کنند.
ادامه مطلب |
|
|
|
در ادامه شکست تروریست ها، شهر منبج در شمال سوریه به طور کامل آزاد شد.
به گزارش شریان نیوز، پس از سه ماه درگیری بین تروریست ها و نیروهای کرد سوریه، سرانجام شهر منبج از دست تروریست ها خارج شد.
نیروهای دموکراتیک کرد سوریه، توانستند شهر منبج در استان حلب را به طور کامل از اشغال تروریستهای داعش خارج کنند.
استان حلب در حلقه محاصره نیروهای مقاومت و ارتش سوریه قرار دارد و علی رغم تلاش تروریست ها و حامیانشان، هر روز حلقه ی محاصره تنگ تر شده و کار برای تروریست ها سخت تر می شود.
شهر منبج پس از 73 روز عملیات نظامی و با آزادی آخرین خیابانها و مراکز تحت اشغال تروریستهای داعش، به طور کامل آزاد شد.
بعد از محاصره کامل تروریستها در منطقه «السرب» سرانجام ساعتی قبل نیروهای کرد سوریه موفق شدند بطور کامل منطقه را پاکسازی کنند و سپس عملیات پاکسازی خیابانهای مجاور منطقه و مرکز خرید و منطقه فرهنگی را آغاز کردند.
تروریستها طبق پیش بینی بدلیل نبود خانه و ساختمان متراکم و نبود مکانی برای مخفی شدن و وجود فضای باز بسرعت در مقابل نیروهای کرد شکست خوردند و سرانجام نیروهای کرد موفق شدند شهر را بطور کامل پاکسازی کنند.
در حال حاضر نیروهای کرد در حال گشتن خانه به خانه بدلیل احتمال وجود عناصر داعش و بررسی خانه ها از وجود بمبها و مینها است.
منبج دروازه حرکت به سمت شهر «الرقه» مرکز تروریستهای داعش محسوب میشود
عملیات آزادسازی شهر منبج در استان حلب، از اوایل خرداد با مشارکت نیروهای دموکراتیک کرد سوریه و پشتیبانی ائتلاف ضد تروریسم، آغاز شد.
شهر منبج در استان حلب در کشور سوریه واقع شده است. جمعیت این شهر ۷۰٫۳۴۶ نفر است. ساکنین این شهر را کردها ،اعراب و قفقازیها تشکیل میدهند.
منبع: نکته آنلاین
ادامه مطلب |
|
|
|
یک منبع آگاه در وزارت خارجه ادعای پایگاه خبری اسرائیل درباره فروش سلاح توسط ایران به داعش را مضحک دانست.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ادعای وبگاهها و پایگاههای خبری وابسته به رژیم صهیونیستی در خصوص فروش سلاح توسط ایران به داعش در صحرای سینا را مضحک، دروغین و بی اهمیت دانست و اظهار داشت: اینگونه خبرسازیهای ناشیانه و بیپایه هرگز واقعیات را تغییر نمیدهد.
وی افزود: مواضع ثابت و همیشگی جمهوری اسلامی ایران در قبال گروههای تروریستی-صهیونیستی همچون داعش کاملا آشکار است.
این منبع آگاه تصریح کرد: ایران از هیچ کوششی برای مبارزه با این گروههای تکفیری و ترغیب جهانیان برای مقابله با اقدامات ضدانسانی آنان فروگذار نکرده و نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه کمتر کشوری در جهان است که رابطه «مثلث شوم رژیم صهیونیستی-عربستان-تروریستهای تکفیری» که کمر به ایجاد و تداوم آشوب و ناامنی در منطقه و جهان بستهاند را درک نکرده باشد.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
همزمان با نزدیک شدن موعد عملیات نیروهای ارتش عراق برای بازپس گیری موصل مرکز استان شمالی نینوی این کشور، منابع رسانه ای از تلاش گسترده داعش برای ایجاد شبکه های تونلی در داخل و اطراف این شهر خبر می دهند.
به گزارش جبهه جهانی مستضعفین به نقل از مشرق، همزمان با نزدیک شدن موعد عملیات نیروهای ارتش عراق برای بازپس گیری موصل مرکز استان شمالی نینوی این کشور، منابع رسانه ای از تلاش گسترده داعش برای ایجاد شبکه های تونلی در داخل و اطراف این شهر خبر می دهند.
بنابر این گزارش، بخش رسانه ای داعش ساعتی پیش طی گزارشی بخش هایی از فعالیت های واحد ویزه تونل این گروه را به تصویر کشیده است. لازم به ذکر است که از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 و عراق در سال 2014 گروه های تروریستی تکفیری وابسته به شبکه القاعده مانند جبهه النصره و داعش استفاده گسترده ای از شبکه های تونلی کرده اند. این تونل ها با هدف بمبگذاری و انهدام مقرهای دشمن، استفاده در عملیات نفوذی، تردد امن میان مناطق، استراحت تروریستها و ذخیره سلاح، مهمات و مواد منفجره مورد استفاده قرار داشته است.
ادامه مطلب |
|
|
|
ماجرا وقتی عجیبتر میشود که از بین تکه پارههای تن کسانی که خودشان را منفجر میکنند سر قاشق میزند بیرون.
به گزارش مشرق، هفته نامه پنجره نوشت: شب را با خبر جنازههای شناور روی دجله به صبح میرساندیم، با اجساد کسانی که شبانه سرشان را زیر آب کرده بودند. اما خبر ترکیدن یک آدم با کمربند انفجاری مقابل ساختمان وزارتخانه، سفارت یا در مسجد و بازار میان جماعت، تقریبا بین چاشت تا ظهر میرسید، هنوز هم انتحاریها بین همین ساعتها با هم قرار ترکیدن میگذارند در عراق و سوریه.
ماجرا وقتی عجیبتر میشود که از بین تکه پارههای تن کسانی که خودشان را منفجر میکنند سر قاشق میزند بیرون.
ایدئولویشان میگوید کشتن شیعیان یا هر مخالفی تا قبل از ظهر، پاداشش صرف ناهار با پیامبر (ص) است و گویا در این ایدئولوژی باید قاشقت را هم با خودت ببری که گویا در آن دنیا غذاهای لذید آداب خاصی میطلبد.
واقعیتی تلخ که به طنزی میان مردم عراق و سوریه تبدیل شده است که میگویند تکفیریها منوی غذایشان را هم با تعداد کشتگان انتخاب میکنند. اگر توفیق بود و آدمهای بیشتری را لت و پار کردند، ناهار یک پرس قوزی (1) با حمص (2) یا سمک مشوی (3) سرو میشود و اگر بین سیطرهها (4) گیر افتادند و ضامن کمربند را میان دیوارهای بتونی کشیدند، ناهار، تکهای صمون (5) با خیار و گوجه بیشتر نیست.
جنگشان قاعدهای ندارد. همین چند روز پیش در خبرها خواندم که در موصل چند نفر را به جرم خبرکشی، در حوضچههای اسید سولفوریک ریختند. از سربریدن در ملاءعام که بگذریم، دست و پاها را از چهار سو به ماشینهایی میبندند و رانندهها همزمان take off میکنند که طرف به چهار قسمت مساوی تقسیم شود.
در ماموریت 40 روزه عراق یا سوریه با شنیدن این خبرها شبی نبود که کابوس نبینم که اگر روزی گیرشان بیفتم میخواهند کدام شکنجه بهکار نبردهای را روی من تست کنند. در خاطرات یورگن تودنهوفر (6)، روزنامهنگار آلمانی که 10 روز را با داعش سرکرده میخواندم که از یک داعشی، دلیل این شکنجههای سخت و متنوع را علیه قربانیانشان میپرسد و جواب میشنود: «مجازاتهای داعش فیض الهی و رحمت است چون مانع مجازاتهای دیگر در جهنم میشود.»
فکر میکردم اگر اسیرشان شدم التماس میکنم که جان هر کس دوست دارید با یک تیر خلاصم کنید، مجازاتهای جهنم را تحمل میکنم!
اما بعد از ظهرها که رسما داعشیها حال مردم را مراعات میکردند و کمتر آدمها را میفرستادند هوا، افکار فلسفی دور ذهنم میچرخید؛ مثلا در این فکر که اینها در متن تاریخند یا در تعطیلات آن؟
با پیشرفتهترین ابزار دوران مدرن مثل اسکایپ، فیسبوک و سلاحهای به روز!
مگر میشود ادامه عقل مدرن بعد از هیلتر و موسیلینی و صدام، کسی مثل ابوبکر البغدادی (7) باشد! انگار تاریخ دندهعقب گرفته و دوباره بهسمت قرون وسطا میرود. ماجرا که فقط محدود به عراق و سوریه نیست و حالا شعلههایش دارد از دیار دکارت و ولتر و فوکو هم زبانه میکشد.
آیا این بحران و انحطاطی است که میگویند تاریخ مغرب زمین از سپیده دمانش در صورتهای مختلف به آن اندیشیده و آن را چاره کرده است؟
اگر اینطور است چرا ماشین تاریخ یک جای قرن بیستویکم ترمز کرده است؟ یا شاید سرعت تحولات آنقدر سریع است که فیلسوفان هنوز فرصتی برای تفلسف دربارهاش نیافتهاند و بحران و انحطاط «همچون برهوت در حال گسترش است.» (8)
پینوشت:
1. غذای گران و مورد علاقه عراقیها که از گوشت گردن گوسفند و برنج تشکیل شده است.
2. حمص (به ضم ح و م)، دسر عربی که از نخود ساییده شده مخلوط با روغن زیتون، سیر و ادویه درست میشود.
3. همان ماهی سرخ شده است. ماهیهای نسبتا بزرگ که از دجله صید میکنند و از قسمت استخوان فقرات، ماهی را باز میکنند و بعد از اضافه کردن ادویه مخصوص و برشته شدن روی آتش میل میکنند. غذایی نسبتا گران و لذیذ که در سواحل دجله به فروش میرسد.
4. پایگاههای ایست و بازرسی که در شهرهای عراق و سوریه بخصوص مقابل مراکز مهم دولتی به وفور یافت میشود و با دیوارهای بلند بتونی اطراف آن، به قصد جلوگیری از ورود تروریستها ساخته شدهاند که گاهی خود نگهبانهای سیطره با تروریستها دست به یکی میکنند و باعث انفجار مقابل این مراکز میشوند.
5. صمون (به ضم ص و م مشدد) نانهای لوزی شکل که مصرف آن با خیار و گوجه یا چیزهای دیگری مانند سیبزمینی و تخممرغ سادهترین غذای عراقیها و سوریها را تشکیل میدهد.
6. یورگن تودنهوفر، روزنامهنگار آلمانی که خاطراتش را از 10 روز گذراندن میان داعش در کتابی گردآوری کرده و این کتاب با ترجمه علی عبداللهی و زهرا معینالدینی به فارسی هم ترجمه شده است.
7. سرکرده گروه تروریستی داعش که یکبار تصویری از او در مسجدی از شهر موصل بهعنوان مرکز خلافتش منتشر شده و تاکنون بارها اخباری از کشته یا مجروح شدنش انتشار یافته است. 8 . جملهای از نیچه فیلسوف آلمانی که تاریخ مغرب زمین را با نیستانگاری یکی میداند و معتقد است در این نیستانگاری مانند برهوت در حال گسترش است ادامه مطلب |
|
|
|
تهران- ایرنا- آزادسازی موصل هدفی است که دولتمردان و بسیاری از مردم به عنوان پایانی بر اشغالگری تروریست ها در عراق به آن چشم دوخته اند، حال آنکه پس از آزادسازی این شهر نیز بایسته هایی جدی پیش روی عراقی ها وجود دارد تا مانع از سربرآوردن دوباره افراطی های مسلح شوند.
طی روزهای گذشته خبرهایی درباره احتمال شروع زودهنگام عملیات آزادسازی شهر موصل منتشر شده است. هر چند دولت عراق هنوز تاریخ دقیق شروع عملیات را اعلام نکرده است اما تجمع گسترده ای از نیروهای نظامی در مناطق جنوبی موصل شکل گرفته است. عراق از سال 2014 میلادی با تهاجم گسترده گروه تروریستی داعش روبرو شد و بخش های گسترده ای از خاک این کشور به اشغال تروریست ها درآمد. نیروهای عراقی اما در یک سال گذشته مناطقی در شمال و غرب این کشور از جمله «الرمادی»، «هیت»، «فلوجه» و همچنین مناطقی در شمال استان «صلاح الدین» را از عناصر داعش پاکسازی کردند و همانطور که پیش بینی می شد، پس از آزادسازی فلوجه، اکنون نوبت به پاکسازی موصل مرکز استان «نینوا» رسیده است. موصل پس از بغداد، دومین شهر بزرگ عراق است که اکنون بزرگترین پایگاه گروه تروریستی داعش در این کشور به شمار می رود. موصل از اوایل اوج گیری داعش زیر سیطره این گروه تروریستی درآمد. به گفته «کریستوفر گارور» سخنگوی ائتلاف بین المللی ضد داعش، پیش بینی می شود که شمار تروریست ها در موصل بین پنج تا 10 هزار نفر باشد. همچنین 500 هزار تا یک میلیون غیرنظامی نیز در شهر سکونت دارند. سرلشکر «نجم الجبوری» فرمانده عملیات نینوا با تاکید بر اینکه عملیات آزادسازی موصل به زودی از شهر «القیاره»، واقع در 60 کیلومتری جنوب موصل شروع خواهد شد، از مردم خواست در خانه های خود بمانند و در طول عملیات از مناطق پرخطر دوری کنند. در روزهای گذشته نیز ستاد تبلیغات فرماندهی مشترک نیروهای عراقی اعلام کرد که هواپیماهای عراقی میلیون ها نسخه اعلامیه و بروشور هشداردهنده روی 2 شهر «الشرقاط» (در شمال استان صلاح الدین) و موصل پخش کرده اند. این اعلامیه ها از اهالی و غیرنظامیان می خواهد با نیروهای عراقی همکاری کنند و از مقرها و پایگاه های گروه تروریستی داعش که جزو اهداف هوایی است، فاصله بگیرند. با این حال، همچنان در فضای سیاسی عراق بر سر چگونگی شروع و انجام این عملیات و از همه مهم تر نیروهای شرکت کننده در آن، بحث و اختلاف نظر فراوان است. در این میان، بازار اختلاف بر سر مشارکت نیروهای پیشمرگه کرد و «حشد الشعبی» یعنی نیروهای بسیج مردمی داغتر است. در این پیوند، هفته گذشته «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق اعلام کرد نیروهای پیشمرگه در آزادسازی موصل نقشی نخواهند داشت. این در حالی است که پیشتر «نچیروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در مصاحبه ای از حضور حتمی نیروهای پیشمرگه کرد در این عملیات و نقش اساسی آنان خبر داده بود. به نظر می رسد، عملیات آزادسازی موصل برای رهبران اقلیم کردستان بسیار مهم است. موصل شهری است که به «اربیل» (پایتخت اقلیم) و «دهوک» نزدیک است و تحولات آن تا اندازه زیادی بر «کرکوک» هم تاثیر دارد. برخی تحلیلگران بر این باورند که پشت پرده پافشاری دولت اقلیم کردستان برای مشارکت در عملیات نینوا، 2 هدف احتمالی وجود دارد؛ نخستین هدف که تحقق آن دور از ذهن است و با موانع بسیاری همراه خواهد بود، پیوستن موصل پس از آزادسازی به اقلیم کردستان عراق است. پرواضح است که هم دولت عراق و هم جامعه بین المللی این مساله را تایید نخواهند کرد. افزون بر این، اکثریت جمعیت سنی شهر موصل مهمترین مانع بر سر راه پیوستن احتمالی این شهر به یک اقلیم کردی است. اما هدف دوم که واقعبینانه تر به نظرمی رسد این است که دولت اقلیم خودمختار کردستان قصد دارد برگزیدگان سیاسی و مسوولان آینده موصل با مواضع رهبران کرد همسو باشند. این احتمال را پناه دادن اقلیم کردستان به مقام های پیشین، شیوخ قبایل و رهبران عرب سنی پس از اشغال موصل، تقویت می کند. مشارکت نیروهای حشد الشعبی در عملیات نینوا نیز دیگر مساله موجود است. در این پیوند، شماری از رسانه های وابسته به کشورهای عربی منطقه با راه اندازی جنگ تبلیغاتی علیه نیروهای بسیج مردمی هدف جلوگیری از مشارکت این گروه در عملیات آزادسازی موصل را دنبال کرده اند. این در حالی است که هفته گذشته، «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق از حضور و همراهی نیروهای بسیج مردمی در کنار نیروهای مسلح عراقی و دیگر نیروهای نظامی خبر داد. بسیاری بر این باورند که رسانه های حامی جریان های تکفیری از جمله رسانه های سعودی با حمله به نیروهای حشد الشعبی، جز راه انداختن جنگ طایفه ای و مذهبی، ضربه زدن به این عملیات و در کل اخلال در روند مبارزه با داعش را هدف دیگری ندارند. در این میان، اگرچه هسته اولیه و شمار زیادی از نیروهای بسیج مردمی را داوطلبان شیعه تشکیل می دهند اما آنان هیچگاه نام شیعیان را بر این گروه نگذاشتند تا در مسیر پیوستن دیگر داوطلبان مانعی ایجاد نشود. هم اکنون نیز شمار زیادی از اهل سنت، ایزدی ها، آشوری ها و مسیحیان، زیر پرچم عراق واحد، دوشادوش هموطنان شیعه خود در گروه حشد الشعبی با داعش پیکار می کنند. با توجه به این مسایل و همچنین با درنظرگرفتن پیشروی های اخیر برای به عقب راندن داعش، اکنون دیگر تردیدی نیست که این خلافت خودخوانده در مسیر سقوط قرار گرفته است و با آزادی موصل، این گروه تروریستی دیگر سرزمینی در خاک عراق نخواهد داشت. در این میان، مساله مهم حفظ و حراست از دستاوردهای این عملیات نظامی است. تروریست ها پس از بیرون رانده شدن از موصل نباید پس از مدتی با تجهیز قوای خود از شهر دیگری سر برآورند. به نظر می رسد، یکی از مهم ترین چالش ها و موانع بر سر راه ماندگاری موفقیت در برابر داعش، نبود روند سیاسی کارآمد در عراق است که زمینه و بستر فعالیت گروه هایی چون داعش را فراهم می سازد. تشدید اختلاف های سیاسی، شکاف های مذهبی و نبود درک متقابل بین دولت و مردم، اصلی ترین عامل برای قدرت گیری گروه های افراطی و تروریستی است. آنان همیشه روی موج نارضایتی سوار می شوند و اهداف شوم خود را پی می گیرند. در برابر، افزایش مشارکت و رضایت شهروندان و اقوام، پشتیبانی گسترده از دولت مرکزی را به همراه خواهد داشت و مانع رشد افراطی گری و پا گرفتن گروه های تروریستی و سلفی می شود. مبارزه با داعش تنها از راه نظامی گری امکان پذیر نخواهد بود بلکه باید همراه با اصلاحات سیاسی به نبرد با افراطی گری رفت. دیر یا زود نیروهای مبارز، پرچم عراق را در مرکز شهر موصل به اهتزاز در خواهند آورد اما مرحله دشوارتر پس از آزادسازی است که آن هم نیازمند حفظ وحدت و کنار نهادن اختلاف ها و کشمکش های سیاسی و قومی در عراق است. ادامه مطلب |
|
|
|
تهران- ایرنا- اعلام جدایی «جبهه النصره» از سازمان «القاعده» و تغییر نام این گروه تروریستی در شرایطی که تلاش های منطقه ای و بین المللی برای مقابله با تروریسم در سوریه و یافتن راه حلی سیاسی پایان بحران این کشور افزایش یافته است، اقدامی تاکتیکی برای حفظ بقا در شرایط متغیر تحولات سوریه تحلیل می شود.
«ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه تروریستی جبهه النصره در سوریه روز پنجشنبه هفتم مردادماه اعلام کرد که این گروه از تابعیت القاعده خارج شده و نام خود را به «جبهه فتح الشام» تغییر داده است. پیش از پخش ویدیوی سخنان الجولانی، «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده با انتشار یک سخنرانی صوتی خطاب به رهبران جبهه النصره اعلام کرده بود این گروه اگر لازم می داند می تواند از القاعده اعلام استقلال کند و اگر این روابط باعث خدشه در اتحاد و همکاری می شود، مجاز است روابط سازمانی را بی درنگ فدا کند. اعلام جدایی جبهه النصره از سازمان القاعده و تغییر نام آن به سرعت با واکنش های منطقه ای و بین المللی مواجه شد. در نخستین واکنش ها، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و آمریکا اعلام کردند که جبهه النصره را همچنان یک گروه تروریستی می دانند و تغییر نام آن نمی تواند ماهیت تروریستی و اقدام های گذشته آن را تغییر دهد. آمریکا و روسیه همچنین تاکید کردند که به حملات خود علیه مواضع این گروه ادامه می دهند. پرسشی که در این میان به ذهن می آید این است که هدف جبهه النصره از تغییر عنوان چیست و چه عوامل احتمالی منجر به موضع گیری اخیر رهبران این گروه تروریستی شده است؟ در ابتدا باید گفت جدایی جبهه النصره از القاعده و تغییر نام آن در راستای تحولات اخیر در سوریه و تلاش برای بقا در شرایط متغیر بحران سوریه قابل تفسیر است. اگر نگاهی به تحولات هفته های اخیر در ارتباط با بحران سوریه داشته باشیم می بینیم که خطر گسترش تروریسم بیش از گذشته در کانون توجه کشورهای درگیر در بحران سوریه قرار گرفته است. عملیاتی که داعش هفته های گذشته در اروپا انجام داد، جامعه جهانی را برای مقابله با این گروه مصمم تر کرده است. اکنون همگان به این نتیجه رسیده اند که تداوم بحران سوریه و پابرجایی کانون های استقرار و عمل تکفیری های مسلح جز گسترش دامنه تروریسم به خارج از مرزهای سوریه و ناامنی جهانی نتیجه ای نخواهد داشت. کشورهای غربی که تاکنون در قبال گروه های تروریستی آن ها را به گروه های خوب و بد تقسیم کرده بودند با حملات اخیر هواداران داعش در ترکیه، فرانسه و آلمان به این نتیجه رسیده اند که بی تفاوتی و حتی گاه حمایت از تروریست ها چه پیامدهای امنیتی جدی نه تنها برای امنیت جهانی، بلکه برای امنیت داخلی آن ها به دنبال دارد. به دنبال چنین پیامدهای امنیتی ناشی از گسترش جهانی تروریسم بود که در دیدار چند هفته پیش وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه توافق هایی میان 2 طرف در جهت یافتن راه حلی سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه صورت گرفت و 2 طرف متعهد به انجام اقدام های در این زمینه شدند. همچنین، عذرخواهی رییس جمهوری ترکیه از همتای روس وی به خاطر ساقط کردن جنگنده روسی و از سرگیری روابط مسکو و آنکارا نیز این ذهنیت را ایجاد کرده که توافق هایی میان طرف های درگیر در بحران سوریه برای پایان دادن به این بحران در حال انجام است. در این پیوند، وزیر امور خارجه ترکیه هفته گذشته اعلام کرد آنکارا و مسکو هماهنگی هایی را برای مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه و به ویژه گروه های داعش و جبهه النصره صورت می دهند. از سوی دیگر، در داخل سوریه نیز ارتش و نیروهای مقاومت با حمایت روسیه در تلاش برای ایجاد جبهه تازه ای در حلب و آزادسازی کامل این شهر از دست گروه های تروریست هستند. شواهد نشان دهنده طرح حمله ای گسترده از سوی ارتش سوریه و نیروی هوایی روسیه برای آزادسازی کامل شهر حلب و مناطق اطراف آن است و به نظر می رسد در این زمینه هماهنگی هایی نیز با طرف های غربی صورت گرفته باشد. همزمان با این تحولات، «استفان دی میستورا» نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه تلاش هایش را برای از سرگیری گفت وگوهای صلح ژنو از سر گرفته و دیدارهایی نیز در این زمینه با برخی بازیگران بحران سوریه داشته است. در چنین شرایطی است که جبهه النصره از سازمان القاعده اعلام جدایی می کند و به نظر می رسد این گروه درصدد است با این تغییر تاکتیکی، خود را یک گروه میانه رو اعلام کند تا از این راه نه تنها از حملات آمریکا و روسیه در امان بماند، بلکه بتواند با دیگر گروه های سوری نیز یک جبهه بندی تازه ایجاد و موقعیت و بقای خود را در مقابل ارتش سوریه حفظ کند. باید توجه داشت که بیشتر اعضای جبهه النصره را معارضان سوری تشکیل می دهند و حوزه عمل خود را محدود به سوریه می دانند. در برابر، القاعده با ترکیبی از ملیت های گوناگون اهدافی گسترده و بین المللی را دنبال می کند. اعلام جدایی از القاعده در شرایطی که تلاش ها برای حل بحران سوریه هم در سطح منطقه ای و هم در سطح بین المللی شدت یافته است این امکان را به رهبران جبهه النصره می دهد تا خود را یک گروه مردمی در سوریه معرفی کنند و برکنار از تهدید عینی نابودی، برای قرار گرفتن در زمره بازیگران مشروع آینده این کشور زمینه سازی کنند. ادامه مطلب |
|
|
|
عنصر عظیم الجثه داعش ملقب به "بلدوزر" که رسانه ها مدعی حضور وی در سوریه شده بودند توسط ارتش این کشور اسیر شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های داعش در عراق و سوریه جنایات بسیاری مرتکب شده اند که این جنایتها ناشی از پشتیبانی برخی از کشورهای مرتجع منطقه بود. در بین تروریست های داعش افراد شاخصی هستند که جان مردم سوریه و عراق را به وحشیانه ترین شکل ممکن می گیرند و قساوت های بسیاری را در شامات و عراقین مرتکب شده اند و از جمله آنها می توان به "جلاد داعش" اشاره کرد که در عراق و سوریه جنایت های بسیاری مرتکب شده و خون های بیگناه بسیاری را ریخته است.
**جلاد داعش در کجا دستگیر شد؟
"روسیا الیوم" اعلام کرد که عنصر عظیم الجثه داعش ملقب به "بلدوزر" که روزنامه انگلیسی "دیلی میل" مدعی حضور وی در سوریه شده بود، از اعضای داعش در لیبی بوده و توسط ارتش این کشور اسیر شده است. در ویدئویی که از دستگیری این جلاد داعش منتشر شده او با بالا تنه برهنه به صورت خوابیده و در حالی که دست هایش از پشت بسته شده است، در عقب یک خودرو نظامی دیده می شود.
این جلاد که از او با عنوان " بولدوزر" نیز یاد می شد سر ده ها اسیر در دست داعش را از بدنش جدا کرده است. او در فیلم های ویدئویی زیادی از اعدام یا قطع اعضای بدن اسرای در دست داعش دیده شده است.
جلاد داعش از مرداد 1394 و با انتشار تصاویر گردن زدن دو جوان عراقی به اتهام توهین به خدا در استان "الانبار" از سوی داعش مشهور شد. با انتشار این تصویر ، مشخص شد او پیشتر و در ژوئن 2014 نیز در حالی که یک تیرانداز با گلوله های ضد زره در دست گرفته بود در میان جمعی از شبه نظامیان داعشی دیده می شود.
سال گذشته یک نوجوان 14 ساله سوری که از دست داعش گریخته بود فاش ساخت که چگونه یک جلاد سنگین وزن داعش دست و پای او را به دلیل مقاومت در پیوستن به این گروه تروریستی، قطع کرده است.
"عمر" پسر 14 ساله سوری که یک ماه شدیدترین شکنجهها را نزد داعش تحمل کرده بود، در باره وی گفت: بولدوزر برای قطع کردن دست و پای من، گروه زیادی از پسران نوجوان و کم سن را گرد خود جمع و آنها را مجبور کرد این صحنه وحشتناک را تماشا کنند. عمر درباره مراسم تنبیه خود گفت: بولدوزر ابتدا دست من را روی تخته چوبی قرار داد . با ساطور قصابی و در یک ضربه آن را قطع کرد. سپس نوبت به پایم رسید و آن را نیز در یک حرکت قطع کرد. این جلاد چاق ، زاده شهر "لاذقیه" سوریه است و حوزه کاری او درمناطق شمالی استان "حلب" سوریه بوده است
**علت لقب بولدوزر به جلاد داعش
جلاد داعش یکی از اعضای این گروه تروریستی بوده که با 130 کیلوگرم وزن به "بولدوزر داعش" شهرت یافته و تاکنون اجرای چندین مراسم اعدام را برعهده گرفته است. او همیشه چهره خود را با پارچه میپوشاند و لباسی بلند بر تن دارد.
یکی از نخستین تصاویر "بولدوزر" در سال 2014 انتشار یافت. تصویر وی در حالی که یک مسلسل براونینگ یک و نیم متری و 52 کیلویی را به همراه گلوله های ضد زره حمل می کرد، منتشر شد. سلاحی که "بولدوزر" به همراه داشته است در زمره سلاح های ضد هوایی سبک گنجانده می شود و به صورت معمول در برج ها، مخازن و یا ساختارهای ثابت نصب می شود.
این سلاخ داعشی با کارنامه وحشیانه گردن زدن 12 زندانی و قطع عضو تعداد زیادی از کودکان سوری، به عنوان یکی از خوفناک ترین سلاخان این گروه تروریستی شناخته می شود. وی معمولا با پوششی مشکی و ماسک بر روی صورتش و حمل شمشیری یک متری در حال گردن زدن قربانیانش دیده شده است.
اگرچه تروریست های تکفیری در کشورهای اسلامی مرتکب جنایات وحشیانه بسیاری با حمایت برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان، ترکیه، قطر، امارات مرتکب می شوند اما آنها در تیررس گروه های مردمی و مقامت اسلامی قرار داشته و جنایات آنها بی پاسخ نمی ماند.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش گروه بین الملل پایگاه خبری علت به نقل از پایگاه خبری هِوی، فیلم جدید منتشر شده به وسیله گروه تروریستی داعش، کشتار جمعی شیعیان در کرکوک عراق را نشان میدهد. بر این اساس، در تصاویری که از فیلم این جنایت به وسیله داعش منتشر شده است، صحنه هایی از قتل عام فجیع شیعیان ...
به گزارش گروه بین الملل پایگاه خبری علت به نقل از پایگاه خبری هِوی، فیلم جدید منتشر شده به وسیله گروه تروریستی داعش، کشتار جمعی شیعیان در کرکوک عراق را نشان میدهد.
بر این اساس، در تصاویری که از فیلم این جنایت به وسیله داعش منتشر شده است، صحنه هایی از قتل عام فجیع شیعیان کرکوک عراق نشان داده میشود. این فیلم که “درو کردن سالانه” نام دارد، ۲۰ تیرماه از طریق شبکههای وابسته به تروریستهای داعش منتشر شد.
در این فیلم، برخی از قربانیان مظلومانه در گودالهایی که خود کندهاند، مینشینند و سپس به دست تروریستهای داعشی اعدام میشوند.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
بیش از 1700 دانشجوی غیرمسلح پایگاه هوایی "اسپایکر" در استان "صلاح الدین" در سال 2014 به دست داعش کشته شدند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های تکفیری داعش در ژوئن سال 2014 میلادی یکی از فجیع ترین جنایت های تاریخ بشریت را در عراق (در پایگاه اسپایکر) رقم زدند.
داعش در همان نخستین روزهای ورود به موصل در خردادماه گذشته، این پایگاه را محاصره کرد و آنگونه که روایت می شود، با خیانت برخی فرماندهان ، پایگاه اسپایکر در استان "صلاح الدین" با یک هزار و 770 دانشجوی جوان و نوجوان غیرمسلح که هنوز آموزش ندیده بودند، سقوط کرد.
از آن زمان، سرنوشت این 1770 جوان عراقی نامعلوم است. برخی می گویند تعدادی از آن قربانیانی که فیلم ها و تصاویرشان را داعش بر روی اینترنت قرار داده، همین بچه های "اسپایکر" هستند و برخی نیز می گویند، این دانشجویان در مکان نامعلومی نگهداری می شوند.
اما آنچه واقعی تر به نظر می آید، کشته شدن تعداد زیادی از این دانشجویان در اعدام های دسته جمعی داعش است؛ این را برخی از افراد محلی می گویند که در آن روزها در منطقه حضور داشتند.
اما اخیرا "ابوعبدالعظیم العجیلی" یکی از تروریست هایی که در جنایت اسپایکر در ژوئن 2014 دست داشت، به همراه عده ای از سرکردگان گروه تروریستی داعش در "القیاره" در شمال "صلاح الدین" به هلاکت رسید.
خبرگزاری عراقی " المسله " گزارش داد "العجيلي" والی داعش در "صلاح الدين" بود و از خطرناک ترین تروریست هایی به شمار می آمد که قبل از به وجود آمدن داعش، وابسته به شاخۀ القاعده به سرکردگی " ابومصعب الزرقاوی" بودند.
منابع امنیتی همچنین گزارش دادند که العجیلی براساس گزارش های اطلاعاتی عراق در حمله جنگنده های ائتلاف بین المللی کشته شد.
منابع یاد شده افزودند که وی از عاملان جنایت "اسپایکر" بود و تصویر وی را در مقابل کاخ هایی در کنار "رود دجله" نشان می دهد که افراد بیگناه را می کشد و آنان را در آب می اندازد.
کشتار و اعدام های جمعی، تصفیه نژادی و مذهبی، آوارگی بیش از یک و نیم میلیون ساکنان شمال عراق و در نهایت ربودن زنان اقلیت ها و ایجاد بازار برده فروشی در مناطق تحت کنترل خود برای این زنان، تنها گوشه ای از ره آورد این گروه تروریستی از تفکر تکفیری شان است.
شاید به هلاکت رسیدن عامل جنایت "اسپایکر" کمی از درد و رنج مردم مظلوم عراق بکاهد ؛ اما جنایت تروریست های داعش هیچگاه از اذهان پاک نخواهد شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب |
|
|
|
دولت ترکیه طی شش سال گذشته از هیچ کوششی برای حمایت از تروریست های تکفیری در سوریه دریغ نکرده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های تکفیری داعش توسط برخی کشورهای منطقه حمایت لجستیکی و پزشکی می شوند و این موضوع تازه ای نیست.
موضوع جدیدی که اخیرا مطرح شده اینکه حتی تروریست های تکفیری داعش به مجروحان ترکیه ای اولویت داده می شوند و این موضوع جای تامل جدی دارد که نمونهای از این اتفاق اخیرا در بیمارستان "مصطفی کمال"ترکیه رخ داده است.
دولت ترکیه به ریاست جمهوری "رجب طیب اردوغان" طی حدود شش سال گذشته از هیچ کوششی برای حمایت از تروریست های تکفیری در سوریه دریغ نکرده و ارائه خدمات درمانی به تکفیریهای داعش تنها بخش کوچکی از حمایت های "آنکارا" از این گروه تروریستی محسوب می شود.
روزنامه "برگون" چاپ ترکیه اعلام کرد عناصر وابسته به گروه تکفیری صهیونیستی داعش برای درمان در بیمارستان های این کشور در اولویت قرار دارند.
این روزنامه ترکیه افزود به رغم انکار دولت ترکیه، تروریست های داعش در بیمارستان های این کشور درمان می شوند و داعشی های زخمی در اولویت درمانی در این بیمارستان ها قرار دارند. به نوشته این روزنامه ، "مازن ابو محمد" یکی از سرکرده های گروه تروریستی داعش سال 2014 در بیمارستان "مصطفی کمال" درمان و تصاویری از وی در این بیمارستان منتشر شد.
روزنامه "برگون" به نقل از یکی از شهروندان ترک اعلام کرد یکی از خویشاوندانش را برای درمان به بیمارستان "مصطفی کمال" برده است ولی مسئولان این بیمارستان از پذیرش وی خودداری کرده اند؛ این در زمانی بوده که در همان زمان سه تروریست زخمی را پذیرش کرده است.
**چرا ترکیه مجروحان داعش را درمان می کند؟ هر چند که ترکیه در 5 سال اخیر هر کمکی لازم بوده به تروریست ها اعطا کرده اما در این برهه شرایط برای حزب "عدالت و توسعه" بسیار خاص است.
اولین دلیلی که باعث می شود ارتش و دستگاه اطلاعات ترکیه از تروریست های داعش حمایت کنند تشکیل منطقه "روجاوا" در شمال سوریه است. تحلیلگران معتقدند در صورتی که نیروهای سوری در شمال از "رود فرات" عبور کنند ؛ ترکیه به شکلی علنی تر به تحولات میدانی سوریه ورود خواهد کرد.
ثانیا داعش در شهر "منبج" حضور دارد که این شهر از حرکت نیروهای سوری به سمت مرز ترکیه جلوگیری خواهد کرد و این موضوع دلیلی مضاعف بر درمان مجروحان داعش در بیمارستان های ترکیه است.
علاوه بر این در جنوب شرق ترکیه درگیری های خونینی در چند ماه اخیر رخ داده و لذا شاید حزب "عدالت و توسعه" از داعش به عنوان یک سپر در جنوب شرق این کشور استفاده کند.
**ادعای عجیب "اردوغان"
"اردوغان" اخیرا در یک گردهمایی مسئولان دولتی مدعی شده بود که ارتش ترکیه بیش از 1500 تروریست داعشی را کشته و به این دلیل کشورش پیشتاز عرصه مبارزه به تروریسم بحساب می آید که البته تصاویر منتشر شده گویای این است که ادعای رئیس جمهور ترکیه صحت ندارد.
"محرم اینجه" نماینده مجلس ترکیه از نمایندگان مخالف دولت ترکیه در پارلمان این کشور عکسی را به رسانه ها نشان داد که به گفته او مربوط به یکی از فرماندهان داعش بوده که در یکی از بیمارستان های استان "هاتای" ترکیه بستری بوده است.
محرم اینجه گفت: این عکس در شانزدهم آوریل 2014 در یکی از بیمارستانهای دولتی "هاتای" گرفته شده است. ما هویت شخص داخل عکس را می دانیم. او یکی از فرماندهان داعش است و تروریستها در بیمارستانهای دولتی ترکیه درمان می شوند.
البته در اردیبهشت سال جاری نیز در تصاویر منتشر شده یک تروریست تکفیری عضو داعش بنام "بیجار فرهاد" متولد 1993 میلادی تبعه کشور افغانستان و 3 تروریست دیگر از اتباع کشورهای عربستان سعودی، چچن و تونس در بیمارستان های ترکیه درمان شده اند.
ادامه مطلب |
|
|
|
مشاور سردار سرلشکر "قاسم سلیمانی" توضیحاتی را درباره عملیات آزادسازی موصل از دست داعش ارائه کرد.
سردار سرتیپ "ایرج مسجدی" مشاور فرمانده سپاه قدس در گفت و گو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اهمیت عملیات آزادسازی "موصل" عنوان داشت: پس از عملیات "فلوجه"، استان "نینوا" برای آزادسازی نیاز به یک طراحی گسترده و همه جانبه دارد.
وی افزود: ارتش عراق، حشدالشعبی، کردها و جمهوری اسلامی ایران (با کمک مستشاری) میتوانند در این زمینه ایفای نقش کنند.
مشاور فرمانده سپاه قدس تأکید کرد: داعش در موصل نیروی زیادی دارد و با آزادسازی موصل به عنوان شهر مهم عراق، پرونده داعش در این کشور بسته میشود. ادامه مطلب |
|
|
|
ارتش سوریه تعدادی از تروریستهای مسلح را در منطقه "حمیدیه"حومه قنیطره به هلاکت رساند.
یک منبع آگاه در نیروهای وطنی سوریه در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تحولات میدانی جنوب سوریه عنوان داشت: تعدادی از افراد مسلح که قصد نفوذ به یکی از نقاط تجمع ارتش سوریه را داشتند کشته شدند.
وی ادامه داد: بمبهای دست ساز ارتش سوریه موجب شد تا تروریستهای مسلح در منطقه "حمیدیه" که در "حومه قنیطره" است کشته شوند. ادامه مطلب |
|
|
|
یک منبع آگاه از حمله بزرگ ارتش و حشدالشعبی عراق به مواضع داعش پس از ماه رمضان خبر داد.
یک منبع آگاه در حشدالشعبی در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره برنامه نیروهای عراقی برای حمله به مواضع داعش عنوان داشت: در ماه مبارک رمضان عملیات خوبی انجام گرفت و "فلوجه" از دست داعش خارج شد.
وی ادامه داد: پس از ماه رمضان ارتش و حشدالشعبی عملیات بزرگی را برای باز پسگیری سایر سرزمینها و به خصوص مناطق غربی از دست داعش انجام می دهند. ادامه مطلب |
|
|
|
سخنگوی وزارت کشور عربستان اعلام کرد که عامل تیراندازی به کلوبی در اورلاندو در سالهای 2011 و 2012 دو بار برای ادای مناسک حج عمره به عربستان سفر کرده بود.
منصور الترکی، سخنگوی وزارت کشور عربستان در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان اظهار داشت: عمر صدیقی متین، مجری عملیات تیراندازی به کلوب همجنس گرایان در شهر اولاندو و ایالت کالیفرنیا که منجر به کشته شدن 50 تن و زخمی شدن 53 تن دیگر شد، دوبار در سالهای 2011 و 2012 به عربستان سفر کرده بود.
الترکی با اشاره به اینکه متین در مارس 2011 به مدت 10 روز و در مارس 2012 نیز مدت هشت روز را در عربستان سپری کرده تاکید کرد، هر دو سفر برای ادای مناسک حج عمره بوده است.
همچنین یک مسئول آمریکایی نزدیک به جریان تحقیقات اظهار داشت: متین همچنین فاصله سالهای 2011 تا 2012 به امارات نیز سفر کرده است اما هیچ مدرکی دال بر ارتباطش با افراد مشکوک در طول این سفر وجود ندارد و باید افزود که این دوره زمانی پیش از تاریخ تاسیس داعش و پیش از تحقیقات اف بی آی از متین بوده است.
تیراندازی در کلوب شبانه شهر اورلاندو که متعلق به همجنس گرایان بود، بدترین حادثه تیراندازی در طول تاریخ آمریکا و بدترین حمله در این کشور پس از حادثه 11 سپتامبر در سال 2001 بود. متین شهروند آمریکایی که اصالتی افغانستانی دارد با 29 سال سن مجری این عملیات بود. وی که به واسطه شغلش یعنی مامور امنیتی ویژه مجوز حمل اسلحه داشت، زمانی که کلوب در محاصره پلیس قرار گرفت در تماس با پلیس وابستگی خود به داعش را اعلام کرد. وی پیش از این از سوی پلیس فدرال به دلیل اینکه مظنون به ارتباط با جریانهای افراطی بود مورد بازجویی قرار گرفته بود. متین که مظنون به همکاری با داعش بود در لیست افراد تحت نظر پلیس آمریکا نیز قرار داشته است.
در جریان تحقیقات پلیس از خانواده متین آنها اظهار داشتند که وی پیش از این مخالفت و نفرت خود را از همجنسگرایان ابراز داشته و صراحتا با پدرش در این مورد گفتوگو کرده بود. ادامه مطلب |
|
|
|
یک منبع آگاه در کتائب امام علی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان: فرار دسته جمعی فرماندهان داعش از فلوجه یک منبع آگاه در گردان های کتائب امام علی گفت: جنگجویان و فرماندهان داعش به صورت دسته جمعی از فلوجه فرار میکنند. فرار دسته جمعی فرماندهان داعش از فلوجه یک منبع اگاه در گردان های کتائب امام علی (ع) در گفت و گو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اخرین تحولات میدانی عملیات پاکسازی فلوجه عنوان داشت: نیروهای حشدالشعبی خودرو بمب گذاری شده در منطقه "صبیحات" را شناسایی کردند. وی ادامه داد: اطلاعات اولیه نشان می دهد نوعی سردرگمی در بین تروریست های داعش در چند روز اخیر و به خصوص پس از شروع عملیات ازاد سازی فلوجه دیده می شود و این موضوع به خصوص در منطقه الکرمه مشاهده شده است. این منبع اگاه در کتائب گردان های امام علی افزود: نشانه هایی از عقب نشینی دسته جمعی فرماندهان و عناصر تروریستی داعش در فلوجه دیده می شود. وی گفت : دراین رابطه فتوای حرام شمردن خروج از جبهه ها نیز برای تروریست های داعش صادر شده است. ادامه مطلب |
|
|
|
شب گذشته خبر کشته شدن البغدادی در فضای رسانه ای مشغول دست به دست شدن بود که در نهایت تکذیب شد.
شب گذشته خبری مسرت بخش در فضای رسانه ای مشغول دست به دست شدن بود که در نهایت تکذیب شد.
ابتدا گفته شد رسانه های اقلیم کردستان طی خبری فوری از کشته شدن ابوبکر بغدادی و سه نفر از نزدیکان وی در استان الانبار عراق خبر دادند.
در حالی که برخی رسانههای کردستان مدعی شدند؛ پنتاگون کشته شدن "ابوبکر البغدادی"، سرکرده گروه تروریستی داعش را اعلام کرده، "پیتر کوک"، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: "شاکر وهیب" و سه شبهنظامی دیگر این گروه تروریستی در جریان یک حمله هوایی در نزدیکی شهر "الرطبه" در استان الانبار کشته شدهاند.
در نهایت نیز وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" اعلام کرد که "ابو وهیب" مسئول نظامی گروه تروریستی تکفیری داعش در استان الانبار، روز جمعه گذشته در یک حمله هوایی از پای درآمد.
پیش از این، منابع عراقی روز جمعه گذشته اعلام کرده بودند که "شاکر وهیب" در یک حمله هوایی در شهر الرطبه واقع در غرب الرمادی کشته شد و یک مسئول بلندپایه نظامی عراق به السومریه نیوز گفت که خودروی حامل شاکر وهیب و تعدادی از همراهان وی در یک حمله هوایی هدف قرار گرفت.
اما چرا شایعه "خبر مرگ" البغدادی با سرعت نور منتشر شد؟
انتشار خبر مرگ "ابوبكر البغدادی" بعد چندين ماه؛ نشان دهنده شدت يافتن سرعت افول تروريست های دست نشانده است و با توجه به وضعیت ناپایدار این گروه انتشار خبر مرگ وی حاکی از بازی روانی دارد.
بعد از البغدادی داعش چه خواهد شد؟
البغدادی کابینهای از مشاوران و همچنین دو معاون ارشد دارد: ابومسلم الترکمانی که بر فعالیتهای داعش در عراق نظارت میکند و ابوعلی الانباری که مسئولیت عملیات در سوریه را بر عهده دارد. هر دو این افراد، در زمان صدام از جمله افسران ارتش عراق بودهاند.
پیتر نیومن، استاد کالج کینگ میگوید: این افراد که پیشتر در ارتش صدام خدمت کردهاند، به شدت خشن هستند، زیرا رژیم صدام بسیار خشن بود. اما علاوه بر این، آنها از انضباط و توانایی نظامی نیز برخوردارند که همین موضوع اکنون در مبارزات داعش بسیار به نفع این گروه است.
تحلیلگران معتقدند در صورت مرگ یا کنار گذاشته شدن بغدادی، الترکمانی بختی قوی برای رهبری داعش دارد. نیومن اظهار میدارد: «وی از تواناییهای زیادی در عرصه سیاسی و نیز نظامی برخوردار بوده و این امر یقیناً از وی یک مدعی بالقوه میسازد.
زیر دست این دو معاون، ۱۲ فرماندار قرار دارند که هم در عراق و هم در سوریه مستقرند و از جمله وظایف این فرمانداران، رهبری شوراهای مالی، نظامی، حقوقی، رسانهای و اطلاعاتی است. نکته جالب درباره سلسله مراتب فرماندهی داعش، مشابهت آن با ساختار دولتی برخی کشورهای غربی است (البته با این استثنا که دموکراسی در کار نیست و وظیفه شورا، این است که تعیین کند چه کسی باید گردن زده شود!)
فرد دیگری که ممکن است رهبری داعش را بر عهده بگیرد، محمد العدنانی، سخنگوی ارشد این گروه است. در ماه سپتامبر، العدنانی از هواداران داعش در نقاط مختلف جهان خواست تا حملات "گرگ تنها" ترتیب دهند (حملات انفرادی علیه اهداف مورد نظر در کشورهای مختلف).
تحلیلگران میگویند، برخی از معاونین البغدادی و همچنین سخنگوی ارشد داعش، زمانی در "کمپ بوکا"، اردوگاهی که تحت نظارت آمریکاییها بود، در زندان بودهاند. خود البغدادی نیز چهار سال در اردوگاه مذکور زندانی بوده است. اسکوایرز میگوید: او توانست افرادی قابل اعتماد را پیدا کند که ایدئولوژی یکسانی با وی داشته و به همان اندازه خود وی نسبت به غرب خصومت داشته باشند.
شاکر وهیب کیست؟
وهیب که در سال ۱۹۸۶ متولد شد و زمانی دانشجوی علوم کامپیوتر بود از سوی رسانه های ناظر به عنوان یکی از چهره های در حال ظهور داعش توصیف می شد.
او یک بار توسط نیروهای آمریکایی در عراق دستگیر و به اعدام محکوم شد اما در سال ۲۰۱۲ از زندان گریخت. او سال بعد به خاطر کشتن گروهی از رانندگان کامیون های سوری هنگام سفر در عراق بدنام شد.
ائتلاف تحت رهبری آمریکا از سال ۲۰۱۴، زمانی که داعش بخش های وسیعی از عراق را اشغال کرد، مشغول عملیات هوایی علیه این گروه بوده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
قرار است 250 نیروی عملیات ویژه آمریکا برای مبارزه با داعش به سوریه فرستاده شود تا شمار کل نیروهای ویژه آمریکایی در آنجا به سیصد نفر برسد.
عادت کرده ایم هرگاه نام آمریکا و عربستان را تحت هر شرایط و عنوانی در کنار هم دیدی سریعا آلارم مغزمان به صدا در بیاید و منتظر یک توطئه و "تصمیم بد" برای دنیای امروز باشیم. باراک اوبا به عنوان نخستین رییس جمهوری آمریکا در نشست سران 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس که در شهر ریاض برگزار شد، شرکت کرد و در پایان این نشست راه راهرو های کاخ سعودی را در پیش گرفت تا موضوع مهمتری را در میان بگذارد.
هرچند سفر اوباما به عربستان و دیدار وی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس بخشی از تلاش های وی برای بهبود روابط آمریکا با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بود اما استقبال سرد حاکمان سعودی از اوباما به خوبی نشان داد که ملک سلمان و تیم سیاست خارجی وی تا چه اندازه از سیاست های خاورمیانه ای آمریکا ناراضی است.
ادامه مطلب |
|
|
|
برخی اقدامات سازمان ملل در برابر داعش قابل تامل است.
ارتش و نیروهای مردمی در عراق و سوریه پیش رویهای بسیار خوبی را در برابر تروریستهای تکفیری داعش داشتند و این موضوع خشم فرماندهان میدانی گروه تروریستی مذکور را برانگیخته است.
در دو ماه اخیر مناطق بسیاری در سوریه و عراق از چنگ تروریستهای داعش خارج شده که نمونه آن منطقهای به وسعت 5 هزار و 200 کیلومتر مربع در استان "صلاحالدین"، "هیت" در استان "الانبار" و پاکسازی اطراف "مخمور" در استان "نینوا" در عراق و آزادسازی شهر "تدمر" و "قریتین" در سوریه است.
**حملات شیمیایی داعش در یکسال اخیر
تروریستهای تکفیری داعش که نمیتوانند در آوردگاههای میدانی در مقابل نیروهای سوری و عراقی بایستند، روی به حملات شیمیایی آوردند و حملات اخیر به شمال عراق و سوریه نمونه ای از آن است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اخیرا اعلام کرد گروه تروریستی داعش حملهای مرگبار با استفاده از گاز شیمیایی علیه نیروهای سوری در یک پایگاه هوایی در شرق این کشور انجام داده است. این جدیدترین گزارش درمورد استفاده تروریست های داعش از تسلیحات شیمیایی در سوریه است. سانا به طور دقیق اشاره نکرد چه تعداد سرباز سوری در این حمله به پایگاه هوایی تحت کنترل نیروهای دولتی نزدیک شهر "دیرالزور" در شرق سوریه جان باختند.
تروریست های تكفیری پیش از این نیز بارها تلاش كرده اند به فرودگاه نظامی "دیرالزور" حمله كنند ولی ارتش سوریه هر بار حملات آنها را ناكام گذاشته است. همچنین براثر حمله شیمیایی عناصر داعش به شهر "تعز" عراق در جنوب "کرکوک" که 9 مارس انجام شد سه کودک کشته و حدود هزار و 500 نفر نیز زخمی شدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
خلاصه مهمترین اخبار داعش را در گزارش زیر بخوانید.
هر روز شاهد جنایات وحشیانه جدیدی از گروه تروریستی داعش در کشورهای عراق، سوریه و... هستیم که خواندن اخبار و تصاویر جنایات این گروه تکفیری دل هر انسانی را میآزارد، این گزارش مروری بر اخبار داعش در ساعات گذشته است.
نیروهای عراقی پس از عقب راندن تروریست ها از شهر هیت، وارد مرکز این شهر شدند.
ادامه مطلب |
|
|
|
15 کشور اصلی در جهان تامین کننده جنگجویان داعش هستند.
ترویستهای تکفیری داعش در 5 سال اخیر جنایات گوناگونی را در عراق و سوریه مرتکب شد که این جنایات نشان دهنده گستردگی نیروی انسانی در این گروه تروریستی است.
برآوردهای منابع رسانهای و امنیتی نشان میدهد داعش بیش از 30 هزار نیروی نظامی برای نبرد در اختیار دارد که بخش عمده آنها به کشورهای حاشیه خلیج فارس (عربستان، امارات عربی متحده ، کویت و ... ) تعلق دارند.
** " 15 کشور" عمدهترین نقش را در تامین نیروی انسانی داعش دارند
به طور کلی 15 کشور عمدهترین نقش را در تامین نیروی انسانی داعش دارند که این 15 کشور عبارتند از: اردن، تونس، عربستان سعودی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، ، بلژیک، تاجیکستان، کویت و فرانسه ، ترکمنستان ، سوئد، دانمارک، فلسطین، ازبکستان و آلبانی.
اگر بخواهیم بر اساس قاره تحلیلی بر آمار مذکور داشته باشیم در قاره آسیا، اردن با 315 نفر ، عربستان با 107 نفر، ترکمنستان با 72 نفر، ازبکستان با 33 نفر، فلسطین با 28 نفر در هر یک میلیون نفر جنگجو در اختیار داعش قرار می دهند و رتبه های برتر را در قاره آسیا در اختیار دارند.
با یک بررسی ساده میتوان دریافت که از آغاز جنگ سوریه که گروه افراطی داعش خود را تجهیز و قدرتمند کردند ، دو کشور اردن و عربستان برای تجهیز این گروه تروریستی اقدام کرده و زندانیان کشور خود را برای عضویت در گروههای تروریستی موجود در سوریه (و به خصوص در داعش) آزاد کردند و نتیجه آن ویرانی بخشهای بزرگی از سوریه و عراق بود.
رژیم سعودی یکی از حامیان بزرگ داعش به حساب میآید که البته بر اساس آمار 107 نفر از هر 1 میلیون نفر از مردم این کشور عضو گروههای تروریستی هستند. اردن همسایه جنوبی سوریه دیگر کشور حامی داعش بوده که البته قرابتی هم با عراق دارد و در راستای بیثبات کردن سوریه و عراق و در وهله سوم یمن گام برمیدارد.
سردار "محمدرضا نقدی" فرمانده بسیج مستضعفین در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ترویسم تکفیری سعودی ها اظهار داشت: دولت عربستان بازوی اصلی و اجرایی دولتهای حامی تروریست است.
وی ادامه داد: عربستان و دولتش خود از بنیانگذاران داعش و از حامیان اصلی این تروریستها هستند؛ رژیم سعودی مهد و پرورشگاه تروریستها جانی در سطح بینالملل است و تمامی جنایتها و آدمکشیهایی که در منطقه در کشورهایی مانند سوریه و عراق و حتی فراتر از منطقه و در تمام دنیا صورت میگیرد توسط تروریستهایی بوده که توسط رژیم عربستان آموزش دیدهاند و سعودی ها با پرورش آنها در تمام جنایات آنها دست دارد و ریشه تمام این جنایتها از عربستان آب میخورد که باید با آن مقابله کرد.
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
"دعاء سویدان" در مطلبی در روزنامه الاخبار لبنان نوشت:
به نظر می رسد سناریوی حمایت شیوخ وهابیت و اصرار بر انکار منبعی که انتحاری های گروه تروریستی "داعش" از آن تغذیه می شوند، ادامه دار باشد.
- See more at: http://fa.alalam.ir/news/1784428#sthash.WR7mpd9t.dpuf
**دشمنی سیستماتیک اردن و عربستان با سوریه
اردن یکی از ترانزیتهای سلاح و نیروهای انسانی برای تروریستها در سوریه به حساب میآید؛ البته در ردهبندی آسیایی اردن و عربستان بزرگترین ترانزیت نیروی انسانی را به عراق و سوریه دارند که آن هم به دلیل دشمنی سیستماتیک پادشاه اردن و رژیم سعودی با دولت عراق و سوریه است.
اما طبق آمار رادیو اروپا بوسنی و هرزگوین با 92، کوزوو با 83، آلبانی با 46 و بلژیک با 40 نفر در هر یک میلیون نفر ، بیشترین تعداد نیروی انسانی را به داعش میدهند که البته در این ردهبندی سوئد، دانمارک و فرانسه هم در رتبههای بعدی قرار دارند.
اگر نگاهی به انفجارهای ماههای اخیر در "بروکسل" و "پاریس" بینداریم میبینیم که شاید به دلیل رشد قارچ گونه افراط گرایی در کشورهای اروپایی و آن هم به دلیل حمایت غرب از تروریستها در سوریه پدیده "داعشیسم " در جوامع اروپایی رو به گسترش است که این موضوع سیگنال خطرناک تروریسم را در کشورهای عضو یورو ارسال میکند.
تروریست های تکفیری داعش با حمایت آمریکا و همپیمانانش قدرت گرفتند و اکنون در قاره سبز به دنبال گرفتن قربانیان بیشتری می باشند که مسبب اصلی این اتفاقات دولت هایی هستند که در اتحادیه اروپا در همصدایی با امپریالیسم ، به کمک داعش شتافتند و اتفاقات چند ماه اخیر اروپا بازخورد پشتیبانی مقامات غربی از تروریست ها در سوریه و عراق است.
** 400 نیروی داعش در کمین مردم قاره سبز
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: یک نیروی متخصص متشکل از دست کم ۴۰۰ عضو خارجی داعش برای انجام عملیات انفجاری در اروپا آموزش دیده اند و در انتظار زمان مناسب برای عملیات انفجاری و تروریستی آنهم در مکان هایی هستند که بیشترین تلفات را برجای بگذارد.
آسوشیتدپرس با اشاره به نقش کلیدی "صلاح عبدالسلام"، یکی از سازمان دهندگان انفجارهای "پاریس"، اعلام کرد او پس از حملات پاریس و چند ماه فرار دوباره به محلۀ مولنبک بازگشت تا حملات دیگری را در بلژِیک سازماندهی کند.
البته اعتقاد کلی کارشناسان و صاحبنظران بر این است که تروریستهای تکفیری عمدتا از منطقه قفقاز روانه سوریه میشوند و این در حالی بوده که آمارها نشان میدهد عربستان و اردن بزرگترین صادرکننده تروریسم در جهان هستند و همچنین از کشور تکامل یافتهای مثل بلژیک هم تروریستها به داعش میپیوندند و این موضوع نیازمند ریشهیابی عمیق است.
اینکه چرا بیشترین تروریست از عربستان و اردن به سمت داعش تمایل دارد، شاید به دلیل گرایش رژیم سعودی و نظام اردن به افراط در منطقه باشد؛ اما تمایل دهها نفر از بلژیک برای ملحق شدن به داعش جای سوال دارد که باید بررسی شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
بررسیها نشان میدهند اعضای گروه داعش از میان تمامی مدلهای گوشی موجود علاقه خاصی به یک مدل گوشی موبایل دارند.
براساس گزارش تايم، نتايج پژوهشي درباره استفاده از تجهيزات روزمره در ساخت بمب توسط داعش، و براساس گوشيهاي موبايل به دست آمده از اعضاي گروه تروريستي داعش نشان ميدهد اعضاي اين گروه به صورت دائم و بيشتر از هر گوشي ديگري، از گوشي نوكيا 105 در ساخت بمبهاي كنترل از راه دور استفاده ميكنند.
باوجود اينكه نمونههاي ديگري از گوشيهاي ارزانقيمت و بادوام در بازار وجود دارند،اما اين گوشي خاص كه به نام موبايل مايكروسافت 105 نيز شناخته ميشود، از محبوبيت ويژهاي برخوردار است.
براساس گزارش پژوهشهاي تسليحات و درگيري، CAR، محبوبترين گوشي داعشيها نه دوربين دارد و نه اپليكيشن،و قيمت آن نيز تنها 30 دلار است. به گفته جان لف مدير عمليات در CAR، فراواني و راحتي اين گوشي باعث محبوبيت آن شدهاست. اين احتمال وجود دارد كه داعش راهي براي دسترسي به مقادير زيادي از اين گوشي يافته باشد.
ادامه مطلب |
|
|
|
"عملیات امام هادی (ع )" از روز سه شنبه هفته گذشته آغاز شد و در روز پنج شنبه پایان یافت و همه اهداف آن براساس نظر کارشناسان عراقی محقق شده است.
**"حشد الشعبی" در "صلاح الدین" به دنبال چه بود؟
ارتش و نیروهای "حشد الشعبی" به همراه قوای مقابله با تروریسم عراق عملیات بزرگی را آغاز کرده بودند که هدف آن آزاد سازی هزاران کیلومتر مربع از "استان صلاح الدین" ، ایمن کردن شهر "سامرا" از لوث حملات خمپاره ای داعش و باز کردن مسیر در جهت حمله به "موصل".
با توجه به اینکه عملیات در سه روز انجام شد ، داعش در "سامرا" شکست سختی را قبول کرد و "جزیره سامرا" پاکسازی گردید و 5200 کیلومتر مربع از استان "صلاح الدین" آزاد شد و پیشروی برای پاکسازی شهر "حدیثه" صورت گرفت. ادامه مطلب |
|
|
|
"عملیات امام هادی (ع )" از روز سه شنبه هفته گذشته آغاز شد و در روز پنج شنبه پایان یافت و همه اهداف آن براساس نظر کارشناسان عراقی محقق شده است.
یک منبع آگاه در کتائب امام علی (ع) عکس هایی را برای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از عملیات بزرگ امام هادی (ع) ارسال کرده که نشان دهنده حضور ابوعزرائیل در جبهه های نبرد تا گسیل خودروهای حشد الشعبی در مناطق عملیاتی است.
ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
خلاصه مهمترین اخبار داعش را در گزارش زیر بخوانید.
هر روز شاهد جنایات وحشیانه جدیدی از گروه تروریستی داعش در کشورهای عراق، سوریه و... هستیم که خواندن اخبار و تصاویر جنایات این گروه تکفیری دل هر انسانی را میآزارد، این گزارش مروری بر اخبار داعش در ساعات گذشته است.
دهها داعشی به خاطر فرار کردن از جنگ با نیروهای عراقی از سوی سرکردگانشان اعدام شدند.
ارتش عراق پس از درگیری با عناصر داعش در غرب بغداد، حمله آنها را ناکام گذاشت.
جنگندههای ائتلاف آمریکا در عراق کاروان خودروهای تروریستهای داعش را در جنوب موصل هدف قرار داده و 12 نفر از عناصر داعش را کشتند.
اعضای گروه تروریستی داعش در دیرالزور خانههای مردم را تصرف می کنند و جوانان را به خدمت در مناطق تصرف شده سوریه مجبور می کند.
بر اثر وقوع دو انفجار تروریستی در منطقه صدر واقع در شرق بغداد تاکنون 70 تن کشته و بیش از 100 نفر دیگر زخمی شدند.
سرکرده گروه تروریستی داعش فتوای جدیدی در خصوص زنان و دختران فلوجه عراق صادر کرد.
زن سعودی منتخب ابوبکر بغدادی، رهبر گردان زنان داعشی در سوریه
ابوبکر بغدادی یک زن سعودی را برای رهبری گروه زنان داعشی در حسکه سوریه انتخاب کرد. ادامه مطلب |
|
|
|
خلاصه مهمترین اخبار داعش را در گزارش زیر بخوانید.
وزارت دفاع لیبی اعلام کرد شهر صبراته از اشغال داعش آزاد شد.
مارک تونر از آغاز آتش بس سوریه در نیمه شب دمشق خبر داد.
حاج "علی احمد فیاض،" ملقب به حاج "علا البوسنه" در درگیری با داعش در جنوب "حلب" به شهادت رسید.
جنگنده های فرانسه انبار مهمات داعش را در رقه منهدم کردند.
داعش از تسلیحات شیمیایی برای نابودی کردهای عراق استفاده کرد.
انتهای پیام/ ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
موشکهای ضد تانک هدایتشونده اصلیترین سلاح پیاده نظام ارتشها برای مقابله با تانکها و ادوات زرهی هستند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موشکهای ضد تانک هدایتشونده اصلیترین سلاح پیاده نظام ارتشها برای مقابله با تانکها و ادوات زرهی است. این سلاحها؛ کوچک، سبک، ساده ولی بسیار کارآمد هستند.
از دهه 70 میلادی دهها نمونه این موشکها با سیستم هدایتهای مختلف برای ارتشها بزرگ دنیا ساخته شده و بعضی از آنها در بازار صادراتی بسیار پرطرفدار بودهاند. اکثر این موشکها دارای هدایت سیمی بوده و در راستای دید پرواز می کنند، اگرچه از دهه 70 میلادی بعضی از این موشکها با توانایی پرواز بالاتر از خط دید تولید شده اند. (پرواز در بالای خط دید یعنی پرواز موشک بعد از خروج از لانچر در 5/1 تا 2 متر بالاتر از سطح هدف و حمله به آن از فراز هدف).
.
ادامه مطلب |
|
|
|
آسوشیتدپرس او را ستاره داعش مینامد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جنگ در عراق و سوریه ابعاد جدیدی پیدا کرده است و هماکنون داعش در هر دو جبهه در موضع ضعف قرار گرفته است. به نظر میرسد که دیگر کاری از دست فرماندهان کاربلد داع بر نمیآید، فرماندهانی همچون ابوعمر چچنی؛ ابومحمد الامریکی و ابومسلم الترکمانی که به هلاکت رسید.
سوپر استار داعش
از میان فرماندهان میدانی داعش، ابوعمر الشیشانی به زعم خود جماعت داعش از همه کاربلدتر است. تکفیریها او را ستاره داعش مینامند. ابوعمر چچنی از پدری گرجی و مسیحی ارتدوکس و مادری چچنتبار و مسلمان به دنیا آمد و کودکی خود را در منطقه سرسبز و کوهستانی «پانکیسی گرج» گذراند و به گفته پدرش در نوجوانی به چوپانی مشغول بود. گفتنی است که منطقه پانکیسی گرج در مرز جمهوری چچن، در اواسط دهه 1990 و حوالی جنگ دوم چچن با روسیه، مسیر اصلی عبور تروریستهای چچنی به سمت روسیه بود (هم اکنون هم این منطقه مرکز صدور مواد مخدر، اسلحه و تروریست تکفیری از چچن به سرتاسر دنیاست). آشنایی باتیراشویلی نوجوان با تفکر وهابی و افراطگرایی اسلامی از همین جا کلید خورد.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش سرویس کشکول جام نیـوز، تروریست های داعش یک دختر فعال ضد این گروه تروریستی را در شهر الرقه اعدام کرد.
این دختر که با نام مستعار "نیسان ابراهیم” مشغول فعالیت در فیس بوک بوده توسط تروریست های داعشی به اتهام همکاری و جاسوسی برای گروه های تروریستی مخالف داعش اعدام شد. نام حقیقی این دختر رقیه حسن محمود، متولد ۱۹۸۵ میلادی بوده که در رشته فلسفه تحصیل کرده است. رقیه با استفاده از فیس بوک و جامعه های مجازی اتفاقات و اقدامات تروریست های داعشی در الرقه را در اینترنت منتشر می کرد که همین مساله باعث مرگش شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
امروزه قدرت و تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی به شکل چشم گیری در حال افزایش است؛ تا جایی که تعداد کاربران آن در سراسر دنیا به میلیاردها نفر می رسد. این امر سبب ارتباط گسترده مردم و به تبع آن گردش هرچه بیشتر اطلاعات شده است.
هفته نامه چلچراغ - کامیاب جعفرنژاد: امروزه قدرت و تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی به شکل چشم گیری در حال افزایش است؛ تا جایی که تعداد کاربران آن در سراسر دنیا به میلیاردها نفر می رسد. این امر سبب ارتباط گسترده مردم و به تبع آن گردش هرچه بیشتر اطلاعات شده است. جنبش های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... از این شبکه ها به منظور هماهنگی و تسهیل در برقراری ارتباط استفاده می کنند.
به واقع این شبکه ها ابزاری مهم و تاثیرگذار برای پیشبرد صلح و آزادی بوده اند. در این جا فارغ از جنبه های مثبت و مفیدی که این شبکه ها را محلی امن برای برقراری ارتباط بین افراد در اقصی نقاط دنیا می کند قصد داریم به مواردی چند از سوء استعمال این شبکه ها توسط گروه تروریستی داعش بپردازیم.
گروه تروریستی داعش که این روزها همه جهان را به مکانی ناامن تبدیل کرده، به منظور عضوگیری و گسترش نفوذ خود در میان نوجوانان و جوانان در چند سال اخیر دست به اقدامات وسیعی در دنیای مجازی زده است.
در بهشت می بینیمت مادر
مدتی پیش چهار برادر استرالیایی به منظور پیوستن به گروه تروریستی داعش از مرز ترکیه عبور کردند. آن ها که با هدف سفر به تایلند خانواده خود را ترک کرده بودند، بعد از پیوستن به داعش در پیامی اینترنتی به مادر خود گفته اند: «مقصدمان را به شام تغییر دادیم، در بهشت می بینیمت مادر».
این چهار برادر به همراه 70 تن دیگر کشور استرالیا را برای پیوستن به داعش ترک کرده اند تا در عراق و سوریه تحت فرامین شیطانی این گروه تروریستی قرار بگیرند. این برادران نمونه کلاسیک استراتژی جذب نیرو توسط داعش هستند. کمپین تبلیغاتی گروه تروریستی داعش که در زمره استراتژی های مدرن تر این گروه به حساب می آید، طیف وسیعی از شبکه ها و برنامه های اینترنتی را شامل می شود و برای اولین بار در طول تاریخ، اقدامات و فعالیت های گسترده ای را برای فریب و جذب افراد آسیب پذیر جوامع در فضای مجازی به راه انداخته است.
نزدیک به یک دهه پیش، گروه تروریستی القاعده، پس از وقایع 11 سپتامبر، برای حفظ چرخه ارعاب و نمایش قدرت در دنیا، اقدام به تهیه فیلم هایی از اوسامه بن لادن، رهبر این گروه می کرد که در قیاس با تولیدات هالیوودی و پیشرفته داعش که با تکنولوژی دیجیتالی و استفاده از دوربین های دی.اس.ال.آر و دراون صورت می گیرد به فیلم های غیرحرفه ای شباهت داشتند.
این ویدیوها از لحاظ کیفی بسیار نازل بود و عموما بدون تدوین، به تک گویی های رهبر این گروه می پرداخت رهبری که در کنار خود اسلحه ای قرار می داد. می توان یک دو جنی از این ویدیوها را که از طریق آن سازمان های تروریستی به بیان نظراتشان می پردازند نام برد، اما نکته ای که در خور توجه است، تفاوت و شکاف بزرگ در نحوه تبلیغات این گروه ها است و فعالیت های گسترده و بی سابقه گروه تروریستی داعش در شبکه های اجتماعی که توجه بسیاری را به خود معطوف کرده است.
به شکلی مختصر می توان نحوه عملکرد آن ها را در اینترنت در سه سطح نشان داد:
سطح اول: ایجاد حساب کاربری
در ابتدا، آن ها با ایجاد حساب های کاربری در توئیتر و فیس بوک و صفحاتی مانند اسک اف.ام، پینترست، یوتیوب، کیک و واتس آپ، تومبلر و دیگر صفحات اجتماعی و به منظور دستیابی به مخاطبان شروع به برقراری ارتباط کرده و در ادامه با پیام هایی که عمدتا حاوی مطالبی مهییج برای نسل جوان است شروع به شست و شوی مغزی و فریب این افراد می کنند.
برای مثال می توان به استفاده آن ها از جنبه های فرهنگی غرب و وجوهی از این فرهنگ که امکان ایجاد احساس نزدیکی فرهنگی و در ادامه نزدیکی به افراد را در آن منطقه از دنیا فراهم می آورد، اشاره کرد و همچنین استفاده آن ها از زبان های بومی همان مناطق، که مسلما از طریق اعضای این گروه در همان منطقه صورت می گیرد. استفاده آن ها از تصاویر و قطعاتی از فیلم های هالیوودی و ابراز علاقه به سلبریتی های کشورهای غربی، و در مواردی حتی ابراز علاقه به فیلم های والت دیزنی!
سطح دوم: به کارگیری تم مرد جنگجو
در سطح بعدی آن ها با استفاده از تم مرد جنگی برای برانگیختن حس مبارزه جویی و انگاره های سنتی مردانگی از طرفی و تکریم و تجلیل جنگ پا به میدان می نهند. با استفاده از این تم آن ها جنگ و ستیز را مشروع جلوه داده و حتی در مواردی به فروش تیشرت ها و تولیدات دیگر خود به طور آن لاین می پردازند!
سطح سوم: خیر علیه شر
مرحله پایانی ترسمی داعش به عنوان نیرویی خیر است که قصد ریشه کردن شرارت ها را دارد! در این سطح می توان برای نمونه به اظهارات یکی از سرکردگان انگلیسی داعش به نام ابوبرالهندی اشاره کرد که در ویدیویی به نام «زندگی ای بدون جهاد وجود ندارد» بیان شده که توسط شبکه الحیات پخش شده است (بله داعش شبکه ها و رسانه های خود را دارد!). او در این ویدیو می گوید: «زندگی در غرب! من می دونم که تو احساسی داری؛ تو در قلبت افسرده ای» و ادامه می دهد: «درمان افسردگی جهان است!»
توییتر در تسخیر ولایت شام
براساس گزارش موسسه بروکنیگ حدود 90000 توئیت در روز از طرف هواداران این گروه به اشتراک گذاشته می شود. مطابق با این گزارش، تا پایان سال 2014، حداقل 46000 حساب کاربری در توییتر مرتبط با این گروه تروریستی است. از هشتگ های معروف این گروه می توان به alleyesinISIS و calamituwillbefallus اشاره کرد.
«شیران دولت اسلامی»، «بازهای دولت اسلامی»، «یاران دولت اسلامی» و «ولایت شام» از جمله اسامی صفحات این گروه در توییتر است، اما «موسسه الاعتصام» نام حساب اصلی «داعش» در توییتر است که شعار «اعتصموا» به معنای «به ما بپیوندید» را برای خود برگزیده است.
گروه تروریستی داعش نحوه خاصی از همراهی و شناسایی افرادی که کاربر اینترنت هستند را پی می گیرد. آن ها با وارونه جلوه دادن شرایط مناطق تحت تصرف خود در عراق و سوریه، پیشنهادهایی از قبیل ارائه خانه با برق آزاد و بدون کرایه در این مناطق را به عنوان هدیه به افراد داده و در روند ارتباط گیری خود با کاربران از عکس هایی معمول از خود در حال غذاخوردن، بازی با حیوانات و عروسک دادن به کودکان و... برای ایجاد اعتماد در دل افراد استفاده می کنند تا بتوانند با ترکیب زندگی معمول و طبیعی و تجلیل از جنگ و خشونت به اهداف خود دست یابند.
موسسه بروکینگ گزارشی مفصل از اقدامات داعش در شبکه های مجازی تهیه کرده است. طبق این گزارش، از دسامبر سال 2014، حداقل 46000 حساب کاربری توئیتر توسط حامیان این گروه تروریستی ایجاد شده است. نکته قابل توجه این است که تعداد کمی از این حساب های کاربری اقدام به ارسال پیام های توییتری با نمایش دادن محل جغرافیایی خود کرده اند و دیگر حساب ها نیز محل خود را در پروفایلشان ثبت کرده اند، اگرچه در مورد دوم، آدرس ها کمتر قابل اعتماد بوده است. این گزارش هم چنین یافته هایی را در خصوص زبان استفاده شده در این پیام ها ارائه می دهد. مطابق با داده های این گزارش، بیشتر کاربران این حساب ها از زبان های انگلیسی و عربی استفاده کرده اند.
یکی از مشهورترین اپلیکیشن های توییتری گروه تروریستی داعش، موسوم به فجرالبشائر است. تروریست ها با ساختن حسابی در این اپلیکیشن، این امکان را می یابند تا پیام های خود را بدون ردیابی نرم افزار اسپم انتشار دهند.
این گروه تا به حال به خوبی نشان داده است که در استفاده از شبکه های اجتماعی به منظور گسترش تبلیغات خود و جذب نیروهای چیره دست و موفق بوده است. ما هر روزه تیترهای مختلفی را در رسانه ها در ارتباط با پیوستن افراد کم سن و سال به این گروه تروریستی می بینیم.
دولت ها تدابیر مختلفی را برای مبارزه با نفوذ و گسترش ایدئولوژیک این گروه در شبکه های اجتماعی اتخاذ کرده اند، اما هم چنان نیازمند شیوه ها و راه هایی برای تقویت صدای صلح طلبی و مدارا و همزیستی مسالمت آمیز در شبکه های اجتماعی هستیم.
شاید یکی از بهترین اقدامات عملی در مبارزه با فعالیت های این گروه تروریستی توسط هکرهای ناشناس گروه آنانیموس باشد که پس از حوادث پاریس به صدها حساب و لینک این گروه در فیس بوک و توییتر حمله کرده اند.
بسیاری از این صفحات پس از برملا شدن ارتباطشان توسط هکرهای ناشناس به حالت تعلیق در آمده اند، اما گزارش هایی هم مبنی بر راه اندازی و بازگشایی حساب های جدید توسط این گروه تروریستی و هوادارانشان به گوش می رسد. البته شبکه های اجتماعی هم چندان بی کار ننشسته اند. به عنوان مثال، تلگرام در تاریخ 27 آبان ماه برابر با 18 نوامبر پستی را در توییتر خود با این مضمون منتشر کرد: «طی روزهای اخیر 78 کانال مربوط به داعش به 12 زبان مسدود شدند.»
کودکان ما را رها کنید
واقعیت این است که یافتن حامیان این گروه تروریستی در شبکه های مجازی چندان هم سخت ودشوار نیست. در برنامه هایی مانند اسکرابد و تومبلر، کتابچه هایی وجود دارد که اطلاعات دقیقی را از نحوه سفر به تریکه و از آن طریق به سوریه ارائه می دهد، راه هایی که این افراد می توانند بدون مواجه شدن با ماموران دولتی خود را به مقصدهای از پی شتعیین شده برسانند. اکسا محمود، نوجوانی سوئدی است که خانواده اش را برای پیوستن به این گروه ترک کرده است.
او دارای نرم افزار تومبلر بود. تومبلر نرم افزاری است که به انعطاف در برابر محتوای حساس شهرت دارد. محمود مدت ها در صفحه اش به بیان نظرات افراطی خود می پرداخت. مثلا به دختران دیگر می گفت: چرا به این گروه نمی پیوندید و زندگی بی هدف و ناراحت کننده خود را رها نمی کنید. او در نهایت موفق به فریب سه خواهر شد.
مادر این سه خواهر که زرین خان نام داد چند ماه است که در رسانه های مختلف خطاب به ابوبکر البغدادی می گوید: «کودکان ما را رها کنید» اما کسی نیست که صدای این مادر بخت برگشته را بشنود. اعضا داعش با قوت به فعالیت های خود در شبکه های اجتماعی ادامه می دهند و هر روز مادران بیشتری را داغدار می کنند.
ادامه مطلب |
|
|
|
یگاه خبری اخبارالساعه امارات امروز (یکشنبه) نوشت: تروریست های عربستانی در میان گروهک داعش رتبه دوم را از نظر تعداد به خود اختصاص داده اند.
خبرگزاری ایرنا: پایگاه خبری اخبارالساعه امارات امروز (یکشنبه) نوشت: تروریست های عربستانی در میان گروهک داعش رتبه دوم را از نظر تعداد به خود اختصاص داده اند.
براساس این گزارش، تونسی ها رتبه اول و یمنی ها رتبه دهم را در این گروهک تروریستی دارند.
این پایگاه خبری به نقل از نشریه مطالعات راهبردی آمریکایی 'سوفان گروپ' نوشت: گروهک تروریستی داعش صدها نیروی خود را از کشورهای عربی جذب کرده و تعداد نیروهای این گروه از سال 2014 به بعد تقریبا به دو برابر افزایش یافته است.
این گزارش تعداد کل نیروهای تروریستی داعش را که در سوریه و عراق می جنگند ، بین 27 تا 31 هزار نفر اعلام کرد که از 86 کشور جهان گرد هم آمده اند.
براساس این گزارش، از تونس شش هزار نفر، عربستان دو هزار و 500 نفر، اردن بیش از دو هزار نفر، مغرب یک هزار و200 نفر، لبنان حدود 900 نفر، لیبی حدود 600 نفر، مصر حدود 400 نفر، الجزایر 200 نفر، سرزمین های اشغالی 120 نفر، یمن 110 نفر، کویت 70 نفر، بحرین 12 نفر و ازامارات 15 نفر در این گروه حضور دارند.
این نشریه آمریکایی افزود: از کشورهای اروپایی حدود پنج هزار نفر شامل یک هزار و 600 فرانسوی و چهار هزار و700 نفر از جمهوری های شوروی سابق در گروه داعش فعالیت دارند.
این نشریه هشدار داد که حدود 20 تا 30 درصد از تروریست های داعشی به کشورهای اصلی خود بازگشته اند و همین امر خطر تکرار حملات تروریستی همانند حملات پاریس را افزایش می دهد.
این آمار در حالی اعلام می شود که محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان هفته گذشته در یک نشست خبری در ریاض از تشکیل «ائتلافی برای مبارزه با تروریسم»، خبر داد.
به ادعای محمد بن سلمان، قرار است جمعا 34 کشور در این ائتلاف نظامی مشارکت داشته باشند و 10 کشور خارج از ائتلاف نیز از آن حمایت می کنند. بسیاری از کشورهای اسلامی مهم مانند ایران، عمان، عراق، سوریه و الجزایر به دلیل اینکه این اقدام عربستان را نمایشی و غیر جدی می دانند و برعکس اعتقاد دارند عربستان از تروریست ها حمایت می کند ،وارد این ائتلاف نشده اند.
بسیاری از کارشناسان ، تفکر وهابیت که نظام حاکم بر عربستان به شدت در پی ترویج آن است را خاستگاه فکری داعش می دانند .
نتایج نظرسنجی های انجام شده در عربستان نشان می دهد که حدود 90درصد جوانان این کشور به دلیل سیستم آموزشی حاکم بر آن ، تفکرات داعشی دارند و با آن ابراز همراهی می کنند. ادامه مطلب |
|
|
|
علی ابراهیم دبعون، فرمانده عملیات الجزیره نیز از سرنگونی دو پهپاد جاسوسی داعش در مناطق «حدیثه» و «بروانه» در غرب الانبار خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: علی ابراهیم دبعون، فرمانده عملیات الجزیره نیز از سرنگونی دو پهپاد جاسوسی داعش در مناطق «حدیثه» و «بروانه» در غرب الانبار خبر داد.
همزمان با کنترل نیروهای عراقی بر بیش از 80 درصد منطقه «التأمیم» در جنوب رمادی، فرمانده "عملیات الجزیره" عراق از سرنگونی دو پهپاد جاسوسی داعش در غرب الانبار خبر داد.
فرمانده نیروهای مبارزه با تروریسم عراق اعلام کرد که این نیروها کنترل 80 درصد منطقه «التامیم» در جنوب رمادی را در دست گرفتند.
علی ابراهیم دبعون، فرمانده عملیات الجزیره نیز از سرنگونی دو پهپاد جاسوسی داعش در مناطق «حدیثه» و «بروانه» در غرب الانبار خبر داد.
وی گفت: یکی از افسران لشگر هفتم ارتش عراق پس از تیراندازی به سمت پهپاد جاسوسی داعش در منطقه «البوحیاة» در شرق حدیثه توانست این پهپاد را سرنگون کند. یک افسر وابسته به پلیس حدیثه نیز یک پهپاد جاسوسی دیگر داعش در منطقه بروانه را سرنگون کرد.
به گفته وی داعش تلاش میکرد تا از اماکنی که نیروهای امنیتی در آنجا حضور دارند اطلاع یابد. از سوی دیگر فرماندهی پلیس استان دیالی و از منهدم شدن یک پادگان سری وابسته به داعش در مرزهای میان این استان و استان صلاح الدین خبر داد.
به گفته غالب العطیه، سخنگوی اطلاع رسانی پلیس دیالی نیروهای پلیس و نیروهای مردمی یک پادگان سری وابسته به داعش در منطقه «مطیبیجه» را شناسایی کردند.
همچنین نیروی هوایی عراق 16 تانکر نفت متعلق به داعش را در منطقه «الرحالیه» در غرب الانبار منهدم کردند. نیروهای امنیتی عراقی در استان صلاح الدین نیز را که با استفاده از دو خودروی بمب گذاری شده انجام شد ناکام گذاشتند. ادامه مطلب |
|
|
|
نیروهای عراقی در ادامه عملیات آزادسازی «الانبار» در مناطق مختلف این استان در شرق الرمادی و شمال شرقی فلوجه پیشروی محسوسی داشتهاند.
خبرگزاری فارس: نیروهای عراقی در ادامه عملیات آزادسازی «الانبار» در مناطق مختلف این استان در شرق الرمادی و شمال شرقی فلوجه پیشروی محسوسی داشتهاند.
نیروهای ارتش عراق با کمک نیروهای بسیج مردمی و عشایر موفق شدند در مناطق «حصیبه» و «جوبیه» واقع در شرق الرمادی استان الانبار پیشروی کنند و ضربات سنگینی به تروریستهای داعش وارد کنند.
پایگاه خبری العهد در این باره گزارش داد که نیروهای عراقی پس از درگیری شدید با داعش در منطقه شرق الرمادی موفق شدند از سد محکم عناصر این گروه تروریستی تکفیری عبور کنند و وارد منطقه حصبیه شوند.
نیروهای عراقی در عملیات پاکسازی منطقه «البوحیاه» تجهیزات نظامی و خوردهای زرهی داعش را منهدم کردند و تعدادی از تروریست ها را از پای درآوردند.
رسانه های عراقی گزارش دادند که در منطقه «الکرمه» واقع در شمال شرقی فلوجه نیز 9 نفر از تروریست ها به هلاکت رسیدند و چهار خودروی زرهی آنها نابود شدند.
از سوی دیگر، گروه ترورستی تکفیری داعش دو غیر نظامی عراقی را اعدام کرد و اجساد آنها را به یکی از ساختمان های مرتفع در فلوجه منتقل کردند.
نیروهای ارتش و الحشد الشعبی همچنین بر دو منطقه علاس و عجیل در شرق تکریت مسلط شدند و سه نفر از تروریست ها را از پای درآوردند.
نیروهای عراقی شنبه همچنین هفت تروریست داعش را در پایتخت عراق به هلاکت رساندند و سه نفر دیگر را زخمی کردند و علاوه بر آن یک انبار حاوی 14 بمب را کشف کردند. ادامه مطلب |
|
|
|
این گزارش تصویری نگاهی میاندازد به چهره عناصر داعش که عکسهای آنها تاکنون در رسانههای این گروهک تروریستی منتشر شده است.
به گزارش گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در حالیکه حملات تروریستی داعش به پاریس در روزهای اخیر در صدر اخبار داغ جهان قرار گرفته عکسهای مظنونان و عوامل این حملات با پرچم و نمادهای داعش، صفحات رسانههای مختلف جهان را پر کرده است؛ در این میان عکسی از "عبدالحمید اباوود" که گفته میشود مغز متفکر این حملات بوده بیشتر به چشم میآید.
پس از حملات تروریستی در پاریس، مقامات این کشور اعلام کردند این عملیات خارج از کشور برنامه ریزی و توسط تیمی مستقر در خاک بلژیک و با همکاری چند فرانسوی به اجرا درآمده است. به گفته آنها "عمر اسماعیل مصطفی" فرانسوی 29 ساله با اصلیتی الجزایری، "بلال هدفی" 20 ساله، "احمد المحمود" 25 ساله از ادلیب سوریه و "سامی عمیمور" 28 ساله از حوالی پاریس عناصر داعش در این عملیات هستند که تاکنون شناسایی شدهاند.
ادامه مطلب |
|
|
|
سردار ساجدي نيا درباره شایعات حضور داعش در تهران اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر حضور داعش در تهران به دست ما نرسیده است؛ اما باید گفت همکاران در مجموعه پایتخت، در راستای جلوگیری از هر نوع اتفاق، در آماده باش به سر میبرند.
خبرگزاری میزان: سردار حسین ساجدی نیا،فرمانده انتظامی تهران بزرگ در خصوص کشف مواد مخدر و دستگیری قاچاقچیان اظهار کرد: شب گذشته 11نفر از مواد فروشان را دستگیر کرده اند که از این باند یک تن مواد مخدر کشف شد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که تمامی قاچاقچیان به استثنای رئیس باند که در حال حاضر در پاکستان است دستگیر شده اند، افزود: طی چند ماه گذشته یک هزار و 800 تُن مواد مخدر، کشفیات داشته ایم که از آغاز سال تا کنون 42 درصد افزایش کشفیات داشتیم. در این راستا 41 باند شناسایی و همچنین 500 نفر از مواد فروشان دستگیر شده اند.
سردار ساجدی نیا از کشف 12 تن مواد مخدر طی 8 ماه گذشته خبر داد و گفت: مسیر ترانزیت انواع مواد مخدر از شرق کشور به تهران بوده است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در خصوص شایعات حضور داعش در تهران اظهار کرد: تاکنون گزارشی مبنی بر حضور داعش در تهران به دست ما نرسیده است، اما باید گفت همکاران در مجموعه پایتخت در راستای جلوگیری از هر نوع اتفاق در آماده باش به سر میبرند.
وی در مورد تمهیدات در انتخابات اظهار کرد: اگر میتینگهای انتخاباتی، مجوزهای لازم را داشته باشند، هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در ستاد فاتب به اجرای طرحهای امنیتی، حفاظتی و ترافیکی پلیس تهران برای برپایی هر چه باشکوهتر اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز اشاره و اظهار داشت: امروز و فردا دوشنبه در ساختمان اجلاس در بزرگراه چمران حضور رؤسای کشورهای صادرکننده گاز را داریم و به همین دلیل تمهیدات خاصی در این زمینه پیشبینی شده است.
وی افزود: از پیش از ظهر محدودیتهای تردد را در محدودههای چمران، نیایش، زیر پل پارکوی، محدوه خیابان ولیعصر، ولنجک و محمودیه اعمال خواهیم کرد و از شهروندان ساکن در این مناطق خواهش میکنیم که همکاری لازم را با پلیس داشته باشند.
سردار ساجدینیا گفت: فردا در مناطق یک، 2 و 3 تهران مراکز علمی، دانشگاهی و برخی مراکز دولتی تعطیل است.
وی به اقدامات امنیتی انجام شده برای اجرای این اجلاس اشاره و بیان داشت: همکاران ما در کلیه مناطق، معابر، هتلها و مسیر تردد این افراد مستقر شده و حضور خواهند داشت.
فرمانده انتظامی تهران در خصوص انتشار عکسی با این مضمون که فردی در مترو در حال استعمال شیشه است، گفت: به حمدالله همکاران ما در پلیس مترو حضور و تلاششان این است که امنیت برقرار شود.در مترو مجموعهای به نام حفاظت و حراست مشغول به کار است که 800 نفر به صورت شخصی در آن فعالیت میکنند که به همین منظور نیز جذب شدهاند که باید این افراد همکاری بیشتری را داشته باشند.
وی ادامه داد: استقرار در ایستگاهها و متروها با مجموعه حراستی مترو است و با توجه به آنکه این افراد حقوقبگیر هستند باید برخورد کنند؛ اگر چه پلیس آمادگی کامل برای برخورد با این دسته از جرایم مشهود را دارد.
سردار ساجدی نیا در پاسخ به سؤالی در مورد رشد قتل در تهران گفت: امسال بیش از 90 درصد قتلها کشف شده و اکثر قریب به اتفاق پرونده قتلهای سال گذشته نیز کشف شده است.
فرمانده انتظامی تهران در خصوص قتلهای سریالی و یا تشابه قتلی خاطرنشان کرد: در تهران قتلهای سریالی یا تشابه قتلی نداریم.
وی در مورد دستفروشان بیان داشت: بحث دستگیری دستفروشان نیست بلکه بحث شناسایی و ساماندهی آنهاست. ادامه مطلب |
|
|
|
یک روزنامه آمریکایی نوشت عربستان سعودی هم مانند گروه تروریستی داعش است که خود آن را ایجاد کرده است.
واحد مرکزی خبر نوشت: یک روزنامه آمریکایی نوشت عربستان سعودی هم مانند گروه تروریستی داعش است که خود آن را ایجاد کرده است.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز چاپ آمریکا در گزارشی به قلم «کامل داوودنوف» نوشت: داعش سیاه، داعش سفید، بُریدن سرها، کشتارها، سنگسارها، قطع کردن دست ها، تخریب میراث مشترک انسانی و کشتار زنان و غیرمسلمانان بخشی از اقدامات گروه داعش هستند. داعش چه سفید باشد چه سیاه یکسان است. «خلافت اسلامی» و عربستان سعودی یکسان هستند. غرب در مقابله خود با تروریسم، جنگی را تنها علیه یکی از این دو شروع کرده است و همزمان با دیگر دست دوستی می فشارد.
این مکانیسم انکار است و انکار هم بی تردید هزینه هایی دارد. حفظ همپیمانی راهبردی با عربستان سعودی به بهای فراموش کردن این که پادشاهی عربستان به یک ائتلاف مذهبی وابسته است که وهابیت را تولید می کند و برای مشروعیت بخشی به آن تلاش می کند و آن را توسعه می دهد. وهابیت همان شکل افراطی خودبرترپنداری اسلامی است که داعش بر مبنای آن شکل گرفته است. کامل داوودنوف افزود وهابیت یک تفکر آخرالزمانی افراط گرایی است که در قرن هجدهم شکل گرفت که به بازگرداندن حاکمیت خلافتی بر مبنای یک کتاب مقدس و دو مرکز مذهبی مکه و مدینه امیدوار بود. وهابیت در کشتار و خونریزی متولد شده و روابط آن با زنان بسیار عجیب و غیرمعمولی است. این ایده از هر تعاملی با غیرمسلمانان در سرزمین مقدس جلوگیری می کند و قوانین مذهبی بسیار وحشیانه ای دارد. این دیدگاه به انزجار و مخالفت با آزادی منجر می شود. عربستان سعودی خود همچون داعش است و آن را ایجاد کرده است.
نویسنده گزارش نیویورک تایمز افزود مواضع غربی ها مبنی بر نادیده گرفتن عربستان سعودی عجیب است. غرب حکومت مذهبی عربستان را بعنوان همپیمان خود می داند اما نمی خواهد این واقعیت را مورد توجه قرار دهد که عربستان مهم ترین حامی ایدئولوژیک فرهنگ اسلامی است. نسل جوان افراط گرایان و رادیکال ها در جهان به اصطلاح عرب ذاتا جهادی متولد نمی شوند. این افراد در یک نظام فتوایی که مشابه واتیکان اسلامی است رشد می یابند و غذای فکری خود را دریافت می کنند و این نظام متکلمان مذهبی، قوانین مذهبی، کتاب ها و سیاست های تهاجمی و برنامه های رسانه ای را برای این تندروها تامین می کند. شاید این سئوال مطرح شود آیا ممکن است عربستان سعودی خود هدف داعش قرار بگیرد؟
در جواب باید گفت بله ممکن است اما باید به روابط قدرتمند خاندان حاکم در عربستان و تشکیلات مذهبی که عامل تثبیت آن است دقت کنیم. خاندان سعودی خود در دامی گرفتار شده است، قوانین موجود در این کشور که برمبنای روابط سنتی پادشاه و خطیبان مذهبی شکل می گیرند بشدت آن را تضعیف می کند.
تشکیلات مذهبی عربستان نوعی از اسلامگرایی را تولید می کند که هم عربستان را تهدید می کند هم به رژیم عربستان مشروعیت می بخشد. انسان باید در جهان عرب زندگی کند تا تاثیر تلویزیون های مذهبی را بر جامعه بویژه بر زنان و مناطق دورافتاده و روستایی درک کند. فرهنگ اسلامی در بسیاری از کشورها از الجزایر گرفته تا مغرب و از تونس گرفته تا لیبی و مصر و مالی و موریتانی گسترش پیدا کرده است. هزاران روزنامه و مراکز مذهبی و روحانیان مذهبی وجود دارند که دیدگاه متحدی از جهان، سنت ها، پوشاک، قوانین حکومتی و مسائل اجتماعی ارائه می کنند.
جالب است که واکنش برخی از روزنامه های خاص اسلامگرا به حملات پاریس بررسی شود. در این روزنامه ها غرب بعنوان سرزمین مرتدین معرفی می شود. حملات پاریس هم نتیجه اهانت ها و اقدامات علیه اسلام معرفی می شود. مسلمانان و اعراب دشمنان سکولارها و یهودی ها معرفی می شوند. موضوع فلسطین در کنار مسائلی مانند عراق مطرح می شود و همه این مسائل در یک گفتمان خودبرتربینی ارائه می شود که هدف آن فریفتن توده ها است. چنین دیدگاهی در فضاهای اجتماعی هم منتشر می شود همزمان رهبران سیاسی به علت حملات اخیر به فرانسه تسلیت می گویند و این اقدامات را جرائمی علیه انسانیت معرفی می کنند. این وضع کاملا ناهنجار ناشی از موضع غرب مبنی بر نادیده گرفتن نقش عربستان در ایجاد گروه هایی مانند داعش است.
کامل داوودنوف نویسنده این گزارش در پایان نوشته است با توجه به آن که گروه داعش در اصل یک فرهنگ است نه یک گروه شبه نظامی، سئوالی که مطرح می شود این است که چگونه می توان از تبدیل نسل های آینده به نیروهای جهادی جلوگیری کرد در حالی که عوامل تشکیل دهنده آن مانند فتواهای روحانیان مذهبی و فرهنگ تشکیل دهنده آن و مطبوعات و رسانه های نشردهنده این تفکرات همچنان دست نخورده باقی مانده اند؟ تا زمانی که عربستان سعودی در بسیاری از بازی های شطرنج خاورمیانه همچنان همپیمان غرب است جلوگیری از توسعه و شیوع این بیماری کار دشواری است. عربستان سعودی در برابر ایران که بعنوان «داعش خاکستری» معرفی می شود ارجح دانسته می شود. این یک دام است. نادیده گرفتن تهدیدات با هدف ایجاد توازن میان آنها انجام می شود که ساده انگاری است. جهادگرایی بعنوان یک پدیده قرن محکوم می شود اما هیچ توجهی به عوامل ایجاد و حمایت از آن نمی شود. این رویکرد ممکن است به حفظ ظاهر منجر شود اما به حفظ زندگی افراد منجر نخواهد شد. داعش یک مادر دارد آن هم اشغال عراق است. اما پدری هم دارد.
عربستان سعودی و تشکیلات مذهبی آن پدر داعش محسوب می شوند. اگر این موضوع درک شود جنگ علیه داعش ممکن است به نتیجه برسد و موفقیت آمیز باشد در غیر این صورت این جنگ شکست خواهد خورد. نیروهای جهادی کشته خواهند شد اما در آینده بازتولید خواهند شد. حملات پاریس باردیگر این تناقض را آشکار کرد که ما بعد از حملات یازده سپتامبر شاهد آن بودیم ما بعد از آن حملات عوامل ایجاد این حملات و خطرات آنها را از تحلیل ها و خودآگاهی مان حذف کردیم ولی این عوامل و خطرات همچنان به حیات خود ادامه می دهند. ادامه مطلب |
|
|