|
۱۶ سال جنگ در افغانستان بدون آنکه چشم انداز روشنی از پایان آن وجود داشته باشد، برای ایالات متحده تبدیل به کابوس شده است. درخت جنگی که جورج بوش پسر در افغانستان کاشت نه برای افغانی ها نه برای آمریکایی ها میوه ای نداشته است. این در حالی است که تاکنون هزاران نفر ازشهروندان افغانستان و صدها سرباز آمریکایی نیز در میادین افغانستان کشته شده اند. به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سی ان ان ترامپ طرحی متفاوت از باراک اوباما برای افغانستان ارائه کرده است. در این طرح ترامپ در نظر دارد که تعداد سربازان آمریکا در افغانستان را افزایش دهد، درحالی که وی اذعان کرده بود که آمریکا باید این جنگ طولانی را رها کند. به نظر می رسد که افغانستان برای آمریکا تبدیل به یک ویتنام دیگر شده است اما او در ویرجینیا درباره افغانستان گفت: ما تا پیروزی خواهیم جنگید. همچنین لحن سخنان او به گونه ای بود که حکایت از افزایش نیرو در افغانستان دارد. هر چند رئیس جمهوری آمریکا گفته است که از ارائه جزئیات خودداری می کند اما گفته می شود که تا 4 هزار سرباز به افغانستان اعزام خواهند شد. ترامپ در مورد پرده پوشی در باب طرح خود تصریح کرد: دشمنان آمریکا نباید بدانند که طرح ما چیست؟ ما اگر قصد حمله به جایی داشته باشیم، یک کلمه هم سخن نخواهم گفت اما حمله خواهیم کرد. این سخنان ترامپ در شرایطی مطرح می شود که او پیشتر گفته بود که آمریکا باید دست از این جنگ طولانی بردارد و از اینکه سربازان آمریکایی در آنجا کشته می شوند ناخشنود است اما حالا می گوید تخلیه افغانستان به رشد تروریسم در این کشور منجر خواهد شد. در پی این سخنرانی، جیمز متیس، وزیر دفاع ایالات متحده نیز اعلام کرد از ستاد مشترک ...
ادامه مطلب |
|
|
|
رئیسجمهوری آمریکا با حمله به نیویورک تایمز و "دستور کار بیمار" آن مدعی شد یکی از گزارشهای نیویورک تایمز تلاش آمریکا برای بازداشت رهبر گروه تروریستی داعش را ناکام گذاشت.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: "نیویورک تایمز شکستخورده تلاش آمریکا برای کشتن البغدادی، تحت پیگردترین تروریست را ناکام گذاشت، دستور کار بیمار آنها در امنیت ملی."
ترامپ اتهامات علیه نیویورک تایمز را شرح نداد و نگفت که چه افشاگری از سوی این روزنامه موجب شده تا ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش بازداشت یا کشته نشود.
نیویورک تایمز در بیانیهای به وبسایت پولتیکو نوشت: ما از کاخ سفید خواستهایم تا درباره این توئیت شفافسازی کند.
رسانههای آمریکایی گفتهاند که ترامپ احتمالا به یک گزارش فاکس نیوز درباره اظهارنظرهای جمعه گذشته یک ژنرال ارشد در کنفرانس امنیتی اسپن در کلورادو واکنش نشان داده است.
در این کنفرانس ژنرال تونی توماس، رئیس فرماندهی عملیاتهای ویژه ارتش آمریکا ظاهرا گفته بود نیروهای آمریکایی پس از حمله سال ۲۰۱۵ که به اطلاعاتی درباره گروه داعش ختم شد در یک مرحله به البغدادی "بسیار نزدیک" شدند. فاکس نیوز گزارش داد توماس گفته است که نیروهای آمریکایی "سرنخ خوبی" از مخفیگاه رهبر داعش داشتند.
براساس گزارشها، ژنرال توماس در این کنفرانس گفته است: متاسفانه این مساله به یکی از روزنامههای مطرح درز پیدا کرد و این سرنخ از بین رفت.
در پی ادعاهای متفاوت در ماههای اخیر درباره کشته شدن رهبر داعش جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا جمعه گفت، به عقیده او البغدادی هنوز زنده است.
او گفت: ما دنبال او هستیم و معتقدیم که او زنده است.
اخیرا اخبار بسیاری درباره مرگ البغدادی منتشر شده است. با توجه به اینکه آمریکا برای سر او جایزه ۲۵ میلیون دلاری گذاشته است، البغدادی به ندرت در ملاءعام حاضر میشود و طبق گزارشها، بین اراضی تحت اشغال داعش در عراق و سوریه تردد دارد. ادامه مطلب |
|
|
|
بدنه و ظاهر کلی موشک صیاد۳ شبیه خانواده استاندارد و بالههای انتهایی شبیه به موشکهای پاتریوت است اما از نظر ارتفاع درگیری، این موشک هم طراز خانواده اس ۳۰۰ محسوب میشود. ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
معاون دانشگاه افسری سپاه میگوید: برای انهدام تانک مرکاوای اسرائیل که به "ارابه خدایان" مشهور است، در این دانشگاه هم فکر شده و ایران هم سلاحی برایش طراحی کرده است.
گروه امنیتی - دفاعی باشگاه خبرنگاران پویا: ساعت 9:05 روز 12 ژوئیه سال 2006 ( 21تیر سال 85) گروهی از رزمندگان حزبالله لبنان در پی جنایات اسرائیل، با نفوذ در منطقه مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی، به کاروانی از نظامیان اسرائیلی حمله کرده و 2 تن از سربازان این رژیم را به اسارت گرفتند.
در آن زمان شاید کسی فکرش را هم نمیکرد که این عملیات، آنقدر اسرائیلیها را تحقیر کند که سرآغاز جنگی بزرگ شود که 33 روز به طول بیانجامد و در آن یکی از مدعیترین ارتشهای دنیا به مصاف یک گروه کوچک برود که در مقیاس نظامی قابل مقایسه با یکدیگر نبودند.
در جریان این جنگ، رزمندگان حزب الله توانستند با توسل به شیوههای منحصر به فرد خود و با اشراف اطلاعاتی بالا، توان خود را به رخ ارتش و دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بکشند و در نهایت به اذعان دوست و دشمن، ارتش اسرائیل نتواند به اهداف از پیش اعلام شدهاش دست یابد.
خبرگزاری تسنیم در یازدهمین سالگرد پیروزی بزرگ مقاومت اسلامی لبنان پروندهای تحت عنوان "33 روزِ سرنوشتساز" گزارشها و نکات کمتر گفته شده را منتشر میکند.
بخش اول: جنگ 33 روزه؛ تلاشی ناکام برای حذف حزبالله و سلاح مقاومت
بخش دوم: شهر کوچکی که اسرائیل پس از 33 روز نتوانست اشغالش کند + مختصات
** بخش سوم:
یکی از اتفاقات مهم در خلال جنگ 33 روزه، انهدام تانکهای مرکاوای ارتش اسرائیل به دست رزمندگان حزب الله لبنان بود، به طوری که افسانه شکست ناپذیری این تانک در جنگ 33 روزه شکسته شد.
تاکنون صحبتهای زیادی از نحوه انهدام تانک مرکاوا 4 به میان آمده است ولی با گذشت 11 سال از جنگ 33 روزه هنوز اطلاع دقیقی از نحوه انهدام این تانک منتشر نشده است.
** مرکاوا، ارابه خدایان
تانک مرکاوا (Merkava) که در زبان عبری به ارابه مشهور است، که اولین نمونههای آن در سال 1976 ساخته شد. این تانک که از یک توپ 105 میلیمتری بهره میبرد، در سال 1982 در جنگ علیه لبنان به کار گرفته شد. پس از آن، مدلهای جدیدتری از این تانک با نام مرکاوا 2، 3 و 4 وارد خدمت شدند که مدل آخر این تانک از ویژگیهای بسیاری برخوردار است.
حزب الله لبنان در مجموع تا پایان جنگ 33 روزه، 119 دستگاه تانک مرکاوا را توانست منهدم یا با آسیب جدی مواجه کند.
** انهدام مرکاوا از فاصله 50 متری
در همین زمینه، سردار احمد مهربان معاون آموزش دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) سپاه در گفتوگو با خبرنگاران دفاعی خبرگزاری تسنیم به تشریح جزئیات انهدام تانکهای مرکاوا توسط رزمندگان حزب الله پرداخت.
سردار مهربان معاون آموزش دانشگاه افسری سپاه
وی با بیان اینکه در دانشکدههای علوم و فنون نیروهای 5 گانه سپاه درسی به نام آیین متجاوز تدریس میشود که در آن به بررسی انواع تجهیزات و تسلیحات دشمن، نحوه بکارگیری و مقابله با آنها پرداخته میشود، گفت: ما در مسیر شناخت تجهیزات دشمن به شیوه مقابله با آن نیز دست مییابیم. مثلا تانک مرکاوای اسرائیل، تانکی است که به تدریج توسعه پیدا کرده و تبدیل به تانک مرکاوای 1، 2، 3 و 4 شده است. تانک مرکاوای 4 یک تانک با قابلیت حمل تعداد مشخصی پیاده نظام است. در این تانک موتور از عقب به جلو انتقال یافته و در دهلیز عقب تانک، 6 نفر میتوانند مستقر شوند. قدرت موتور این تانک 750 اسب بخار است و این تانک قادر است علاوه بر شلیک مهمات معمول، موشکهای توپ پرتاب را نیز شلیک کند.
وی افزود : تانک مرکاوا را با آرپیجی نمیتوان منهدم کرد زیرا زنجیرهایی که به تانک متصل است و زره واکنشی که این تانک دارد، مانع از انهدام آن با آرپیجی میشود. پس سلاح موثر به تانک مرکاوا یک موشک سه کلاهکه باید باشد. این سلاح در حال حاضر موجود است و نمونه داخلی آن موشک با نام دهلاویه شناخته میشود.
موشک ضدزره دهلاویه
معاون آموزش دانشگاه افسری و تربیت پاسداری اما حسین(ع) سپاه، ادامه داد: پس ملاحظه میکنید که روی این تانک به عنوان یک نمونه، هم فکر شده و هم برای انهدام آن سلاح طراحی و ساخته شده است. نکته دیگر این است که نازکترین لایه زره تانک مربوط به کف آن است؛ تعداد زیادی از تانکهایی که حزبالله در جنگ 33 روزه منهدم کرد، از طریق زدن تانک از قسمت کف آن بود.
سردار مهربان با اشاره به بهرهمندی تانک مرکاوا 4 از سیستم حفاظت فعال و ادعای اسرائیلیها مبنی بر اینکه که دیگر نمیتوان این تانک را منهدم کرد، تصریح کرد: اولا حماس در جنگ 22 روزه امکانات و موقعیت حزبالله در جنگ 33 روزه را نداشت. ضمن آنکه همین امروز هم تانک مرکاوا 4 در جنوب لبنان با همین سیستم دفاع فعال به همان وضعیت گذشته دچار خواهد شد؛ به دو دلیل: 1- این طرح دفاع فعال در ر ابطه با انفجارهای از کف و بغل تانک عکس العملی ندارد، 2- حزبالله با موشک کورنت و از فاصله 50 متری بین دو شنی و هرزگرد تانک را با زاویه مورد اصابت قرار داد و چند ثانیه بعد هم شلیک کننده موشک دیگر کنار لانچر آن نبود.
تانک مرکاوا - رادارهای آرایه فازی سیستم حفاظت فعال تروفی در کنارههای برجک مشخص است
وی اظهار داشت: این سیستم تنها زاویه بالای تانک را پوشش میدهد و از شنی به پایین را نمیتواند پوشش دهد. ضمن آنکه مدت 3 ثانیه برای واکنش این سامانه که از سوی آنها بیان شده، برای هدف قرار گرفتن تانک از مسافتهای دور است نه مسافت 50 متری. تانک مرکاوا قبلا منهدم شده و در آینده باز هم منهدم خواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است، هیچ کدام از دیگر کشورهای مذاکره کننده هسته ای با ایران، پیشنهادِ مذاکره مجدد آمریکا را به هیچ وجه قبول ندارند.
علاءالدین بروجردی در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اینکه برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد، اظهار داشت: این حرف کاملا منطقی است، زیرا وقتی پس از ماه ها مذاکره سندی به امضای همه طرف های مذاکره کننده می رسد و شورای امنیت سازمان ملل نیز در این زمینه ضمن صدور قطعنامه ای آن را تایید می کند، هیچ مفهومی ندارد که در این زمینه دوباره مذاکره ای صورت پذیرد. وی با اشاره به سخنان ترامپ مبنی بر مذاکره پیرامون برجام، افزود: این موضوع از جمله جر زنی های آمریکا است که می توان آن را حرکتی غیرمنطقی خواند. بروجردی تصریح کرد: به هیچ وجه جمهوری اسلامی ایران زیر بار چنین پیشنهاد غیر منطقی نخواهد رفت. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه هیچ کدام از طرف های دیگر مذاکره کننده این پیشنهاد آمریکا را به هیچ وجه قبول ندارند، تصریح کرد: آمریکا در این مقوله در انزوا قرار گرفته است. بروجردی با اشاره به مذاکرات اخیر آقای عراقچی با 6 کشور، گفت: در این مذاکرات عملا آمریکا منزوی و محکوم بود به اینکه باید به برجام به طور کامل عمل کند. ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
یک روزنامه کرهشمالی نوشت، سئول به خاطر محکوم کردن آزمایش موشک بالستیک اخیر پیونگیانگ بهای سنگینی خواهد پرداخت.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پارلمان کره جنوبی به تازگی آزمایش موشکی اخیر کرهشمالی را محکوم و اعلام کرد که اقدامات تحریکآمیز مداوم پیونگیانگ میتواند به از میان رفتن رهبری این کشور منجر شود.
روزنامه رودونگ سینمون وابسته به دولت کرهشمالی در واکنش به این اقدام سئول نوشت، کرهجنوبی به خاطر این که جرأت کرده که سیستم و تدابیر دفاع از خود پیونگیانگ را به چالش بکشد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
این روزنامه نوشت: ارتش و ملت کره شمالی در عزم خود برای ادامه مسیر برنامههای هستهای کشور راسخ هستند و این امر تا زمانی که سیاستهای خصمانه و تهدیدهای آمریکا به طور کامل از میان نرود، ادامه خواهد داشت. ادامه مطلب |
|
+ نوشته
شده در یک شنبه 1 مرداد 1396برچسب:کرهشمالی- سئول ,
ساعت 17:4 توسط افشین
|
|
|
|
حزب الله لبنان و ارتش سوریه در راستای عملیات خود برای پاکسازی دشتها و بیابانهای اطراف عرسال از وجود تروریستها کنترل مناطق جدیدی را در دست گرفتند. نیروهای مقاومت وارد مقر فرماندهی عملیات جبهه النصره شدند. همچنین رسانه جنگ اعلام کرد، در درگیریهای روز سوم عملیات ۴۶ تن از اعضای النصره کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، مبارزان مقاومت امروز (یکشنبه) در سومین روز عملیات خود در مرزهای سوریه و لبنان توانستند بر ارتفاعات شعبه القلعه در شرق تپههای عرسال تسلط یابند که از مرتفعترین نقاط با ارتفاع ۲۳۵۰ از سطح دریاست. آنها همچنین کنترل ارتفاعات الزابه، شعبات شرف، حقارب تپه، وادی الخیل، حقاب، وادی الریحان در جرود عرسال را به دست گرفتند.
نیروهای مقاومت وارد مقر فرماندهی عملیات جبهه النصره در حقابالخیل در شرق بیابانهای عرسال شدند.
رسانه جنگ اعلام کرد، مبارزان مقاومت همچنین بر وادی العوینی که مرکز مهم جبهه النصره قلمداد میشود، تسلط یافتند. آنها همچنان در ارتفاعات عرسال پیشرفت بزرگی را رقم زدند و عملیات در وادی الدب و وادی المعیسره را آغاز کردند.
منابع نیز اعلام کردند، عملیات نظامی در دشتهای عرسال باعث شد تا این منطقه به لحاظ نظامی سقوط کند.
خبرنگار المیادین نیز گزارش داد، النصره به طور ۶۴ درصد از مساحت تحت تسلط خود در جرود عرسال و حدود ۶۶ درصد از مساحت دشتهای قلمون غربی را از دست داده است.
ارتش سوریه نیز در ساعات اولیه صبح امروز پنج حمله به تجمعات جبهه النصره در اطراف فلیطه واقع در قلمون غربی در مرز با عرسال داشت.
خبرنگار المیادین به نقل از منابع میدانی سوری گزارش داد، دشتهای فلیطه در قلمون غربی امن و خالی از افراد مسلح جبهه النصره شده است.
براساس آمار رسانه جنگ، در عملیات امروز ۴۶ تروریست عضو النصره در مناطق اطراف عرسال کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند در حالی که ۲۶ تروریست دیگر در دشت فلیطه در قلمون غربی به هلاکت رسیدند.
خبرگزاری ملی لبنان نیز گزارش داد، نیروهای ارتش لبنان تسلط خود بر عرسال چه شهرک و چه دشتهای آن را تقویت کرده و اطراف شهرک را در جهات چهارگانه تحت کنترل دارد.
به گزارش این خبرگزاری، ارتش لبنان مراکز ایست ثابت و سیار بر مسیرهای اصلی و فرعی و میدانهای اصلی ایجاد کرده و مانع از ورود افراد غیر از ساکنان شهرک به آن میشود تا جان ساکنان و آوارگان را حفظ کند.
شورشیان سوری در عرسال آتشبس اعلام کردند
بخش هماهنگی گروههای شورشی نیز اعلام کرد، گردانهای اهل الشام - ارتش آزاد آتشبس در دشتهای عرسال لبنان اعلام کرده تا زمینه را برای مذاکرات فراهم کنند.
تروریستها پرچم سفید را بالا بردند
حزب الله لبنان در ادامه پیشروی خود در اطراف عرسال، بعد از درگیریهای شدید با جبهه النصره روز شنبه نیز کنترل وادی الخیل، القنزح، ضهر الصفا، ضلیل الخیل و مناطق دیگر را در دست گرفت.
با ادامه پیشروی حزب الله در عرسال تروریستهای جبهه النصره نیز دچار سردرگمی شده و از طریق بلندگوها خواهان کمک شدند.
همچنین بیش از ۲۳۶ تن از اعضای سرایا اهل الشام از اطراف اردوگاههای آوارگان در منطقه وادی حمید و الملاهی عقبنشینی کردند.
تعدادی از تروریستها بعد از پیشروی حزب الله پرچمهای سفید خود را در وادی الخیل و عقاب الدب در اطراف منطقه بیایانهای عرسال به نشان تسلیم بالا بردند.
این در حالی است که عاملان انتحاری جبهه النصره که سوار بر موتورسیکلتهای بمبگذاری شده بودند برای ممانعت از پیشروی نیروهای حزب الله تلاش کردند.
ترکیه برای انتقال آوارگان عرسال دست به کار میشود
از سوی دیگر روزنامه الحیاة نوشت که سفارت ترکیه در بیروت به اوضاع آوارگان در اطراف عرسال توجه دارد چراکه حدود ۶۵۰ ترکمان سوری در بینشان وجود دارد برای همین آنکارا میخواهد از طریق هوایی آنها را به ترکیه منتقل کند.
ارتش سوریه و حزب الله لبنان از روز جمعه عملیاتی را برای پاکسازی مرزهای دو کشور از وجود جبهه النصره آغاز کردهاند. آنها منطقه بیابانهای (جرود) عرسال و کوههای القلمون غربی در نزدیکی مرزهای لبنان را هدف قرار دادهاند.
تبادل اتهامات درباره کشته شدن مسئول مذاکره با تروریستها در عرسال
در حالی که عملیات در عرسال به خوبی پیش میرود فرماندهی ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد که خودروی احمد الفلیطی، معاون سابق شهردار عرسال همراه با فایز الفلیطی که هر دو مامور مذاکره با گروههای تروریستی در عرسال بودند، مورد هدف یک موشک از سوی جبهه النصره قرار گرفت که منجر به کشته شدن احمد الفلیطی و زخمی شدن دیگری شد.
این درحالی است که منابعی در هیئت تحریر الشام دست داشتن در کشتن احمد الفلیطی را تکذیب و حزب الله را به این اقدام متهم کردهاند.
این هیئت اعلام کرده که تنها شرطش برای ورود به مذاکرات عقبنشینی حزب الله از قلمون غربی و اجازه دادن به بازگشت آوارگان سوری به آنجاست.
هیئت تحریر الشام مدعی است که یک عضو ارتش سوریه را به اسارت گرفته و بیش از ۵۰ تن دیگر از نیروهای نظام سوریه و حزب الله را کشته است.
کوچ خانوادهها
رسانه جنگ ارتش سوریه اعلام کرد، حزبالله و نیروهای نظام سوریه بر تپهها و مرتفعات بیابانهای فلیطه تسلط یافتهاند و بیش از ۱۰۰ خانواده سوری که در اردوگاههای منطقه عرسال زندگی میکردند، به دلیل تحولات نظامی به داخل شهرک عرسال منتقل شدهاند.
خبرنگار الجزیره گزارش داد، ارتش به افراد زیر ۱۴ سال، زنان و افراد مسن اجازه داد از این منطقه بروند.
رئیس اتحادیه جمعیتهای امدادرسانی لبنان نیز گفت: تعداد خانوادههایی که از بیابانها وارد عرسال شدهاند به ۱۰۴ خانواده میرسد که در میان آنها خانوادههای لبنانی نیز هستند.
بیابانهای عرسال - که گروههای تروریستی آمده از سوریه در آنجا مستقر هستند- در مناطق کوهستانی مشرف بر شهرک عرسال واقع است و اردوگاههایی شامل هزاران آواره سوری فرار کرده از جنگ در آنجا اقامت دارند. ادامه مطلب |
|
|
|
به دنبال تشدید تنش در شهر اشغالی قدس و مسجدالاقصی، اتحادیه عرب روز چهارشنبه نشستی فوق العاده را در این باره برگزار میکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب روز چهارشنبه (۲۶ ژوئیه) در قاهره نشست فوقالعادهای را درباره قدس و مسجدالاقصی برگزار میکنند.
در این نشست وزرای خارجه کشورهای عضو به بررسی جنایتهای اسرائیل در قدس اشغالی و تشدید تنش در مسجد الاقصی، تلاش برای تغییر ماهیت تاریخی قدس و اعمال محدودیت در انجام مناسک دینی در این مسجد مبارک از سوی رژیم صهیونیستی خواهند پرداخت.
این نشست در پی درخواست ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن برگزار میشود که با شدت گرفتن درگیریها در قدس و دیگر مناطق فلسطینی خواستار برگزاری نشست فوقالعاده وزیران خارجه عرب درباره قدس شده بود.
در همین راستا، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب هشدار داد، قدس خط قرمز ماست و نمیپذیریم که به احساسات مسلمانان در این باره توهین شود.
وی هشدار داد: اسرائیل با جنایات خود در قدس در واقع با آتش بازی میکند. ماجراجوییهای اسرائیل آتش فتنهای بزرگتر را با کشورهای عربی و اسلامی برمیافروزد.
رژیم صهیونیستی برای دوازدهمین روز متوالی از ورود مسلمانان به مسجد الاقصی ممانعت کرده و با ایجاد ایستهای بازرسی و گیتهایی مسلمانان را از برگزاری نماز جمعه طی هفتههای گذشته منع کرده است.
در اعتراض به این اقدامات درگیریها و تظاهراتهایی در نواحی مختلف شهر اشغالی قدس به وجود آمد. ادامه مطلب |
|
|
|
مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی با بیان اینکه رییسجمهور پیشنهاداتی را به حجتالاسلام ناطقنوری ارائه کرده اما او قبول نکرده است، گفت: آقای ناطق نوری کار اجرایی قبول نمیکند.
ادامه مطلب |
|
|
|
ایگاه خبری تحلیلی بانک مردم: ۱۴ طرح صنعتی کوچک و متوسط صنعتی در چهار ماه نخست امسال با تسهیلات بانک صنعت و معدن به بهرهبرداری رسیده و برای ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد.
به گزارش بانک مردم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک صنعت و معدن، این طرحها که شامل طرحهای ایجادی، توسعه و خرید ماشین آلات می شوند در مجموع ۵۷ میلیارد تومان تسهیلات از بانک صنعت و معدن دریافت کرده اند.
تعداد طرح های کوچک و متوسط در حال اجرای این بانک با متوسط ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی به ۱۳۵ طرح می رسد که تسهیلاتی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان برای آنها به تصویب رسیده است.
با اتمام و افتتاح این طرح ها که ۲۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات مصوب به آنها پرداخت شده برای ۳۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می شود.
گفتنی است؛ بانک صنعت و معدن در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی طی چند سال اخیر طرح های کوچک و متوسط صنعتی زیادی را بویژه در قالب طرح رونق تولید تامین مالی کرده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر خارجه عربستان کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه ایتالیا بار دیگر ایران به حمایت از تروریسم متهم کرد.
رویداد۲۴-وزیر خارجه عربستان کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه ایتالیا بار دیگر ایران به حمایت از تروریسم متهم کرد.به نقل از پایگاه خبری «اسکای نیوز»، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان در یک کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه ایتالیا در رم مدعی شد: ایران حامی تروریسم است و آتش نفرت و کینه را شعلهور میکند و در امور داخلی کشورهای منطقه مداخله میکند.
«الجبیر» در این کنفرانس در پاسخ به سوال خبرنگار کونا کویت که خبرگزاری رسمی کویت است درباره بحران قطر گفت: ما معتقدیم که این بحران باید در چارچوب شورای همکاری خلیج فارس حل شود و کشورهای عربی مخالف تروریسم یعنی عربستان، امارات، بحرین و مصر اصولی را مطرح کردند که همه بر سر آنها توافق دارند.
او در ادامه با اشاره به اینکه ما با صبر و شکیبایی منتظر تغییرات خوب هستیم، گفت: ریاض، ابوظبی، منامه و قاهره خواستار این هستند که دوحه مطالبات آنها را بپذیرد و در غیر این صورت اختلافات حل نخواهد شد. ادامه مطلب |
|
|
|
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه محدودیت های اعمال شده توسط رژیم صهیونیستی اسرائیل در بیت المقدس و مسجدالاقصی را غیرقابل قبول خواند.
رویداد۲۴-رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه محدودیت های اعمال شده توسط رژیم صهیونیستی اسرائیل در بیت المقدس و مسجدالاقصی را غیرقابل قبول خواند. اردوغان روز شنبه با انتشار بیانیه ای از جامعه جهانی خواست تا در خصوص رفع موانع ایجاد شده برای آزادی عبادت مسلمانان در مسجدالاقصی اقدام و تلاش لازم را انجام دهند. وی ایجاد محدودیت برای نمازگزاران از جمله قرار دادن گیت امنیتی در مسجد الاقصی را غیر قابل قبول دانست و افزود: اقدامات اسرائیل در قدس و اعمال زور و سرکوب روز گذشته توسط نیروهای نظامی علیه فلسطینی ها را محکوم می کنیم. وی با یادآوری این که مسجدالاقصی اولین قبله مسلمین و یکی از سه مکان مقدس مسلمانان است، اظهار کرد: سازمان همکاری اسلامی پس از حمله به این مسجد در سال 1969 تشکیل شده و امروز نیز همه جهان اسلام با همان همبستگی و اتحاد در کنار برادران خود در فلسطین قرار دارند. اردوغان که هم اکنون ریاست دوره ای سازمان همکاری اسلامی را برعهده دارد، در بیانیه خود اضافه کرد: حمایت ترکیه از همه اقدامات به ویژه تلاشهایی که از طرف محمود عباس رئیس جمهوری فلسطین و عبدالله دوم پادشاه اردن برای حل مساله فلسطین صورت می گیرد، ادامه خواهد داشت. وی بیان کرد: احترام به موقعیت تاریخی و تقدس به حرم شریف و قدس یک التزام تاریخی است و رژیم اسرائیل باید هر چه سریعتر دروازه های بازرسی ورودی مسجدالاقصی و دیگر محدودیت های اعمال شده را بردارد. وی همچنین به عنوان رئیس دوره ای سران سازمان همکاری اسلامی همه را به اقدام عملی برای رفع محدودیت های اعمال شده علیه آزادی های دینی و عبادتی مسلمانان در قدس فراخواند. روز گذشته بین نیروهای اشغالگر و نمازگزاران فلسطینی که قصد برگزاری نماز جمعه را در محوطه مسجد الاقصی داشتند، در مقابل باب الاسباط درگیری به وقوع پیوست و نیروهای اشغالگر مانع از ورود نمازگزاران به مسجد شدند. سه نفر نیز در این درگیری ها شهید شدند. هفته گذشته نیز نیروهای رژیم اشاغلگر قدس مانع برگزاری نماز جمعه در مسجد الاقصی شدند. جمعه پیش پس از شهادت سه فلسطینی توسط نظامیان اسرائیل، صهیونیست ها به بهانه اقدام به حمله مسلحانه درهای مسجدالاقصی را بسته و اقامه نماز جمعه در آن ممنوع اعلام کردند. مقامات رژیم اسرائیل روز یکشنبه این هفته اعلام کردند که فلسطینی ها برای ورود به مسجدالاقصی باید از گیت های بازرسی الکترونیکی عبور کنند، اما مردم فلسطین با این شرط مخالفت کردند. ادامه مطلب |
|
|
|
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه در تلاش برای جهت دهی تحقیقات مربوط به روسیه به سمت هیلاری کلینتون رقیب دمکرات خود در انتخابات ریاست جمهوری 2016، اعلام کرد که مقام های مسئول این کشور باید در مورد روابط وی با مسکو تحقیق کنند.
ه گزارش ایرنا، وی در حساب کاربری توییتر خود نوشت: بسیاری می پرسند که چرا دادستان کل (جف سشنز) یا شورای ویژه (تحقیقات در مورد پرونده روسیه به ریاست رابرت مولر) به جرایم فراوان هیلاری کلینتون یا کومی (مدیر سابق اف بی آی) رسیدگی نمی کنند. 33 هزار ایمیل حذف شده است. ترامپ در توییت دیگری نوشت: در مورد ارتباط های کلینتون با روسیه چه؟ از جمله شرکت پودستا، توافق اورانیوم، سیاست 'از سرگیری' روابط آمریکا با روسیه، سخنرانی های گران قیمت و غیره... جان پودستا مدیر ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون در جریان کارزار ریاست جمهوری 2016 آمریکا بود که ایمیل های وی به سرقت رفت. چند مقام دولت ترامپ و اعضای ستاد انتخاباتی وی به اتهام تبانی با روسیه برای اعمال نفوذ مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحت نظر و تحقیقات قرار دارند. به گفته ترامپ، پرسش های بسیاری در مورد روابط کلینتون با روسیه، ایمیل های حذف شده و ارتباطات تجاری وی، مطرح است. رئیس جمهوری آمریکا در توییت های خود، همچنین جیمز کومی مدیر سابق اف بی آی را زیر سوال برد و نسبت به وفاداری وی ابراز شک و تردید کرد. رابرت مولر به سمت ریاست شورای ویژه تحقیقات در مورد پرونده روسیه منصوب شد؛ در حالی که جف سشنز دادستان کل آمریکا از خود در مورد این تحقیقات، رفع صلاحیت کرد، مساله ای که ترامپ به تازگی آن را غیرمنصفانه خواند. رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد که پسر بزرگش پس از افشای ملاقات وی با یک وکیل روس در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده، ایمیل های خود را در اختیار رسانه ها و مقامات قرار داده است. وی توییت کرد: دونالد پسرم ایمیل هایش را بی شیله پیله تحویل رسانه ها و مقامات داد، در حالی که این هیلاری کلینتون شیاد 33 هزار ایمیل اش را حذف کرد. دونالد ترامپ جونیور پسر رئیس جمهوری آمریکا، تعدادی ایمیل رد و بدل شده بین خود و 'راب گلدستون' (رابط بین او و وکیل روس) را منتشر کرد. در این ایمیل ها، وکیل روس قول ارائه اطلاعاتی را داده بود که به هیلاری کلینتون ضربه می زد. پسر ترامپ این ایمیل ها پس از انتشار گزارشی از جزئیات محتوای ایمیل ها در روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرد. طبق اطلاعات منتشر شده در نیویورک تایمز، به پسر ترامپ قبل از دیدار با وکیل روس گفته شده بود که اطلاعات در مورد کلینتون، بخشی از تلاش دولت روسیه برای کمک به کارزار انتخاباتی پدرش است. جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری آمریکا و پل مانافورت مدیر وقت ستاد انتخاباتی ترامپ نیز در نشست پسر ترامپ با وکیل روس، حضور داشتند. مقوله دیگری که ترامپ امروز در توییت های خود به آن پرداخت، بحث قدرت کامل رئیس جمهوری برای بخشش بود. گزارش هایی به تازگی در رسانه های آمریکایی منتشر شد مبنی بر اینکه رئیس جمهوری آمریکا در مورد قدرت خود برای عفو افراد دخیل در پرونده تحقیقات مربوط به روابط دستیاران و اطرافیانش با روسیه، اعمال موضع کرده است. ترامپ توییت کرد: در حالی که همه موافقند که رئیس جمهوری آمریکا از قدرت تام برای بخشش برخوردار است، چرا به این مساله فکر کنیم در زمانی که تنها جرم، درز اطلاعات علیه ما است. روزنامه واشنگتن پست روز پنجشنبه نوشت: وکلای ترامپ، مساله اختیار رئیس جمهوری برای عفو افراد مرتبط با ماجرای اعمال نفوذ روسیه را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بررسی می کنند. ترامپ همچنین بارها با مشاوران خود در مورد اختیاراتش برای عفو دستیاران، اعضای خانواده و حتی شخص خود در پرونده تحقیقات روسیه، مذاکره کرده است. کاخ سفید روز جمعه احتمال انتشار پیام عفو ترامپ را در مورد افراد مرتبط با این پرونده، منتفی ندانست. این مسئله، خشم و انتقاد شدید مارک وارنر سناتور ارشد دمکرات عضو کمیته اطلاعات سنا را برانگیخت به گونه ای که به ترامپ در مورد عفو افراد دخیل در پرونده تحقیق در باره مداخله روسیه، هشدار داد. ادامه مطلب |
|
|
|
|
|
|
محمدباقر قالیباف شهردار تهران نامهای خطاب به «جوانان انقلابی و دلسوز ایران» منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است: به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوة کنشِ جریانِ اصولگرایی» یکی از مطالبات اصلیِ امروز شما جوانان مومن و دلسوزِ انقلاب و کشور است. امروز دیگر روشن است که اصولگرایی باید با حفظِ مبانی و ارزشهایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، در نگرش و شیوة سیاستورزی خودْ متحوّل شود و با گفتمان و چهرههایی نو، حرکت در راستایِ «نواصولگرایی» را هرچه زودتر آغاز کند. متن کامل این نامه در ادامه میآید: بسم الله الرّحمن الرّحیم جوانان انقلابی و دلسوز ایران عزیز در ماههای گذشته بسیاری از شما به صورت حضوری و غیرحضوری با من از دغدغههای جدی خود دربارة آینده کشور و انقلاب سخن گفتید. این شور و شوق و احساسِ مسئولیتِ تحسینبرانگیزِ شما مرا برآن داشت که دست به قلم برده و برخی نگرانیهای خودم را با شما و مردم عزیزمان در میان بگذارم. پایانِ رقابتهایِ انتخاباتی به معنایِ فراموش کردنِ ناکارآمدیهایِ دولتِ مستقر یا نادیدهگرفتن برخی خطاهایِ دوستانِ جبهة انقلاب نیست. ناکارآمدی در حلِ معضلاتِ اقتصادی، گذرانِ زندگیْ همراه با آرامشِ خاطر را برای بسیاری از مردم، روز به روز دشوارتر میکند و این در حالی است که عدهای میخواهند برای فرار از مسئولیت و پاسخگویی، هرگونه انتقادی را با نسبت دادن به رقابتهایِ انتخاباتی نادیده گرفته و کم اهمیت جلوه دهند؛ هر زمان که به سودشان باشد به رقابتهایِ انتخاباتی ارجاع میدهند و هر زمان که به ضررشان باشد میگویند رقابت تمام شده است. این برخورد دوگانه خطر هدررفتن سرمایه اجتماعی و ملّی را به همراه دارد؛ گویی دولت خود را بی نیاز از سایر مردمی میداند که به هر دلیلی به رئیسجمهورِ مستقر رای ندادهاند. کیست که نداند دعواهایِ سیاسیِ غیرِ ضروری چند هفتة گذشته برای آن بوده که معضلات و ناکارآمدیِ اقتصادی به حاشیه برده شود. در حالی که خبرِ تعطیلیِ بنگاههایِ تولیدی و بیکار شدنِ کارگرانْ یکی پس از دیگری شنیده میشود و مردم، نگرانِ عواقبِ سیاستهایِ بانکی و تداومِ رکود هستند، رئیسجمهورِ محترم حرف از پایانِ دورانِ رکود میزند. این تناقض را ای بسا تنها با راهاندازیِ جنجالهایِ سیاسی بتوان حل کرد؛ وگرنه مردم به چشم خود میبینند که دولتِ مستقر به جای حلِ مشکلاتِ کلانِ اقتصادیِ کشور، بر طبل حاشیهسازی و ایجادِ شکاف در حاکمیت و ادارة کشور میکوبد. در برابر این نگرانیهای دلسوزانه، دو پرسش بیش از هر چیز، ذهن من را به خود مشغول کرده است: پرسش اول این که ناکارآمدیِ دولت زمینه را برای تغییر در وضع موجود در افکارعمومی کاملا مهیا کرده بود، چه عواملی باعث شد که ما این فرصت بزرگ را هم مانند گذشته از دست بدهیم و در عمل اجازه بدهیم با تثبیت مدیریت خسته، بسته و زاویهدار با گفتمان انقلاب اسلامی و منافع ملی، زندگیِ جاریِ مردم و آرمانهایِ انقلابِ اسلامی چهار سال دیگر در بیم و نگرانی سپری شود؟ و در پی این سوال، پرسش بعدی مطرح می شود که برای اصلاح این روندی که سالهاست ادامه دارد و باعث شده جمهوری اسلامی نتواند در دوران پس از دفاع مقدس حتی یک دولت کارآمد در حل نیازهای مادی و معنوی مردم و نزدیک به افق آرمانهای انقلابِ اسلامی را تشکیل دهد، چه باید کرد؟ در گفتگو با شما جوانانِ مؤمن، دلسوزِ انقلاب و نظام و کشور، جوابهایِ متعددی در پاسخ به این دغدغهها شنیدهام که نشان میدهد بسیاری از شما دلیلِ شکستهای اخیرِ جریانِ اصولگرایی، در جلبِ نظرِ مردم در انتخابات را، نتیجة اشکالاتِ ساختاری، رویکردی و عملکردیْ در سطوحِ کلان و خُرد میدانید. لذا به این باور رسیدم که «تغییرِ اساسی در نحوة کنشِ جریانِ اصولگرایی» یکی از مطالباتِ اصلیِ امروزِ شما جوانانِ مومن و دلسوزِ انقلاب و کشور است. امروز دیگر روشن است که اصولگرایی باید با حفظِ مبانی و ارزشهایِ انقلابیِ جمهوریِ اسلامی، در نگرش و شیوة سیاستورزی خودْ متحوّل شود و با گفتمان و چهرههایی نو، حرکت در راستایِ «نواصولگرایی» را هرچه زودتر آغاز کند. برادران و خواهران عزیزم این انقلاب با تکیه بر شور و انگیزه جوانان پیروز شد و این نظام با فداکاری آنها بقای خود را تضمین کرد. در ادامة راه نیز چارهای جز تکیه بر جوانان در انجامِ کارهایِ بزرگ و ماندگار نیست و یکی از کارهای بزرگْ جسارتِ «خودانتقادی» و متحوّل کردن اصولگرایی، بدونِ تضعیفِ این جریان در مقابل رقیبی است که اصلیترینِ هنر آنْ تزریقِ ترسِ مصنوعی به جامعه، به قصدِ فراموش کردنِ وعدهها و ناکارآمدیهایش است. امیدوارم دیگر دوستانِ مسئول و اثرگذار در جبهه اصولگراییْ این پیام و درخواستِ شما را، برای ایجادِ این تحولِ بزرگ و ضروری، بشنوند و بدانند «خودانتقادی» و تغییر نشانه قوت است و نه ضعف. این مهم زمانی اتفاق خواهد افتاد که شما امیدوارانه، فعالانه و آتشبهاختیار وارد صحنه شده، منتظرِ اقداماتِ از بالا به پایین در جریانِ اصولگرایی نباشید؛ زیرا تحلیلِ رفتارهایِ پس از انتخاباتِ برخی دوستانْ نشان میدهدْ تصمیمگیری در این مورد در رأسِ جریانْ همچنان دچارِ اختلال است. بدون شک نخستین گام در انجام این رسالتِ مهم و به سر منزل مقصود رساندنِ آن، ترسیم ویژگیها و مبانیِ «نواصولگرایی» است و لذا برآنم که در همین باب چند پرسش و دغدغة جدی را با شما درمیان بگذارم و شما را دعوت کنم در عرصة عمومی، و در صورت تمایل به صورت خصوصی، جواب آنها را به بحث و گفتگو بگذارید: 1 – از یک منظر آسیبشناسانه، «اصولگرایی» چه ضعفهای ساختاری، عملکردی و رویکردی دارد که باید آنها را اصلاح کرد؟ «نواصولگرایی» در این سه مورد کدام دغدغه ها را باید مورد توجه قرار دهد؟ چتر نواصولگرایی باید شامل کدام گروههای جامعه باشد؟ 2 – چگونه و با چه روشی میتوان از اصولگرایی به سمت نواصولگرایی حرکت کرد؟ و چهرههای جدیدی که میتوانند این کار را انجام دهند باید چه خصایصی داشته باشند و نقش جوانان در این روند چیست؟ 3 – جایگاه مردم در نواصولگرایی چگونه باید باشد؟ آیا ما نیازمند بازگشت به مردم و توجه به مطالبات و نقش آنها در اداره همه امور نیستیم؟ چگونه میتوان بدون چشم پوشی از آرمانها با واقعیتِ تغییرِ سبکِ زندگیِ طبقة متوسط کنار آمد؟ 4 – شیوه تعامل نواصولگرایی با دولت چگونه باید باشد؟ 5 – نسبت نواصولگرایی با رهبری انقلاب، نهادهای حاکمیتی و جریانهایِ سیاسیِ رقیب چگونه باید باشد؟ محمدباقر قالیباف ادامه مطلب |
|
|
|
معاون رئیسجمهور عراق گفت: ما نه میخواهیم در صف ایران قرار گیریم و نه در صف کشورهای عربی، بلکه خواهان دوستی با همه آنها هستیم.
به گزارش خبرداغ ، نوری مالکی، معاون رئیسجمهور عراق در گفتوگو با اسپوتنیک عربی گفت: مهمترین مساله در این روند سیاسی که در آن شکاف فرقهای به وجود آمده این است که برخی از کشورها که در پشت بحران عراق بودند از موضع خود بازگشتند و وارد محور سنی شدند و این تغییر موضع آنها پیام اسفباری به همراه داشت و من به برادران اهل سنت و رئیس پارلمان گفتم که شما با تغییر موضع در این شرایط این پیام را به شیعیان رساندید که ما در صف این دولتها قرار گرفتیم. شما هم بروید و در صف ایران قرار گیرید.
وی افزود: ما نه میخواهیم در محور ایران قرار گیریم و نه در محور کشورهای عربی، ما میخواهیم که ایران دوست ما باشد و کشورهای عربی نیز دوستمان باشند، ما میخواهیم مشکلاتمان را حل کنیم و سرزمینمان را پاکسازی کنیم و تروریسم و تفکرات افراطی را نابود کنیم.
مالکی در ادامه با اشاره به اینکه با استفاده از تجربهها باید مشکلات حل شود، گفت: بهترین ملت ملتی است که از تجربههای منفی و مثبت خود استفاده کند. ما یک تجربه مثبت داشتیم و با متحد شدن در سالهای 2011 و 2012 توانستیم به عراق ثبات بخشیم و مرزها را باز کنیم و بازسازی گستردهای را آغاز کردیم و زمانی که به خاطر اتفاقات سوریه اتحاد خود را از دست دادیم بار دیگر تمام آن چیزهایی که ساختیم را نابود کردیم. ادامه مطلب |
|
|
|
بنا بر ادعای مقامات چین، این راهب بودایی پیشتر از یکی از معابد چین به سرقت رفته بود.
به گزارش ستاره ها به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیشتر از 1000 سال پیش راهبی بودایی با نام " کیسان ژانگ " نمی دانست که حیات و مرگش باعث مناقشه بین دو کشور خواهد شد. جسد مومیایی شده با طلای این راهب که به بودای خندان معروف است برای دهه ها محل عبادتگاه و پرستش در معبدی در یک دهکده کوچک در چین بود. اما اکنون این جسد مومیایی شده توسط یک کلکسیونر هلندی خریده شده و به وی تعلق دارد. مقامات چینی با اقامه دعوا در یک دادگاه بین المللی علیه دولت هلند از آنها خواسته اند تا با فشار بر این کلکسیونر، این راهب مومیایی شده را که به گفته آنها از این معبد به سرقت رفته به چین بازگردانند. بنا به ادعای مقامات محلی روستا این بودای خندان که معروف به " پاتریچ ژانگنگ " بوده در سال 1995 از معبد روستا دزدیده شده و باید به چین بازگردانده شود. "ژانگنگ " که یک طبیب محلی نیز بوده با کمک گیاهان دارویی به درمان بیماران نیز می پرداخته است. زمان حیات وی را سلسله " سونگ " و بین سال های 960-1279 بعد از میلاد مسیح ( AD) می دانند. گفتنی است؛ این مومیایی که ارزش آن دهها میلیون پوند تخمین زده می شود به تازگی در موزه تاریخ بوداپست مجارستان به نمایش گذاشته شده بود. ادامه مطلب |
|
|
|
توافق اخیر میان مسکو با واشنگتن در مورد جنوب غرب سوریه را میتوان نوعی طراحی برای دوره پساداعش دانست. این توافق نشاندهنده پویایی ابزارها در سیاست خارجی روسیه و کارکرد موفق اصل چندبرداری و تعامل گزینشی در این سیاست است.
هرچند تفکر داعشی در خاورمیانه همچنان باقی خواهد ماند، اما با از بین رفتن ساختار و سازمان این گروهک تروریستی در عراق و سوریه، طرفهای مختلف درگیر و ذینفع خود را برای فضای پساداعش و چانهزنی برای گرفتن سهم بیشتر آماده میکنند. برخی از جمله روسیه نیز تلاشها به این منظور را از ماهها پیش آغاز کردهاند. توافق اخیر میان مسکو با واشنگتن در مورد جنوب غرب سوریه را میتوان اقدامی از این دست و طراحیای برای دوره پساداعش دانست. این توافق نشاندهنده پویایی ابزارها در سیاست خارجی روسیه و کارکرد موفق اصل چندبرداری و تعامل گزینشی در این سیاست است.
ادامه مطلب |
|
|
|
حزب یابلوکو روسیه هزینههای تقریبی عملیات نظامی روسیه در سوریه را منتشر کرد. به گزارش ایسنا از نیوز رو، مخارج عملیات نظامی روسیه در سوریه از ۱۰۸ تا ۱۴۰.۸ میلیارد روبل ارزیابی شده است. بر این اساس سهم بیشتر هزینهها مربوط به عملیات هواپیماهای جنگی روسیه در سوریه است که از۹۰ تا ۱۱۷ میلیارد روبل ارزیابی میشود. همچنین بین ۳.۵ تا ۶.۳ میلیارد روبل پرتاب ۷۱ موشک بالدار "کالیبر" برای روسیه هزینه در بر داشته است. حزب یابلوکو خسارات وارده به تجهیزات نظامی روسیه را توسط گروههای تروریستی بین ۹.۳ تا ۱۱.۵ میلیارد روبل ارزیابی کرده است. از سوی دیگر برای حقوق نظامیان روسیه و تغذیه آنها در میدان جنگ ۳.۸ میلیارد روبل خرج شده و همچنین تاکنون ۱۰۲میلیون روبل به خانواده نظامیان کشته شده در جنگ پرداخت شده است. بر اساس آمار رسمی تاکنون ۳۴ نظامی روسیه در جنگ سوریه جان خود را از دست دادهاند. ادامه مطلب |
|
|
|
باشگاه خبرنگاران جوان: نیروهای منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه پاسداران یک فروند شناور صیادی متعلق به کشور امارات را در منطقه پارس جنوبی(عسلویه) توقیف کردند. یک منبع آگاه درباره اخبار منتشر شده در خصوص توقیف دومین شناور صیادی از عربستان سعودی در آب های سرزمینی کشورمان، اظهار داشت: این شناور یک یدک کش اماراتی و نه کشتی صیادی متعلق به عربستان بوده است. وی درباره دلیل این توقیف گفت: شناور اماراتی مجوز تردد نداشته و وارد آب های سرزمینی ایران شده که پس از استعلام توسط منطقه چهارم دریایی سپاه پاسداران در منطقه پارس جنوبی( عسلویه) توقیف کردند. این منبع آگاه خاطر نشان کرد: در حال حاظر بازجویی های اولیه از خدمه یدک کش انجام شده و جهت تکمیل پرونده به مراجع قضایی تحویل داده شدند. ادامه مطلب |
|
|
|
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: بدون تردید نقض عهد آمریکاییها در خصوص برجام بدون پاسخ نخواهد ماند.
به گزارش ایسنا، علیاکبر ولایتی پس از دیدار عصر روز شنبه با شیه شیائو یان فرستاده چین در امور سوریه در جمع خبرنگاران درباره نقض و عهد و اقدامات بازدارنده هیات نظارت بر اجرای برجام گفت: بدون تردید من به عنوان یکی از اعضای هیات نظارت بر اجرای برجام به این نقض عهد آمریکا معترضم و معتقدم باید بعد از بازگشت آقایان ظریف و عرافچی به ایران نتیجه گفتوگوهای آنها را بشنویم و یک تصمیم مشترکی بگیریم. بدون تردید نقض عهد آمریکاییها در خصوص برجام بدون پاسخ نخواهد ماند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این گفته شما نظر هیات نظارت بر اجرای برجام است گفت: من یک عضو هیات هستم و باید دید هیات نظارت بعد از بررسی چه تصمیمی میگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سال دیگری مبنی بر اینکه روابط ایران و کویت در طول سالیان گذشته فراز و فرودهای بسیاری داشته است اما روابط نسبتا خوب بوده است، آینده روابط این دو کشور را چگونه ارزیابی میکنید گفت: به مصلحت کویت نیست که تحت تاثیر سعودیها با ایران اینطور برخورد کند، ما اولین کشور منطقهای بودیم که کمتر از ۲۴ ساعت از ورود اشغالگرانه صدام به کویت این اشغال را محکوم و به آنها کمک کردیم تا سرزمینهای اشغال شده خود را اعاده کنند.
وی ادامه داد: این به مصلحت کویت است که رابطه خود را با ایران بر اساس حسن همجواری تنظیم کند چراکه بیشتر از همه خود آنها ضرر میکنند. میدانیم که آنها تحت تاثیر سعودیها این کار را کردند ولی آنها باید فشارناپذیر باشند، چرا که اگر نشان دهند نمیتوانند در برابر فشار مقاومت کنند، طرف سعودی و آمریکایی فشارها را بیشتر میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: توصیه ما به کویت این است که منافع ملی خود را تحت تاثیر سعودی و دیگران قرار ندهند.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با وجود برخی مسائل در صدور روادید برای دیپلماتهایی که قرار است به عربستان روند تا امور کنسولی حجاج ایرانی را انجام دهند گفت: بنا بر همکاری دولت سعودی در مناسک حج امسال است و جمهوری اسلامی ایران با شرط حفظ حرمت و عزت حجاج ایرانی با اعزام آنها موافقت کرده است و قطعا ما حافظ امنیت حجاج خود هستیم. ادامه مطلب |
|
|
|
سید عباس عراقچی با اشاره به دیدار دو جانبه هیات ایرانی با هیات آمریکایی در حاشیه برگزاری هشتمین نشست کمیسیون برجام در وین اظهار کرد: اخیرا تعداد جدیدی از ایرانیان در کشورهای مختلف به درخواست آمریکا به جرم واهی دور زدن تحریمها دستگیر شدهاند که در این جلسه ما اعتراض خود را نسبت به این موضوع مطرح کرده و خواهان آزادی آنها شدیم.
به گزارش ایسنا، این عضو ارشد هیات مذاکرهکننده کشورمان با اشاره به برگزاری هشتمین نشست کمیسیون برجام، در روز جمعه در وین اظهار کرد: در این جلسه که در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 برگزار شد، به ابعاد موضوع هستهای در اجرای برجام و همچنین بحث تحریمها پرداخته شد. در خصوص مباحث مربوط به هستهای در اجرای برجام بحثهایی صورت گرفت و گزارشی از پیشرفتهایی که حاصل شده ارائه شد، از جمله در حوزه مدرن کردن رآکتور اراک آخرین تحولات صورت گرفته در این زمینه مطرح شد و هیات چینی و دیگر هیاتها صحبتها و گزارشهایی در این ارتباط ارائه کردند.
وی ادامه داد: در این جلسه در مورد همکاریهای صلحآمیز هستهای ایران با گروه 1+5 بحث و گفتوگو شد. همچنین گزارش آژانس در مورد پایبندی ایران به تعهداتش در برجام مورد توجه قرار گرفت و هیاتهای شرکتکننده از همکاری کامل ایران با آژانس در خصوص اجرای برجام تشکر و قدردانی کردند.
معاون وزیر خارجه با بیان اینکه در این جلسه بحث مفصلی نیز در مورد بحث تحریمها صورت گرفت، گفت: موارد نقض تعهدات از سوی طرف مقابل به خصوص آمریکاییها را در این جلسه به صورت یک به یک شرح دادیم، مواردی که آنها به تعهدات خود یا کامل عمل نکردهاند یا با تاخیر عمل کردهاند یا مواردی که برجام از دید ما بر اساس عملکرد آنها نقض شده است . همچنین مواردی را که فضا را تخریب کردهاند تا شرکتها و کمپانیهای اقتصادی از کار با ایران بترسند.
وی ادامه داد: همه اعضا متفقالقول بودند که برجام باید حفظ شود و تعهدات از سوی همه طرفها در فضای حسن نیت و سازنده اجرا شود.
عراقچی تصریح کرد: برخی از هیاتهای شرکتکننده در نشست با ما همراهی داشتند که آمریکاییها تعهداتشان در برجام را به درستی عمل نکردهاند و فضای سازندهای که لازم است برای اجرای برجام و منتفی شدن ایران از رفع تحریمها ایجاد شود، به درستی محقق نشده است.
وی به جمعبندی که توسط «هلگا اشمید» در پایان این جلسه صورت گرفت اشاره کرد و افزود: در این جمعبندی ضمن قدردانی از ایران تاکید شد که تمام طرفها باید به همه مفاد برجام به طور کامل پایبند باشند و با حسن نیت و در یک فضای سازنده تعهداتشان را انجام دهند. به نظرم جمعبندی که در جلسه صورت گرفت، از جهت ارسال پیام قوی به دنیا و به تمام جوامع اقتصادی، شرکتها، بازرگانان و بنگاههای اقتصادی و کسانی که میخواهند با ایران کار کنند، یک پیام قوی در حمایت همه اعضا از برجام بود. در عین حال که ما (ایران) تاکید داریم که آمریکاییها در ارتباط با برجام بد عهدیها و پیمانشکنیهایی داشتهاند و ما در پایان جلسه اعلام کردهایم که باید آمریکاییها به خاطر بد عهدیهایشان در اجرای تعهداتشان در برجام مسوول شناخته شوند.
این مقام وزرات امور خارجه با بیان اینکه ما جمعبندی جلسه را به تهران منتقل میکنیم و ایران حق خود را برای هر نوع واکنشی نسبت به این بد عهدیها محفوظ نگه میدارد، ادامه داد: ما گزینههای مختلفی در این ارتباط در دسترس داریم. برخی از این گزینهها در متن برجام است و برخی از گزینهها در دستورات مجلس، شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری وجود دارد و اینها همه ملاک ما خواهد بود. ما با توجه به منافع کشور و حقوق خودمان تصمیم میگیریم و حتما نسبت به همه بد عهدیها واکنش لازم را در زمان و شکل مناسب خواهیم داشت.
عراقچی در مورد دیدار هیات ایرانی و آمریکایی در حاشیه هشتمین نشست کمیسیون برجام در وین گفت: در حاشیه جلسات کمیسیون برجام به طور معمول همیشه دیدارهای دو جانبهای با هیاتهای مختلف حاضر در کمیسیون داشته و داریم. در این دور از جلسات نیز با بیشتر هیاتها ملاقاتهایی در سطح معاونان و کارشناسان داشتیم. با هیات آمریکایی نیز طبق معمول دیدار دو جانبهای داشتیم. معمولا بیشتر اشکالات مربوط به اجرای برجام، مربوط به هیات آمریکایی است، از این رو ما با طرف آمریکایی تمام مسائل را مرور و مطرح کردهایم. در این جلسه تمام مواردی که به نقض عهد، بد عهدی، تاخیر و تعلل از سوی آمریکاییها بود را ذکر کردیم. آنها توضیحاتی را ارائه کردند، البته از نظر ما این توضیحات قابل قبول نیست و نتیجه مباحث را به تهران منتقل میکنیم.
معاون وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: همچون روال گذشته از فرصت دیدار با آمریکاییها استفاده کردیم و از بعد مسائل انسانی به موضوع ایرانیانی که توسط آمریکا در این کشور یا در کشورهای دیگر به جرم واهی همچون دور زدن تحریمها دستگیر شدهاند، پرداختیم. اخیرا افرادی جدید از ایرانیان در کشورهای مختلف به درخواست آمریکاییها دستگیر شدهاند. این موارد را منتقل کردیم. اعتراض کردیم و خواهان آزادی آنها شدیم. ادامه مطلب |
|
|
|
رئیس سازمان بسیج مستضعفین عرصه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش را یکی از عرصههای نیازمند توجه در تراز انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: بیشترین انتظار از روحانیون و طلاب انقلابی نقش آفرینی در این عرصه است.
به گزارش ایسنا، سردار غلامحسین غیب پرور در جمع تعدادی از مدیران حوزههای علمیه کشور و مسئولین نمایندگیهای ولی فقیه در سپاههای استانی با بیان اینکه«برای حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و پاسداری از آن باید با توجه به شرایط جدید و اقتضائات روز عمل کنیم»اظهار کرد: در دوران حاضر عرصههای جدیدی در برابر نظام و جامعه ایجاد شده است که در گذشته وجود نداشته اند.
وی با اشاره به ویژگی های حوزه های علمیه انقلابی گفت: یکی از عرصه های جدید فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است که حضور طلاب و روحانیون در این عرصه برای رفع شبهاتی که مطرح می شود ضروری است.
غیب پرور تاکید بر نقش و جایگاه رفیع روحانیت در جامعه افزود: علیرغم تبلیغات منفی که دشمنان نظام اسلامی علیه روحانیت انجام می دهند، روحانیون و علما با نفوذ در قلب ها همچنان سکان هدایت جامعه را در اختیار دارند.
وی با اشاره به عرصه هایی که جامعه در آنها با مشکلاتی مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: یکی دیگر از عرصه هایی که باید در تراز انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گیرد عرصه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش است و بیشترین انتظار از روحانیون و طلاب انقلابی نقش آفرینی در این عرصه است.
غیب پرور در ادامه به موضوع هجرت علما اشاره کرد و گفت: ما مساجد زیادی در کشور داریم که فاقد امام جماعت و روحانی هستند و طلاب جوان برای پر کردن این خلاء مسئولیت خطیری بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه هر قدر از عمر انقلاب اسلامی می گذرد بر دشمنی های استکبار علیه نظام اسلامی افزوده می شود، گفت: طلاب ما می باید با تقویت توانایی ها و استطاعت خود در عرصه هایی که نظام سلطه علیه انقلاب و کشور هجمه میکند؛ ورود کرده و در دفاع از انقلاب و کشور آن چه که لازم است انجام دهند.
غیب پرور انسجام فکری و درک مشترک از مسائل انقلاب را ضروری دانست و گفت: این مهم است که ظرفیت های مختلف کشور با شناختی صحیح از مشکلات و اولویت های جامعه برای حل آنها بسیج شوند.
وی در پایان با اعلام آمادگی بسیج برای همکاری با حوزه های علمیه در حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه افزود: بسیج در کنار تقویت خود در ابعاد مختلف رویکرد خود را تمرکز بر مسائل اجتماعی قرار داده است.
ادامه مطلب |
|
|
|
پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ عراق در محور جنوب چند عملیات انجام داد که رزمندگان ایرانی توانستند با طراحی و اجرای عملیاتهایی همچون «دفاع سراسری» و «الغدیر» دشمن را به عقب برانند.
به گزارش ایسنا، یکی از موضوعاتی که پژوهشگران و اهالی رسانه در رابطه با دوران هشت سال دفاع مقدس باید به آن توجه کنند وقایع و رخدادهایی است که تا ۹ روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ استمرار داشته است. چرا که در این بازه زمانی عراق در خطوط سراسری جبهه جنگ اقدام به عملیات آفندی (حمله) کرد که بزرگترین عملیت آنها، در جاده اهواز خرمشهر بود. رژیم بعث عراق خیال میکرد با این اقدامات میتواند در مذاکرات پس از آتش بس دست پر حاضر شود. پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ عملیات «دفاع سراسری» در تاریخ ۶۷/۵/۱ اجرا شد. اسم این عملیاتها را سراسری گذاشتهاند چون بدون هیچ طرح و برنامهای از قبل تعیین شده انجام شد و در حقیقت مجموعهای از چند عملیات بودند.
با توجه به پذیرش قطعنامه از طرف جمهوری اسلامی ایران، صدام و حامیانش فکر کرده بودند که شاید ایران از موضع ضعف این قطعنامه را پذیرفته است و بنابراین دست به تحرکاتی زدند. پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ عراق در محور جنوب چند عملیات انجام داد که رزمندگان ایرانی توانستند با طراحی و اجرای عملیاتهایی همچون «دفاع سراسری» و «الغدیر» دشمن را به عقب برانند.
در روز سی ویکم تیرماه سال ۱۳۶۷ نخستین یگانی که در مقابل تحرک عراق حضور یافت تیپ ۴ لشکر۱۰ سید الشهدا(ع) بود اما متاسفانه این تیپ فاقد ارتباط بود برای همین هنگامی که وارد عمل شد به دلیل فقدان ارتباطات و تحرک وسیع دشمن تعداد زیادی شهید داد. اما با این حال توانست از الحاق نیروهای دشمن در «سه راهی صاحب الزمان» در اهواز جلوگیری کند چرا که اگر اینگونه نمیشد بی شک اهواز سقوط میکرد. در ادامه این حمله روز یکم مرداد ماه نیز تیپ حضرت زهرا(س) عملیاتی انجام داد و ۴۸ ساعت بعد عملیات دیگری به نام الغدیر با بهرهگیری از تیپهای ۱و ۲ و باقی مانده تیپ ۴طراحی و اجرا شد. حدود ۱۵۰ شهید بعد از پذیرش قطعنامه تا روز هشتم مرداد ماه تقدیم کردیم و خوشبختانه توانستیم مقابل دشمن بایستیم و ازسقوط اهواز جلوگیری کنیم.
دشمن در آن زمان بسیار قوی از سمت اهواز در حال پیشروی بود و تمام امکانات خود را به کار گرفته بود تا جاده اهواز- خرمشهر را بگیرد. بدون شک اگر تیزهوشی و رشادت فرماندهان و رزمندگان نبود، قطعا سرنوشت جنگ تحمیلی به گونهای دیگر رقم میخورد. عراق از اول تا هشتم مردادماه سه مرحله عملیات انجام داد که رزمندگان ایرانی با قاطعیت به آن پاسخ دادند و در پی این پاسخگوییها تعدادی از رزمندگان لشکر ۱۰ سید الشهدا به شهادت رسیدند.
وقایع جبهه غرب و شمالغرب در روزهای پس از قطعنامه
همچنین پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، عراق را در بنبست سیاسی و نظامی قرار داد و بر گروهها و عناصر معاند نیز شوک شدیدی وارد کرد. در این میان، منافقین تنها گروهی که همه حیثیت و هستی خود را در گرو جنگ نهاده بودند، برای خروج از بن بست، توطئهای که مأموریت اجرای آن را به عهده داشتند به مرحله اجرا درآوردند. آنها در تحلیلهای درون گروهی خویش، امکان قبول آتش بس از سوی ایران را ناممکن دانسته و باور داشتند که جمهوری اسلامی، زمانی قطعنامه را میپذیرد که از جنبههای سیاسی، نظامی و اقتصادی به بن بست کامل رسیده باشد و تحت چنین شرایطی، سقوط نظام اسلامی حتمی و قدرت به عناصر سازمان منافقین منتقل خواهد شد!
بنابراین فرصت پیش آمده را زمان مناسبی دانسته و به رغم آنکه طرح حمله به ایران برای سالگرد جنگ تدارک دیده شده بود، زمان آن دو ماه به جلو انداخته شد. هدف منافقین از حمله در عمق خاک ایران، تسخیر چندین شهر و در پایان رسیدن به تهران و به دست گرفتن قدرت بود؟! طبق زمانبندی، نیروهای منافقینم بایستی ساعت ۱۸:۰۰ روز دوشنبه سوم مرداد ۱۳۶۷ به کِرند و ساعت ۲۰:۰۰ به اسلام آباد و ۲۲:۰۰ به کرمانشاه رسیده و در این شهر، استقرار دولت خویش را اعلام کنند. اگرچه منافقین در ساعتهای تعیین شده به کرند و اسلام آباد رسیدند، اما در مسیر اسلام آباد – کرمانشاه در گردنه حسنآباد، از پیشروی آنها جلوگیری و در روز ۵ مرداد ماه منطقه از وجود منافقان پاکسازی شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
قانونگذاران اتحادیه اروپا در بازدید از کاخ سفید گفتند که دولت واشنگتن باید اجازه سفر بدون ویزا را برای تمامی شهروندان این اتحادیه بدهد و ممنوعیت سفر برای مسلمانان غیرقابل قبول است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری دویچه وله، کمیته "امور داخلی، عدالت و آزادیهای مدنی" در پارلمان اروپا که به اختصار آن را "LIBE" مینامند به این مساله اشاره کرده که آمریکا پنج کشور شامل بلغارستان، کرواسی، قبرس، لهستان، رومانی را از برنامه لغو صدور ویزا مستثنی کرده است. کشورهایی که در این برنامه قرار دارند، شهروندانشان نیازی ندارند برای سفر به آمریکا ویزا داشته باشند. پارلمان اروپا رای گیری غیرالزامآوری را برای صدور ویزا برای شهروندان آمریکایی که به اروپا سفر میکنند، برگزار کرده مگر آنکه ایالات متحده اوضاع را تغییر دهد.
کلود مورئاس، رئیس این کمیته اذعان کرد: باید راه حلی برای این مساله پیدا شود. ما به صورت واضح گفتهایم که به دنبال جایگاه دومی یا درجه دومی برای این پنج کشور نیستیم.
یکی دیگر از مسائلی که اعضای این کمیته با مقامهای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مطرح کردند، ممنوعیت ورود مسلمانها به آمریکاست.
مورائس در این باره گفت: دیدگاه من از دیدگاه اتحادیه اروپا نشات میگیرد که اعلام کرده این اقدام از سوی ترامپ برخلاف قانون اساسی و از نظر اخلاقی اشتباه است.
وی ادامه داد: از نظر من، این اقدام بر مبنای نژادپرستی و دسته بندی مذهبی کشورهاست و باعث ایجاد و قوت بخشیدن به یک پایگاه و اصل سیاسی میشود. من امیدوارم همانطور که دادگاهها در حال بررسی این مساله هستند که آیا ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا براساس قانون آمریکا قانونی است یا خیر، ترامپ نگاه جدیدی به تاثیر جهانی تصمیمش بیندازد.
ادامه مطلب |
|
|
|
روسیه در دوام توافقنامه انحلال موشکهای کوتاهبرد و میانبرد تردیدی ندارد.
به گزارش ایسنا از کمرسانت، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: مسکو به هیچ عنوان تداوم توافقنامه انحلال موشکهای کوتاهبرد و میانبرد را مورد تردید قرار نخواهد داد، با این وجود ما اعتراضات زیادی نسبت به آمریکا درخصوص تحقق نامناسب و ناکافی این توافقنامه داریم.
وی افزود: ما به این توافقنامه متعهد هستیم و خواستار فسخ و لرزش پایه آن نیستیم.
این مقام سیاسی روسیه خاطرنشان کرد، به همین دلیل تلاشهای آمریکا به بهانه اتهام بستن به روسیه مبنی بر اینکه از مطالبات این توافقنامه منحرف میشود، امکان حفظ آن را مورد تردید قرار میدهد. ادامه مطلب |
|
|
|
وزیر حمل و نقل انگلیس، یکی از اعضای کابینه که به ترزا می نزدیک است پیشبینی کرد می دستکم تا سال ۲۰۲۰ در قدرت باقی میماند و حتی میتواند برای یک انتخابات ملی دیگر مبارزه کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کریس گریلینگ ، وزیر حمل و نقل انگلیس اعلام کرد: می به عنوان نخست وزیر تا ماه مارس ۲۰۱۹ زمان دستیابی کامل به بریگزیت، باقی خواهد ماند زیرا از حمایت کامل محافظه کاران برخوردار خواهد بود.
قدرت می پس از اینکه در انتخابات اخیر، اکثریت پارلمان را از دست داد، تضعیف شد.
اکنون زمزمههایی مبنی بر جدال و رقابت بر سر جایگزینی وی شنیده میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا او میخواهد می در سال ۲۰۲۰ نخست وزیر بماند یا پس از بریگزیت ۲۰۱۹ برود، گفت: من میخواهم وی بماند و فکر میکنم که وی این کار را انجام دهد.
ادامه مطلب |
|
|
|
روسیه تا سال ۲۰۲۵ میلادی منطقه آزاد پروازی خود را به بهره برداری میرساند.
به گزارش ایسنا از ایزوستیا، طرح ایجاد منطقه آزاد پرواز در پیشنویس راهکار توسعه سیستمهای ناوبری هوایی روسیه تا سال ۲۰۳۰ میلادی درج شده است و سازمان دولتی سازماندهی تردد هوایی روسیه این راهکار را تدوین کرده است. قرار است تا ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی این سند جهت تصویب به دولت ارائه شود.
منطقه آزاد پرواز منطقه ایست که در داخل آن پروازها بدون مسیر معینی انجام خواهند گرفت، این امر مسیرهای پرواز را بهینه میکند و زمان پروازها را نیز کاهش میدهد.
با این وجود امنیت پروازی و اجرای دستورات امنیت ملی ضمانت اجرایی آن خواهد بود.
این طرح سالانه هزینههای بهره برداری از فضای پروازی را بیش از ۲۶ میلیارد روبل و مخارج سیستم های ناوبری هوایی را ۲۵ میلیارد روبل کاهش میدهد. ادامه مطلب |
|
|
|
پسر ملا هیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، عامل حملهای انتحاری در استان هلمند واقع در جنوب افغانستان بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری خامهپرس، قاری یوسف احمدی، سخنگوی گروه طالبان گفت، خالد، پسر ارشد ملا هیبتالله حملهای را در بخش گرشک در استان هلمند انجام داد.
احمدی افزود، این حمله به رهبری خالد نشان میدهد که طالبان بر اساس اعتقادات مذهبی رفتار میکند نه جستجوی قدرت.
دفتر دولتی رسانهای محلی در بیانیهای با تایید این حمله اعلام کرد، دو خودروی زرهی هاموی پر شده با مواد منفجره در این حمله مورد استفاده قرار گرفتند.
در این بیانیهای اعلام شد، این حمله در صبح پنجشنبه منجر به تلفات زیاد و خرابی در پستهای امنیتی نشد و نیروهای امنیتی آماده هستند و به این حملات پاسخ میگویند.
دولت محلی گرشک افزوده، این حمله منجر به زخمی شدن دو سرباز ارتش و سه پلیس شد، همچنین این "خودروهای پر شده با مواد منفجره" قبل از رسیدن به پستهای امنیتی منفجر شدند.
فرزند ملاهیبتالله که خودش را در حمله هلمند منفجر کرد و جان باخت، بیشتر از ۲۰ سال سن داشت.
ملا هیبتالله (هبتالله) بیش از یکسال پیش، پس از کشته شدن ملا اختر منصور، در حمله هواپیماهای آمریکایی در کویته پاکستان، به عنوان رهبر طالبان تعیین شد.
مقامهای امنیتی هلمند روز جمعه اعلام کردند که حمله سنگین گروه طالبان در گرشک را عقب زده و حدود ۱۳۰ نفر از جنگجویان گروه طالبان را کشتهاند.
به گفته مقامهای امنیتی هلمند تمام پاسگاههایی که طالبان موفق به تصرف آن شده بودند دوباره تحت کنترل نیروهای امنیتی افغان در آمده است. ادامه مطلب |
|
|
|
محققان در آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم کامپیوتری (CSAIL) موسسه فناوری "ماساچوست MIT " با همکاری موسسه تحقیقات محاسباتی قطر (QCRI) موفق به توسعه یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی به نام "Pic2Recipe " شدند که میتواند مواد اولیه تشکیل دهنده هر غذا را از روی تصویر آن تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، این سیستم جدید علاوه بر تشخیص مواد اولیه، میتواند حتی دستورالعملهایی را برای پخت غذاهای مشابه ارائه دهد.
تیم CSAIL پیشتر و با همکاری محققانی از سوئیس و هنگ کنک، یک پایگاه اطلاعاتی از بیش از یک میلیون تصویر غذا به نام "Recipe1M" و الگوریتمهای مورد نیاز برای تشخیص آنها و استخراج اطلاعات مفید از آنها را ایجاد کرده است.
آنها این کار را با وارد کردن دادهها به یک شبکه عصبی مصنوعی به نام Pic2Recipe انجام دادند که این شبکه به صورتی آموزش دیده تا با دیدن تصاویر بتواند الگوهایی را پیدا کند تا به واسطه آنها بتوان بین غذای مورد نظر و دستورالعمل تهیه آن ارتباط برقرار کرد.
ایده طراحی Pic2Recipe این است که تصویری از یک غذای آماده شده به آن داده شود و این سیستم باید بتواند لیستی از مواد تشکیل دهنده آن را به کاربر ارائه کند. سپس آن را با سایر تصاویر مطابقت داده و لیستی از غذاهای دیگری که دستورالعملهای مشابه دارند را ارائه کند.
یک نسخه ساده آنلاین از این فناوری وجود دارد که عموم مردم میتوانند از آن استفاده کنند.
تاکنون، Pic2Recipe با موفقیت توانسته است تا مواد تشکیل دهنده دسرهایی مانند بیسکوئیت یا کلوچهها را به بهترین شکل تشخیص دهد اما هنوز برای حدس مواد تشکیل دهنده غذاهای پیچیدهتر مانند سوشی، اسموتی(نوعی نوشیدنی) و نوشیدنیهای ترکیبی دچار مشکل میشود. این تیم تحقیقاتی میگوید که سیستم جدید همچنین با غذاهای بسیار مشابه مانند انواع مختلف لازانیا مشکل دارد.
طبق گفته محققان MIT، قدم بعدی این است که سیستم را طوری آموزش دهند که بتواند نحوه پخت و آماده شدن غذا را نیز تشخیص دهد. برای مثال بتواند به کاربر بگوید که گوجه فرنگیها کبابی شده یا به صورت بخارپز آماده شدهاند.
همچنین بتواند انواع مختلفی از یک ماده غذایی، مانند قارچهای مختلف، پیاز یا سیب زمینی را نیز از یکدیگر متمایز کند.
نتایج این تحقیق در این ماه در کنفرانس چشم انداز کامپیوتر و تشخیص الگو در هونولولو ارائه خواهد شد.
ادامه مطلب |
|
|
|
امیر خلبان یوسف قربانی گفت: هوانیروز ارتش پس از دفاع مقدس به بومیسازی، خودکفایی و نهضت قطعهسازی توجه کرد و اقدامات ارزشمندی در حوزه سامانههای دید در شب و سلاحهای دوربرد داشته است.
فرمانده هوانیروز ارتش گفت: هوانیروز ارتش پس از دفاع مقدس به بومیسازی، خودکفایی و نهضت قطعهسازی توجه کرد و اقدامات ارزشمندی در حوزه سامانههای دید در شب و سلاحهای دوربرد داشته است.
امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش در سخنان پیش از خطبه این هفته نماز جمعه تهران، گفت: اقتدار موشکی نیروهای مسلح ایران قلب دشمنان را نشانه گرفت و آنها را به لرزه انداخت.
وی با بیان اینکه هوانیروز ارتش یکی از یگانهای قدرتمند ارتش است، اظهار داشت: همانطور که فرمانده نیروی زمینی ارتش گفته است هوانیروز نه تنها متعلق به ارتش و ملت ایران بلکه متعلق به اسلام است.
فرمانده هوانیروز ارتش ادامه داد: هوانیروز نقش ارزشمندی در پیروزی انقلاب داشت و همینطور در 8 سال دفاع مقدس 300 هزار ساعت پرواز عملیاتی داشت و 256 شهید تقدیم انقلاب کرد.
امیر قربانی گفت: هیچ عملیاتی در دفاع مقدس نیست که هوانیروز در آن نقش مؤثر و بارزی نداشته باشد و در عملیات والفجر 8 شاهد سرنگونی هواپیمای پیشرفته عراقی توسط بالگردهای کبری هوانیروز بودیم که یکی از افتخارات ارتش است.
وی با بیان اینکه هوانیروز در عملیات مرصاد نقش محوری داشت، گفت: همانطور که شاهد بودیم رژیم بعث و صدام پس از قطعنامه به آن وفادار نبودند و صدام که نیروی بالقوه منافقین را در اختیار داشت و از طرفی هم میخواست از شر آنها خلاص شود با مسعود رجوی خائن، سناریویی پیشبینی میکند که از سمت غرب به کشور ما حمله کنند و این از کارهای آقای بنیصدر و صدام بود.
فرمانده هوانیروز ارتش افزود: پس از ستونکشی نظامی منافقین با حمایت صدام به کشورمان بالگردهای هوانیروز و رزمندگان سپاه و بسیج و ارتش وارد عمل شدند و رزمندگان بسیج و سپاه توسط بالگردهای هجومی هوانیروز در پشت سر منافقین هلیبرن شدند و محاصره صورت گرفت و اولین راکت بالگردهای ما به انبار مهمات منافقین که در یک ماشین بود، اصابت میکند.
امیر قربانی ادامه داد: 56 بالگرد هوانیروز در این عملیات حضور داشتند و 425 ساعت پرواز عملیاتی کردند که نتیجه آن انهدام 154 تانک و خودروی منافقین بود. در این عملیات کمر منافقین شکست.
وی خاطرنشان کرد: هوانیروز ارتش پس از دفاع مقدس به پشتیبانی از قرارگاههای ارتش، سپاه و مرزبانی پرداخت و به بومیسازی، خودکفایی و نهضت قطعهسازی توجه کرد و اقدامات ارزشمندی در حوزه سامانههای دید در شب و سلاحهای دوربرد داشته است.
فرمانده هوانیروز ارتش خاطرنشان کرد: هوانیروز ارتش طرحها و برنامههای مختلفی برای مقابله با گروهکهای معاند دارد و خطاب به دشمنان اعلام میکنیم چنانچه قصد تعرض به خاک ایران را داشته باشند، پاسخ ما به آنها همان سرب داغی خواهد بود که به دهانشان ریخته میشود. ادامه مطلب |
|
|
|
رزمایش روی نقشه ناهمتراز ولایت 96 به صورت دو طرفه وکنترل شده صبح امروز با هدف ورزیده نمودن دانشجویان دانشگاه فرماندهی وستاد ارتش درخصوص وظایف فرماندهی وستاد در محیط عملیاتی ناهمتراز آغاز شد.
صبح امروز،رزمایش روی نقشه ناهمتراز ولایت 96 به صورت دو طرفه وکنترل شده با هدف ورزیده نمودن دانشجویان دانشگاه فرماندهی وستاد ارتش درخصوص وظایف فرماندهی وستاد در محیط عملیاتی ناهمتراز آغاز شد.
امیر سرتیپ دکتر حسین ولی وند فرمانده دافوس آجا با اعلام مطلب فوق گفت:در این رزمایش کاربرد اصول تاکتیکی وستادی با اجرای کار عملی توسط دانشجویان در نقش فرمانده وستاد گروههای رزمی مشترک ناهمتراز تمرین می شود.
وی در ادامه گفت:رزمایش روی نقشه،حقیقی ترین طریقه نمایش وآشنایی با رزم را به وجود می آورد وبرای تمرین در مورد آموزش های قبلی به منظور به وجود آوردن جنبه حقیقی عملیات نظامی وتقویت اعمال برآورد واتخاذ تصمیم برای افسران بسیار مناسب می باشد.
سرتیپ ولی وند گفت:این رزمایش یک عملیات مشترک ودر سطح فرماندهی مشترک با حضور عناصری از نیروهای سه گانه ارتش وقرارگاه پدافند هوایی ودر قالب دو گروه رزمی مشترک ناهمتراز ونیروی یگانه مستقل ویک یگان متجاوز به مدت 5 روز در دافوس آجا برگزار خواهد شد.
فرمانده دافوس با اشاره به اهمیت آشنایی دانشجویان با نحوه فرماندهی و وظایف ستادی در طراحی وهدایت جنگ ها گفت:ما در برنامه های آموزشی دافوس انواع مختلفی از رزمایش ها از جمله رزمایش کلاسیک، آبخاکی وناهمتراز را طرح ریزی واجرا می کنیم. ادامه مطلب |
|
|
|
با حضور وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبيا (ص)ارتش خط توليد موشك پدافند هوايي برد بلند صياد 3 افتتاح و تعدادي از آن به قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبيا (ص) آجا تحويل گرديد.
با حضور سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص)ارتش جمهوری اسلامی ایران خط تولید موشک پدافند هوایی برد بلند صیاد 3 که توسط دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است افتتاح و تعدادی از آن به قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل گردید.
سردار دهقان در مراسم افتتاح این خط تولید طی سخنانی با اشاره به راهبرد وزارت دفاع در تقویت و روز آمد سازی پدافند هوایی کشور در بردهای پست، متوسط و بلند اظهارداشت : سامانه صیاد 3 با برد عملیاتی حدود 120 کیلومتر و ارتفاع پروازی 27 کیلومتر در مقابل تهدیدات هوایی در برد متوسط و بلند طراحی شده است.
وزیر دفاع افزود : موشک صیاد 3 بر اساس آخرین فناوری های روز دنیا طراحی شده و قادر است با انواع مختلف تهدیدات مانند هواپیماهای جنگنده رادار گریز، هواپیماهای بدون سرنشین، موشک های کروز، بالگردها و انواع مختلف پرنده های مدرن دارای مانور، سرعت و ارتفاع بالا در محدوده عملیاتی خود درگیر شود.
وی افزود: این موشک دارای هدایت ترکیبی و مجهز به جستجو گرهای پیشرفته ی فعال، نیمه فعال و همچنین مادون قرمز می باشد.
وزیر دفاع گفت: این موشک از قابلیت های پیشرفته مقابله با انواع جنگ الکترونیک برخوردار است.
سردار دهقان، با تبریک این موفقیت بزرگ به محضر فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) و نیروهای مسلح و قدردانی و سپاس از دست اندر کاران طراحی و ساخت سامانه سلاح صیاد 3 تاکید کرد : وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در راستای تقویت بنیه دفاعی کشور در حوزه های گوناگون با نگاه به افق های سند چشم انداز بیست ساله کشور و حرکت بر مدار اقتصاد مقاومتی بعنوان موتور محرکه صنایع مختلف وزارت دفاع با تمام توان به سوی فتح قله های بلند فناوری های پیچیده دفاعی و نظامی گام برخواهد داشت و لحظه ای از ارتقاء توان رزمی- عملیاتی نیروهای مسلح غفلت نخواهد کرد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) نیز در این مراسم گفت: این موشک از کلاس برد متوسط به بالا و متصل به سیستم سلاح تلاش 2 است.
وی افزود: موشک صیاد 3 از امروز وارد سیستم پدافند یکپارچه کشور میشود.
امیر اسماعیلی گفت: قابلیتهای این موشک و سیستم سلاح ارتقاء یافته سامانه تلاش یک و موشکهای صیاد یک و 2 است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا گفت: این سامانه در جنگ الکترونیک متبحرانه عمل میکند و بر علیه اهداف با سطح مقطع کم که لبه تکنولوژی دنیاست، بسیار خوب درگیر میشود.
امیر اسماعیلی در پایان تاکید کرد: این سیستم موشکی هم به شکل فعال و هم نیمهفعال قابلیت استفاده دارد و شاید تنها چند کشور به چنین سیستم سلاحی به صورت متحرک و بومی دسترسی داشته باشند. ادامه مطلب |
|
|
|
رییس جمهور در صفحه اینستاگرام خود به مناسبت ۲۷ تیرماه سالگرد پذیرش قطعنامه 598، تصویری از مقر سازمان ملل متحد در ژنو، منتشر کرد.
به گزارش خبرآنلاین، متن یادداشت حسن روحانی به شرح زیر است؛
تیم مذاکره کننده ایرانی در دومین دور مذاکرات قطعنامه 598، مقر سازمان ملل متحد در ژنو، شهریور ۱۳۶۷. ردیف جلو از سمت چپ: عباس ملکی (دبیر هیأت)، حسن روحانی (رئیس وقت کمیسیون دفاع مجلس و عضو شورایعالی دفاع)، سیروس ناصری (نماینده وقت ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو)، علیاکبر ولایتی (وزیر وقت امور خارجه و رئیس هیأت)، محمدجواد ظریف (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه)، مرحوم حسن حبیبی (وزیر وقت دادگستری)، سید محمدحسین لواسانی (معاون وقت بینالملل وزارت امور خارجه)، علی شمس اردکانی (دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه و نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد). ردیف دوم: امیر علیاصغر جمالی (جانشین وقت فرماندهی نیروی زمینی ارتش)، میر انوری (رییس وقت اداره مرزی وزارت امور خارجه)، دکتر جمشید ممتاز (حقوقدان، استاد دانشگاه تهران و مشاور حقوقی هیأت)، مرتضی سرمدی (معاون وقت ارتباطات وزارت امور خارجه).
ادامه مطلب |
|
|
|
تسنیم نوشت: معاونت اطلاعات سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان در اطلاعیهای از دستگیری ۱۱نفر از اعضا و طرفداران شبکه انحرافی «عرفان حلقه» در نجفآباد توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
در این اطلاعیه آمده است؛
با تلاشهای شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان (عج) استان اصفهان، شبکه منحرف عرفان حلقه شناسایی و با استعانت از خداوند سبحان و تلاشهای انجامگرفته با دستگیری مدرس و سر شبکه بهکلی متلاشی شد.
این اطلاعیه با اشاره به تلاشهای دشمنان و طرفداران واداده آنها در داخل کشور برای استحاله فرهنگی، بیان کرده است: حسب فرمایشات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به مسائل فرهنگی و خطر جدی نفوذ عناصر منحرف در باورها و عقاید جامعه، سازمان اطلاعات سپاه مقابله با ترویجدهندگان و فعالان عرفانهای کاذب و نوظهور را در دستور کار خود قرار داده است.
در ادامه این اطلاعیه شیوههای گوناگون و پیچیده این عرفان برای جذب جوانان و افراد جامعه در راستای به انحراف کشیدن عقیدتی آنها مطرح و تاکید شده است که پاسداری از فرهنگ غنی ایران اسلامی جزء دستور کار ذاتی سپاه قرار دارد و به همین سبب هرگونه ایجاد انحطاط در این زمینه مورد رصد و اشراف سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار میگیرد.
گفتنی است ترویجدهندگان فرقه انحرافی و منحط عرفان حلقه با ادعاهای فرادرمانی، عرفان و اتصال به شبکه مثبت، عدهای را به سمت خود جذب و با ایجاد تشکیک در اعتقادات مذهبی آنها به درآمد هنگفتی از این راه دست پیدا کردهاند. ادامه مطلب |
|
|
|
مهدی طارمی و گادوین منشا خط حمله آتشین پرسپولیس در لیگ هفدهم را تشکیل خواهند داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در روزهایی که طارمی اصرار به جدایی از پرسپولیس داشت برانکو در اردوی اوکراین گادوین منشا را به عنوان پنالتیزن اول قرمزها معرفی کرد اما با بازگشت آقای گل لیگهای پانزدهم و شانزدهم دیگر حرفی درباره پنالتی به میان کشیده نشد. در هر صورت اما بعید است برانکو برای فصل پیش رو حتی یک بار دیگر هم به پنالتیهای طارمی اعتماد کند. آن هم در حالی که طارمی نشان داده به همان اندازه که پنالتی گرفتن را دوست دارد و اتفاقا استعدادش را هم در این زمینه بارها اثبات کرده، دلش میخواهد پنالتیها را خودش به گل تبدیل کند. هرچند بارها هم نشان داده اصلا به عنوان یک تمام کننده قهار پنالتی نمیتوان روی او حساب کرد. بر همین اساس امکان این که برانکو برای ضربات پنالتی فصل پیش رو همچنان به منشا اعتماد کند بسیار زیاد است. اما باید دید واکنش طارمی به این مسئله چه خواهد بود. او فصلهای گذشته سابقه درگیری برای زدن ضربه پنالتی را دارد. حالا این بار هم تیمیای که ضربه پنالتی را خواهد زد یکی از رقبای او برای آقای گلی هم خواهد بود. این اتفاق یک امتحان مهم برای برانکو است تا انسجام تیماش را و البته استحکام مدیریتی خودش را تثبیت کند.
ادامه مطلب |
|
|
|
سیاسیون به حرف پایداریها گوش نمیدهند|هوای هم را دارند ولی ژست میگیرند مردمی هستیم
سخنگوی جبهه پایداری میگوید: اینکه گروهها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که "مردمی هستند و برای نظام کار می کنند"، به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایدهای هم ندارد.
امید کرمانیها: همواره عرف فعالیت سیاسی آن است که گروه های پیروز در انتخابات بعد از مدتی به اختلاف سلیقه می خورند و گروه های مغلوب به همگرایی می رسند تا در رقابت بعدی شکست خود را جبران کنند اما گویا اصولگرایان قصد دارند خلاف این روال حرکت کنند، گرچه تعدادی از فعالان سیاسی این جناح جمنا را با هدف همگرایی تشکیل دادند و بعد از انتخابات ریاست جمهوری نیز به حفظ آن تأکید می کنند و معتقدند اکثریت نیروهای اصولگرا در این مجموعه حضور دارند اما واقعیت آن است که جمنا امروز اقلیتی بیش نیست، گروه های سنتی اصولگرا به طور مشخص جبهه پیروان خط امام و رهبری اثباتی و نفی موضع نگرفتند و جبهه پایداری نیز حاضر نشده به جمنا بپیوندد.
در واقع سنتی ها و نواصولگراها بعد از سالها بر سر یک موضوع به اشتراک نظر رسیدند و آن هم مخالفت با سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بود.
مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری میگوید:اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
***
در جریان اصولگرا بر سر تعریف مکانیزم کار تشکیلاتی اختلاف دیدگاه وجود دارد، برخی معتقدند اصلا نیازی به اینکه سازوکار همگرایی تعریف بشود نیست هر گروهی بیاید دیدگاه هایش را مطرح کند، وقتی نامزد اصلحی وارد صحنه شود آن زمان همه مانند انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به اشتراک نظر و همگرایی می رسند، طرف مقابل هم تاکید بر تعریف یک سازوکار مشخص تشکیلاتی دارد، نظر شما چیست؟
اول باید دید معنا و مفهوم همگرایی در ادبیات سیاسی چیست؟ معتقدم همگرایی با هدف رعایت منافع نظام و مردم و پیگیری مطالبات مردم و رهبری معنا و مفهوم پیدا می کند اما اگر هدف رسیدن به مقام و قدرت باشد دیگر نمی توان نام آن را همگرایی گذاشت بلکه برای توصیفش باید واژه دیگری به کار برد. در مجموع باید دنبال همگرایی بود که به وحدت و اتحاد مردم لطمه نزند بلکه آن را تقویت کند. البته ما متولی هیچ گروه و دسته ای غیر از پایداری نیستیم که از جانب آنها سخن بگوییم که این مدل همگرایی خوب است یا نه، بالاخره هر کسی نظری دارد و نظرش را بیان می کند اما پایداری همگرایی را در این می داند که نتیجه اش تجلی قدرت و انسجام نظام باشد.
اگر این باشد همگرایی خوب است وگرنه نمی توان نامش را همگرایی گذاشت چون مصداق کلاه سرمردم گذاشتن است. پس گروه هایی که صحبت از همگرایی می کنند باید منافع مردم را در آن سازوکار ببینند، چون در این صورت است که همه به یک فهم، برداشت و منطق مشترک می رسند. اینکه گروه ها بنشینند همگرایی را طوری طراحی کنند که هوای همدیگر را داشته باشند و بعد ژست بگیرند که مردمی هستند و برای نظام کار می کنند، این به معنای برای مردم کار کردن نیست و فایده ای هم ندارد. گروه ها باید با لحاظ کردن منافع مردم به تشکیلات واحد همگرا برسند. اکنون مردم در پیچ و خم بیکاری، رکود، گرانی دارند بیچاره می شوند اما ما مشغولیم مکانیزمی را برای همگرایی درست کنیم تا در آینده رئیس جمهور از سلیقه سیاسی ما باشد. اینکه بازنده عرصه انتخابات شدیم و دغدغه داشته باشیم چه طور و کجا می توان باخت را جبران کرد تفکر غلطی است، معتقدم باید دنبال آن بود که مردم برنده باشند.
سازوکار همگرایی در جریان اصولگرایی از نظر شما باید چه طور تعریف شود آیا در قالب جمنا باید باشد یا پارلمان اصولگرایی یا...
اول باید استراتژی سازوکار همگرایی در بیاید. استراتژی هم باید رعایت منافع و مصالح مردم و برطرف کردن مشکلات مردم باشد و دولت قدرتمند، صالح و خدمتگزار و مجلس با بصیرت و متخصص می توانند این کار را انجام دهند.
یعنی اول استراتژی همگرایی تعریف شود بعد دنبال طراحی سازوکار رفت؟
بله، مهم است با چه نگاهی سازوکار همگرایی تعریف می شود. آن نگاه می تواند آنقدر خوب باشد که در دل ها جا باز کند یا می تواند آنقدر بد باشد که مردم متنفر باشند.
این طور که شما می گویید اصولگراها باید نقطه بگذارند و از سرخط شروع کنند؟
من از جانب اصولگراها حرف نمی زنم، نگاه خودم را می گویم، درباره اصولگراها باید از آقایانی که ادعا دارند سئوال کنید.
وقتی شما می گویید باید برای همگرایی اول استراتژی تعریف شود بعد گروه های مختلف با هم بنشینند منظورتان گروه های اصولگراست دیگر؟
بله، البته دامنه اتحاد وسیع تر هم می تواند باشد چون اقشار مختلفی را می تواند تحت پوشش دهد. به این ترتیب که وقتی استراتژی همگرایی اعلام شد هرکس علاقمند بود به سمتش می آید. نکته دیگر آنکه مردم باید به این همگرایی توجه کنند نه فلان آقا یا فلان نخبه. باید دید الان مردم دلشان چه می خواهد و چه مشکلی دارند. توجه به حل گرفتاری و مشکل مردم مهم است. از این همه قیل و قال باید راه علاجی درست شود نه آنکه کاری کنیم که مشکلات مردم بیشتر شود.
این طور که شما می گویید مرزهای دو جناح سیاسی به هم می ریزد؟
حضرت آقا به این نوع دسته بندی ها توجه ندارند. افرادی که درون نظام دارند فعالیت می کنند چون قدرت شان برخاسته از مردم است باید به فکر مردم باشند. حالا هر طور می خواهند مکانیزم طراحی کنند باید نتیجه اش به نفع مردم تمام شود و رسیدن به این هدف نیز مبری از اغواگری سیاسی و دادن وعده های دروغ باشد. مکانیزمی که این گروه از آن گروه و آن گروه از این گروه حمایت کند تا هر کدام پلکان ترقی را طی کرد هوای دیگری را داشته باشد شرعی، اسلامی، انقلابی و انسانی نیست.
آیا این استراتژی پایداری پس از انتخابات ریاست جمهوری 96 است؟
خیر، این استراتژی از اول در مرامنامه و اساسنامه پایداری بود و جدید نیست، منتها ما می گوییم کسی از سیاسیون گوش نمی کند وگرنه ارتباط ما با مردم بسیار خوب است و در بدنه وضع ما بد نیست.
بر اساس همین استراتژی بود که به جمنا نپیوستید؟
خیر، یک مسائل دیگری در جمنا بود که روشن است نپیوستن ما نیز دلایل متعددی دارد. پایداری با جمنا مشکل اساسی ندارد، آنها آدم های خوبی هستند و می خواهند خدمت کنند. منتها نگاه ها مختلف است. نظر پایداری این است که اگر سازوکاری با آنچه گفتم شکل بگیرد بهتر جواب می دهد. آقای روحانی وعده هایی داده باید محقق شود وگرنه اغواگری سیاسی کرده است، آن وقت مشکل به وجود می آید. آقای روحانی گفت مشکل بیکاری را حل می کند، پایداری نیز پیگیری خواهد کرد؛ اگر مشکل بیکاری حل نشد، نقد جدی انجام می دهد و اگر حل شد کمک می کند. چرا؟ چون برای مردم پیگیری رفع رکود اقتصادی، ایجاد رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و اشتغال جوانان مهم است. ما در موضوع مطالبات مردم از دولت پیگیری می کنیم و دولت نیز موظف به حل این مشکلات است.
آیا پیگیری این هدف نیاز به سازوکار همگرایی دارد؟
اصل همگرایی خوب و مقدس است هیچ کس نمی تواند این را رد کند اما همگرایی با چه رویکردی؟ با چه استراتژی؟ خروجی اش چه باشد؟ جواب این سئوالات باید معلوم شود. کسی که مخالف همگرایی باشد مانند کسی است که مخالف وحدت است، معلوم می شود این فرد عقل ندارد چون خلاف وحدت که نباید بود. اما سئوال این است وحدت برای چه؟ موضوع وحدت چیست؟ به کجا می خواهیم با این وحدت برسیم؟ اینها باید برای مردم تبیین شود.
یعنی سازوکارهای همگرایی که تاکنون در جریان اصولگرا وجود داشته به این سئوالات جواب نداده است؟
من نمی دانم، چون در همه سازوکارها نبودم که بخواهم قضاوت کنم. ولی می دانم هر کسی در بین مردم هر آسیبی ببیند باید در رویکردهایش مطالعه و بازنگری کند و ببیند کجای کارش ایراد دارد وگرنه مردم متحد هستند و نیازی هم به وحدت ما ندارند. مردم رهبرشان را قبول دارند و به هر سمتی اشاره کند می روند؛ این را کسی نمی تواند نفی کند. ادامه مطلب |
|
|
|
تقوی: مفسر ورزشم، هیچ وقت مشکمحمد تقوی پیشکسوت اسبق استقلال که سالها در انگلستان به عنوان مفسر ورزشی فعالیت میکرد به کادر فنی پدیده پیوست و در لیگ هفدهم حضور خواهد داشت.
زاوش محمدی: محمد تقوی، بازیکن سابق باشگاه استقلال و تیمملی که بعد از سالها به ایران برگشته است، این روزها خود را برای حضور روی نیمکت تیم پدیده در لیگ هفدهم آماده میکند. پیشکسوت با اخلاق و جنتلمن استقلال مهمان کافه خبر بود و در یک گفتوگوی صمیمی از شرایط خودش و اوضاع فوتبال ایران حرف زد. در ادامه بخشی از صحبتهای او را میخوانیم.
*برای همه جالب بود که چطور بعد از این همه سال به ایران برگشتید؟
من بعد از ۱۴ سال به دعوت باشگاه پدیده آمدم. البته قبلاً هم یک سفر کوتاه داشتم، اما امسال به عنوان مسئول فنی این باشگاه در خدمت هستم. در این دو ماه هم به اندازه کافی با شرایط فوتبال ایران آشنا شدهام.
*تغییرات فوتبال ایران در این مدت را چطور دیدید؟
واقعیت این است که نسبت به دو دهه پیش من تغییر آن چنانی ندیدهام و نمیگویم پیشرفتی نداشتیم؛ ولی سرعت پیشرفت خیلی کم و کند بوده است.
*دلیلتان برای بازگشت شخصی بود؟ خیلیها فکرش را هم نمیکردند روزی محمد تقوی به ایران برگردد.
راستش را بخواهید کلاسهای مربیگری چیزی نیست که در ۶ ماه یا ۶ هفته تمام شود. مهمترین چیز برای من هم این بود که در این مدت با فوتبال انگلیس کاملاً عجیبن شوم. در حقیقت کلاسهای مربیگری فقط سرفصلها را به من ارائه میدهد، اما باید وارد فاز عملی شد. من در این مدت تمرینات استون ویلا و وست برومویچ را تحت نظر داشتم. به کمپ تیمهایملی انگلیس سر میزدم و الان تصمیم گرفتم به ایران برگردم.
*بعضی شیطنتها به نظر میرسید مانعِ از کار شما در داخل مرزهای ایران شود.
نه. من مفسر ورزشی و عضو انجمن مربیان انگلیسی هستم. فقط کار ورزشی میکنم و در ادامه کلاسهایم حالا وارد فوتبال حرفهای شدهام. من هیچ مشکلی برای برگشت به ایران نداشتم و خواستم با این کارم دو نشان را بزنم. چرا که کار عملی من شروع شده و برای مدرک pro-license باید حتماً در یک تیم حرفهای مشغول به کار میشدم و بعد از تز خودم که درباره انتقال توپ به حمله است، دفاع میکردم.
*چرا پدیده؟ در این مدت حتماً پیشنهادات زیادی داشتهاید.
من ۴ سال پیش برای کادرفنی استقلال پیشنهاد دریافت کرده بودم که آن را رد کردم. دو سال پیش هم مجددا درخواستی آمد، اما دوست نداشتم بیایم. در دو سال اخیر با آقای مهاجری ارتباط نزدیکی داشتیم و ایشان خیلی تأکید کردند که یک بار من از نزدیک شاهد کار باشم و این شد که به عنوان مسئول فنی تیم پدیده حاضر میشوم.
*شرایط خاصی هم داشتید؟
شرایط من چندان مالی نبود. بیشتر دوست داشتم کار خودم را انتقال بدهم و خیلی برایم مهم بود که آزادی عمل داشته باشم. وقتی آنها شرایطم را پذیرفتند من هم مایل به همکاری شدم. آزادی عمل برای من از همه چیز مهمتر بود.
*سرمربیگری استقلال سمت وسوسه کنندهتری نبود؟
من بیشتر دوست دارم تأثیرگذار باشم. به نظرم میتوانید نفر اول نیمکت هم نباشید، اما تأثیر مثبت خود را بگذارید. من تجربه لازم داشتم و وارد کار اجرایی شدم. شاید اگر میخواستم سرمربی شوم تا ۲۰ سال دیگر هم این اتفاق نمیافتاد، اما آمدم تا اتمسفر را بیشتر درک کنم.
*درباره تیمملی و عملکرد کیروش چه نظری دارید؟
کیروش ما را به جامجهانی برده است و هیچ ایرادی از این نظر به او وارد نیست. او بسیار هم تأثیرگذار بوده است و به نظر من ایشان 100 درصد که هیچ، 120 درصد موفق بود. حرفی که خیلیها هم میزنند این است که تیمملی ما پیشرفت کرده است، اما باشگاههای ما نه! به نظر من بعد از کیروش هیچ چیز از او برای ما نمیماند؛ چرا که این نوع استراتژی با فرهنگ فوتبالی ما همسو نیست، چون که اصلاً فوتبال ما دفاعی نیست! ممکن است تیمی مثل پرتغال یا یونان به این شکل بازی کنند و نتیجه بگیرند، اما شما ببینید که همین تیمملی جوانان ما هم حتی نتوانست با این سیستم کار کند. من میگویم کیروش عالی است؛ پِرفِکت! به او از صد، نمره ۱۱۰ هم میدهم،اما چند درصد مربیان ما حاضرند با این روش کار کنند؟ صفر! ما صرفاً میخواهیم به جامجهانی برویم. خُب این خوب است، اما باید اهداف خود را هم مشخص کنیم. به دنبال این هستیم که کیروش ما را به جامجهانی ببرد. نشد لیپی، بازهم نشد گواردیولا، اما هدف نداریم. در انگلیس هم این اشتباه را کردند. کاپلو یا اریکسون را آوردند و نتیجه نگرفتند، اما حالا میخواهند با نسل جوان و ریشهای مشکل را حل کنند. من کیروش را خیلی قبول دارم و از او درس هم گرفتهام، اما مطمئناً هیچ وقت تیمهای من با این تفکرات به میدان نخواهند رفت.
*برویم سراغ استقلال؛ عملکرد منصوریان را چطور دیدید؟
به لحاظ حرفهای نمیتوانم راجع به تیم امسال استقلال حرفی بزنم چرا که در تیم پدیده پست دارم و این درست نیست، اما من استراتژی سال گذشته تیم را نفهمیدم. فارغ از جوانگرایی، استقلال محکوم به بازی تهاجمی است و در این تیم نمیتوان دفاعی کار کرد و اگر هم الویت این است باید طوری باشد که به دل هوادار بنشیند. به هرحال اولین مهم برای مربی این است که تکلیف خودش را بداند. استقلال ناکام نبود، اما به نظرم کلمه نایبقهرمانی یک سرپوش برای نتایج نامناسب است. قهرمان یک تیم است و بس. اگر بگوییم استقلال سهیمه گرفته حرف بهتری است. به نظرم درکل اگر استراتژی پارسال ادامه پیدا کند تیم موفق میشود. استقلال به نظر من اگر برنامه فصل گذشته اش را ادامه می داد بهتر بود. آنها تیم جوانی داشتند که نتایج خوبی هم گرفت اما عوض کردن شاکله اصلی تیم می تواند آنها را دچار مشکل کند. اما پرسپولیس نسبت به استقلال عملکرد بهتری در فصل نقل و انتقالات داشته و با جذب چهار بازیکن تنها نقاط ضعف خود را پوشش دادند.
لی برای بازگشت به ایران نداشتم ادامه مطلب |
|
|
|
ایرنا نوشت: به فاصله یک روز پس از شکست طرح جایگزینی جمهوریخواهان آمریکا برای قوانین بهداشتی این کشور طرح لغو 'اوباماکر' که از سوی رهبر جمهوری خواهان سنای آمریکا به رای گیری گذاشته شده بود نیز با مخالفت سه سناتور جمهوری خواه شکست خورد.
روز گذشته با پیوستن 2 سناتور جمهوریخواه دیگربه جمع مخالفان لایحه بهداشتی مورد حمایت رییس جمهوری این کشور و رسیدن شمار جمهوری خواهان مخالف به 4 سناتور این طرح عملا با شکست روبرو شد.
ترامپ با شکست این طرح از جمهوری خواهان خواست تا ضمن بازنگری و دادن تغییرات لازم در لایحه مذکور پیشنهاد لغو قوانین بهداشتی رییس جمهوری پیشین موسوم به 'اوباماکر' را که او از ابتدای رقابت های انتخاباتی اش کمر به نابودی آن بسته است به رای بگذارند.
'میچ مک کانل' رهبر جمهوری خواه سنای آمریکا نیز صبح سه شنبه این طرح را با این توجیه که از ابتدا اطمینان داشته است طر ح جایگزینی 'اوباماکر' قادر به جلب 50 رای لازم در سنای این کشور نخواهد شد، به رای گذاشت که بلافاصله با مخالفت سه سناتور جمهوری خواه روبرو شد.
این سه سناتور که عبارتند از 'لیزا مورکوسکی' از ایالت آلاسکا، 'شلی مور کپیتو' از ویرجینیا غربی و 'سوزان کالینز' از ایات می ،با قاطعیت گفته اند که بخش های بسیاری از قانون فعلی یعنی اوباما کر را درست و موثر می دانند و حاضر به تغییر و یا از میان بردن آن ها نیستند و به همین دلیل با طرح لغو این قوانین مخالفند.
این مخالفت های پی در پی ازسوی حزب حامی رییس جمهوری آمریکا با رویکردها و قوانین مورد حمایت او در کمتر از شش ماه ، آشکارا نشانه ای از شکاف روبه گسترش میان این حزب با اواست که در صورت ادامه می تواند به عقیم ماندن بسیاری از طرح های ترامپ و انزوای او در تشکیلات سیاسی کشورش منتهی شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
به گزارش خبرآنلاین، اظهارات رهبر معظم انقلاب را در ادامه میخوانید؛
*یکی از بزرگترین جرائم و گناهان رژیم محمّدرضا پهلوی، عبارت بود از اینکه کشور را از لحاظ فنّی، صنعتی و اقتصادی، وابسته نگهداشت و وابستهتر کرد.
*سرنوشت یک کشور را در نانش، در گندمش، در سیلوی گندمش، در وسیلهی آرد کردن گندمش، در مواد غذاییش و در همه چیزش، به خارج وابسته کرد!
*شما از این مواد غذایی و نان بگیرید، تا سایر چیزها، ایران به خارج از مرزها وابسته شد؛ به طوری که اگر یک وقت دشمنان اراده کنند، بتوانند این ملت را از همه چیز محروم کنند.
*کسی که اینطور کشوری درست کند و اداره نماید و به اینجا برساند، خیانتی مرتکب شده است که هیچ خیانت دیگری جز آنکه در همین سطح باشد، با آن قابل مقایسه نیست. ادامه مطلب |
|
|
|
صادق زیباکلام در روزنامه اعتماد نوشت:نحوه تعامل بین دولت آقای روحانی و اصلاحطلبان باید به گونهای باشد که بتوان به سمت یک موفقیت نسبی حرکت کرد.
خيلي اشتباه است كه بگوييم در حالي كه ما عامل پيروزي آقاي روحاني بوديم اما دولت آنطور كه بايد و شايد و در حد انتظارات در دولت به ما سهم نداد. اين جمله براي اين ارتباط بين اصلاحطلبان و دولت سم است و متاسفانه برخي چهرههاي اصلاحطلب آن را به كار بردهاند. بايد توجه داشت كه مساله اصلي اصلاحطلبان يا دولت نيستند بلكه موضوع مهم انتخابات سال ١٤٠٠ است. هريك از اين دو جريان بر اين اساس بايد نهايت تعامل را با يكديگر داشته باشند. ميتوان گفت كه دود عدم توفيق دولت آقاي روحاني در چشم اصلاحطلبان خواهد رفت. لذا همه آنچه در اين ميانه شكل ميگيرد بايد همكاري و يكدستي باشد. اگر اصلاحطلبان اصرار دارند كه فرد خاصي در دولت باشد از باب اين نبايد باشد كه چون اصلاحطلبان در رايآوري كمك كردهاند پس بايد سهمي را براي اصلاحات قايل شوند. به هيچوجه نبايد سهمخواهي مطرح باشد. اصلاحطلبان و جريان اعتدال بايد مثل فرزند خود به دولت آقاي روحاني نگاه كنند. تلاش كنند كه اين فرزند به بهترين نحو عمل كند. با توجه به اينكه چه نقصهايي در كار دولت هست، بايد تلاش كرد تا نقايص رفع شود. اگر اصلاحطلبان اصرار ميكنند كه فردي در دولت باشد يا اهل سنت، كردها و زنان بايد در كابينه باشند به واسطه سهمخواهي آنان نيست بلكه به خاطر توجه به مطالبات مردم است. اين امر كمك ميكند تا وضعيت آقاي روحاني مستحكمتر شود.
ادامه مطلب |
|
|
|
کیهان نوشت:حضور امیر حسین مقصودلو (تتلو) در مراسم یک سالگی فارس پلاس، بهانه عقدهگشاییهای تحریفآمیز علیه نیروهای انقلابی از سوی افراطیون مدعی اصلاحات شد.
تتلو پیش از این هم به ملاقات آیتالله رئیسی رفته بود. گذشته آمیخته به خلاف و خطای تتلو و خالکوبی وی طبیعتاً موجب اعتراض و انتقاد بود. اما او مدتی قبل ضمن اعلام پشیمانی و ندامت گذشته خود، عنوان کرد که توبه کرده است. وی همچنین بر دفاع از وطن در مقابل دشمنیهای رژیمهای مرتجع و آمریکا تأکید دارد و نسبت به شهدا و مدافعان حرم ابراز تواضع و احترام کرده است. اما رویکرد نیروهای انقلابی به وی یا برخی هنرمندان که مواضع مشابهی اتخاذ کردهاند، با آشفتگی و عقدهگشایی افراطیون مدعی اصلاحطلبی مواجه شده است. جریان حزباللهی منطق روشنی دارد: میزان حال فعلی افراد است. هرکس به جانب اخلاق و ارزشها و اسلام و ایران بازگشت، باید از او استقبال کرد. و هرکس از درون جبهه انقلاب، به بیرون از آن رفت و مقابل اصول و آرمانها ایستاد و هم پیاله با دشمنان شد- ولو سابقه خوب داشته باشد- به اعتبار امروزش باید بااو برخورد کرد.
ادامه مطلب |
|
|
|
پیکر ۱۸ شهید گمنام دفاع مقدس از طریق فرودگاه اهواز به این شهر وارد شد که همزمان با سالگرد شهادت امام جعفر صادق(ع) مراسم باشکوه تشییع و خاکسپاری این شهیدان گمنام در شهرهای مختلف استان خوزستان برگزار میشود.
ادامه مطلب |
|
|
|
مهر نوشت: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «آتش به اختیار» یعنی اگر رهبری از ما مطالبه انجام تکلیف میکند، نگوییم این را خود ایشان انجام میدهد.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ریشههای قرآنی تعبیر «آتش به اختیار» را در جمع طلاب و دانشجویان، مورد واکاوی قرار داده است.
جلیلی در جمع تعدادی از دانشجویان وطلاب، گفته است: «آتش به اختیار» یعنی اگر رهبری از ما مطالبهی انجام تکلیف میکند، نگوییم این را خود ایشان انجام میدهد و اگر کسانی نمیخواهند برای انجام مسئولیت و تکالیف قانونی هزینه بدهند، بیعملی خود را توجیه نکنند وبه آن القاب و لعاب موجه ندهند.
بخش هایی از اظهارات او را بخوانید؛
*بر اساس قرآن، راه و صراط مستقیم در اسلام بندگی خداوند است: « وَ أَنِ اعْبُدُونی هذا صِراطٌ مُسْتَقیمٌ». در اینجا سؤالی که پیش میآید و آن اینکه با این نگاه و رویکرد، «آتش به اختیار» چه معنایی دارد؟ انسان که در هر شرایطی باید ببیند فرمان الهی چیست و آن را مبنای عملش قرار دهد، چگونه می تواند «آتش به اختیار» باشد؟ این یک سؤال مهم است که علیرغم همه مباحثی که درباره «حکم» و «طاعت» وجود دارد، نسبت آنها با مفهوم «آتش به اختیار» چیست؟ در این جلسه میخواهیم پیرامون این موضوع مباحثه کنیم.
*تعبیر قرآن این است که کسی که نمیخواهد وظیفهاش را انجام بدهد و دنبال بهانه است اگر با شما همراهی هم بکند، وسط راه شما را رها میکنند، در کارتان اخلال ایجاد میکنند. رفیق نیمه راه هستند « لَوْ خَرَجُوا فِیکُمْ مَا زَادُوکُمْ إِلا خَبَالا وَلأَوْضَعُوا خِلالَکُمْ»
*آن موقع یک عدهای از شما هم دچار تردید میشوند «وَ فیکُمْ سَمَّاعُونَ لَهُمْ». یکباره عده ای میگویند راست میگوید! حالا واقعاً آقا این کار را از ما خواست؟ باید انجام بدهیم؟ نباید انجام بدهیم؟ میگویند حالا آن طور هم که میگویند نیست! ظاهراً این قدر هم وظیفه نداریم! «تردید» ایجاد میشود.
*اینجاست که «آتش به اختیار» معنا پیدا می کند. «آتش به اختیار» یعنی دچار تردید نشوید. در آن چارچوب قانونی و وظیفهای که دارید کارتان را بکنید. لازم نیست دائم بگویید آقا این کار را بکنم؟ مثلاً کتاب هم بخوانم؟ آقا فرمودند کار فرهنگی خودجوش و تمیز کنید. این دیگر اجازه نمیخواهد. انجام بدهید.
*تعبیر قرآن این است که در این مواقع، ظاهر و پوشش میشود «اجازه گرفتن» اما باطن آن فتنه ایجاد کردن است. ولو با یک ظاهر موجه و مقدس! *قرآن می فرماید اینها همان کسانی هستند که اگر هم دشمن به سراغ شما میآمد: «ما تلبثوا الا یسیرا». شاید یک ذره مقاومت هم میکردند ولی بعد رها میکردند. *در صورتیکه در یک جامعه دینی اگر یک مسؤولیتی تعریف شده شانه خالی نکنید. به مسؤولیتتان پشت نکنید. وظیفه تان را بشناسید و انجام دهید: «و کان عهد اللَّه مسئولاً» آن عهدی که با خدا بستید، بعدا از شما سؤال میشود. میگویند خوب انجام دادی یا ندادی؟ اینطور نیست که بگویید ما اجازه گرفتیم که ما را معاف بدارید! *بهانهها برای فرار از تکلیف همیشه زیاد است. تعبیر قرآن این است که می گویند الان هوا گرم است! اینها مسایل فقط زمان پیغمبر نبوده، انسان همیشه میتواند در معرض این آزمایش باشد. ما هم در این معرض هستیم. *تعبیر قرآن این است: «وَ کَرِهُوا أَنْ یُجاهِدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فی سَبیلِ اللَّه». سختشان است که بخواهند در راه خدا یک مجاهدهای را انجام بدهند. حالا یا با مالش، یا با جانش، یا با یک هزینهای که باید بدهد. بعد بهانه میآورد که الآن هوا گرم است! الان شرایط خوب نیست. حالا بگذار مسائل یک کم آرام بشود! یا برخی دیگر تا می بینند همه چیز تمام شد، میگویند حالا ما آماده هستیم! به وقتش کجا بودی؟
*کسانی هم هستند که نه تنها وظایف روشن و صریحشان را انجام نمی دهند بلکه میخواهند جلوی بقیه را هم بگیرند. مثلاً امام در زمان جنگ گفتند بروید و جبههها را پر کنید. عده ای میگفتند درست است که امام این را گفتند ولی امام به خود ما که نگفتند! شاید ما الآن باید یک وظیفه دیگر انجام بدهیم.
*امام که نمیتواند به تک تک بگوید به شما هم گفتم! امروز هم همین رفتارها را در بعضی مشاهده میکنید که میگویند اگر آقا به خود من بفرمایند که این کار را بکن حتما انجام می دهم ولی به خود من نگفتند!
*تعبیر قرآن است که برخی از اینها این طوری هستند و با پررویی قسم میخورند: «و اقسموا بالله جهد ایمانهم» بزرگترین قسمهایی که بتوانند بخورند، میخورند و میگویند اگر توی پیامبر به ما بگویی این کار را بکن. چشم! انجام میدهیم. اما قرآن جواب آنها را چه میدهد؟ می فرماید: « قُلْ لَا تُقْسِمُوا». نمیخواهد قسم بخورید، نمیخواهد منت بگذارید. «طَاعَةٌ مَعْرُوفَه». یک وظیفه مشخص، صریح و بدیهی دارید، آن را انجام دهید! آتش به اختیار این است. آن وظیفه صریح و بدیهی و مشخصی که وضع شده را انجام دهید. *برخی دیگر هم می گویند انجام فلان کار «تشکیلات» لازم دارد. اول باید یک تشکیلات درست بشود تا ما بتوانیم وظیفه مان را انجام بدهیم. اینها حرفهای امروز نیست. همیشه در طول تاریخ بوده است می گویند میخواهیم بجنگیم ولی یک دولت لازم است. یک تشکیلات لازم است که بیاید و به ما کمک بکند. اگر نباشد، نمیشود این وظیفه را انجام داد! یا مثلا امروز می گویند کار گفتمانی خوب است اما باید یک تشکیلات باشد. اگر نباشد، نمیشود! لذا چهار سال معطل است و بعد می گوید تشکیلات درست نشد و ما هم نتوانستیم کاری کنیم! قرار بود کار را انجام دهیم ولی نشد!
*این تعبیر قرآن است که وقتی هم شرایط فراهم می شود واز آن ها انجام وظیفه خواسته می شود«فلما کتب علیهم القتال».اکثرآن ها کنار میکشند. معلوم میشود این یک بهانه بوده است. *یا تا قبل از تشکیل جمهوری اسلامی عده ای میگفتند تا شاه هست نمی شود کاری کرد! بعد که جمهوری اسلامی تشکیل شد همانها گفتند اصلاً برای چی جمهوری اسلامی تشکیل شد؟ « أَنیَ یَکُونُ لَهُ الْمُلْکُ عَلَیْنَا». اصلاً چه کسی این اجازه را داد که بر ما حاکم بشود؟ *این تعبیر «ایراد بنی اسراییلی» که امروز در بین ما مشهور است یک حقیقت قرآنی است. یکی از آن بهانهها این است که حالا واقعاً آقا این حرف را گفتهاند؟ نظر آقا واقعاً همین است؟ در حالی که آقا صریح حرفشان را زده و بعد هم تکرار کرده اند، باز عده ای می گویند نه! شوخی نکن! آقا واقعا گفته اند؟
*اگر فرمایشات چند سال اخیر مقام معظم رهبری را نیز ببینید، این مساله در آن قابل مشاهده است. به صراحت بیان میکنند که این کار بشود اما عده ای می گویند حالا این جا منظور ایشان دقیقا چه بود؟ شروع به تشکیک می کنند. «آتش به اختیار» یعنی ایراد بنی اسرائیلی نگرفتن و وظیفه را به موقع انجام دادن. وقتی گفته میشود این کار را انجام بدهید، به شکل تمیز انجام بدهید. قانونی انجام بدهید.
*بعضی وقتها هم حتی رهبری را متهم میکنند که به ایشان اطلاعات درست ندادهاند! این تعبیر برای امروز نیست! زمان پیامبر هم اینطور بوده. مثلا وقتی پیامبر سخنی میگفتند، عده ای بهانه می آوردند و العیاذ بالله میگفتند ایشان هر چه میشنود، همانها را میگوید: « ومنهم الذین یؤذون النبی و یقولون هو اذن». امروز هم برخی در کمال جسارت می گویند به رهبری اطلاعات درست ندادهاند! مقام معظم رهبری خودشان به صراحت میگویند من این مساله را بررسی کردم و این طوری است، اما عده ای میگویند اطلاعات نادرست به ایشان داده اند!
*یکی دیگر از مواردی که مانع آتش به اختیار میشود، «دل مردم را خالی کردن» است! تعبیر عربی این مفهوم «مرجفون» است: «و المرجفون فی المدینه». مردم را می ترسانند و حتی تهدید میکنند.
*امروز میبینید که اگر ببینند فردی در این عرصه یک وظیفهای را انجام میدهد و با تهدید هم کنار نمی رود، شروع به مسخره کردن میکنند. به مدد فناوریهای جدید ارتباطی ،قویتر از گذشته هم این کار را می کنند. شاید شیوهها جدید و مدرن شده باشد ولی اصل کار، قدیمی است.
*و این فرجام چنین مؤمنینی است: «لِیَجْزِیَ اللّهُ الصّادِقِینَ بِصِدْقِهِمْ». اینجاست که معلوم میشود در این عرصه چه کسانی صداقت داشتند؟
اگر بخواهیم این بحث را جمع بندی کنیم باید عرض کنیم که: «آتش به اختیار» یعنی از انجام بدیهیترین وظایف خودمان سر باز نزنیم،
یعنی دنبال بهانهجویی برای فرار از آن وظایفمان نباشیم، یعنی برای فرار از آن مسؤولیتهایی که داریم بهانههای بنی اسرائیلی در نیاوریم. یعنی آن تکالیف بدیهی که مخاطب آن همه هستند را انجام دهیم و نگوییم باید مشخصاً به شخص من بگویند تا من این کار را انجام بدهم! یعنی وظایف قانونی و اجتماعی ما معطل نماند.یعنی مسؤولیتمان را بشناسیم و در زمان و وقت خودش انجام بدهیم.یعنی وقتی که کار تمام شد و همه چیز انجام شد نیاییم بگوییم حالا ما باید چه کار بکنیم؟یعنی اگر رهبری یک مطالبهای دارد، آن را انجام بدهیم.یعنی در برابر تهدیدها، تردیدها، سرزنشها و مسخره کردنها جا نزنیم.
*یعنی اگر به ما میگویند این کار را انجام بدهیدنگوییم اگر رهبری میخواستند خودشان انجام میدادند! یا خود ایشان انجام بدهد! *یعنی اگر به هر دلیلی بیعمل هستیم این را دیگر توجیه نکنیم. بگوییم ما کوتاهی کردیم، ما ضعف داشتیم، نه این که بگوییم میخواستیم احتیاط کنیم که خطا نکنیم! و یک توجیه برای آن بتراشیم.
*یعنی استهزای دیگران مانع عمل صحیح مان نشود. واز سوی دیگر کاری نکنیم که به تعبیر مقام معظم رهبری «پوچاندیشان طلبکار» بتوانند بهانه پیدا بکنند. بلکه باید بتوانیم وظیفه خود را به گونهای خوب انجام بدهیم که علیرغم استهزا و مخالفت آنها، حرف ما اثرگذار باشد.
*ان شاءالله که همه ما بتوانیم به آن چیزی که عهد بستهایم، چه در حمل امانت الهی و چه آنچه در انقلاب اسلامی با آن عهد بستیم، یک عهد صادقانه و مؤمنانه و از سر صدق باشد و همه ی ما در این مسیر از صادقین باشیم.
ادامه مطلب |
|
|
|
آمریکا و اتحادیه اروپا تا قبل از مذاکرات هستهای و به دست آمدن توافق برجام یک اتحاد نظر استراتژیک در مورد ایران داشتند و با وجود برخی اختلاف نظرها در مورد شیوه برخورد، در کلیات با هم مشکلی نداشتند.
بعد از انجام مذاکرات کارشناسی و سطح بالای سیاسی کشورمان با کشورهای غربی و حصول برجام اما این اتحاد به طور کلی از هم پاشید و موضع چندجانبهگرایی اروپا در برابر آمریکا تقویت شد و شکاف عمیقی بین اروپا و آمریکا در مورد ایران به وجود آمد که این مسئله یکی از دستاوردهای مهم برجام است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دیاکو حسینی، کارشناس ارشد روابط بینالملل و عضو مرکز برنامهریزی استراتژیک ریاست جمهوری در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت با بیان این مطلب گفت: منطق درست ایران در این مذاکرات و به دست آمدن یک توافق متوازن بعد از گفت و گوهای طولانی باعث تقویت موضع کشورمان از یک سو و موضع کشورهای اروپایی در مقابل موضع خصمانه و متمایل به استفاده از زور آمریکا شده و همین مسئله تعلق خاطر اتحادیه اروپا به توافق برجام را افزایش داده و این فرصتی مناسب برای کشورمان فراهم کرده است.
این کارشناس ارشد روابط بینالملل با بیان اینکه فلج کردن سازمان تحریمهای سفت و سخت و همه جانبه بینالمللی اقتصادی علیه کشورمان و رفع تحریمها از جمله اثرات مهم برجام است، افزود: اما یکی از مهمترین اثرات بلندمدت این توافق بینالمللی برای کشورمان، تضعیف هر چه بیشتر منطق ایران هراسی که با پشتیبانی برخی کشورهای منطقه هم همراه بود، در جهان است. بعد از توافق نگاه دنیا و از جمله اتحادیه اروپا به ایران و منطقاش و هدفش از استفاده از انرژی هستهای و ... عوض شده و همگان فهمیدند که آمریکا و برخی متحدان منطقهای او به دروغ اهدافی دیگر را از این گونه تبلیغات علیه کشورمان دنبال میکنند.
حسینی با بیان اینکه توافق برجام به شکلی شرافتمندانه نشان داد که تبلیغات ایران هراسانه علیه کشورمان تبلیغاتی واهی است، افزود: حصول این توافق به این معنی نیست که ایران و کشورهای طرف به همدیگر به طور کامل اعتماد دارند. به هر حال ساز و کارهای حقوقی و سیاسی برای مراقبت کردن از اجرای این توافق هم در متن و هم در پایبندی به روح آن وجود دارد و طرفین هم از این ساز و کارها استفاده میکنند. ایران به خوبی تا به حال استفاده کرده و از این پس هم با سختگیری بیشتری از این ساز و کارهای سیاسی و حقوقی استفاده خواهد کرد.
افزایش بی اعتمادی به آمریکا در دنیا این کارشناس ارشد روابط بینالملل با بیان اینکه تحقیقات علمی اخیر نشان میدهد که میزان اعتماد به حسننیت آمریکا در دنیا و در میان کشورهای متحد آن رو به کاهش شدید است، گفت: براساس یکی از تحقیقات در حال حاضر میزان بی اعتمادی به آمریکا و مواضع این کشور در میان متحدان آن بالای ۶۰ درصد است و ناظران ایرانی باید به این مسئله دقت داشته باشند.
وی افزود: با توجه به اثبات حقانیت مواضع کشورمان در مسائل مختلف، این وضعیت فرصتی مناسبی است که اعتماد بین ایران و کشورهای اروپایی افزایش یابد. انعقاد قراردادهای تجاری یکی پس از دیگری از جمله قرارداد توتال برای توسعه پارس جنوبی بدون توجه به لفاظیهای آمریکا هم نشان دهنده علاقه طرفهای اروپایی و آسیایی برای گسترش همکاری با ایران بدون در نظر گرفتن نظر آمریکا است و ما هم باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنیم.
ادامه مطلب |
|
|
|
عملیات استشهادی اخیر در مسجد الاقصی را می توان نشانه تحول و تغییر در روند مقاومت و شروع مرحله نوین انتفاضه فلسطین دانست.
محمد اکبری: مبارزان فلسطینی روز جمعه در عملیاتی استشهادی در مسجدالاقصی چند نظامی صهیونیستی را به هلاکت رساندند. چند مبارز فلسطینی پس از درگیری و تبادل آتش شدید با نظامیان صهیونیست در بابالاسباط واقع در مجموعه مسجدالاقصی دو نظامی رژیم صهیونیستی را به هلاکت رساندند. در این عملیات استشهادی سه تن از مبارزان فلسطینی نیز به شهادت رسیدند. در پی این عملیات شهادتطلبانه مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش تدابیر امنیتی در مسجدالاقصی اعلام کردند که اجازه نخواهند داد که نماز جمعه در مسجدالاقصی برگزار شود.
این نخستین بار پس از سال 2000 است که رژیم صهیونیستی برگزاری نماز جمعه در مسجدالاقصی را ممنوع میکند. جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با انتشار بیانیهای عملیات شهادتطلبانه این سه جوان فلسطینی را پاسخی طبیعی به تروریسم رژیم صهیونیستی و هتک حرمت مسجدالاقصی دانست و آن را تأکیدی بر استمرار انتفاضه و اعلام پشتیبانی ملت فلسطین از مقاومت قلمداد کرد.
در پی این درگیری و تبادل آتش، پلیس رژیم صهیونیستی علاوه بر بستن درهای مسجدالاقصی، که در طول 50 سال گذشته سابقه نداشته است، شیخ محمد احمد حسین، مفتی اعظم قدس، را نیز که به بسته شدن مسجدالاقصی انتقاد کرده بود بازداشت کردند.
مسلمانان فلسطینی در پی این اقدام رژیم صهیونیستی نماز را در بیرون از دیوارهای این شهر قدیمی اقامه کرده و به بسته شدن درهای مسجدالاقصی نیز اعتراض کردند.
واکنشها
وزارت امور خارجه ترکیه نیز شامگاه روز جمعه به این اقدام واکنش نشان داده و با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از این تصمیم خواستار باز شدن درهای مسجدالاقصی به روی نمازگزاران و ایجاد آرامش و امنیت در این مسجد شد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نیز در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی، آن را محکوم کرده و خواستار لغو فوری این تصمیم از سوی رژیم صهیونیستی شد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز ضمن محکومیت بستن مسجد الاقصی به روی نمازگزاران، گفت: رژیم اشغالگر قدس در کنار همه جنایات، تجاوزگری ها و نقض حقوق اولیه فلسطینیان این بار در بدعتی خطرناک آزادی مذهبی و حقوق مسلمانان فلسطینی را نشانه رفته است که عواقب خطرناکی در پی خواهد داشت.
قاسمی ضمن تاکید بر لزوم بازشدن هر چه سریع تر مسجد الاقصی به روی مسلمانان از همه کشورهای آزاده جهان و مجامع بین المللی خواست این رژیم را تحت فشار قرار داده تا حداقلِ حقوق مردم سرزمین های تحت اشغال را رعایت نماید.
اهمیت عملیات استشهادی سه جوان فلسطینی در این برهه زمانی از ابعاد متفاوتی قابل بررسی است.
یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در طول سالهای گذشته و مخصوصا بعد از بحران خاورمیانه پس از ظهور داعش، به حاشیه کشیدن موضوع فلسطین و منحرف کردن افکار عمومی از آن به سمت مسائلی دیگر بوده است. از این رو این رژیم در جهت این موضوع در راستای عادی سازی روابط خود با کشورهای عربی تلاش کرده است. این روند باعث می شد نه تنها آرمان فلسطینی مبنی بر اضمحلال رژیم صهیونیستی بلکه پروژه هایی مانند شکل گیری دو دولت دو ملت و وجود سرزمینی برای فلسطینی ها نیز به فراموشی سپرده شود و مبارزه در این راه از مسیر خود خارج شود.
از این رو این عملیات استشهادی و وادار کردن مقامات اسرائیلی به واکنشهای سریع و بازتاب این خبر از رسانه های مختلف و همچنین واکنش جامعه جهانی باعث می شود بار دیگر روند عادی سازی اسرائیلی ها در راستای تغییر پایتخت این رژیم از تلاویو به قدس به دست فراموشی سپرده شود و انتفاضه فلسطین جان دیگری پیدا می کند. این اتفاقات را می توان نشانه تحول و تغییر در روند مقاومت و شروع مرحله نوین انتفاضه فلسطین دانست.
گفته میشود این جوانان فلسطینی از اعراب ساکن مناطق ۱۹۴۸ بوده و کارتهای شناسایی آنها نشان میدهد از شهر «ام الفهم» هستند. عملیاتی از این دست توسط جوانانی از مناطق 1948 نشان می دهد علیرغم اختلافات گروههای فلسطینی، بین مردم فلسطینی رویکرد یکسانی وجود دارد و نمی توان مردم را از لحاظ نگاه به مبارزه به چندین طبقه تقسیم کرد. این می تواند چالشی جدی برای رژیم صهیونیستی در ابعاد امنیتی باشد، تشدید شرایط امنیتی برای فلسطینیان 48 می تواند موجب شتاب در پیوستن گسترده این جامعه به انتفاضه سوم و افزایش هزینه های امنیتی برای صهیونیست ها شود.
ضمن اینکه این عملیات نشان داد که سیستم امنیتی این رژیم نفوذپذیرتر از آنچیزی است که این رژیم تبلیغ میکند، به خصوص اینکه این عملیات در روز جمعه برگزار شده که شدیدترین تدابیر امنیتی علیه نمازگزاران فلسطینی اتخاذ میشود تا مانع از انجام هرگونه عملیاتی در این مناطق شود. در این باره گیلعاد اردان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با بسیار خطرناک توصیف کردن عملیات استشهادی در مسجد الاقصی اعلام کرد: این عملیات «از خطوط قرمز» اسرائیل عبور کرد.
از سوی دیگر بجز اینکه این روند تحولاتی جدید در انتفاضه فلسطینی ها به شمار می رود، نکته ای که گروههای فلسطینی و مخصوصا تشکیلات خودگردان و محمود عباس باید در نظر داشته باشند این است که جهت شکل دادن مذاکرات برای مطالبات فلسطینی ها، اهرم هایی نیاز است که وزن این گروههای فلسطینی را بالا ببرد و در میز مذاکرات بتوان از آنها بهره برد. عملیاتهای این چنینی را می توان اهرام هایی بالقوه برای بالا بردن دست برتر در مذاکرات قلمداد کرد. از این رو گروههای فلسطینی ضمن تلاش در جهت اتحاد و هم افزایی درونی، باید از جنبش درونی مردم فلسطینی استقبال کنند و روند مبارزات و به ثمر نشستن مبارزات را سرعت بخشند.
مقامات رژیم صهیونیستی به علت قرار گرفتن در فشارهای امنیتی مجبور خواهند شد پروژه انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس را فراموش کنند. عملیات شهادتطلبانه فلسطینیان همچنین نشان داد که به نوعی قدس «خط قرمز» ملت فلسطین است و گروههای مبارز فلسطینی اجازه تعدی به این مکان و تغییر بافت سیاسی و جمعیتی آن را نخواهند داد و رژیم صهیونیستی در می یابد هزینه پیش بردن چنین پروژه هایی بسیار بالا خواهد بود.
ادامه مطلب |
|
|
|
هرام امیر احمدیان کارشناس مسائل آسیای میانه و قفقاز در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین تنش شکل گرفته بین ایران و تاجیکستان را مورد ارزیابی قرار داده است.
محمد اکبری: در روزهای اخیر فضای متشنجی بین ایران و تاجیکستان در حال شکل گیری است. تاجیکستان مراکز فرهنگی، اموزشی و علمی ایران را در این کشور تعطیل کرده است و مسیر تقابل گونه ای را پیش گرفته است. دو کشور در رابطه با حزب نهضت اسلامی تاجیکستان و حضور دبیر کل آن در ایران تناقضاتی داشته اند که باعث شده است روابط دو کشور به تیرگی گرایش داشته باشد. این در حالی است که عربستان فعالیتهای زیادی را در این کشور شروع کرده و به نظر می رسد سلفی گری و وهابیت می تواند رشد بسیاری در این کشور داشته باشد و خطر رشد آن در بین مردم فارسی زبان متصور است. در این باره با بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائل آسیای میانه و قفقاز گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید.
تاجیکستان اقدام به تعطیلی مراکز فرهنگی، آموزشی و علمی ایران در این کشور کرده است و روند تنش آمیزی را با ایران پیش می برد. به نظرتان چرا در روزهای اخیر تنش بین ایران و تاجیکستان افزایش پیدا کرده است و چه روندی برای آینده متصور است؟
تنشی که بین ایران و تاجیکستان پیش امده البته به سالهای قبل بر می گردد که به حمایت ایران از نهضت اسلامی تاجیکستان مربوط است. حمایت ایران از این حزب بزرگنمایی شد و اعتراضاتی شکل گرفت. ایران بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است از جنبشهای اسلامی و غیر اسلامی آزادی بخش حمایت می کند و از این رو کمک ایران به یک حزب اسلامی غیر طبیعی به نظر نمی رسد. اگر یک ساختار سیاسی منسجم و دموکراتیک در یک کشور وجود داشته باشد، حمایت ایران از یک حزب اسلامی برای شکل دادن موازنه ای بین دولت و مردم که یک انقلاب و جنگ داخلی را پشت سر گذاشته است طبیعی می نماید.
ایران یکی از اعضای اصلی هیات صلحی بود که جنگ داخلی تاجیکستان را به صلح و ثبات منتهی کرد و یک بخش مصالحه در تاجیکستان، حزب نهضت اسلامی تاجیکستان بوده است که در تقسیم قدرت سهم داشته است. ایران از چنین جنبشی حمایت می کرد که در جنگ داخلی فضای متعادلی بوجود بیاید.
نقش ایران بسیار مثبت بود، هر چند روسیه نقش ایران را بسیار کم جلوه می داد ولی ایران یک پای ثابت مذاکرات صلح در تاجیکستان بود. بنابراین نقش ایران در ایجاد صلح و پایان دادن به یک جنگ داخلی و برادر کشی بسیار مهم بوده است. ایران این موضوع را رصد می کرد که تقسیم قدرت چه روندی را در این کشور طی می کند. ولی دولت تاجیکستان آرام آرام قدرتی را که به اپوزسیون و جنبش اسلامی داده بود گرفت و آنها را خنثی کرد و این موضوع منجر به این شد که هر گونه فعالیت جنبش های اسلامی محدود شود. نه تنها فعالیت های جنبش بلکه هر گونه تحرک و فعالیت اسلامی، حضور جوانان در مساجد، نام گذاری های اسلامی نیز محدود شد و باعث اعتراضاتی گردید. ایران به عنوان ناظر و عضوی از گروه صلح طبیعی بود که به آن اعتراض داشته باشد، اما تاجیکستان آنرا مسئله داخلی خود قلمداد کرده و این تنش را باعث شده است.
اما در حال حاضر در تاجیکستان جنبشهای افراطی در حال رشد هستند. جنبشهای افراطی که نشات گرفته از داعش و تفکرات سلفی و وهابی هستند. البته دولت تاجیکستان برای سرکوب نیروهای معتدل هم از ابزاری استفاده کرده است که برای نیروهای افراطی استفاده می شود که شاید سناریویی در کار است که حرکت های تروریستی هم به حساب حزب اسلامی تاجیکستان گذاشته شود و به این روش آنرا سرکوب کنند. تمایل زیادی برای سرکوب این حزب وجود داشته است. چون حزب نهضت اسلامی در پارلمان هم توانسته بود کرسی هایی بدست آورد ولی در تقسیم قدرت آن را کنار گذاشتند که در نهایت منجر به از هم پاشیدگی حزب شد و آنرا غیر قانونی اعلام کردند.
ایران موضعی در خصوص این تحولات داشت؟
موضع ایران این بود که این حزب در تاجیکستان بین دولت و جنبش های افراطی وزنه تعادلی بود ولی با حذف آن و تروریست اعلام کردن آن و دستگیری اعضای اصلی و تبعید و زندانی کردن، سایرین، فضای متشنجی پیش گرفته می شود. دبیر کل حزب آقای کبیری بود. غیر قانونی اعلام کردن حزب و حضور ایشان در ایران همزمان شد و در واقع ایران از ایشان به عنوان رهبر یک حزب استقبال کرده بود. اما این موضوع منجر به اعتراض شدید رحمان در تاجیکستان شد و آقای رحمان به نظر می رسد که برای قبضه کامل قدرت، این موضوع را بهانه کرد و از طرفی روابطش با ایران را به این سمت برده است.
روابط ایران با این کشور در گذشته در چه سطحی قرار داشت؟
ایران دو سرمایه گذاری مهم در این کشور کرده است. یکی سد و نیروگاه برق آبی سنگ توده و دیگری در زمانی که هیچ کس در آنجا سرمایه گذاری نمی کرد، تونل 5 کیلومتری خجند به دست ایرانیان ساخته شده است. در ضمن در بخش های مختلفی در مسائل فرهنگی و سیاسی از این کشور حمایت کرده است. کمیته امداد در آنجا فعالیت داشته و برای خانوارهای زیادی ایجاد اشتغال کرده است. در بخش رایزنی فرهنگی فعالیتهای زیادی وجود داشته است. همه اینها موضوعاتی است که از طرف ایران برای تعامل و گسترش مناسبات شکل گرفته است و در حال حاضر تاکید بر تنش از طرف تاجیکستان، به نوعی نمک نشناسی از طرف آنها محسوب می شود.
ملت تاجیکستان و ایران مسئله ای با یکدیگر نداشته و به هم علاقمند هستند. در ایران از مشاهیر و بزرگان تاجیک در مناسبات های مختلف دعوت می شود و در سطح فرهنگستان زبان و ادب فارسی همکاری های زیادی شکل گرفته است و کمک های زیادی به تاجیکستان شده است که روند گسترش تنش می تواند به دو موضوع منجر شود. یکی اینکه در داخل تاجیکستان افراط گرایان رشد خواهند کرد و وزنه ای مانند حزب نهضت اسلامی وجود ندارد و دوم اینکه این روند با مخالفت مردم و نخبگان تاجیکی روبرو خواهد شد. مردم و روشنفکران و اندیشمندان که از فعالیتهای رایزنی ایرانی بهره برده اند، در ایران و مناسبات مختلف حضور داشته اند. از این رو این روند ناسپاسی است که باید در محافل روشنفکری و رسانه ها و هم در کنفرانس ها و مجامع بین المللی باید بخاطر مقابله تاجیکستان در مقابل فعالیتهای فرهنگی ایران تقبیح شود.
عربستان در حال حاضر فعالیت زیادی در تاجیکستان شروع کرده است و به نظر می رسد که در حال گرفتن جای ایران در تاجیکستان است. این چه مسائلی را در رابطه با تربیت سلفی ها و وهابی ها در بین فارس زبان ها بوجود بیاورد؟
باید توجه داشت ما در آنجا کاستی هایی داشتیم و از لحاظ فعالیت فرهنگی فقط بر بعد دینی و مذهبی بیشتر از مسائل تمدنی و فرهنگی توجه کردیم. ولی به هر حال آموزه های شیعی به مذاق حکومتی که همه سنی مذهب هستند خوش نیامده است، ولی کشور رقیب مانند عربستان به راحتی می توانند به آنها نزدیک شوند و با این موضوع که ایران تمایل دارد محور شیعی را گسترش دهد، آنها به عنوان سرزمین وحی، آموزهای وهابی را تبلیغ کنند. وهابی گری چیزی است که در گذشته در آنجا تهدید محسوب می شد ولی در حال حاضر می تواند در فضای مستعد آنجا رشد کند. به نظر می رسد که دعوت از عربستان و اینکه گفته می شود 35 مدرسه آموزش اسلامی در آنجا شکل گیرد، در حقیقت نوعی اسلام سیاسی عربستان در آنجا توسعه پیدا خواهد کرد. آقای رحمان در محافل دینی می تواند ادعا کند که ایرانی ها می خواستند آموزه های شیعی را به ما تحمیل کنند و اکنون تلاش می کنیم با یک کشور سنی مذهب و مرکز وحی در ارتباط باشیم. مراسم بزرگداشت امام اعظم که برای ابوحنیفه برگزار شد به نظر می رسد با کمک کشورهای سنی مذهب ثروتمند بود. از این رو ایران در این مقطع زمانی ابزارهای کمی در دست دارد، ولی مجامع بین المللی و محافل فرهنگی می تواند این مسئله را تقبیح کنند و در محافل روشنفکری تاجیکستان که به ایران گرایش دارند گفته شود. این موضوع می تواند به نارضایتی مخفی در این محافل منجر شود و بصورت مبارزه مدنی بخاطر کاهش سطح روابط دو کشور مطرح شود. باید گفت تاجیکستان در این میان متضرر خواهد شد چرا که سطح روابط ایران با آنها کم بوده و آنها سود بیشتری از این رابطه داشته اند. چرا که سرمایه گذاری هایی از طرف ایران در آنجا شکل گرفته است.
به نظرتان مسیرهای دیپلماتیک باز هست و می توان فضا را تلطیف کرد؟
به نظر می رسد که در این فضای متشنج نیاز نیست عکس العمل سریعی شکل گیرد و البته دستگاه دیپلماسی قدرت و توان این را دارد که تنشها را مدیریت کند و به هر روی در روزهای آینده می تواند تحرکاتی برای این روند شکل گیرد. نگرانی نباید وجود داشته باشد. روابط با این کشور حالتی نیست که تاجیکستان سهم بالایی در مناسبات و تجارت خارجی ایران داشته باشد و از این رو طرف تاجیکی باید به تکاپو بیفتد که موضوع را حل و فصل کند. ادامه مطلب |
|
|
|
|
|